Бранимир Марковић: Прва посланица Авве Гарднера о изборима

није суштина овог ангажмана да се агитује за Јанка или Марка,
већ да се подигне плима, таласи, а можда и цунами,
што искључиво зависи од масовности НАШЕГ одазива
 
неки закони и некакав псеудо демократски устав и неке инстиутуције и многи стручни а скрајнути људи у њима још увек постоје.
Ако шапатом падну на овим изборима, следећа опција је Јово Капичић и Џихади Џон.
У преводу – нема више шетања малих кучића од стране великих ђетића испред хипстер кафаOница. А то зависи само од нас.
 
Дакле пројектни задатак је анимирати свега 10% популације.
Што је довољно да се створи трећи блок у парламенту.
И плима ће се десити.
slobano1
Bio jednom jedan lav…
Kakav lav?
Strašan lav,
narogušen i ljut sav!
…Strašno, strašno!
Dok ga Brana
jednog dana
nije gumom izbrisao.
Strašno, strašno!
ава Душан (Радовић)

 

Да кренем од краја, како је уобичајено у Србији. Са закључцима.

(Сваки закључак биће образложен тек у наредним поукама, дакле све наопако):

А) Бели листићи и масовни бојкот НИСУ опција ових избора.

ЗАДЊА ЈЕ УРА ДА СЕ ПРЕОСТАЛИМ ДЕМОКРАТСКИМ ИНСТИТУТИМА ПОВРАТЕ ИНСТИТУЦИЈЕ ДРЖАВНЕ И ЈАВНЕ У РУКЕ СЛОБОДНИХ ГРАЂАНА (некад био плеоназам) а из руку партиократије,  клептократије, глобалократије и њихових слугу НВО мафије

ПРЕ ПОЈАВЉИВАЊА НОВОГ ЈОВА КАПИЧИЋА ИЛИ  срБског ЏИХАДИ ЏОНА КОЈИ ЋЕ НАМ, на челу очајника којима су отели куће, имања, посао, децу …  СВИМА Ј.. И ОЦА И МАТЕР НЕСЕЛЕКТИВНО.

 Јер овако незнавена власт и опозиција и корумпирана НВОлош воде само к тому.

Б) треба изаћи што масовније и гласати, (разлози зашто се тако МОРА  ће бити образложени у наредној поуци)

В) али никако за ДС, БоТа партију, ЛСВ, Нова (што ће бити образложено у наднаредној поуци) и наравно не за актуелну владајућу коалицију (што је непотребно додатно образлагати). Штавише, после читања и заклињања над овом поуком треба обуставити свако бављење именом и ликом и делом свих наведених тијеком  предизборне кампање, да се не би губили драгоцени живци, време и паметне и преко потребне  оригиналне мисли.

г) засада се може препоручити глас једино за Борка, Сашу Р. или  ЛеПен коалицију (Санда РИ и Двери) јединоиз разлога  што су једини који су бар по неку конкретну промену  предложили, па их мож човек уфатит за реч и тражити да се држе свог програма ко пијани плота (такође ће бити образложено у наднаднаредној поуци).

д) Јасно је свако добронамерном ко чита мој блог у ком су избручени на пасја уста управо наведени, док се осталима као небитнима нисам ни бактао, колико глас за ове „кореспондира“ са мојим личним убеђењима. Зато ћу у наднаднаднаредној поуци објаснити и како „политика“ функционише а демократија може бити учинковита. Друштвене промене се не изазивају једносмерним акцијама и реакцијама конкретних Марка и Јанка, него мноштвом таласа које покрећу многи – углавном анонимни. Што је више таквих, демократија је учинковитија.  Упозоравам да ће ова поука бити специјално неразумљива за присташе Демократске странке и њених деривата и покојног ДОС-а, особито коловођицама екс белих листића Весни Пешић и Србијанки Турајлић, које, видим на твитеру, не одустају од својих заблуда.

ђ) идеално би,  међутим, било да млађарија помери гузЦе 

и оснује заиста револуционарне партије по упутама старца Гарднера, користећи рупу у партиократском систему која је на прошлим изборима већ коришћена. Нажалост неопажено, сем од великих партија које су похрлиле да је ОНЕ искористе.  (О овом НАЈБИТНИЈЕМ у наднаднаднаредној поуци, да би млаћење празне сламе са Ракић др Водинелић, која јуначки ову рупу није укапирала на прошлим изборима, пролонгирао што касније .) Рупа се односи на привилеговане партије за које не важи цензус, па нема губитка, тј. пресипања ваших гласова великим партијама. Ето сад сам паметном довољно реко.

е) проблем ових избора није КАКО ПОБЕДИТИ, јер то није тако тешко, ако слушате старца Гарднера, него ШТА ПОСЛЕ. На том питању су пали петооктобарци већ 6. октобра. Зато све активности ОДМАХ треба подредити заједничком креирању по Исландском принципу … новог устава, нових основних закона уместо сета демоцидних које хитно треба ставити ван снаге на првом заседању скупштине након изборне победе, начина јавне контроле  и опште доступности података и тековина свих јавних установа … итд.

