Драгомир Билић:    ПоБеде

 

Најзад су наше комшије Хрвати добили прву жену Председника Републике Хрватске, госпођу Колинду Грабар Китаровић, која судећи по њеној биографији поседује врхунско академско образовање. Ми Срби им на том избору нај искреније честитамо. А ево и зашто.

koli

Наиме госпођа Грабар Китаровић је носилац титуле магистра наука Факултета политичких наука у Загребу. Пре тога матурилала је на Вишој школи у Лос Асмосу САД, а дипломирала је на Философском факултету у Загребу. Радила је од почетка своје каријере у разним министарсвима Владе Републике Хрватске као и при мисији Нато. А успут је и чланица „пријатељске“ нам Трилатералне комисије. Доказ за то је и што је на тим местима препознају и њене колеге са којима је студирала и радила.

Поред свега тога и веома лоших резултата актуелне Хрватске владе, која се везивала за против кандидата екс Председника Јосиповића, госпођа Грабар Китаровић је једва, у другом кругу, освојила минималну већину гласова изашлих бирача. И то опет уз помоћ Срба. Питате се како ? Па Лепо.

Срби су одувек били прошлост, у реторичком смислу, за све хрватске политичке прваке. Међутим увек се испостави да су Срби и садашњост, а по новоизабраној председници, и будућност хрватског политичког напредка. Једноставно Хрвати не могу да функционишу ако немају непријатеља, а ми Срби смо им омиљени у том смислу.

Госпођа Председница, а тако ћу је од сада ословљавати, јер ме мрзи да стално пишем та њена презимена, још такорећи није ни ступила на дужност а већ је увредила државу Србију и почела да прекраја наше границе тиме што је и АП Војводину сврстала у независне државе а тобоже све због неравноправности хрватске мањине у истој. Пре тога је у предизборној кампањи више пута злоупотребила и увредила Српску државу, говорећи да ће она блокирати Србију на путу у ЕУ ако Србија не буде играла по диктату Хрватске. То и јесте однело превагу код оног дела, злом задојеног, хрватскох народа.

Изабрана председница се по том питању показала као одличан ученик политичко демагошке Англо Америчке школе. А главне одлике те школе су :

  • Давање лажне наде народу у бољу будућност.
  • Необјективно глорификовање сопствене нације.
  • Стварање непријатељских околности и непријатеља.

 

Ово су само основне особине те демагогије. Има ту још много финеса али би нам то одузело много времена па ћу кроз ове три покушати да разобличим суштину политичке манипулације те школе.

 

Давање лажне наде народу у бољу будућност

 

Пратећи један дужи период разне медије у Хрватској, а и по свим другим економским показатељима, долазимо до сазнања да је Хрватска презадужена земља са веома малим бруто националним производом у односу на већину чланица ЕУ. Та и таква Хрватска привреда има тенденцију даљег пада иако су давања ЕУ прилична. Једноставно су доживели сличну судбину свих држава из бивше СФРЈ. Пљачкашке приватизације, корупција и одлив кадрова узели су свој данак, и још га узимају. Из таквог стања се не излази лако и брзо а поготово када је нација социјално подељена. Међутим Председница сиромашном становништву, и без јасног економског програма обећава куле и градове. И то у веома кратком временском периоду, али морају да се стрпе једно пар месеци док њен ХДЗ не победи на изборима. Као да у ХДЗ-у седе сви светски економски експерти а не полуписмени и приучени национал шовинисти. Али биће пара каже госпођа Председница кад обнови традиционална пријатељства са Немачком и Америком. Не знам само када су га и прекидали. А са Америком не знам од када „вековна“ традиција датира. Можда је мислила од времена „пацовских канала“. Међутим сви знамо да тај запад функционише по јасним материјалним принципима. Или што би рекли : „ Коме они поклањају томе доктори ваде“. Значи опет ће део „лијепе“ да иде на добош. И још каже да неће да Хрватску везује за наш регион. Бојим се да ће тако и бити. Невезана Хрватска које нигде на мапи нема. Где је? Па изгубила се у ЕУ. Толико о бољем сутра.

 

Необјективно глорификовање сопствене нације

 

Озбиљне и стварно научно доказане чињенице показују, нај простије речено, да су ти „небески Рвати“ ништа друго него покатоличени Срби. Уместо да прихвате те чињенице и кажу уреду то је тако било и ми идемо даље својим путем, они се свим силама труде да плагирају и преправе сопствену историју. Већина новокомпонованих хрватских историчара лаже сопствени народ и тиме даје оддскочну даску политичарима да поспешују илузију код народа о тобоже неком другом пореклу. Чак се и Ниче у својој књизи „Мојсије и монотеизам“ у једном делу бавио лажном полазном тачком као извором свих каснијих неспоразума. А већинска Хрватска је изгледа у озбиљном неспоразуму са собом. Када имаш тај и такав проблем никад ниси део решења него увек део проблема. Па тако од бољег сутра….дођи сутра.

 

Стварање непријатељских околности и непријатеља

 

Пред расапад СФРЈ, у којој су Хрвати имали сва права загарантована тадашњим Уставом, почели су да безразложно стварају непријатељске односе са тадашњом ЈНА, у којој су припадници били и Хрвати. Што је кулминирало касније и отвореним ратом у којем је велики број припадника свих националности изгубио живот. Као етнички и територијално гранично подручје та, од стране разних империја, верски форсирана, наметнута и коришћена мржња нашла је погодно тле у менталитету нације која се индетификовала са свим својим владарима, бежећи од сопствених корена. Нај крвавији сукоб је баш онај између два брата, и то ови „велики“ са стране вешто користе и форсирају у циљу сопствених интереса. Ко то не види тешка је будала. Али је будала и онај ко такво понашање поставља као политику будућности.

 

Ово су укратко и не разрађене тезе којим желим добронамерно да скренем пажњу и неком неопредељеном гласачу у Хрватској, а и оним опредељеним, да добро размисле шта им таква „модерна про европска“ политичка реторика нуди. Оваквим начином и политиком нигде нећете стићи. Да нас победите не можете. Да вас победимо  немамо потребе и те историјске заблуде смо прележали. Да будемо браћа ми то и јесмо, али братска крв коју сте или смо пролили не пере се лако. Није никоме од нас у интересу да те крви буде опет. Ту само губите, а и ми са вама.

Прво што је госпођа Председница урадила је то да је отишла код бранитеља као да ће ти бранитељи да реше хрватски дефицит. Ово није политика за хрватски народ ово је политика за хрватску пропаст и у интересу је неког другог. Ма и мафијаши знају да сукоби између кланова штете економским интересима целе заједнице. Једино велики ратови доносе неку добит, али само победницима. А Хрватска је мала, прцвољак, да би водила велики рат. Мислите о томе !

Ова ваша победа која је извојевана тако што сте форсирали мржњу према Србима може само да вас одведе у још већу беду, јер Срби нису економска него тешка категорија за вас бивша браћо. А сад трк код Немаца да се жалите и пазите да вас Вучић не претекне.

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s