Драган Томић-Хиџра 7,вера,љубав и Нада.

Јако је добро то шта је Нада питала, јер у суштини обједињује ову тему али и однос према понуђеном одговору. Једино ме чуди, коментар ДРП-а и лајк, собзиром на то да смо обојца радили за исту “фирму” и знамо ствари из прве руке. Сад, јесте да ДРП има више искуства од мене ал опет, то се јако брзо учи јер нема поправног у том послу. Чињеница је да, пошто обојца куцамо сада, да смо обојца научили посао. Зато је то искуство круциајлно да би се схватила поента мог писања…Па да кренемо.

Мушка замењивост и потрошност противу женске посебности и јединствености..Ха, јел знате шта то заправо значи? Шта значи, бити јебено замњеив и бити поторшан, бити СТВАР и БРОЈ?

Е па то значи ово…

То значи да се у фебруару, сасвим срећно шетате по писти на Дубињу са другом коме је пре три месеца преминуо отац, на минус 27 и ветром који ту температуру спушта на минус 32 и покушавате да га утешеите, а онда три месеца касније он погине и од целог командног вода остане још један војник и ја. А имао је 19 година, душа од човека.

У моменту када је вест о заседи стигла, био сам повучен са страже и позван на рапорт код команданта, где ми је вест о његовој погибији била саопштена. Такође сам сазнао и да је командант погинуо и да од целог командног вода, само смо још један дечко и ја остали живи. Док сам се враћао на положај, гушио сам сузе у себи и толико изгубио ситуациону свест, да сам на потезу од неких 50 метара чистине, погнуо главу тек после другог метка кога је снајпериста ОВК испалио ка мени. Размишљао сам о моменту када његова мајка прима вест, тај врисак, бело лице и туп звук који прозводи тело када пада на земљу.

Три недеље након тога, пронашла нас је НАТО авијација и у два напада ракетирала наш положај тог дана. То је био дан када сам преживео и видео сисату фуљу како јаше билмеза на мосту. Следећег дана око шест ујутро, излетела су врата из куће у којој смо били, од детонације јер смо  били засути са две касетне бомбе. Тог јутра је погинуо други мој друг из јединице, имао је 22 године и требало је да се ожени по повратку из војске. Умро је под рушевинама зграде. Једном од тројце полицајаца, шрапнели су откинули сво месо испод колена, на обе ноге и док смо га извлачили, вриштао је и усрао се и упишао у исто време. Мој други добар друг је задобио прострелну рану од шрапнела, кроз грудни кош која му је само сломила пар ребара.

По повратку кући, осетио сам такав налет адреналина и био толико срећан да ми се психа тотално променила на једно месец дана. Имао сам осећај да могу да понесем свет на својим плећима. Тада су се десиле две ствари.

Прва је да сам сазнао да ми је трећи друг, који је био на Кошарама 80% инвалид.

Друга је да сам имао неописиву жељу да контактирам све које сам до тада познавао. Тада сам отишао код другарице која је имала интеренет да погледам услове за визу. Ону која се ложила на плаћеника из Ирака и искључиво конзумирала насилне мушкарце. До тада ме није ни примећивала међутим касније се похвалила мом буразеру да сам се ја толико променио да је тог дана толико била напаљена да је била спремна да ми да све. Ту ми се згадила и тада сам схватио да жене, у то време сам мислио да су само наше такве, заиста славе деструкцију мушкарца.

Амерички губици су били знатно мањи од наших, захваљујући технолошкој надмоћи, захваљујући не мишићима већ памети. Док сам био у Америци сазнао сам да је у изради навигацијског система крстареће ракете томахавк, учествовао и један наш инжињер. Као и да је у дизајну инструменталне табле ловца Ф-14, који је прозујао изнад моје главе, ловећи два Г-4 такође учествовао Србин.

Поставио сам себи, тада просто питање, зашто ти људи нису остали у Србији? Зашто њихова памет није искоришћена на начин на који су је Американци искористили? Да ли, да су остали, можда би Србија имала ловца као Ф-14 и томахавк. Можда да су остали, моји другови би можда били живи, јер би Србија имала пристојна средства одвраћања, која би они направили, а онда НАТО никада не би напао Србију нити би Американци подржавали Албанце јер би цена за то била исувише велика.