 

Треба изаћи што масовније и гласати.

Апстиненција и бели листићи нису опција ових избора јер

А) „Na izbor,  da ne bismo imali posla s tiranima…“ [i]

Б) „Sad je na ljudima da procene da li je neko iz demokratskog bloka razumeo tu poruku (белих листића на прошлим изборима: „Tog momenta za DS ja nisam mogla da glasam, zato što je DS uništavala ovu zemlju i na sve moje pokušaje da razgovaram sa rukovodstvom te stranke, dobijala sam isti odgovor, koji glasi: valja li, ne valja li, ti moraš da glasaš za nas. E, pa ne moram! Mislim da je bilo neophodno da se DS-u od strane njenih glasača pošalje poruka da ne može da se ponaša bahato i neodgovorno kako želi, a da mi zbog toga što nemamo za koga drugog, glasamo za njih. Ta poruka je poslata, pametni ljudi su je shvatili, neki drugi je nisu shvatili),  po mom ubeđenju neki jesu[ii]

Гледе др Србијанке&Весне др Пешић мала напомена. Оне очигледно целу заједницу (нацију)  још увек своде на Демократску странку и њене деривате. Што је јасно из прве и наставка последње цитиране реченице “ …neki nisu i imamo neke nove opcije, tipa Radulovića, Borka Stefanovića i prema kojima ta poruka nikada nije ni bila upućena jer nisu bili tu..“ Укратко др. Србијанка сновиди да је и неко из ДС, ЛДП, НОва итд. схватио поруку. Ја то не видим, не користим те пилуле за лилуле, ерго НИСМО НА ИСТОМ СТАНОВИШТУ.

Став да нацију чине само они који ти се  допадају, напуштен је одмах по почетку француске буржоаске (што значи ГРАЂАНСКЕ) револуције, кад је ИЗГЛАСАНО, са великим гађењем, да су „чланови“ нације (људи са политичким правима) и припадници Првог и Другог сталежа.  И они са друге стране бајонета.

Из чега се види да главна заблуда петооктобараца још увек није избијена из неких глава. А то је да су људи 5, октобра и на изборима 2003. гласали ЗА Коштуницу, а не ЗА идеје, начела и програме, а посебно ПРОТИВ (Првог и Другог сталежа). Зато треба истрајати на тековинама белих листића и „Демократску опозицију“ и даље гурати у „ропотарницу историје“.

Ово је битно понављати. Неки су „на кеца“ „престали даље да читају“ прву посланицу,  кад су видели да „агитујем“ и за ЛеПен коалицију.

Не брините, ава Гарднер није полудео од поста на води и молитве, па да сматра да ће неког из „демократске опозиције“ Врачарских салона, ЛБТГ популације, хипстераја Сава Мале и ДорЧола  убедити да гласа за јуродивог Бошка из ЛеПен коалиције. Али је свакако у интересу наше „плиме“ да гласове оних који су тому склони добије групација чија (чир) лидерка збори: „DSS će zabraniti tajne ugovore, smanjiti poreze i dati prednost domaćim privrednicima!“[v] Па човек има за шта да је уФати. Него они што лупетају по риЈалити шоОвима.  Или, сачувај ме Боже, за Ненада Поповића.

Кључан разлог је реко Рале Миленковић „da ne bismo imali posla s tiranima„.

Срећом, у мору глупости на етаблираним медијима, ипак се нађе и покоји што мудро збори: “ опозицију чине и грађани и да је дужност сваког грађанина да се макар својим гласом укључи у политику. Поменуо сам да је то важно, поготово у условима медијске контроле која постоји, и да, пошто до избора има скоро три и по месеца, има довољно времена за појављивање нових лица.

Укупно гледано, … моја главна теза је била да данас није толико време за причу о манама опозиције, колико за грађански ангажман.“[iii]

Посебно је значајно ово објашњење: „Фејсбук” као медиј можда неће одиграти велику улогу у промени нечијих политичких ставова, али може подстаћи пре свега младе да на изборе изађу. уколико би „Фејсбук” подигао излазност за пет или десет процената – она би попут таласа плиме све у изборној води помало подигла.За оне који плове на великим и добро обезбеђеним пловилима овај талас се практично не би ни осетио, ализа оне који плутају у сто пута крпљеним или једним за друге привезаним чамцима и балванима, као и за оне у тек склепаним баркама, овај талас плиме могао би бити таман толики да их некако добаци до обале. А потом, што се више посада нађе на обали, то ће теже бити онима који су их у изборне воде олако поринули да на копну лагодно превладају.“[iv]

Дакле, није суштина овог ангажмана да се агитује за Јанка или Марка, већ да се подигне плима, таласи, а можда и цунами, што искључиво зависи од масовности НАШЕГ одазива. Низом малих индивидуалних таласања.

