Прекаријат: Зна Билдерберг шта ради

У капитализму којем финансијеризам више није слуга него газда имамо енормно пораслу класу руководилаца, административаца и професионалаца, обједињену у тзв. “бијеле крагне“, који служе као ефикасна изолација власника капитала од комодификованих и потенцијално немирних радника “плаве крагне.“

СРБИСТ

Српска јавност се спрдала на рачун грађана Швајцарске који су на референдуму одбили будући закон који уводи тзв. основни приход, тј. обавезну плату свих швајцарским грађанима, из државног буџета, без обзира на то да ли су запослени или не. Неколико мјесеци раније, и канадска покрајина Онтарио је најавила сличан социјални програм.

У исто вријеме, у њемачком граду Дрездену се одржава скуп групације Билдерберг, деценијама уназад тајне природе, а данас, захваљујући притиску независног новинарства, скоро па јавног догађаја. Званични вебсајт конференције (веза ка сајту на енглеском) постоји од 2009. и објављује имена организатора, на челу са Дејвидом Рокфелером, имена учесника, који се мијењају сваке године, као и списак тема о којима ће се расправљати. На овогодишњем скупу, 64. по реду, мени је најзанимљивија расправа о тзв. прекаријату и рјешавању проблема везаних за њега успостављањем основног прихода, у духу горенаведеног швајцарског покушаја.

basicincome (извор: attn.com)

Откуд прекаријат на Билдербергу

Шта је прекаријат? Или најприје, откуд…

View original post 1.647 more words

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s