Јер би рационално, дакле користећи ПАМЕТ а не МИШИЋЕ, дошли до тог закључка.

То ме је довело до следеће раскрснице, зашто Срби не користе памет? Одговор на ово је дала управо Нада. Нада као жена, презире памет а цени бицепс, јер бицепс добро јебе, бицепс се контролише путем рибице и бицепс јој омогућава да дивља а да не сноси никакве последице јер је увек ту да је спасе од свих срања које направи. И она осећа, биолошку потребу за бицепсом, јер је бицепс гарант њене слободе, слободе од одговорности за своје поступке.Са бицепсом она ниакда не мора да одрасте, она увек може да буде дете, неодговорно за своје поступке и које је увек у праву. Она не мора да се мења, јер бицепс све ради за њу. Не мора да се мења и зато вечито остаје на нивоу пећинарке која тражи мушкарца кога се плаши јер једино ако га се плаши она има потребу да му се преда и онда да га путем вагине, припитоми али само за себе. Тада он постаје само њен пастув, њен пегаз који је носи и воздиже у небеса. Тада он постаје и њено оружије кога она користи како би поробила свет.

Жена презире интелектуалце, презире ментално и апстрактно. Она воли физичко, мерљиво било да се ради о центиметрима било да се ради о нулама на рачуну банке иза зареза. И воли да то узима.

У неку руку, жене, пошто су стално штићене од стране мушкарца, су заостале у развоју. Оне функционишу више на нивоу животиње, осећања тј инстикта. Зато им и материца игра чим осете “хемију” тј феромоне и када препознају, онако исконски, добру сперму. Као што је био случај са главосечом из Сирије. Исто као што и кошута осети мирис алфа јелена и натрћи му се да јој направи Бамбија тако и Београђанке имају монсуне у гаћама кад виде примата.

Зато равнају све према том принципу, биолошком и само две ствари су ту битне. Колико је мушкарац физички јак и колико је агресиван, тј колико је спреман да је брани једном када му да пичке и колико је спреман да јој служи касније када се потомци роде. Стога што је више физички, што више себе идентификује са својом физичком снагом, он је пожељнији за жену. Међутим, ако је интелектуалан и апстрактан, он има друга интересовања од тога да само јебе и пуни материце, он аутоматски за жену је дефектан јер јој НЕ КОРИСТИ као примат. Она, наиме, ће врло лако да реши женску конкуренцију, тако што ће да исцрпи мушкарца толико да док није под директном њеном контролом он буде потпуно неупотребљив за другу жену. Са друге стране, ако мушкарца интересује нешто друго што није жена, она ту не може ништа и његова пажња је неповратно изгубљена. То њу директно доводи у опасност да је поједе гладна мечка, код ње ствара страх и ако живи на 6 спрату зграде у граду од 2 милиона становника. Јер никад се не зна, боље бити спреман него жалити.

Зато, Нада, када каже филозоф, то одма значи да је лош јебач, да није физички погодан за приплод и да је као такав бескорисан. Јер тежи да до сазнања дође умом а не физиком јер физике нема а самим тим он је лош генетски материјал.

Жене су у својој основи, расисти и то биолошки расисти. Пишале би оне и по Тесли да им није дао струју да не морају да се муче. Сада захваљујући Тесли, имају струју која им покреће веш машину, бојлер, могу да гледају ТВ могу да шерују и твитују и да шорају по онима који теже Тесли.

Такође, захваљујући Тесли и вибратор је могућ.

60 mišljenja na „Драган Томић-Хиџра 7,вера,љубав и Нада.

 1. Kakav tekst… S jedne strane uzasno tezak i surov, a s druge kvalitetan humor. Hahaha… Steta je da intelektualac poput naseg Dragana ne ostavi potomstvo, nadji neku dobru intelektualku koja je ostvarena i uspesna, a s druge strane cenim i to ako ti je Tesla idol i u tom aspektu.

