Бранимир Марковић: СИРИЗМАГОГИЈА

добро нам знани са страница патриЈотских сајтова „десни националиста“ коме „по дифолту“  приписујемо и да је  евроскептик, кука због напада „Коминтерне“ и „англсаксонског света“ на „ред и поредак“ који оличава  „ка и вазда“ Немачка.

И није једини који не одолева зову чаробног фрулаша Ципраса  у реку. 

Бити истовремено националиста и конзервативац вам је исто као бити истовремено звездаш и партизановац. Ерго једно од та два лажу да су.


Radujemo se svetu utemeljenom na četirima ključnim ljudskim slobodama. prva je sloboda govora- svugde u svetu. Druga je sloboda koja svakom čoveku dopušta da poštuje Boga kako god želi – svugde u svetu. Treća je sloboda od nemaštine …. svugde u svetu. Četvrta je sloboda od straha …. bilo gde u svetu.

Prava ljudska sloboda ne postoji bez ekonomske samostalnosti i sigurnosti. Ljudi koji su gladni i bez zaposlenja materijal su od koje se prave diktature

Franklin Delano Roosevelt

„Ципрас је више пута понављао како жели да спасе ЕУ од Ангеле Меркел, а његов саветник за економска питања Јанис Варуфакис како је у тренутној историјској ситуацији потребно стабилизовати и спасти капитализам не би ли се анулирала фашистичка претња и спречили друштвени хаос и избијање рата. Овакве ставове критиковали су многи други левичари“

(из ауторског текста Председника Покрета за слободу Миленко Срећковић, које је уредништво Политике „интелЕгентно“ насловило „„Грчко збогом капитализму“)

БЛА БЛА ТРУЋ ИЛИ срБско ОТКРИВАЊЕ хервацке АМЕРИКЕ (УЗ ПОКОЈЕ ПОДМЕТАЊЕ)

У јеку доста типичне расправе између Сиризоскептика ДрПавкова и Сиризофила Мр Бранимира првопоменути ће резигнирано:

О чему ми овде причамо брме, јеси ти то постао социјалдемократа или шта?!Либерал си кад треба трошити а социјалиста кад треба врћати. Е, јеби га…“

У краткој реченици ДрП, који и иначе има талента за хаику, сажео је сву аргументацију „десничара“: Грци/јужњаци су нерадници а Швабо је ред и рад (Англосаксонци су наравно смутљивци, Руси се зачудо не помињу а Франкофони и остали Латини, као и вас арапски, турски и и персијски свет  по обичају игноришу), либерал је супротно од социјалдемократе, десница је супротно и нужно у сукобу са левицом итд.
Грк је лењи купац и уживалац који сада неће да плати испоручену, иначе по дифолту, јер је швапска, висококвалитетну робу.

Наравно да  нећу поново да распростирем стране и стране и линкове чињеничних аргумената против ових очигледних глупости.  Живео сам у Грчкој и радио са Грцима и још неким  Левантинцима  у два наврата,  и у доба драхме и у доба евра. Не треба бити јако паметан па схватити драстичну разлику између домаће и „испоручене“ робе коју сад као треба платити.

Али као прво – Грци и остали Левантинци (они којима је сада „испоручена квалитетна роба“ грађански рат)  су све само не лењи (и некултурни). На те „аргументе“ северњачких пијаних крмака који прде и подригују напросто подивљам, посебно кад их чујем у интерпретацији симпатичног тамнопутог балканског брке.

Радио сам у типично грчком породичном „обрту“, фирми типично названој по презимену породице, за рентирање јахти једрилица, која је постепено, радом свих чланова породице, „чистим новцем“ увећавала своју флоту за изнајмљивање и напредовала. Тада (након приступа ЕУ) је банули гомила углавном Холанђана и Британаца, представници новооснованих „брендова“ којима су њихове банке напросто одобриле на лизинг стотине и стотине нових прескупих  једилица. Грк ни дан данас нема шансе да добије кредит ни по приближним условима, упркос свих хипотекарним и пословним гаранцијама, које северњацима не траже. 

