Реструктура – „демократска меритократија“

Оно за шта се ми залажемо, за корекцију политичког система и обнову и развој запуштене домаће привреде, није ствар ниједне посебне, па ни наше организације.

У питању је системска промена.

Тек после извршења те промене, може се говорити о разликама између нас и, данас-сутра, неке друге организације или појединца који би учествовали у трци за извршну власт.

Пуштамо могућност да ће нека друга организација у систему демократске меритократије, који ће настати као последица корекције политичког система, имати и боље и јасније и плодоносније идеје.
Да ће постизати једнако добре или и боље резултате у домену развоја домаће економије, па и у другим доменима.


Има међу нама и оних који једва чекају да се изврши тај неопходни заокрет, па да се баве сасвим другим пословима, препуштајући даљи ток новим људима и генерацијама.

Неки ће вероватно остати у политици, односно учествовати на изборима или трци за освајање извршне власти, у оквиру постојеће организације , Асоцијације „Реструктура“, или у оквиру неке друге.

Ми који сада све ово покрећемо само смо пионири неопходног заокрета у политици и економији Србије и нико од нас нема намеру да „живи од старе славе“, ни да на тој основи данас-сутра учествује у трци за извршну власт.

Зато се залажемо да се поменути заокрет изврши на бази  референдума, како би се постигао својеврсни друштвени консензус.

За  проблеме Србије нема решења унутар постојећих опција и партија.

Изван њих постоји.
А то решење, кад се постигне, може трајати такорећи унедоглед.

&

Асоцијација „Реструктура“

„Асоцијација за обнову и развој – Реструктура“, скраћен назив Асоцијација „Реструктура“, је основана почетком 2015. године. Главни циљ Асоцијације „Реструктура“ је обнова и развој запуштене домаће привреде као једине реалне шансе за сигуран опстанак и пристојан живот, посебно у ситуацији кад озбиљних страних улагања нема, нити постоји тенденција да ће их бити.
Посао обнове и развоја запуштене домаће привреде се може завршити само у сарадњи са људима, који имају стручни интегритет, под условом да им се омогући да буду у позицији извршне власти.
Зато се Асоцијација залаже за корекцију постојећег политичког система, како би се направио функционалан систем, у којем би се у позицију власти стизало искључиво на основу поседовања знања и способности и опстајало у тој позицији, само ако се постижу добри резултати.
То је систем демократске меритократије, који ће настати уз сагласност већине и то на најдемократскији начин – путем референдума за чије организовање, полазећи од Чланова 108. и 203. Устава Републике Србије покрећемо Иницијативу.
На челу система ће бити Државни савет састављен од људи са стручним интегритетом.
Овакав функционалан систем нам је неопходан за остварење главног циља: обнове и развоја запуштене домаће привреде.
Развој домаће привреде ће ићи реално, преко онога што имамо и можемо да радимо:
– развијаће се пољопривредна производња, и то пре свега производња органске хране, која је све траженија у свету, са крајњим циљем да Србија добије статус земље органске хране,
– развијаће се терцијални сектор, сектор услуга и то пре свега у једној врсти мултилатералног туризма, од амбијенталног, преко здравственог , прехрамбеног, услужног, авантуристичког и свих осталих врста туризма,
– развијаће се грађевинарство и то највише (за сада) у области инфраструктуре,
– развијаће се ИТ (информатичка технологија),
и још низ делатности које ће задовољавати наше потребе и моћи да се уновче и напољу

Улазак у ЕУ нећемо априори одбијати, преговори ће се наставити, уз учешће Државног савета.
Политички ентитет „Република Косово“, који је формиран на нашој територији Косова и Метохије нећемо признавати у ОУН, већ и због начина како је формиран, али ћемо признавати настало стање ствари и признати досад потписане документе на ту тему, старајући се да се постигну коректно-суседски односи. Укратко: радићемо својеврсну „политичку санацију“ свега што се издогађало, посебно водећи рачуна о нашим сународницима на територији где је поменути ентитет.
Са свим великим силама, како на Западу, тако и на Истоку, имаћемо коректне односе, поштујући реалност у каквој се налазимо.
Јавне дугове и дугове грађана према банкама и другим институцијама, као и дугове у привреди, решаваћемо на начин који је реалан и најбезболнији и одговара и повериоцима и дужницима.
Велике реформе ћемо извршити у домену образовања, што ће допринети бржем развоју домаће привреде и институција.
Избори, који ће бити вишеструко јефтинији од садашњих, ће моћи да се врше на две или четири године, према потреби, кандидати ће бити они који од Државног савета, који проглашава изборе, добију сертификат да поседују одговарајуће знање и способност за вршење власти, а на власти они међу њима који добију највише гласова на изборима. Први избори за нову власт биће одржани две године после корекције политичког система, а до тада ће, након референдума, Србијом управљати Привремена влада, која ће заједно са Државним саветом поставити институције коригованог система.
(Из књиге: „ДЕМОКРАТСКА МЕРИТОКРАТИЈА, СИГУРАН ИЗЛАЗ ИЗ НЕДАЋА – ПИТАЊА И ОДГОВОРИ“)

48 mišljenja na „Реструктура – „демократска меритократија“

 1. Шта је АСОЦИЈАЦИЈА? Удружење грађана, новоосновани сајт, привредно друштво?

  Sviđa mi se

   • Упутити ме на линк, који нема одговора, НИЈЕ одговор! Могу само, да закључим, да се ради о сајту, који сервира фикс идеју и очекује, да се око тога неко окупи?? Детињасто!

    Sviđa mi se

   • Ја помажем колико могу, овог пута тако што Вас упућујем на званични сајт те… органиозације. Ако нисте задовољни – или лично контактирајте неког од директора и њихових заменика са фотографије, или видите са Управом водовода. Стварно не знам шта бих Вам друго одговорио… Али, ако Вас нешто занима у вези Савеза пролетера – то је већ други пар опанака 🙂

    Sviđa mi se

  • Asocijacija ,,Restruktura“ je udruženje – predstavnik 60% građana koji ne izlaze ,iz opravdanih razloga,na izbore.Imamo potpuno drugačiju organizacijsku strukturu (preduslov za promene) za razliku od političkih partija i njihovih satelita Zalažemo se za REFERENDUM i uvođenje SISTEMA umesto IZBORA za parlamentarnu demokratiju-partokratiju.Mora se ići ,umesto na izbore za parlamentarnu demokratiju-partokratiju,na REFERENDUM za uvođenje sistema i posle 2 godine (građani će osetiti poboljšanje od prvog dana) dozvoliti formiranje i delovanje političkih partija (ako se građani slažu) ali je već uspostavljen SISTEM i Državni savet (odozgo),građani (odozdo) i mediji (sa strane) BLOKIRAĆE svakog pojedinca koji ne zadovoljava meritokratske principe za obavljanje javnih i sličnih funkcija bez obzira ko ga je predložio.