  Sviđa mi se

  • Очигледно да природа каже да овакви као ја не требају да се размножавају. Зато и покушавам да дам што више пре него што ми време истекне.

   Sviđa mi se

  • Zaostale nisam mislio mentalno, vec im je mozak kofigurisan tako da ne podrzava civilizaciju vec da je konstantno drzi u nekoj vrsti naprednog kamenog doba. Bez pravog napretka

   Sviđa mi se

 2. Dr Agane Vi niste trebali biti na Kosovu zato što niste profi vojnik i vojska, rat, vojna tehnika nisu vas nikada interesovali. Da ste znali bilo šta o tome i da ste se npr. informisali o događajima u „pustinjskoj oluji“ mogli bi ste pretpostaviti što će se dogoditi ’99. g. Isto tako na osnovu ratova u Hr i BiH mogli ste zaključiti koliko je stručan kadar bivše JNA odnosno da imate veliku šansu da izgubite glavu. Što se tiče ranjavanja preporučam rad u urgentnom centru sa nastradalim u saobraćajnim nesrećama. vidi pod: Graphic Motorcycle Accidents ili još bolje PDF]URGENTNA I RATNA HIRURGIJA

  Vi koji ste bili na Kosovu da ste imali mozga a očigledno je da ne. Niste trebali ispustiti oružje iz ruku, nego ste se trebali boriti i izboriti za vaše interese, ta borba uključuje i drugačije društvene odnose u državi. Međutim sami sebe ste sveli na vrijednost kurtona-prezervativa. Iskoristili su vas i odbacili!
  To što je Srbin sudjelovao u kreiranju USA oružja ništa novo, pa kadu su bili vazali Turcima zašo ing. nebi otišao u USA. Jednom kurva zauvijek kurva: prostitutke, plaćenici, inženjeri. Sve je to isto. Ta politika se provodi već hiljadama godina, npr. koja je razlika kada Rimljani ponude nekom ilirskom vođi da napadnu neko drugo ilirsko pleme, od toga kad USA i EU nahuškaju Hrvate, muslimane i Šiptare na Srbe? Ili potplate Srbe da rade protiv vlastitog naroda i države?

  Treba ti biti jasno u koju skupinu pripadaš, ti se pališ na dobar fiz. izgled. A one ako dobro fiz. izgledaju znači da su više vremena provele njegujući tijelo nego mozak. Najzgodnije žene ne izlaze sa akademicima i sveučilišnim profesorima. Pokušaj u posudbenoj, naučnoj biblioteci sresti zgodnu devojku, ženu. Nema teorije, one su tamo samo dok studiraju, odnosno dok se ne izbore za svoj društveni status pomoću diplome nakog faxa. Najveći broj njih nema minimalno interesovanje za ono što studiraju, treba im diploma da se uvale. Nakon toga za njih ozbiljna knjiga ne postoji.

  Ti i mi imamo pogrešnu matricu u glavi, model koji nam je usađen odgojem i mass medijima. Dobro si primjetio zbivanja u društvu, i iako čitam i njuškam godinama nikada nisam našao slične tekstove, osim ovog:
  http://blog.dnevnik.hr/igniss/2011/09/1629519837/slucajni-putevi-odrastanja.html

  Međutim nedorečen si i kontradiktoran. Po tebi jedno vrijeme ženu interesira mužjak a zatim novac. Prije će se neka udati za tebe neko za nekoga što radi na lopati, iako je ovaj drugi fizički jači i izdržljiviji od tebe.
  Zašto pamet ne ostaje u Srbiji, iz istog razloga zašto ne ostaje u drugim jadnim državama. Pomiri se sa sudbinom da si rođen u jadnoj državi i da će ona i njen jadni narod ostati jako jako dugo jadni i nikakvi osim ako u međuvremenu ne nestanu. Da si ostao u USA možda bi i ti sudjelovao u razvoju nekog borbenog sistema….

