Ава ГАРДНЕР (МрБранимир) ава ПАЈСЕРУ (ДрПавковљеву Пинкију) ОТПОЗДРАВ НА ПИСМО

СВЕ ЈЕ ТАЧНО ШТО СТЕ НАПИСАЛИ АЛИ НИСТЕ У ПРАВУ. 

све је тако

Одлично!

Кренуше утуци (расправа, дијалектика – umijeće razgovaranja i raspravljanja).

Све је покренуо ава Нимбус (DjR  Ивковић)[i] јетком анализом у којој је све тачно.

У којој је наглашено: „(Већина бирача суштински не разуме)  да је СИТУАЦИЈА ПОГИБЕЉНА.“

То је суштина.

ПОГИБЕЉНОСТ СИТУАЦИЈЕ налаже акцију, ма колико једни о другима све најгоре, и генетски били „цивилизацијом на доконовање осуђени староседеоци бујних Апенина и Хема …„,  навикли да зрела шљива сама падне у крило.

С тијем се слаже и ава Пајсер (Др Павков)[ii]хајде да се сложимо макар око тога да лежање у хладу није опција. А онда ћемо лако

У чему је проблем? Двојица од ава (и баука) су за акцију тоталног бојкота, један је за акцију „што тоталнијег“ изласка на изборе. Око свих начелних и суштинских питања и анализе стања смо се сложили. Разлика је само у „тактици револуционарне борбе„. А слажемо се да је и револуција неизбежна. Е сад – вака или нака (мирна „ходом по преосталим институцијама“ или Џихади Џон&Јово Капичић Голоточки/Зиданомостарски) – избор је ваш НА ОВИМ ИЗБОРИМА. ПОСЛЕ ЋЕ ДА БУДЕ КАСНО.

Први саам себи постављам питање „Ко нам гарантује да се сутра неки или (скоро) сви од поменутих неће продати за грант, место у управном одбору, доделу неког феуда у припиздини или просто – за кеш?

ЈА имам још горе мишљење о некима за које агитујем да може да се гласа, што се лако проверава линком на мој блог, и од аве Нимбуса и од баука Пајсера.

А сколастичке расправе дон ДрПовила – „колико анђела стаје на врх чиоде„, „шта је старије кокошка или јаје“ и „колико олоша може да стане у скупштински ресторан– подржавам.

Кад кола иду у амбис, не бавимо се штеловањем гаса. Треба хитно да решимо да ли ћемо нагло скренути на ову или на ону страну, Ако будемо неодлучни слетећемо у амбис.

Ја просто сматрам да је у земљи у којој су НАЈМАЊЕ 40% бирачког тела егзистенцијално уцењени „сигурни гласови“, по Миловом рецепту (а тамо сам живео 10 година, познајем „ко шупаљ зуб“) „учинковитије“ обратити се традиционалним апстинентима – својеглавцима, паметњаковићима, омладини,  посебно новопеченим пунолетним,   и размаженим уопште, и њиховим 10% таласом угурати што више актера у скупштину. Они ионако блеје у комп и не гледају телевизију.

Него имати илузије да је могуће анимирати 100% од ових преосталих 60% бирачког тела. Које чине и препадани људи који се нпр. боје да буду обележени. А обележен си ако је твоје име на списку неизашлих на изборе. ПОГОТОВО У МАЊИМ МЕСТИМА.

(Сећам се аналогне ситуације на првом референдуму у Црној Гори. Либерали су позвали на бојкот зато што су услови заиста били комедија од „демокрације“ – чак је и питање било састављено тако да је логички немогућ одговор не. Онемоћале бабе и деде су се једва кретале по олујној леденој зимској бури према бирачким местима, да не би, “ пу пу пу далеко било“, неко помислио да су либерали. За двојицу знам да су умрли од срчаног удара на путу за биралишта. Мислите и о баналностима)

Треба маскимално поједноставити акцију.

Ава Пајсер је илустрацијом допунио моје текстове на тему за кога НИКАКО не гласати.