   Sviđa mi se

 2. Žika
  Питање је било:“Шта је АСОЦИЈАЦИЈА? Удружење грађана, новоосновани сајт, привредно друштво?“
  Ви причате оно што је већ написано на сајту. Пишете латиницом и већ сте се ДИСКФАЛИФИКОВАЛИ! Ви као ЖИКА: Лепо је измислити и очекивати неки проценат, али нема оправдања за грађане који не излазе на изборе, а Ви их „оправдавате“ и маштате, да ће они изаћи на изборе каоко би гласали за нешто недефинисано, на нивоу фикс идеје. Господине Гавриловићу, удружила се два инжењера са носиоцем „нове“ идеје и замишљате, да сте квалификовани за успостављање неког НОВОГ“ политичког система!!? Да није мало препотентно? Прегледајте детаљније сајтове и наћи ћете безброј, мање-више сличних идеја. Мени је занимљива та појава, да свако мисли, да има решење за наше проблеме, а не може, да нађе минимум сагласности са постојећим партијама и да се у изабраној бори за своје политичке идеје. Овако се деси, да Ви нисте успели, на просто питање да одговорите? Како би сте одговорили на сложенија питања?

  Liked by 1 person

  • Gospodine Mlinareviću,izvinjavm se što nisam mogao odmah da Vam odgovorim jer nisam video-nije regsitrovana replika.Radi se o Udruženju građana.Pišem latinicom i ćirilicom ali to uopšte nije bitno i ne znam zbog čega Vam to smeta.Da niste Vi možda veći Srbin od mene ako pište samo ćirilicom.
   Vrlo rado bih raspravljao o svim detaljima koncepcije Asocijacije ali moramo prvo da raščistimo sledeće: Mi se zalažemo za REFERENDUM i uvođenje SISTEMA umesto prevarantskih IZBORA za parlamentarnu demokratiju-partokratiju.Za uspostavljanje sitema je potrebno 2 godine sa napomenom da će građani osetiti poboljšanje već u prvim danima posle referenduma.Za to vreme je blokirano delovanje rodbinsko-partijskih dinastija i njihovih satelita a posle toga je moguće formiranje i delovanje političkih partija,izbori i sl. ali meritokratski pricipi neće dozvoliti nikome da bude na javnoj (naročito rukovodećoj) funciji ako nije stručan i sposoban za obavljanje iste bez obzira na koji način je izabran.SISTEM će funkcionisati sa težištem na 3S (tri strategije):

   1. Стратегију РЕФОРМЕ ЈАВНЕ УПРАВЕ – комплетене државне администрације са тежиштем на успостављању ТЕРИТОРИЈАЛНО-МЕСНОГ принципа Надлежности и Одговорности
   2. Стратегију УПРАВЉАЊА људским ресурсима са тежиштем на вредновању ЉУДСКОГ КАПИТАЛА (Нови систем вредности) у земљи и инострантсву и
   3. Стратегију ИНДИВИДУАЛНОГ ПРЕДУЗЕТНИШТВА са тежиштем на активирању традиционалних породичних домаћинстава (породичних фирми) у матици и међусобном повезивању са породицама у дијаспори.
   Са наведеним 3С би ,,матирали“све ,,Идеологије“’и преваранско-пљачкашке Програме политичких партија,удружења,покрета, НВО и сл. и доказали да се, ова катастрофа, може решити на постојећим –затеченим Законима ,уз паралалну корекцију истих, и евентуално доношење нових у зависности од стварних потреба.Такође би доказали нашу спремност и способност за истинску Борбу против корупције јер би (нарочито преко прве две стратегије) укинули сваки вид монопола са подзаконским актима (Правилницима,Уредбама и сл.) и дискреционих одлука појединаца и група у свим областима.
   Pošto se Vi zalažete za IZBORE (kao u proteklih 25 godina),pretpostavimo da imate političku partiju i na izborima dobijete apsulutnu većinu,zanamerimo participaciju jer je to bez veze. KAKO ĆETE VI, KOJI STE DOBILI APSULUTNU VEĆINU NA IZBORIMA,ZAUSTAVITI OVU KATASTROFU,SPREČITI SISTEMATSKO UNIŠTENJE NACIJE I USPOSTAVITI STABILNU EKONOMSKU I SOCIJALNU BUDUĆNOST GRAĐANA?
   Hvala na razumevanju i pozdrav.

   Sviđa mi se

 3. Господине Гавриловићу,
  како сам радознао, ја сам одмах и потражио у АПР удружење са називом који сте навели. Нисам успео да нађем, ша сам онда поставио и питање. Могуће је, да греши, али вас поново нисам нашао.
  Латиница ми несмета када пишу они којима је то матично писмо. Смета ми, када латиницом пише, неко ко претендује да помогне Србима и још има намеру да преузме власт. Нисам нигде написао, да се ЗАЛАЖЕМ за изборе. Покушао сам да нађем дефиницију „демократска меритократија“ и нисам успео изузев ваше. Не саћам се, можда због година, да сам ДО САДА негде наишао на тај појам у праву и политичкој теорији. Ако је тај појам измислио господин Атанацковић, мислите ли, да ће неко то разумети и прихватити? Мој мејл је slobodan@mlinarevic@gmail.com уколико желите на наставимо разговор и искористите, да вас упутим на сличне „идеје“ о решавању проблема у српској држави. Подразумева се ћирилица!
  ПС.: Скоро сви су обећавали поправљање ситуације ОДМАХ, а најдуже у року од две године. Видели смо шта смо добили. На прби поглед сви они су били неупоредиво квалификованији од вас тројице.