И ту је прича о слободном тржишту и једнаким шансама у Европи, за мене бар, завршена, остављам је подлацима и будалам типа Борис др Беговић. И о новцу који нема националност. Ма хајде глупани балкански.

Лично сам се уверио да су им лекари у државним болницама одлични. За разлику од наших, они лече, лекове углавном не приписују и не саветују, посебно не антибиотике и „зачудо“ имају пророочке способности. Рецимо, мом детету са високом температуром је обичан педијатар у телефонском раговору, без прегледа прорекао у минут ток оздрављења, уз терапију „немој ништа да му дајеш“ (од лекова). Наш први коментар на пророчанство је био типично срБски – паз ову будалу. А онда се пророчанство испунило – прецизно у минут. Јбг ДрПе, знам  да „сви знају“ да су Грци „Цигани“ и „лењивци“ ал  ја највише верујем рођеним очима.

Болнице у којима раде ти добри лекари су оронуле. За разлику од нашег здравства где су зграде болница, захваљујући градитељском буму из седамдесетих, и даље одличне. Да улажу 6% буџета као што је европски просек и што стоји у тачки програма Сиризе, а не само 3% како сада чине или још мање како има налажу из ЕУ структура , биле би сигурно боље. То је у нашем Орвелијанском космосу аргумент против Сиризе а за Швабе.

Државна управа им је заиста крш. Неупоредиво гора бирократија чак и од наших „паразита“ из јавног сектора. Лаж је да су им плате биле велике, напротив биле су далеко испод просека. Можда су баш зато „крш“.

То је одличан аргумент за резање јавног сектора на орвелијаснки начин типичан за ЕУ глобалистичке структуре – смањењем финансирања оронулих болница и одличног здравства и редуковањем здравствене заштите, отимањем уплаћеног од пензионера или укидањем најбољег медијског јавног сервиса на свету – Грчке националне телевизије. Две деценија испадам глуп у друштву „колега“ новинара кад тврдим да су Левантинци и Грци убедљиво најбољи у коришћењу новинарског  тв „изричаја“ (тек сад кад понеко погледа Ал Џазиру  понеком дође из д у г). Па га, логично, као конкуренција јадном англсоасонском естрадном стенд ап новинарству и још јаднијем готово непостојећем немачком „ваља“ укинути. Да их неби појели ко Ал Џазира СиеНеН.

Образовни систем им је одличан, поготово високошколски. Тамо ретко кога занима факултет, ал ко  заврши државни факултет, имао га је рашта и завршити. Отпор Болоњи је био снажан. Вођа тог отпора нови је министар образовања. Све исто ко код нас, само сасвим супротно. ЕУ решење – уништавање тог система.

И Грци су се нагурали у пар градова. Али, за разлику од моје јадранске прапостојбине или Србије, нису запарложили воћњаке и маслињаке, тако нешто не виђох, а прошпартао сам доста. И овде не може без „сасвим супротног“ – у тој жедној земљи највећи део обрадивог земљишта је у неком систему наводњавања.

За разлику од моје јадранске прапостојбине нису  спрцали ни своју флоту трговачких бродова.

У време драхме упознао сам чудно велики број странаца, милијардерских богаташа који су живели у изнајмљеним становима у истом кварту где и ја. Једног, власника 50 прекоокеанских бродова за превоз цемента ( за неупућене – једна од најжешћих мафија) сам упитао што је ту кад може да бира где ће да живи. Одговорио ми је да је пропутовао цео свет, али да је најбољи квалитет живота на планети у Атини. Иначе, хоби му беше куповина па препродаја средњовековних замкова по Енглеској.