Идеално би, ко што написах, а тек ћу да разрадим у следећиом посланицама,  било да омлаДНа помери гузЦе и оснује „праве“ лажне мањинске странке, не ко НОПО. Мањинскe, јер не важи цензус, па се не би расипали гласови. САМО ЗАТО. Неки српски Брни бојс („kampanju demokratskog kandidata Bernija Sandersa do zanemarujuće male razlike u prvom turnusu glasanja u odnosu na favorizovanu i bogatu Hilari Klinton – iznela generacija mladih Amerikanaca volontera, boreći se od vrata do vrata za političara koji bi glatko mogao da im bude deda.“)

Које би обједињавало неколимо истих изборних обећања, које треба да срочимо. Прво и нужно МОМЕНТАЛНА СУСПЕНЗИЈА ДЕМОЦИДНИХ ЗАКОНА ДОНЕСЕНИХ У ЕРИ ТАДИЋА, ЂИЛАСА И ВУЧИЋА, већ на првом заседању нове скупштине (Закон о раду, извршењима, електронским медијима, саобраћају …  пре свих).  И ЈАВНОСТ рада ЈАВНИХ УСТАНОВА посредством технолошких достигнућа у примени већ пола века. У најдословнијем и најбуквалнијем смислу – притиском на миша. И расправа и процедура састављања и доношења новом Уставу на исти, Исландски начин.

У том случају повуко би своју агитацију за Левицу, ДОСТАтне и Двери.

Мени као није јасно да је сумњива свака партија која за два дана скупи онолико (10 000) потписа за оснивање и листу, па и ови за које агитујем из нужде.  Мене као Борко у тесном сакоу, окружен блентаво насмејаним омладинкама док држи партијски проглас, као не нервира више него остале аве и бауке. Ја као више волијем  Сашу Р. од ава Пајсера, његовог панегиричара некоћ.  А познат сам и као љубитељ Двери, особито старешинства.

Ако и даље мислите да нисам у праву, размислите у ком правцу спинују корпоративни медији[iii].

Рецимо Бљуц, обраћајући се својем читалаштву, глупанима који гравитирају постДОСовским странкама,  као неутрално спинује (за бојкот) да би велика излазност уствари највише одговарала Вучићу, јер би отежала постизање цензуса опозицији. Што је тачно.

Наравно прећутали су да би мала излазност још више одговарала Вучићу, јер би са својом дисциплинованом партијском машинеријом са истим бројем  гласова добили далеко већи удео у парламенту.

А ди ћете веће дивоте од Блицовог сценарија  – квазиопозиција не пређе цензус, па се ти гласови распореде на Вучића и Дачића, али и на – странке за које агитујемо! (ово је сама машта, ДС ће проћи цензус сигурно, а Вучић ће вероватно да напумпа и Борисову непринципијелну коалицију.)

Укратко, драге аве и бауци

СВЕ ЈЕ ТАЧНО ШТО СТЕ НАПИСАЛИ АЛИ НИСТЕ У ПРАВУ.

 

[i] http://prevrat.com/2016/02/08/%D1%92%D0%BE%D1%80%D1%92%D0%B5-%D0%B8%D0%B2%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%9B-%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8-%D1%82%D1%80%D0%BA%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%85-%D0%B4/#comment-12124

[ii] http://prevrat.com/2016/02/10/%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B3%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B2-%D0%BF%D0%B0%D0%B2%D0%BA%D0%BE%D0%B2-%D0%BE-%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%BC%D0%B0/

[iii] http://www.blic.rs/vesti/politika/bitka-za-neodlucne-evo-kome-odgovara-veca-izlaznost-na-izborima/hly5fms

 

9 mišljenja na „Ава ГАРДНЕР (МрБранимир) ава ПАЈСЕРУ (ДрПавковљеву Пинкију) ОТПОЗДРАВ НА ПИСМО