  Sviđa mi se

  • Демократска меритократија је нов појам, па је логично што га се не може наћи иначе, изван нашег сајта.
   Од нас тројице вероватно има квалификованијих, али ми смо ово започели.
   Што се мене тиче, ако неко мисли да је квалификоавнији, нека настави. Ионако имам и другог посла, много пријатнијег. 🙂
   Асоцијације још нема у АПР- у, а по закону и не мора да је буде.
   Чланове Државног савета не бирамо ми, већ су изабрани тиме што имају сертификате (државног) универзитета, а после настанка првог савета, нека се сами „бирају“ (као бордови директора у корпорацијама.
   Крајњи суд и о њима и о њиховом раду ће доносити већина грађана (па макар тај суд био и погрешан).
   Искрено, утисак ми је да је овдашња дискусија помало бесплодна.
   Можда је само утисак, али је мој, и није баш слаб…

   Sviđa mi se

   • Поштовани господине Атанацковић,

    нема логике у питањима, која човек не познаје. Тако и ја. Видим непознат појам, нема објашњења о пореклу појма, нема дефиниције, па сам поставио одговарајућа питања. Ни сада не одговарате!? Рецимо: Измишљен нови појам од нас тројице. „Кратија“ разумем, ваљда је грчког порекла, али шта је то „мерито“ и одакле потиче, како сте направили сложеницу и још томе додали „демократска“ и даље не објашњавате. Сами себи скачете у уста када кажете „Ионако имам и другог посла, много пријатнијег. :-)“. Није ваљда, да се МУЧИТЕ, када радите на новом политичком систему. Зар сте заборавили, када је реч ДЕМОКРАТИЈА измишљена и када се условно речено остварила први пут? Знам је, да не постоји обавеза и да три човека могу да раде шта год желе и пишу о томе и да нема законске обавезе да се посебно региструју, али сам питао, како бих знао колико сте озбиљни, а заговарате нови политички систем.
    Није лепо, да кажете „утисак ми је да је овдашња дискусија помало бесплодна.“. Нисте ваљда очекивали, да ће пљуштати похвале и подршка са свих страна. Моје учешће, покушајте, да разумете, као мој мали допринос и помоћ, тек да видите, како те идеје изгледају у очима, некога, ко није директно заинтересован за успех или неуспех Ваше активности. Претпоставио сам, да заговарате неки „систем“ у коме се дискусије неће посматрати и квалификовати као „бесплодне“. Тачније, да се дискусије неће, ни на који начин дисквалификовати. Из тога закључујем, да нисте доследни, када је у питању даљи развој „демокретске меритократије“. Наслућујем, да би Државни савет, на челу са Вама примењивао сличну праксу и „дисквалификацијом“ идеја и људи радио оно што су „оснивачи“ НИЧЕГА смислили.

    Sviđa mi se

  • Поштовани г. Млинаревићу,
   пошто не могу да Вам дам одговор испод вашег последњег коментара, даћу га овде.
   Рекох да имам утисак (а утисци, у принципу, могу бити и варљиви) да је дискусија, која се овде заподела „помало бесплодна“, а објаснићу и зашто.
   То не значи да смо ми против дискусије на тему нашег предлога системске промене, па чак ни против и крајње несувислих критика (као оне да то што ми радимо личи на фашизам итд. Кад су то фашисти, нацисти, комунисти у свом програму имали да власт припада поседницима знања и способности, него су сви редом били дилетанти отровани несувислим идеологијама.)
   О самој мериоткратији на Википедији можете наћи текст, али на македонском, на српском је врло штур.
   https://mk.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%BE%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%98%D0%B0
   Постоји додуше и светски покрет за увођење меритократског управљања, са ЧПП преведеним на српски.
   http://meritocracyparty.org/faq/meritocracy-faq-sr/
   На нашем сајту, који сте посетили има на више места објашњење шта је демократска меритократија.
   Ево Вам још једно, кратко и, чак и необразованима, јасно: „Демократска меритократија је систем владавине поседника знања и способности, који постижу добре резултате, што тај систем чини меритократским, и који настаје уз сагласност већине народа, што систем чини демократским,“
   Зато се ми и залажемо за организовање референдума, као начина за остварење система демократске меритократије.
   Ваше заблуде о Државном савету изгледа упорно опстају, без обзира на наша објашњења…
   Није ми мучан рад на систему, али свакако имам пријатнија посла од бављења политиком, а поготово у оваквим условима. Уосталом, на сајту можете видети и који су моји лични или примарни разлози за бављење политиком, не кријем их…
   Није нама потребна хвала и безрезервна подршка, али ни тандркање које је Јосип Хорват, у књизи „Хрватски паноптикума“, овако дефинисао: „Људи редовито новим појавама прилазе са старим предоџбама (представама“.
   Ко је начелно сагласан са нашим предлогом, нека нам даје сувисле предлоге, засноване на тој начелној сагласности. Ко није – Боже мој, његово право и довољно је да то и искаже. Полемисати нећемо, јер нема ни сврхе. А, наравно, да не бисмо, ни када бисмо имали власт, сузбијали критику, па макар била и потпуно несувисла. 🙂
   Уосталом, као што више пута рекосмо, о судбини наше понуде ће, у крајњој инстанци, одлучити народ, па како одлучи, тако ће му и бити. Као што му је бивало и до сада, по избору.

   Sviđa mi se

   • „Народ“ је одлучио! Као да је Ваша понуда пропала. На овом сајту имате два лика, који су нешто рекли! Бранаделмар и ја нешто рекосмо! На Вашем сајту нема коментара, што јасно показује „занимљивост“ Ваше идеје. Мислим, да одмах можете прећи на “ имам пријатнија посла од бављења политиком“. Вама ће бити пријатније, а политика неће ништа изгубити. Као, да себе замишљате у лику нашег премијера, који се вазда „жртвује“.за „народ“, који га „не разуме“.
    Питам се, где нађосте Хорвата, за било какав пример?
    „Horvat se obrazovao u Zagrebu (Trgovačku akademiju završio 1914.), gdje je i djelovao čitavog života. Od 1913. surađivao je u novinama Obzor; 1926. postao je glavni urednik Jutarnjeg lista, obavljajući tu dužnost do 13. travnja 1941. 1939. postao je tajnikom vrhovnog športskog tijela Banovine Hrvatske Hrvatske športske sloge skupa s Ivom Šustom.[1] Tijekom Drugog svjetskog rata radio je u Hrvatskom izdavalačkom bibliografskom zavodu (HIBZ), surađujući osobito na Hrvatskoj enciklopediji. Nakon jeseni 1945. djelovao je kao slobodni istraživač. Povjesničari smatraju Horvata važnim predstavnikom hrvatskog liberalizma.“
    Као и Ви завршио једну школу, а онда узео да се бави другим проблемима.

    Sviđa mi se

  • Народ ЋЕ одлучити. Вас и господина који је овде такође коментарисао, наравно, не рачунам у већину. 🙂
   Хорвата сам укључио због оног згодног цитата и ни због чега више.
   Не сматрам да се жртвујем за народ, нисам од те „феле“. Своје разлоге сам објаснио на сајту, који је „незанимљив“. 🙂
   За опцију демократске меритократије се залажем према својим тренутним могућностима, па и према својој /актуелној/ вољи.
   Докле ће то бити и чиме ће се завршити, не бринем.
   Није (само) моја ствар.
   Спреман сам за обе варијанте, и за ДА и за НЕ томе. Немам ни „месијанску“, нити било који други облик нервозе.
   Ако постоји алтернативно решење за проблеме пропале Србије у односу на оно које моји сличномишљеници и ја инудимо – одлично.
   Ако не постоји – добро.
   Зна се шта ће онда бити.