Е такву су земљу сјебали!
Ко?
Грци?
Па то су исти људи који су таквом ту земљу направили, углавном без ичије помоћи, кредита и сл.  за релативно кратко време од краја  војне диктауре и истеривања НАТО база до диктата ЕУ и глобалних структура.
Пропаст је наступила са „испорученом квалитетном робом“ – „финансијским дериватима“. И политичким системом.

Па дођосмо до дилеме „либерал или социјалдемократа„.
То није Младенделићевска дилема „корнер или Шурјак“. Није ни „Шурјак или Буљан“. Већ „Шурјак или Ивица“.

Но, зашто замерити ДрПавкову, самоуком ко Вук, кад се и „прави“ доктори упетљају у ову очигледност.
Тако нпр, доаЈен десне мисли у Србадије Ђурковић др. Миша, у емисији Око на РТС-у пре неко вече представљен као филозоф (https://www.youtube.com/watch?v=2Wrv56vye-Q) збори:  „по чему се то што он (Ципрас) прича разликује одпрограма Демократске странке у САД?“
а већ у следећој реченици: „г. Ципрас је комуниста, имамо повратак једне комунистичке власти у Европи!

Исцрпљен грчки народ који воли да слуша бајке!“

Да сам ипак добро чуо, уверила ме је већ следећа изговорена „корнер или Шурјак“ дилема: 

„Грчки дуг је пре свега усмерен према европској централној банци .. страшна је  подршка англоамеричког света тој дестабилизацији европског простора!!!

Прави се нека врста нове коминтерне радикално левих (Подемос, италијанска Алтра европа, и Сириза) које подривају ово што је неки поредак постојећи и пре свега ће поћи ка дестабилизацији!!!“

Да, добро сте чули, добро нам знани са страница патриЈотских сајтова „десни националиста“ коме „по дифолту“  приписујемо и да је  евроскептик, кука због напада „Коминтерне“ и „англсаксонског света“ на „ред и поредак“ који оличава  „ка и вазда“ Немачка.
Али престаните да се ишчуђавате, човек се поштено представаља као конзервативац, читај народњак, а то су „они“ које је крајем 19. века основала Католичка црква као противтежу либералима, кад је схватила да ће морати да се укључи у либералне институције новонасталих националих држава. Тај блок странака је увек против националног суверенитета и увек за наднационалне интеграције, они су осмислили ЕУ. Бити истовремено националиста и конзервативац вам је исто као бити истовремено звездаш и партизановац. Ерго једно од та два лаже да је.
Ухлебљење  у Иниституту за европске студије који сарађује са сродним институцијама знаковитих назива – Луксембуршки институт за европске и интернационалне студије, Институт за федерализам у Фрајбуру (за неупућене стоженом институцијом католичке народњачке идеологије),  те знаменитим Централно-европским универзитетом у Будимпешти, Институту који живи од немачких фондација, на Балкану је и иначе гаранција  интелектуалне независности.

И није једини који не одолева зову чаробног фрулаша Ципраса  у реку. И доаЈен срБског нацизма Стефан Карагановић се  промптно и добро исро против Сиризе у тексту „Дан после или Да ли је Сириза превара“
(http://stanjestvari.com/2015/01/28/%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%84%D0%B0%D0%BD-%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%9B-%D0%B4%D0%B0%D0%BD-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B5-%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%B4%D0%B0-%D0%BB%D0%B8-%D1%98/),понављајући исти заверолошки скептицизам и „схематизам“ (зли Британци и сл.):“основна разборитост налаже скепсу у односу на све нестандардне појаве којима недостаје јасан морални и идејни педигре, посебно ако настају изненада и појављују се ниоткуда.На основу за сада познатих чињеница, Сириза се уклапа у становиште које налаже високи степен обазривости.“

Колико ти наци пси патолошки лажу, показују болдовани делови.

