Асоцијација „Реструктура“: Мало министарстава и много „канцеларија“

logo1

Министарства ће, у систему демократске меритократије, настајати по реалном критеријуму, а то ће одређивати и њихов број.
Наш предлог и визија на ту тему је следећа:

Имаћемо, на пример, Министарство за безбедност, а унутар њега Кацеларију за полицијске и Канцеларију за војне послове,Министарство за економију, а унутар њега Канцеларију за производњу, Канцеларију за трговину, Канцеларију за пољопривреду (пошто ће та Канцеларија имати обиље послова), Канцеларију за туризам, Канцеларију за финансије, Канцеларију за питања рада и социјалног старања, Канцеларију за питања саобраћаја и Канцеларију за питања енергетике, затим Министарство за културу,науку и образовање, а унутар њега Канцеларију за културу, Канцеларија за науку и Канцеларију за образовање, затим Министарство здравља, а унутар њега Канцеларију за медицину и Канцеларију за наталитет, и, на крају, Министарство за опште послове и унутар њега Канцеларију за правосуђе, Канцеларију за спољне послове, Канцеларију за дијаспору, Канцеларију за спорт, Канцеларију за демократска питања, Канцеларију за  односе са ентитетом насталим на територији Косова и Метохије, Канцеларију за придруживање ЕУ, Канцеларију за екологију и, евентуално, Канцеларију за питања жена.

То значи да ћемо имати 5 министарстава са одговарајућим бројем канцеларија унутар њих.
Улога шефова министарстава ће бити да координирају рад свих канцеларија унутар својих министарстава, улога шефова канцеларија ће бити да воде своје послове.
Смену министра или шефа неке канцеларије ће моћи да врши, на основу већине гласова својих чланова, Државни савет, док ће премијер моћи да мења састав челних људи у министарствима, односно у канцеларијама, ако Државни савет не буде имао ништа против.
Сви шефови министарстава и канцеларија, као и чланови Државног савета, су у обавези да се постарају око својих наследника, јер њихови су послови врло озбиљни и набављати адекватне људе за њих је, у систему меритократске управе, врло захтеван посао.

4 mišljenja na „Асоцијација „Реструктура“: Мало министарстава и много „канцеларија“

 1. Смену министра или шефа неке канцеларије ће моћи да врши, на основу већине гласова својих чланова, … Сви шефови министарстава и канцеларија, као и чланови Државног савета, су у обавези да се постарају око својих наследника,

  halal vera alii stvarno halaal vera
  zasenili ste njuz net u dva posta

  Liked by 1 person

  • Nemojte,molim Vas,izvlačiti iz konteksta rečenica koje glase :,,Смену министра или шефа неке канцеларије ће моћи да врши, на основу већине гласова својих чланова, Државни савет, док ће премијер моћи да мења састав челних људи у министарствима, односно у канцеларијама, ако Државни савет не буде имао ништа против.
   Сви шефови министарстава и канцеларија, као и чланови Државног савета, су у обавези да се постарају око својих наследника, јер њихови су послови врло озбиљни и набављати адекватне људе за њих је, у систему меритократске управе, врло захтеван посао.“
   Dajte ,po Vašem mišljenju, bolji predlog.Ostavimo Srpsko prokletsvo (koje ovaj i prethodni režimi vešto koristi da bi pljačkali i uništavali narod i državu) : ,,Ja znam šta neću ali ne znam šta hoću“.Pozdrav.

   Sviđa mi se

   • „шефови министарстава и канцеларија, као и чланови Државног савета, су у обавези да се постарају око својих наследника,“

    А шта ће им наследници? Ако је покојни Кркобабић министровао са сто година, што то не би други могли да раде још успешније од њега онаквог никаквог… Узгред, кад поменух њега – он је стварно био успешан министар и своје бирачко тело представљао је најбоље могуће. Сад, што су интерес мој и његовог бирачког тела супротстављени – ко ме шиша, што и ја нисам направио странку ко он па да ме види бог.

    Sviđa mi se

  • Засенити Њузнет, и то у само два поста, није мала ствар. Скоро бих вам захвалио на комплименту, с обзиром колико је тај сајт читан. 🙂
   Леповам каже Гавриловић: ако имате боља решења, напоље с њима. Прихватићемо их и ми.
   Ради се о професионалним, а не фамилијарним наследницима ( ово је одговор и Павкову, кад већ не могу лично 🙂

   Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s