   Sviđa mi se

 4. „кандидати ће бити они који од Државног савета, који проглашава изборе, добију сертификат да поседују одговарајуће знање и способност за вршење власти“

  ovo se u političkoj teoriji zove fašizam i aktuielni je planetarni poredak protiv koga se treba boriti

  за почетнике – мало о том фашизму и када је тачно и како заменио либерални поредак овде http://branali.blogspot.com/2014/03/blog-post_5.html

  Sviđa mi se

 5. branadelmar
  Могли сте још мало, да их пустите, да се мало више заглибе. Очигледно је, да не познају политичку теорију.

  Liked by 1 person

  • karakterističan kontraargument fašista
   кључне речи очигледно, подразумева се, свак доборнамеран зна..

   Sviđa mi se

   • а противник (ја) је глуп и идиот
    историја нас учи – ко неће расправу добије блајбург „у коначници“
    а народу је прекипело фашизма

    Sviđa mi se

  • а лепо је и карактеристично што сте ме испљували пре него што сте отворили линк, а камоли прочитали текст

   Sviđa mi se

 6. „karakterističan kontraargument fašista
  кључне речи очигледно, подразумева се, свак доборнамеран зна..“
  Овај коментар ниште не разумем?

  Sviđa mi se

  • „Очигледно је, да не познају политичку теорију.“
   да ли сам ја ово написао у 3. секунди „расправе“ или ви?

   Sviđa mi se

  • упс, тек сад сам видео да ваш коментар није о мени него о њима, извињавам се због брзоплетости

   Sviđa mi se

 7. branadelmar
  Рано је за пљување. Можда ће бити. За сада сам само заинтересован. Када је реч о „сваком“ блогу, ево овај рецимо има назначено ко су оснивачи, сарадници. За мене се ништа не ПОДРАЗУМЕВА, а тешкоћу ми престављају непотпуни коментари у виду инсинуација. И после, као ја не разумем? Шта је то што треба да разумем? И нисам питао, за блог, него сам питао ко је аутор текста.

  Sviđa mi se

 8. branadelmar
  Заиста сте брзоплети и даље. Можете ми се обраћати и са ТИ, али у српском језику Ви се пише великим словом, изузев, ако сте помислили, да смо овде две, двојица двоје или нешто слично.

  Sviđa mi se

  • ево ТИ још мало ћирилицом, конкретних проблема у вези њихових непромишљених идеја „Подсећам да је петооктобарска револуција пропала након пар дана чином оглашавања конкурса за руководећа и уредничка места којима је требала бити „лустрирана“, тј. склоњена са управљачких функција и утицаја на јавност управо елита претходног система – они са референцама. Међутим, обавезан услов бијаше пет или чак десет година искуства на руководећим местима. Како неко може да има стручне референце у систему чији врховни критеријум није мериторност већ политичка подобност у најширем смислу? На којим одговорним задацима/ руководећим положајима ће их стећи?“ http://branali.blogspot.com/2013/01/blog-post_18.html

   Sviđa mi se

   • „Трећи пут захтева, у овом пресудном историјском тренутку, заиста нове људе.. “ и то људе који су спремни и способни да зауставе ову пропаст и успоставе стабилан систем са јаким темељима који ће трајати вечно.То је суштина меритократије и она нема везе са директном демократијом (пала на испиту у петоктобарским прoменама 2000.године у Србији и прошле године у Босни),парламетарном демократијом-партократијом (коју имамо већ 25 година),диктатуром пролетаријата (коју смо имали пре партократије),фашизмом и сл.
    Во се веже за рогове а човек за човека.На свим нивојима територијано-месне надлежнсти и одоговорности је боље имати војску магараца коју ће водити ЛАВ него војску ЛАВОВА коју ће водити магарац.
    Преко Асоцијације (са новом организацијском структуром – главни предуслов за квалитетне промене),коначно излазимо са именима-тимом а не са партијом и сателитским полтронима.Менадџмент тим Асцијације је отворен за свакога који ће својим радом и учинком показати спремност и способност за обављање јавних функција и за тај времснки период ће бити адекватно стимулисан све док буде постигао одговарајуће резултате.Главни сингал, за узбуну-промену кандидата, је у реакцији: Државног савета (одозго),грађана (одоздо) и потпуно НЕЗАВИСНИХ медија и инспекцијских – сертификационих комисија (са стране).
    Ево Вам практичан пример функционисања меритократског система и како се може уредити држава исто као и уништена и запуштена фабрика:
    1. Директор примљен по КОНКУРСУ а не по дискреционим одлукама родбинско-партијских неспособњаковића.Пријем кандидата по конкурсу је посебна проблематика и о томе би посебно расправљали.
    2. Успешне трансформације су захтевале непрекидно ангажовање и резултати су били видљиви после 3 месеца јер је било доста лутања и дошли до закључка да се без нове ОРГАНИЗАЦИЈСКЕ СТРУКТУРЕ и ПРВАИЛНИКА о систематизацији радних места, не могу реализовати промене.
    3. Највећи проблем је био у менаџменту (виском-топ,средњем и лидерима) тако да су доминирали неспособни менаџери (са великим платама) а мањи број способних није могао да дође до изражаја.
    4, Залагао сам се (на личном примеру) и делимично успео да менаџери (укључујући и директоре) имају плату око 40.000,00 динара а радници од 20.000,00 – 70.000,00 динара.Нисам успео да реализујем пројекат Укидања уравниловке али сам интензивно радио на томе јер сам делимично успео у процентуалном смањењу неупотребљиве амдинистрације.
    5.И поред отежавајућих околности,успешно су се спроводиле трансформације за око 16 месеци и били смо на путу (од ништа) да направимо једну од бољих фабрика у Европи и свету али је све пало у воду крајем 2008.године када сам видео (директно се супроставио) Динкићевом преварантско-пљачкашком моделу који су ми отворено рекли (почеком 2009.године) да њима нису потребне успешне трансформације јер је све планирано за стечај и ликвидацију.
    Хваа на разумевању и поздрав.Бићемо у контакту јер ових дана треба да стигну и неки релавантни извештаји везани за оправданост таквог система.