 1. „Ја као више волијем Сашу Р. од ава Пајсера, његовог панегиричара некоћ.“

  Samo da ne bude zabune:
  ‘Ладно бих му написао још који панагирик да их нисам већ све написао. Мали проблем је настао када сам се (поново уверио да лепе речи уме да изговори скоро свако, велики проблем настаје кад оне нису спрегнуте са добрим делима… Странка (или шта је већ) Саше Радуловића се након свих лепих и громогласних речи о промени система понаша исто као оне против којих се најављује борба… Уместо ноторних покварењака који су се доказали у разним странкама, ДЈБ се ослања на исте такве само још увек не „ноторне“; дакле – све је исто, само је „велики везир“ проценио да је коначно дошло време да еволуира у калифа (као што си и сам као прави медитерански песимиста давно закључио). Дакле,
  са идејама које износи Саша Радуловић немам никакав проблем и прихватам их као своје. Али једна је ствар шта ја чујем, а друго је оно што видим. За сада ћу веће поверење наставити да поклањам чулу вида, а до неких правих избора – програмска начела Савеза пролетера покушаћу да учиним разумљивијим за просечног Србијанца.
  Ваљда ће му се до тада сви покварењаци и лажови већ изређати на грбачи.

  Liked by 1 person

  • „psi laju a karavan prolazi“..
   ti ko drug Joivo Bakić Borku..
   „до неких правих избора“ prodaće i telekom i PKB i svu obradivu zemlju Vojvodine …,
   ostaće svi democidni zakoni kojima će sasvim uništiti sve velike sisteme.. recimo kad izvršitelj otme sirotinji pare za prenaduvane račune blokiranjem primanja, ista nije više sposobna da plaća račune nikad…i ceo sistem pada zbog kila mesa izvršiteljima…

   a mi ko drug Jovo – treba vremena

   Sviđa mi se

 2. „kad izvršitelj otme sirotinji pare za prenaduvane račune blokiranjem primanja“

  … је штеловање лер-гаса на колима која јуре низбрдо јер су им управо отказале кочнице. Некако ме много више заокупљају бриге оног милиона незапослених неспособњаковића, као и милиона сељака којима се не исплати да обрађују СВОЈУ земљу већ је газдама дају у аренду по цени субвенције коју газда прима од државе (т. за закупца – бесплатно). Јасно ми је да свакоме највише смета каменчић у сопственој ципели, али било би лепо да се вратимо на принципе и кренемо са цепидлачењем, или пребројавањем оних анђела на врху игле.

  Sviđa mi se

  • ko da ovo što si nabrojao potire ono što sam ja nabrojao …
   prenaduvani računi nisu kamenčić u cipeli nego glavni problem „nelikvidnosti“ komopletnog stanovništva (nacije) i glavni izvor zarada partio i kleptoikjratije..

   više bi se „investicija“ privuklo smanjenjem dadžbina građanima nego što ih ima saudi arabija cela.

   zaključak, da puŠtimo „до неких правих избора“???

   Sviđa mi se

   • Као што рекох – сумњам да ћеш неког нишлију или сомборца заинтересовати за причу како београђани треба џаба да се возе јер „највише уплаћују у буџет(е)…“ и

    Sviđa mi se

   • јако површно читаш – ја сам за целокупна јавни превоз „бесплатан“ на приницпу аналогном тв претплати …значи и воз између сомбора и суседних села и ваши међуградски бусеви ..
    разлику између београЏана и осталих видиш само ти, тога нема у мом предлогу .. ја само кажем да је београђанимја мало јасније где то води, јер до вас „београдски“ ниво јавних харача још није стигао.

    Sviđa mi se

 3. Vucic ima najvise glasaca i najveci koalicioni kaçacitet. Planirati u toj situaciji neprincipijelnu koaliciju druga Borka i gdje Saske Radulovic i to sa jos neprincipijelnijom koalicijom Le Pen mracnjaka je nidta drugo nego gromoglasna glupost jer, svi su oni i rscepkani namerno, zato sto to hoce zapadni gazda.

  Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s