Тако Сириза испаде за нас овде одличан лакмус папир да се види ко је од којијех.
Јер, понављам, сукоб није између левице и деснице, ни међу народима и цивилизацијама. Већ између нација (слободних грађана) – либерализма и колонијалних империја – не(о)либерализма, тј. конзервативизма „ка и вазда“. 

Ал шта ћеш ти ДрПе међу онијем? Опет инат и антипротивизам?

ПС Један од најмоћнијих владара у историји човечанства уочио је својевремено да устав његове земље  јесте револуционаран, али да он осим појма слободе није носио и једнакост. Тај недостатак је  желео да реши 1945. са другом повељом о правима, што је најавио низом  говора. Смрт га је омела. Да није ко зна како би данас изгледао свет.
Тај владар се није звао ни Стаљин, ни Мао, ни Тито … него Рузвелт.

Из неког разлога га се све чешће сећамо. Можда због упозорења и антиципација попут ове: „Sloboda i demokratija nije sigurne ukoliko narod toleriše rast privatne moći  do stupnja kad sama moć postaje  jača od demokratske države. To je u suštini fašističko vlasništvo nad vladom od strane pojedinca, grupe ili nekog drugog oblika privatne kontrole“

(брАнали)

8 mišljenja na „Бранимир Марковић: СИРИЗМАГОГИЈА

 1. o drpeee evo ti još jedan proleter i vrednica:

  „Ekstremni levičari su ljudi koji veruju u jednakost, ravnopravnost, mir, toleranciju, državnu ekonomiju i leba bez motike.
  S obzirom da je sve to jako lepo, ali neizvodljivo u praksi, u zemljama kojima je vlast takvog ideološkog opredeljenja, obično nešto krene po zlu odmah u početku i onda postanu diktatura ili se zaduže preko guše i uvuku u finansijska govna. Plus, nepotizam, korupcija i državni posao su osnova ekonomije takve države.

  Daleko smo mi od uređenog prostora, ali pobedom Sirize u Grčkoj stičem utisak da se Nikaragva doselila u naš komšiluk.

  Read more http://amitzdulniker.com/2015/02/01/moze-li-srbija-napraviti-politicki-zaokret-kao-grcka/

  Sviđa mi se

   • Хвала, пренећу ово од пропалог еЛДуПеовца, а ако се јави и Ламброс, мораћу коначно написати своју ерекцију на ваша сочињенија.

    Sviđa mi se

   • sve se pobrkalo, tvoj ljubimac sa nama: Saša Radulović ‏@SasaRadulovich 43m43 minutes ago
    Sulud plan štednje za Grčku je doveo do pada BDP-a od preko 25% za pet godina. Partokratija se sačuvala. Grčka ubrzano propadala.
    Grčka partokratija i njihova burazerska ekonomija je dovela Grčku u bankrot. Poverioci su to mirno posmatrali i sipali svoj novac u bunar.

    Sviđa mi se

 2. Mere štednje uvedene u Grčkoj 2011. godine zbog dužničke krize, dovele su do povećanja stope samoubistava za jednu trećinu u toj zemlji, navodi se u danas objavljenoj studiji.
  „Naša analiza pokazala je značajan porast samoubistava kao rezultat događaja vezanih za štednju u Grčkoj“, naveli su stručnjaci u studiji objavljenoj u britanskom medicinskom časopisu BMJ Open.

  Broj samoubistava povećao se za 35,7 odsto od juna 2011. godine kada je tadašnja vlada najavila stroge mere štednje.
  http://www.novimagazin.rs/svet/vise-samoubistava-zbog-mera-tednje-u-grckoj#.VNCEk6w-_XM.twitter

  UA siriza napred amitzt i lambros

  Sviđa mi se

 3. hahaah ovo se zove prosvetljenej: Saša Radulović ‏@SasaRadulovich 7m7 minutes ago
  Rešenje i za Srbiju i za Grčku i za Španiju je isto: demontirati parazitski sistem, okrenuti se domaćoj ekonomiji, porodičnim firmama.

  Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s