    Sviđa mi se

 9. Господине Гавриловићу, написали сте:
  „4, Залагао сам се (на личном примеру) и делимично успео да менаџери (укључујући и директоре) имају плату око 40.000,00 динара а радници од 20.000,00 – 70.000,00 динара.Нисам успео да реализујем пројекат Укидања уравниловке али сам интензивно радио на томе јер сам делимично успео у процентуалном смањењу неупотребљиве амдинистрације.“ Нажалост нисте написали где је то било и када? Податци о вама тројици, који се виде показују, да сте се и вас тројица примили на титуле, које ништа не значе, па сте неки „генерални“, „заменици“ истог, па се легитимишете и као чланови „управног одбора“. Пријају титуле, шта ли? Још да вас неко изабере у „државни савет“, или сте намерни, да се сами изаберете? Одговор на питање о удружењу нема па нема. Три човека се нашла, проглеасили се за „асоцијацију“, нису правно лице, али су чланови „управног одбора“ на чекању, да их изаберемо у ДРЖАВНИ САВЕТ!!!??? Ево ја се јављам у „менаџмент“, а радо бих био и у „државном савету“. И шта сад?

  Sviđa mi se

 10. Господине Гавриловићу, видим да сте из Зајечара. Предлажем, да у Зајечару и околини организујете серију скупова, на којима ће Стефан Каргановић и пуковник Ратко Шкрбић предтавити своје књиге о Сребреници, а Ви Вашу асоцијацију. Могли би, да додамо, као тему и ћирилицу. Ви обезбедите одговарајуће просторије, а ја обезбеђујем учеснике. Дајте, да нешто корисно радимо, а не да пискарамо. Мој мејл је: slobodan.mlinarevic/et/gmail.com, а мење више све о себи sam поставио на ЛИНКЕДИН пословној мрежи.

  Sviđa mi se

  • ,,Три човека се нашла, проглеасили се за „асоцијацију“, нису правно лице, али су чланови „управног одбора“ на чекању, да их изаберемо у ДРЖАВНИ САВЕТ!!!??? Ево ја се јављам у „менаџмент“, а радо бих био и у „државном савету“. И шта сад“?
   Господине Млинаревићу
   Претпостављам да сте озбиљан човек са добрим намерама. Нисмо се добро ни упознали а већ намећете ПАУШАЛНЕ – НЕТАЧНЕ констатације.НИСУ само три човека. Ви сте добродошли у Државни савет, само морате ,претходно, да покажете где сте радили,шта сте радили,које сте резулатате постигли,У КОЈИМ ОБЛАСТИМА (без обзира на Вашу професију) МОЖЕТЕ ДА ПРЕОКРЕНЕТЕ СИТУАЦИЈУ-на који начин и за које време. У противном се можете јавити (ако већ нисте) у неку од родбинско-партијских династија (по познатим критеријумима) и добићете неку лезилебовску политичку функцију.
   Постоје већ скупови и одређена представљања у медијима (која нису под контролом режима) али не пада ми напамет да организујем промоцију књига неких кукавичо-издајничких генерала који су нас оставили (официре и подофицире нижих чинова) да се сналазимо,како знамо и умемо, у најтежим ситуацијама а они су планирали и реализовали Стратегију БЕЖАНИЈЕ према Београду,Новом Саду,Нишу…
   Оно што сам навео и приказао је део практичнг функционисања МЕРИТОКРАТИЈЕ на примеру ГОШЕ-фабрике шинских возила где сам радио 2007.-2009.године.
   У менаџменту асоцијације нико не пати од титула и то је начелна Организацијска структура -главни предуслов за успешне промене.Нпр.Ја сам спреман да се прихватим релизације Стратегије и Акционог плана управљања људским ресурсима итд.Са политичким функцијама ће се (начелно) раскрстити на два начина: 1.Укидањем (за сва времена) парламентарно-плаћених функција (ругло демократије – воље народа) од врха по дубини и 2.Потпуна професионализација свих јавних функција на релацији Државни савет – председници или градоначелници општина.
   Детаљније о томе би касније.

   Поздрав и све најбоље.

   ПС: Зашто немате е-маил адресу у ћирилици?

   Sviđa mi se

   • Господине Гавриловићу,
    веровао сам, да ће се наш „разговор“ наставити мејл поштом и на приватном нивоу. Међутим, накнадно открих, да сте послати текст на моју мејл адресу, објавили и овде!!?? Вама лично сам већ одговорио, а како немам проблем са настављањем наше преписке објављујем шта сам ја Вама одговорио:
    Господине Гавриловићу,

    Ви кажете: „Ви сте добродошли у Државни савет, само морате ,претходно, да покажете где сте радили,шта сте радили,које сте резулатате постигли,У КОЈИМ ОБЛАСТИМА (без обзира на Вашу професију) МОЖЕТЕ ДА ПРЕОКРЕНЕТЕ СИТУАЦИЈУ-на који начин и за које време.“

    Волео бих, да ми објасните, како Ви, пардон вас тројица, можете, да доносите суд о мојим „квалификацијама“, за „државни савет“, а сваки од вас тројице има мање одговарајућих квалификација и радног искуства од мене. Погледајте на Линкедину-пословној мрежи, све сам о себи написао.

    Срамотно је генералисати и све прогласити „неких кукавичо-издајничких генерала који су нас оставили (официре и подофицире нижих чинова) да се сналазимо,како знамо и умемо“ и у ту групу укључити пуковника Шкрбића и Стефана Каргановића. Очигледно је, да ништа о њиховој борби НЕМАТЕ ПОЈМА.

    Ако не желите са њима да имате посла, можемо размишљати о престављању ћирилице у Вашем окружењу? То у пакету са престављањем Вашег „удружења“ ваљда може да „прође“? И даље не одговарате на просто питање: Да ли је Ваше удружење регистровано, или сте још на нивоу сајта?

    Питате ме, зашто ми мејл адреса није ћирилична? Показујете, да умете и глупа питања, да поставите! Али, да покушам и нешто да одговорим. Много давно сам почео да се бавим овим сокоћалом. У та давна времена, која Ви не познајете, није било могућности за ћирилицу. Истовремено, рад сам да о питању ћирилице расправљам, међу нама, а да терам инат са целим светом немам жеље ни расположења.

    Мислим, да сам већ рекао, да сам у вези са ликовима, који су потпуно слични вашој „асоцијацији“ и који индивидуално сервирају сличне „посебне“ идеје, како би уредили државу и друштво. Могу Вам пренети њихова „размишљања“ и „генијалне“ идеје, до којих су у позним годинама дошли. И они као и Ви чекају, да неко то узме за ОЗБИЉНО.