  Sviđa mi se

  • Nisi me razumeo, Gorane. Poneta mog pisanja je bila da ja, kao muskarac sam imao osecanja za svoje pale drugove, emocije koje nisu bile vezane za moju licnu dobit i korist i nisu bile seksualne prirode. Kada sam pitao, da li iko zna zasto su zene uglavnom medicinske sestre ti si dao odgovor da je to zato da bi maznule nekog doktora. Ne, to nije razlog. Ta praksa je pocela u Prvom Svetskom ratu, kada je primeceno da bolnicari, radeci sa ranjenicima, proizvljavaju identicne traume sa ranjenima dok zene nemaju tih problema. Muskarci su, nasuprot uvrezenom misljenju, daleko emotivniji od zena, jer mogu da vole bezuslovno, za razliku od zena kod kojih je sve uslovno.

   Sviđa mi se

 3. Ne znam, ja sam odlucio da se izopstim iz cele price jer ocigledno mi ne odgovara a ni zenama ne odgovaram ja tako da je sve cool.
  To je deo programiranja, matriksa u kome zivimo. Ko ga je programirao? Crkva i drzava.

  Sviđa mi se

 4. Emotivne su one ali samo kad se njima licno desavaju stvari…inace taj romantizam kod musKARCA izgleda ko preneseni zenski solipsizam – anima koja vara umetnika – K.Jung.
  Ovo za sestre nisam znao,ali secam se svog prvog horor iskustva sa jednom zubarkom
  koja nije htela da mi da anesteziju nego me je mucila dok su moja mama i baba radoznalo to gledale i slusale moje vristanje i govorile mi da moram da izdrzim,kasnije sam nesto slicno primetio i kod drugih zena i poceo da shvatam da je to drugi univerzum.
  Mozes da se razmnozis ali nadji neku sa najvecim IQ-om (clanicu mense) i predlozi joj eksperiment
  sa ciljem dobijanja super IQ deteta(mada kazu da nema dokaza da eugenika radi)ali ipak probaj,
  a i testiraj svoju teoriju o zenskom rasizmu(mozda on i nije los ako se uzmu svi faktori u obzir) –
  naucni rad sa apstraktnom ribom…Prica se da je i Tesla imao sina-Arthura Matthewsa iz tajne veze sa jednom novinarkom http://www.bibliotecapleyades.net/imagenes_tesla/tesla15_tesla_matthews.gif, tako da nemoj biti
  fanatik,ti si mozda jedini muzjak u novijoj istoriji koga je zenka zaprosila pre bilo kakvog seksa(ako sam dobro izvuko zakljucak),Alfa i Omega covece.

  Sviđa mi se

 5. Znaci ta Zver iz Predskazanja je ustvari nizi instinkt(seks koji cini muskarca glupim i zenska hipergamija) koji trba da pojede svet kojeg je Hriscanstvo stvorilo tajnom alhemijom?Mislim,lupetam na prvu.

  Sviđa mi se

 6. Ma jok, nema to veze kod njih. Ova ima stan i situirana je a opet trazi zivotinju i bogatuna. Ne zaboravi da hipergamija kod njih jasno deli na to sta ima i sta moze da dobije. One ne dele niti daju vec samo uzimaju. Uvek kod njih samo biologija igra ulogu. Evropljanke su imale super kucu, uredjenu, sigurnu ali ne, morao je da se dovede varvarin da sve to razjebe. Tragedija sa njima je sto su one jedino slobodne tek onda kada su totalno podredjene muskarcu i to je Islam.

  Sviđa mi se

 7. Jel’ ti to nas zaj. Evo još malo pa si počeo propagirati islam. Zašto neki kršćanstvo pišu malim a islam velikim početnim slovom ?
  Kako bi analizirao ovo: //www.youtube.com/watch?v=jjlq92tQHVk , ne samo scenu nego cijeli film.

