Мр. Бранимир: ТАКТИКА РЕВОЛУЦИОНАРНЕ БОРБЕ 99% БУДАЛА ПРОТИВ ПРДОЊА И прдара

треба прећи на другу врсту критике и „констатовања“.

Са ad hominem, што је примерено баш охлократији, на „ништа лично“ формацијску личну одговорност.
Чему служи критика марионета, лутака на позорници?

vojislav-seselj-klanje-svinje-foto-twitter-1452986709-825499

Предраг Поповиц ПРАВИЛА ПОНАШАЊА СРПСКИ лицемера:
1. Ако Ђоковић, током прославе „Олује“ у Умагу позира с хрватском председницом Грабар-Китаревић, све ок, он је српски херој, идол, светац и остало. Ко каже другачије, удри по њему, чка му материна издајничка и натовско

2. Ако Балашевић одржи концерт у Пули, током прославе „Олоју“, он је пизда и олош. За све који кажу другачије вреде етикете из правила бр. 1

Зар геј журке на Пагу, острву смрти НДХ?
Београд – Лидер СНП Ненад Поповић запањен је тиме што Загреб и један од најутицајнијих њуз-магазина, загребачки „Глобус“, с поносом промовишу оство Паг као место журки.
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2016&mm=08&dd=01&nav_category=167&nav_id=1161161

Министарство спољних послова Србије упутило је две протестне ноте амбасади Хрватске које је отправник послова Стјепан Глас одбио да прими.

Двадесетак Хрвата повратника спречило је отварање спомен-собе Зорану Ђинђићу у Кући мира у селу Тишина, код Шамца
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/11/region/2404232/incident-na-otvaranju-spomen-sobe-zoranu-djindjicu.html

Нови круг „рђаве бесконачности“, „вечног понављања истог“, „историје која се понавља као фарса“ … Као ШТА се понавља фарса, питање је сад. (Борислав Пекић: „Маркс је казао да се историја понавља. Први пут као трагедија, други пут као фарса. Изгледа, међутим, да се сваки догађај једном одигран као фарса затим понавља као трагедија.„)

Када ће, или бар у ком проценту, 99% будала из наслова (тј. Ми) престати то да будемо? Чиме би се прдоње једном за свагда послали у „ропотарницу историје“.

Прдоње свој посао за који су плаћени вредно раде, ево данашње испуњене норме:

Манијаци“, како себе називају навијачи Жељезничара на мечу против Олимпика певали су: „Прва ми је и последња жеља да закољем војводу Шешеља!“
Није се дуго чекало на одговор Шешеља, у супротном рођеног Сарајлије:
„Иде Шешељ, није добре воље, па пред собом“ манијаке „коље ...“
http://www.kurir.rs/sport/fudbal/video-lider-radikala-uzvratio-navijacima-zeljeznicara-istom-merom-ide-seselj-nije-dobre-volje-clanak-2376677
Да подсетим, реч је о Прдоњи, јуначини, који је ослобођен свих оптужби у Хашком трибуналу, јер заиста ништа није ни радио – све време је будалама изигравао хероја преко екрана режимских медија, а фронт није видео. Слично својој десници руци, војводи пасуљском, кога је лажљива Наташа Кандић оптужила да је нешто радио. А он само радио једну од две ствари које зна – куво пасуљ једно преподне добровољцима (за ракију није имо времена, прекратко се задржо у позадини фронта). То је сав ратни пут ових заговорника братоубилачлког рата.

Људима, наивчинама и поштењачина, који су ономад озбиљно схватали њихове и сличне им, с друге стране мајмунког огледала, говоранције, данас није тако лагодно и свеједно:

Ето, данас након двадесет и пет година немамо народних хероја, немамо филмова, немамо песама, имамо само митоманију која пред одређене датуме буја као пивски квасац да би након тога спласнула до идуће прилике. Гаји се мржња, стрпљиво и истрајно, мржња је необично отпорна биљка, најбоље расте без сунца и топлоте. ау овим нашим гудурама негује се на посебан начин. Код нас никад није недостајало импотетнтних прдоња и разбојника који су хушкали младе да се туку за њихове интересе.
И да, на име наше још увек мислим, како ћу својој деци објаснити где им је отац био? Ма, можда боље да им ништа не објашњавам. И не знам хоћу ли имати снаге да изговорите, али могао би се усвојити један универзални назив за све војнике „наших“ ратова. Ми смо сви били – будале.
http://www.balkanuzivo.net/hrvatski-branitelj-zapalio-internet-tko-smo-mi-bili-budale-i-vojnici-i-narodi-na-svim-stranama-su-budale/

Да ли се поново мазохистички самозадовољавати констатацијама феномена закономерних актуелном поретку – охлократији (владавини пучине или још боље пучином стоком грдном)?