    Захваљујем на савету: „У противном се можете јавити (ако већ нисте) у неку од родбинско-партијских династија (по познатим критеријумима) и добићете неку лезилебовску политичку функцију.“ Како Вам је пао на памет и тај „генијални“ савет?

    Поздрав, Слободан

    Liked by 1 person

 11. Можда је касно да се и ја укључим у дискусију, али бих ја ипак нешто да „речем“ (а и имам право и на реплику 🙂 ).
  Решење, које је названо ДЕМОКРАТСКА МЕРИТОКРАТИЈА (могло је и другачије да се назове, али име је ипак само име и обичан омот, ако нешто конкретно не стоји иза њега), а које по својој суштини представља једини излаз за заглибљену Србију, састоји се у „малој“ корекцији самог система, али која подразумева промену Устава (зато и треба референдум) и то у делу у коме се гарантује да свaки пунолетни пословно способни држављанин Србија има право да буде биран (без обзира на оспособљеност за обављање неке функције у власти!!!). Овде би требало да стоји „Сваки пунолетан, пословно способан држављанин Републике Србије има право да бира, а сваки пунолетан, пословно способан држављанин Републике Србије, који има доказиву способност да обавља одређену функцију у власти има право да буде биран.“ Ово имплицира да је потребно направити једну комисију за проверу оспособљености кандидата (као код пријема на посао), али на нивоу државе. Ову комисију смо назвали Државни савет (опет о именима…) и саставићемо је ми (има довољно способних држављана Србије, тако да овај посао није ни мало тежак), ако добијемо подршку на референдуму (нешто као нулта лиценца код инжењењра – неко мора да буде први), а онда ће се они сами мењати и попуњавати. Ови људи се део народа и нису његов одметнути део, већ најспособнији у народу, и не би их требало посматрати као некакве фашисте. Њима је свеједно да ли су на власти или нису, остатку народе није свеједно. Државни савет би био и гарант мериторности самог система и имао би и одговорност и овлашћења у складу са тим, јер је ипак састављен од најспособнијих.
  Државни савет би трајао док траје коригован систем и могуће га је сменити референдумом.
  Да се изабрана власт ипак не би одметнула од остатка народа, уведен је демоекономски императив за сваку власт, по коме је свака власт која не успе да обезбеди могућност пристојног живота свим држављанима сматрати узурпатором и биће смењена.
  Толико за сада.

  Sviđa mi se

  • Поштовани господине Грозданић,

   никада није касно када се љуби страсно! Очигледно је, да ни Ви не успевате да дате одговор на постављена питања. Када је реч о референдуму, надам се, да је тројици мускетара познато шта пише у Закону:
   „ZAKON O REFERENDUMU I NARODNOJ INICIJATIVI
   („Sl. glasnik RS“, br. 48/94 i 11/98)

   II SPROVOĐENJE REFERENDUMA
   Član 10
   Akt o raspisivanju republičkog referenduma donosi Narodna skupština na predlog najmanje pedeset narodnih poslanika, Vlade ili najmanje 100.000 birača.“

   Поставља се пректично питање, око кога питања, вас тројица можете да окупите СТО ХИЉАДА БИРАЧА? Овде су само ДВОЈИЦА показали интерес о томе на чему радите! И још главни координатор каже, да има ПРИЈАТНИЈЕГ посла.

   Ако Вам колега заменик није пренео, предложио сам му: „Да се вратим на конкретно. Престављање књига Шкрбића и Каргановића, уз ућешће Ваше асоцијације, као и ћириличара, може само да користи свима. Мени се чини, да сте ту идеју олако одбацили, а то је КОНКРЕТАН рад! Књиге су до сада престављане у Јагодини, Борчи, Београду, а покушај да се исте преставе у Дому Војске у Београду је био неуспешан, јер су га „власти“ отказале.“

   Надам се, да Вам је пренео и осталу преписку? Поновићу, Асоцијација би могла да обезбеди простор, медије у Зајечару(разумео сам, да сте сва тројица у Зајечару?), долазе Шкрбић и Каргановић, можда и неко од ћириличара. По мом схватању, то је прилика, да се већи број заинтересованих привуче и да се и Асоцијација престави.

   Sviđa mi se

   • Поштовани господине Слободане,
    није мени, али ни асоцијацији којој припадам циљ да некога убеђујемо у било шта, па ни у исправност нашег решења. Ми не сумњамо у ваљаност онога што предлажемо, јер је у њему у потпуности испоштована реалност (способан је онај који је способан, само најспособнији треба да воде, „најбоље семе се чува“ и сл.), која једина може да гарантује успех.
    Да ли ће то народ увидети или не, то је више ствар самог народа, односно тога да ли ће тврдоглаво, или још боље – тврдоврато, истрајати у подршци онима који су му омиљени а воде га у пропаст и од којих му је све горе и горе или ће дати неомиљеним, а способним да их воде у опстанак и опоравак.
    На нама је „само“ да информишемо народ о нашем решењу и то је све. То ћемо чинити на све могуће начине, па и кроз разне промоције, али искључиво самостално у оквиру асоцијације. Разумећете због чега, ако не сад, а оно касније.
    Да се разумемо, отворена смо асоцијација и свако може да постане члан асоцијације – сваки појединац или група, под условом да прихвати оно око чега смо се окупили и да проценимо да ће бити од користи за остварење циља. Регистроваћемо и симпатизере, који желе да нас подрже и да деле информативни материјал, али не би да ширимо Асоцијацију и увећавамо је без реалне потребе.
    Прихватамо ми и сугестије, али понављам не желимо да расправљамо о ваљаности самог решења, јер нема потребе за тим.
    Када буде, и ако буде, дошло време, лако ћемо скупити и милион потписа за референдум. Само је питање колико народ може да издржи на грбачи ове омиљене му паразите на власти.
    Што се нас тиче режим најбоље ради за нас, односно против себе и нема потребе да га ту ометамо 🙂
    Неће народу помоћи омиљени (лепи, слаткоречиви, душебрижници, преваранти), већ способни (тешки на речима, захтевни у одлукама, зналци).
    Надам се да сам успео да одговорим на нека постављена, а понека и непостављена питања 🙂
    ПС Нисмо сви из Зајечара.

