Драган Томић: Размишљања на тему ЈБТ-а – „Баштеници јалових нада“

svi drugovi su mi mrtvi

Нажалост, Дражина данашња рехабилитација јесте подконтекст ЈБТ дискурса и она не би могла да постоји без ЈБТ-а. Поштоваоци ова два култа имају аргументе за и против којих се упорно држе током сучељавања у борби за истину а са њом и право на награду која припада победнику. По мени, оба табора су губитничка јер су оба табора баштеници јалових идеја и њихова награда, ако исте икада буде, је штета.

Југословенски конструкт, јесте вештачка творевина са јасно дефинисаном наменом, током времена изграђена у два модела, Српској (масонској) монархији и ЈБТ (језуитској) републици.

Прва је трајала између 1918 и 1941, а њен  је главни архитекта, Краљ Александар убијен у Марсеју 1934 године, док је друга трајала од1945 до 1990 године, а њено „заштитно лице“ – маршал ЈБТ умро је 1980 године. Први конструкт је трајао 23 године док је други трајао 45 година, дакле скоро дупло.
Оба конструкта у себи садрже преломни моменат, који је у случају монархије била шесто јануарска диктатура, 1928 године док је у случају републике то била 1974 година.
Оба конструкта у себи садрже идентичне факторе нестабилности а они су :

  1. Албански сепаратизам.

  2. Хрватски сепаратизам

  3. Словеначки сепаратизам

  4. Српски унитаризам и ауто шовинизам

  5. Активно мешање суседних земаља и подривање стабилности и безбедности. Реваншизам.

У оба случаја, цену изградње и цену разградње плаћају Срби.

Крај Првог Светског рата Србија дочекује са милион и сто хиљада људи мање. Крај Другог Светског рата, свеукупан број Срба на простору целе Југославије је умањен за 500.000. У току оба рата, Срби су изложени геноциду.

Током Првог Светског рата, Бугарски геноцид на подручју јужне Србије и поморавља где се јављају први у историји концентрациони логори намењени за масовна погубљења (Дубока долина) или сабирни центри (Босна). У подрињу и посавини казнене трупе Аустро Угарске састављене од Хрвата и потомака Османлија, касапиле су без обзира на пол и узраст, са посебним нагласком на употребу хладног оружја, бајонета и коњичких сабљи.

Током Другог Светског рата, Хрватско-Османлијски геноцид на подручју НДХ, у логорима ,Логор Стара Градишка , Логор Сајмиште , Логор Ступачиново, Логор на острву Пагу, састојао се из два дела: логор Слана и логор Метајна, Логор Ђаково , Логор Госпић , Логор Јадовно , Логор Цапраг ,Логор Лепоглава ,Логор Даница у Копривници , Логор Керестинец , Логор Крушчица, крај Травника , Логор Лобор, близу Златара (у хрв. Загорју), углавном за жене и децу ,Логор Тења , Логор Јастребарско , Логор Вила Лубурић Логор Јасеновац, Дечји логор у Ливну .Логор Доња Градина.

Специјалитет кама кршћана јесу били логори за децу, у градовима : Лобор, Јабланац код Јасеновца, Млака, Бросице, Устици, Стара Градишка, Сисак, Јастребарско и Горња Ријека.

Такође масовне егзекуције су вршене и у мањем обиму али са једнаком свирепости где су жртве бацане у необележене јаме.

У оба случаја, на крају рата, вршена је опструкција истраге злочина над Србима са намером да се геноциди прикрију или тотално негирају а кривци сакрију и у оба случаја улога Велике Британије у овим радњама је пресудна, почевиши од комисје у Хагу која је одбила доказе који би имплицирали да је Дубока долина и геноцид, била званична политика Бугарске према Србији до Пацовских Канала и помоћи Павелићу да избегне хапшење како од стране Југословенских власти тако и самих Американаца стационираних у Италији. На Нирнбершким суђењима, ни једном кама – кршћану није суђено за злочине почињене на простору Југославије.

У оба случаја Велика Британија је успела да геноцид над Србима сакрије од светске јавности како би имала простора да манипулише ситуацијом представљајући сваку Српску реакцију као доказ агресије којој се треба супротставити на сваки начин, и исту објашњавајући,сходно својем расистичком погледу на свет, као израз Српског национализма и дивљаштва, иза кога увек стоји Русија и Руски интерес. Увек када би се створила ситуација у којој су Срби били биолошки угрожени, почевиш од Османлија, Аустро Угара, Бугара, Нациста или пак Хрвата и нео Османлија (Бошњака и Арнаута) током 90их година, Велика Британија је била на страни Српских непријатеља јер је гледајући Србе – видела Русе.

Због тога, бити за ЈБТ-а или за Дражу, јесте баштињење јалових надања и са њима јаловог контекста, просто зато јер оба произилазе из погрешно устројене матрице тј – ЈУГОСЛОВЕНСТВА.

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s