Шта је чудно што у таквом поретку хушкач-прдоња хушка светину?
Сем, што светина и даље наседа на исте глупости. Иако су очигледан, „огледни“ пример divide et impera и лажних мета, као „из уџбеника“. То су схватили чак и политичари:

На тој политици неки опстају већ 30 година и то је болно јер смо сада у ситуацији да се плашимо да ће и наша деца морати у ратове који покрећу једни те исти људи. То је недопустиво, а разлог је очигледан. Треба да се скрене пажња грађана Србије са глади, беде, незапослености … Џокер у руци опет је судбина српског, али и хрватског и муслиманског народа – истиче проф. др Јанко Веселиновић, председника Покрета за преокрет.

http://opozicionar.com/vlasti-u-srbiji-hrvatskoj-i-bih-traze-nove-neprijatelje-kako-bi-skrenuli-paznju-sa-katastrofalnog-ekonomskog-polozaja-gradana/2/

Скретање пажње грађана са потпуне узурпације власти од стране пара-органа, су кључне речи.
– Парламентаризам је потпуно обесмишљен Коштуничиним очигледно бесмисленим тумачењем ко је власник мандата. А бесмисао су запечатили коалиција ЧБЧ, удружена само да би се ескивирао цензус, па после самостално куд који, „гледе и унаточ“ педизборним програмима. И ово су схватили чак и политичари:

Излазити на локалне изборе под оваквим законима више нема никаквог смисла. Изаћи на изборе да би неко куповао одборнике, потпуна је бесмислица и глупост. Ми ћемо захтевати да се укину локалне скупштине и људи кандидују именом и презименом, или да се странкама врати власништво над мандатима. Овако се показало да власт може да купује људе у стању 1 опште немаштине, сиромаштва и незапослености која се намеће Србији од стране ове неспособне власти „, каже Борко Стефановић.
http://niskevesti.rs/politika/item/11883-stefanovic-kandidat-na-predsednickim-izborima#.V54BZsO3IRA.twitter

(Зашто само о локалним – ипак је Борко политичар, не очекујте превише).

Није ли одговор (на питање ко је власник мандата) – појединац – у пропорципоналном ситему у ком се уопште не гласа за појединце него за партијске листе, пример глупости „за уџбенике“.

Твор (ци) оваквог решења немају никакву санкцију за хаос и ужас који је проистекао директно из њиховог непочинства.

Ни колико Беговић др. Борис за креацију демоцидне приватизације која је буквално у гроб отерала хиљаде људи.

Нико не трпи санкцију за директно противуставо поступање.

Ових дана неко на мрежи подсети да је Уставни суд Србије још 2007. прогласио противуставним искључивање струје потрошачима са мреже. Признајем да то нисам знао, знао сам само за воду. Пре неколико година у Црној Гори се јавност побунила што водоводи противуставно искључују неплатише са мреже. У ужареној Црној Гори лети овакав поступак има очигледно демоцидни карактер. И ником ништа.

А не могу да не подсетим на мој омиљени пример (ак) хер Ђитлера и његове опетоване забране продаје алкохолних пића, упркос две одлуке Уставног суда.

Зар у Кривичном или неком већ закону не постоји кривично дело – противуставно деловање, пита се наивчина, ЈА? Зашто амбициозни јуноше са правног факултета, у паузама између Трибина Двери, трибина о Сребреници и трибина о јунацима са Кошара, не вежбају мало и из домена своје будуће струке „на ползу народа“?

Постоје донети Закони за које се отворени каже да никад нису и неће бити примењивани. Један од њих је баш Закон о лустрацији (читај даље).