    Sviđa mi se

   • Пошто сам прозван, као неко ко искрено рече да „има и пријатнијег посла“, да кажем и ја коју.
    Као што рече мој заменик, објашњавајући карактер и својства будућег Државног савета, а везано за људе који би могли да га чине. „Њима је свеједно да ли су на власти или нису, остатку народе није свеједно.“
    Ако би „остатку народа“ ипак било свеједно да ли ће опстати, или, чак, пристојно живети, наш ангажман и ангажман тих људи би био узалудан.
    Пошто „остатку народа“, срећом или нажалост, наведено не може да буде подведено под израз „свеједно ми је“, у томе је и кључ нашег обраћања, информисања тог народа, а, данас-сутра, и успеха.
    Ми, мускетари, смо са три различите тачке Србије и, наравно, нисмо само тројица.
    Народна или грађанска иницијатива је и легитимна и легална појава, а када њени подржаваоци пређу одређени број, више није важно ни шта мисли парламент, а камоли влада, укључујући и њеног актуелног премијера.
    Сигурни смо да иницијативу, која доноси сигуран опстанак и пристојан живот, има разлога да подржи не 100 хиљада него пар милиона држављана ове пропале државе.
    То није ствар окупљања, то је ствар опстанка. А опстанак нема алтернативу, осим ону коју нико неће.
    Ми, обзиром на свој циљ, који је објективно и циљ скоро свих држављана ове пропале државе, наступамо и наступаћемо сами (прикључења су, уз само један услов: прихватање нашег основног циља, наравно могућа).
    Најпре да решимо основно: опстанак, пристојан живот, стабилна и функционална држава, а онда ће доћи на ред и многе друге ствари (укључујући и ћирилицу и Сребреницу и још много тога).
    То је редослед којег се држимо и од којег нећемо одступати, јер , уз логично уважавање демократије и права на различита мишљења, ми смо у организационом и делатном смислу помало налик на „менаџерско-војничку“ скупину, која, кад усагласи ставове који се тичу основног циља, даље ради само оно што је важно и има везе са циљем: прво циљ и његово остварење, онда све остало.

    Sviđa mi se

 12. Кажете: „није мени, али ни асоцијацији којој припадам циљ да некога убеђујемо у било шта, па ни у исправност нашег решења.“ Очигледно је, да нешто не штима. Како то мислите, да било шта постигнете, а немате циљ, да друге убедите у „исправност“ ваших решења? Као и остале тезе које сте поставили и ово је потпуно бесмислено! Као и оно Тодорово: „имам ја и пријатнијег посла“. Или Ваше:“Када буде, и ако буде, дошло време, лако ћемо скупити и милион потписа за референдум.“ Желите да покренете народ, а пишете у погодбеном начину, што се може тумачити, да ни сами нисте убеђени у ИДЕЈУ. А историја учи, да је од свега важније, да носиоци идеје буду убеђени у идеју и да неамју „пријатнијег“ посла од борбе за остварење сопствене идеје и убеђивање других у исправност идеје. А тројици мускетара, сасвим све свеједно!!??

  Sviđa mi se

 13. Претходни коментар је одговор Зорану. Шта човек Тодору, да одговори и како да разуме, када проглашава државу у којој живи за „ПРОПАЛУ“, а верује, да поред „пријатнијег“ посла, може онако узгред и политиком да се бави и још да ПОПРАВЉА пропалу државу. Драги моји мускетари, све ми се чини, да сте нашли неку сопствену зај..б..цију у којој уживате, онако за себе. Дискусију је оставио и branadelmar. Он је изгледа много строжији према фикс идејама.

  Sviđa mi se

  • Слободане, када би неко са „сертификатом“ столара требало да народ убеђује да уме да прави столицу, која је користан предмет, и који је потребан народу, па да народ тек после убеђивања, ако је задовољан количином и врстом убеђивања, коначно пристане да му столар, а не неко други, прави столицу – онда нешто не би било у реду ни са столаром ни са народом.
   Столарево је да информише да је у поседу тог заната и да је расположен да га ради за све којима је тај занат потребан.
   А у „политичком занату“, према важећем Уставу, свако пунолетно лице има право да, симболично речено, „прави столицу“. А резултати таквог „прављења“ су хаос и пропаст. У основи, додуше, стоји „бирачка воља“, коју и ја уважавам, без обзира што су њени досадашњи резултати више него јадни.
   Уважавам вољу већине, јер немам куда. А ако већина не буде имала куда, идући путевима навике, уважиће и она да власт припада поседницима знања и способности, а да су сви остали, који се разним убеђивањима и демагогијом дочепавају ове, заправо узурпатори.
   Ако су овакви ставови „наша зај.банција“, шта ли су тек ставови који бране неодбрањиво и нереално?

   Sviđa mi se

   • Већ сам, чини ми се рекао. Ово је мој покушај, да Вам скренем пажњу, како Ваша замисао изгледа у очима релативно неутралног читаоца. Било је добронамерно, иако помало и подсмешљиво. Постављао сам и нека питања, ради бољег разумевања поступка „освајања“ власти. Нажалост, на све то нисте имали одговоре, већ сте исте избегавали. Али шта да се ради? На Вашем месту, добро бих размислио о свему и задржао се на писању књига. Моје учешће у дискусији је било и у знак поштовања према господину Павкову. Мислио сам, да ћемо привући и неку пажњу. Нажалост, ни Ваша асоцијација ни коментари НЕ ИНТЕРЕСУЈУ, обратите пажњу, Н И К О Г А!

    Sviđa mi se

   • @слободан млинаревић;
    Захваљујем на исказаном поштовању и част ми је узвратити истом мером 🙂
    Елем, има неколико разлога због чега сам одабрао да не учествујем у овој полемици, а налазе се на све три стране. Брм је програм Реструктуре без образложења окарактерисао као фашистички, а ја не бих да учествујем у етикетирању нечега недовољно познатог, обашка што из искуства знам да са Брм-ом у задње време нема light дебате – а сврставање на страну за или против нечега у чему не учествујем ми треба к’о ЧНД.
    Друго, сами аутори програма Реструктуре су се изјаснили да их туђа мишљења не занимају, ко жели да им се прикључи – добро дош’о, ко не жели – боли их уво, то ради на своју штету. Тако нешто сам већ прошао са Дверима, а онај ко два пута угази у исто… заслужује да га њиме намажу од главе до пете.
    И треће, Ви (знам од раније) стојите на становишту да већ имамо странака и удруижења више него што нам је потребно, па појаву Реструктуре гледате искључиво као стварање гужве у којој неко намерава да профитира. Томе се супротстављам као родољуб и као либерал, јер мислим да стварно треба да цвета хиљаду цветова, а најбољи и најпосвећенији нека се издвоје мирисом и лепотом… Ако неко ипак више воли да њуши мушкатлу него ружу – од воље му к’о Шокцу пост, то је његово право. Једино, ако је тако сам одлучио – нема право да кука по порталима и жали што руски цар већ једном не дигне силну војску и ослободи небројено робље правоаславно.