Незнавени слуге корпоратизма се не заустављају у безочном и масовном демоциду. Све је више људи избачено из сосптвених домова због бесмислених дугова „јавним“ институцијама које функционишу једино као перпетум мобиле за упумпавање новца грађана партио и корпорократији. Све је више извршитеља, комуналних полицајаца и остале паравојске која то чини све већом силом и све бруталније. Медији који би то пропратили више не постоје – није их прецртао Брана него ИМЕНОМ И ПРЕЗИМЕНОМ Саша Мирковић уз несебичну подршку удружења које ИМЕНОМ И ПРЕЗИМЕНОМ воде Љиљана Смајловић, Вукашин Обрадовић и вишеструко награђивани гигант српског новинарста Тамара Skrozza. Не чита се Скроца, како би наивни помислили но по Вуку – Скроз За.

Међутим, неки закони и некакав псеудо демократски устав и неке инстиутуције и многи стручни а скрајнути људи у њима још увек постоје. Ако шапатом падну на овим изборима, следећа опција је Јово Капичић и Џихади Џон. У преводу – нема више шетања малих кучића од стране великих ђетића испред хипстер кафаOница. А то зависи само од нас.

Главна препрека активизму није политичка него је утемељена у историји дугог трајања. „.. .о њега (Илирско Тропоље, Балкан) се грабише чили дивљаци скитско пустарске сиромаши и троми питомци јужнопримосрког обиља, о њега се отимаше хисторијом у политички живот позвани нови народи Сарматске низије и Крапачких гора, и цивилизацијом на доконовање осуђени староседеоци бујних Апенина и Хема …“[vi]

Очигледно је да се примарно обраћам  „тромим питомцима јужноприморског обиља“ и „цивилизацијом на доконовање осуђеним„. А од њих се не може очекивати револуција и изгарање типа  Че Гевара или Светозар Вукмановић Темпо. Него плафон  –  типкање по фејсу, ложење „екипе“  и померање гуЗЦе на изборно место иза ћошка. А противници – све сами „чили дивљаци„. Но, и много дивљије су побеђивали много декадентнији (од нас данашњих, наши преци) Римљани.

На прошлим изборима задатак је био лакши – требало је исте наговорити да НЕ помере гуЗЦе до изборног места. Тешко жабу на воду натерати.  Ипак ни овај проблем није непремостив чак иако падне киша на изборе.

У периоду од 2000. до 2014. године, највећа излазност била је на изборима 2008 – око 61 одсто… С друге стране, најмање бирача у историји српског вишепартизма изашло је 2014. године – 53,09%. У овом тренутку, према налазима истраживања, на изборе би изашло нешто више од 50 одсто.“[vii]

Дакле пројектни задатак је анимирати свега 10% популације. Што је довољно да се створи трећи блок у парламенту. И плима ће се десити. Јер прва два не могу једни с другима.

Can You Dig It?

ваш ава Гарднер (Марковић)

НАСТАВЦИ СЛЕДЕ

http://branali.blogspot.rs/

[i] Reditelj i profesor na Akademiji umetnosti u Novom Sadu Radoslav Rale Milenković

http://www.opozicionar.com/raka-sve-objasnio-na-izbore-da-ne-bismo-imali-posla-s-tiranima/

[ii] Турајлић др Србијанка

http://www.danas.rs/danasrs/politika/stefanovic_i_radulovic_mozda_shvataju_quotbele_listicequot.56.html?news_id=315061#sthash.KmM3pElj.4DSadvP4.dpuf

[iii] Владимир (није др.) Милутиновић http://www.politika.rs/scc/clanak/347944/Pogledi/Izbor-pre-izbora-jedne-televizije

[iv]Далибор Петровић Социолог, доцент на БУ  http://www.politika.rs/scc/clanak/347941/Pogledi/Fejsbuk-i-izlaznost

[v] Санда Рашковић Ивић http://www.opozicionar.com/raskovic-ivic-uslovi-su-nikad-gori-na-izbore-izlazimo-u-koaliciji-sa-dverima-i-patriotskim-blokom/

[vi] Јован Драгашевић ИЛИРСКО ТРОПОЉЕ  http://archive.org/stream/ilirskotropolje00draggoog#page/n13/mode/2up

[vii] http://www.politika.rs/scc/clanak/347931/Da-li-opoziciji-odgovara-veca-izlaznost

16 mišljenja na „Бранимир Марковић: Прва посланица Авве Гарднера о изборима

  1. ne može se braćo SRbi ništa, sve je glupo i naivno, veliki su to igrači … ko je ova budala da nešto poreduzima protiv njih … ne mrdajte zalud guZCom …. ajd zdravo braćo Srbi

    „Амерички медији истичу да су најбоље прошли Сендерс, кога су поједини медији, аналитичари и Клинтонова месецима потцењивали као социјалисту који нема никакве шансе у америчком изразито капиталистичком друштву, и сенатор са Флориде Марко Рубио, који је трећепласирани међу републиканцима са само једним процентом разлике у односу на Трампа“.

    http://www.politika.rs/scc/clanak/348411/Prvi-hladan-tus-za-Hilari-i-Trampa

    Sviđa mi se

  2. Мућка се своди на то да Клинтонки са републиканске стране противкандидат буде нека будала или нека врста америчког Шешеља… Класична злоупотреба демократских процедура и предмет за ФБИ, али боли Амере патка, све док су нација са највећим асимилаторским капацитетима 🙂

    Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s