Плејада ликова, апологета неолиберализма (од несрећних корпоративистичких пропагандиста за мизерне наднице Ћулибрк-Мијатовић-Бркића до режимских економиста и политичара) не осећају никакву личну одговорност за смрт две девојчице усред центра вароши испод Спортског центра – од удара грома.

Да ли су глупаци или подлаци, кад не схватају директну везу између неодржавања и неконтролисања громобрана и њихових концепција одумирања државе, укидања свих пореза онима који имају вишка да би били замењени  феудалним харачима свом становништву, сем најбогатијих резидената Монте Карлу и сл. И паразитског јавог сектора?

Тек, ни глупацима ни подлацима није место на одговорним дужностима јавне власти (републике). Санкција за њих теоретски и правно је измишљена, у срећним државама и спроведена, и зове се ЛУСТРАЦИЈА – привремено уклањање из јавне сфере апологета тиранија.

С обзиром да су наши апологети огрезли у експлицитном обожавању тренутно владајуће идеологије и система, дакле, многи то не раде само из конформизма, послушности и каријеризма, већ и из убеђења, ваљало би реактивирати и денацификацију. Корпоративизам је ионако општије и прецизније име за поредак и идеологију која има различите појавне форме кроз историју – фашизам, нацизам, клерократија, тираније латиноамеричког типа, комесарска управа (ЕУ) …

Шта хоћу да кажем? Да треба прећи на другу врсту критике и „констатовања“.

Са ад хоминем, што је примерено баш охлократији, на „ништа лично“ формацијску личну одговорност.
Чему служи критика марионета, лутака на позорници? Естрадних личности?

Тих прдоња млађих и старијих?

Док сам био дописник Блица из спахилука Маровића у емирату Карадаг, опозиционо орјентисани мештани су ми озбиљно упућивали следећи тип примедби: „Зашто именом и презименом наведеш тог и тог кад знаш да је он“ јадо „, да само слуша Маровић“. Тај и тај „јадо“ је формацијски на руководећем месту у некој од институција, који се не меша у свој посао или га ради противзаконито. Одговарах да ЈА знам да је он „јадо“, и да баш зато што је јадо њега потенцирам, искључиво због веома одговорне формацијске улоге у друштву на којој не би требали да буду „јаде“, ништа лично. Верујем ,. за многе и знам, да су дивни комшије, рођаци, пријатељи, очеви и мајке и да воле псе. Али ја свемоћном Маровићу не могу ништа, а охлократски систем једино могу да подривам управо држећи се прописа и начела ко пијан плота. Скидањем једног по једног „јаде“ ко Покемона.

Дакле, оставити се прдећих марионета Вучића, Вулина, Шешеља, Николића, некада Тадића.

Тужите и прозивајте именом и презименом све „јаде“ у ланцу, од техничара до надлежних налогодаваца, који су убогој пензионерки НН исекли струју противуставно нпр.

Тужите хер Ђиклера сад кад је „јадо“ за све неподобштина које је Вучић помињао у предизборним кампањама ономад.

За оне који нису починили кривична дела, а тек треба да „подлегну“ денацификацији и лустрацији, примените макар заборављени грађански презир. Сетите се шта се дешавало деведесетих у друштву, ако би се за неког „од нас“ сазнало да је ушао у Милошевићеве шеме. „Наше девојке, најлепше у граду“ више нису више биле и њихове. Наглашавам, ово се односи на оне „од нас“ – дакле, поступак супротан малограђанским обзирима Оље Бећковић према кућним пријатељима с друге идеолошке банде у Утиску недеље.
И, да подсетим милионити пут (још од 2009. http://www.nspm.rs/kuda-ide-srbija/nacionalizam-umesto-srpstva.html)
– Неолибералне прдоње наступају у две банде, на ОБЕ се примењују исти поступци:

Кроз Школу која ће трајати четири месеца, желимо да оснажимо постојеће али и будуће ЛГБТИ активисте_киње, те да пружимо практичне вештине осмишљавања и спровођења акција, заговарања – све са циљем изградње капацитета и ЛГБТИ покрета.

http://soc.ba/k-o-n-k-u-r-s-za-upis-polaznica_ka-na-prvu-godinu-skole-lgbti-aktivizma-u-2016-godini/

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s