    Један од чланова тог руководства Реструктуре си својевремено изјаснио да прихвата и све одредбе Статута Савеза пролетера. Данас је у ужем руководству организације која се залаже за многе ствари које су Савезу пролетера неприхватљиве… ОК, али то онда може да значи две ствари: или човек није добро прочитао Статут СП, или у пројекат Реструктура улази онако, чистог срца и раздрљене кошуље па нека пуца ко хоће 🙂 Политика се тако не води, дејства се тако НЕ планирају, у политици су патриотизам, морал и лично поштење неопходни, али превасходно потребна је непоколебљивост ставова и чврстина. Сама жеља за променом није довољна, као што није довољно да Звезда жели да ували тројку Барселони; за то треба имати још штогод.

    @Ivan K
    Сагласан сам с Вама у целини „и целости“.

    Sviđa mi se

   • „када би неко са „сертификатом“ столара требало да народ убеђује да уме да прави столицу, која је користан предмет, и који је потребан народу, па да народ тек после убеђивања, ако је задовољан количином и врстом убеђивања, коначно пристане да му столар, а не неко други, прави столицу – онда нешто не би било у реду ни са столаром ни са народом.“

    Овде је углавно сажето све контраверзно у Вашем програму. Дакле, два столара без обзира на исти сертификат који поседују не праве столице истог квалитета. Да би се човек одлучио кога да за израду столице ангажује, неопходно је да о столарима зна нешто више од онога што пише у сертификатима које поседују. Најбоље да обојица изложе најбоље столице које су икада израдили па да муштерија изабере онога за кога исли да је бољи мајстор. Без жеље да улазим у дебату, као домаћин рећи ћу само како мислим да сте одабрали погрешан пут за остварење свог плана. По мом мишљењу, вама је потребан маркетинг, мало озбиљнији од овог који тренутно имате на слабо познатим и слабо посећеним местима на интернету. Предлог је, имате општину Зајечар (или било коју другу угрожену централизацијом власти), организујте се на локалном нивоу, створуите нуклеус угледних истомишљеника, и предаставите свој програм грађанима. На првим следећим изборима преузмите власт и У ПРАКСИ покажите како функционише „то“ нешто што нудите на националном нивоу. Борите се против рекиеташа са националног нивоа и објашњавајте суграђанима да Београд хоће да им отме или ускрати оно што је њихово. Тако ћете људе везати за себе, упркос систему који фаворизује велике и моћне финансиране од центара моћи. То је једини пут, пример вам је господин Палма, све остало је баш ово што је описао г. Млинаревић – разбибрига за пензионере 🙂 Поздрављам вас.

    Sviđa mi se

  • Не сумњам у добронамерност, а, у принципу, немам против ни злонамерности. „Све је слободно, само што није све на корист.“
   Ако тема која је овде покренута заиста не буде интересовала НИКОГА, шта се ту може?
   А ако, због нарастајућих „околности“, ипак буде интересовала многе – па ни ту се ништа не може.
   Поступак „освајања“ власти, јесте објашњен, али објашњење, логично, није прихваћено, па се ни ту ништа не може.

   Liked by 1 person

   • @prevrat Ставови које Ви, г. Павков, износите су ок. За Савез пролетера су, као што рекосте , ставови „Реструктуре“ неприхватљиви, да се убеђујемо јесу ли или нису – узалуд је.
    Свиђа ми се децидан став, па макар и да је „погрешан“. 🙂
    А, опет, са друге стране Ви пуштате могућност да ми можда и нисмо баш тако „бескорисни“, „фашисти“ итд. и дајете и конкретне предлоге у вези маркетинга, који бисмо, по Вама, требали предузети.
    И ја и остали то узимамо к знању, а шта ћемо, а шта нећемо урадити, зависи од пуно фактора.
    У сваком случају, хвала и Вама и осталима који су се овде позабавили „Реструктуром“ и њеном опцијом.
    Поздрав.

    Sviđa mi se

  • Мој однос према коментарима није ни прецењивачки, ни потцењивачки, само је везан за основни циљ асоцијације и мери се корисношћу за њега. Ништа лично.
   Признајем да је то помало штур однос, бар за љубитеље полемике, али бар не кријем о чему се ради. И стојим иза тога.
   То да ли ће неко да презире оно што, како сами рекосте, и не постоји, да ли ће то да упоређује са фашизмом или ће имати неки други неадекватан однос према свему томе, за мене, као следбеника сопственог циља, ипак није релевантно.
   Једино што је релевантно, јесте да ли ће опција коју нудимо проћи кроз оно што се у односима са јавношћу скраћено речено назива ОПНА (Одбојност,Предрасуде,Незнање,Апатија) или неће.
   Разлози за пролазак, али и за непролазак постоје. Шта ће превагнути – видећемо.

   Liked by 1 person

 14. Презирем меритократију.

  Дипломе државних факултета ми дају гарант близак нули. Људи са државним дипломама су и те како саучествовали у корупцији, разарању и психопатији – речју, у злу.

  У крајњој линији, онај ко одлучује ко је вредан за дату позицију је онај ко има оружје, медије и путеве новца. Разумете ли да смо ми сјајни јунаци на осветљеној сцени, и да конце у нашој драми вуку умови иза сцене?

  Изузетна постигнућа у CV.-ју значе да је особа већ добрано потрошила своју количину инспирације и среће, и да ће у будућности хтети мирнији живот, признања или бенефиције за досадашње изгарање, – и калкулантскије изборе. Лидерство је резултат рискантног суочавања са страшним реалностима. Два су ту актера: мали људи и огромне силе, углавном велом обавијене. Судија и процењивача са стране ту НЕМА! И НЕ може их бити!

  Sviđa mi se

  • Да је у овом коментару Ивана К. нешто речено, јесте. А шта тачно, искрено, не знам, „велом је обавијено“. И то је све што сада могу поводом њега да саопштим.
   Што се „презирања меритократије“ тиче – могућност илити право за то постоји, па је ето и искоришћено.

   Sviđa mi se

   • Теодоре, имам утисак, да се прилично потцењивачки односите према коментарима? Рекао бих, да то није прави пут у освајању магичне цифре од сто хиљада за референдум.

    Sviđa mi se

  • Како можете, да презирете нешто што НЕ ПОСТОЈИ? Када кажете: „Дипломе државних факултета ми дају гарант близак нули.“, да ли то значи, да су дипломе приватних факултета нешто што Вама значи?

   Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s