  “Ovu tvoju” ako vredi kao osoba i žena kresni i napravi joj bebu, pa ako bude gnjavila ponovi isto s drugom pa trećom, važno je da imaš love za klince..
  .https://www.youtube.com/watch?v=jgxs7PWlDqM

  “One ne dele niti daju već samo uzimaju” Pa ti ne daj kao što nisi dao ŠTS-u nedaj ni ŽTS-a, uzimaj otimaj od njih,…nemoraš uvijek biti pobjednik.

  Nikako da shvatim da su “varvari” u Eu primljeni zahvaljujući svom k. a ne zato da bi bili ekonomski iskorištavani?

  Jbt. pa ti si se raspekmezio, kukaš a imaš fax, posao za koji si se školovao, nije te ni USAF uništio, radiš s komadima (koje precjenjuješ umjesto da ih treniraš i igraš psihološke igre s njima), aktivno se služiš stranim jezikom,… Jel ova tvoja čita tvoje tekstove?

  Jesi li otkrio kojim projektilom su te gađali?

  Sedmi dio je zadnji ili slijede upustva za obične smrtnike?

  Sviđa mi se

 8. Ти мисилш да је све ово моја нарцисоидна дијареја што нисам успео да појебем добру рибу са којом радим и сада на научни начин покушавам да оправдам свој неуспех и докажем да је мој неуспех норма а не реалност која каже да ја сам тај који је слаб јер да нисам, остварио би свој биолошки прерогатив?
  Горане, реалност у Европи и генерално на Западу а под тим мислим и на Хрватску али и на Србију каже да у будућности можемо очекивати само већа и већа срања а не добар живот. То сазнање изазива очај и депресију али и бес. Међутим са друге стране, имамо инфлукс популације која је врло оптимистична и орна за јебање и убијање и она је са радошћу прихваћена од стране Европске елите.
  Не само да је прихваћена већ је и позвана. Од стране Европских жена. Због тога, све шта је Западни мушкарац радио и улагао доведено је у питање. Баш као што нека Бета је срећна што у 40 годинама успе да оствари везу са рибом о којој је сањао свих 40 година, слепо верујући да је она, сада довољно изјебана, научила да ипак није курац све у животу, коначно схватила како је он та „права ствар“ и да је зато са њим само да би након пет година схватио да се она није променила, када ју је затекао у стану са алфа поштаром како је гузи и на тај начин обесмислила сву његову наду и љубав и све шта је уложио у ту везу. Ко је крив? Он наравно, јер није знао за ово о чему ја причам, већ је робовао визији коју друштво намеће већ хиљадама година а која каже да је жена све што је нежно,лепо,позитивно,узвишено,пуно разумевања и да види даље и више од мушкарца. У тој ситуацији он има две опције, или да оконча своју егзистенцију, при чему друштво губи човека који вредно ради и који поштујући правила, гради заједницу на основу које се гради систем који је гарант стабилности и развоја, или њу чиме опет себе елиминише јер га систем ставља у затвор али он њу убија како би очувао слику о томе да ето, нису све жене као она, она је дроља а не нека разумна светица.
  Да је знао све ово шта сам рекао, он је никада не би ни прихватио за супругу, самим тим не би себе уништио на овај или онај начин, прихватио би да није пожељан за жене и онда се посеветио стварима које га испуњавају, радећи тако за нешто више,за опште добро.

  Жена, због своје биологије којој је тотално подређена, мушкарца држи на приземном нивоу, при чему када кажем приземном, не мислим да је то лоше, јебати је добро, даје сатисфакцију али градити друштво на темељу тога, чини да је то друштво приземно и да не напредује. То је хоризонтално друштво, које се не разликује од чопора вукова или стада оваца. Оно је биолошки исправно али није свесно и није рационално и не напредује вертикално.

  Ако ти то одговара, нема проблема али онда немој спомињати културу и науку, јер онда оне нису битне а са њима и некакво моралисање о неком већем смислу због чега постојимо. Значи нема тисућљетне кулутре, нема славе у Олуји и Бљеску, нема Хрватске. Баш као што нема ни Србије и питање је да ли су икада оне у опште и постојале или је све то било само у нашим главама.

  Што се тиче пројектила, први напад је био са АГМ-65 Меверик ракетама док је следћи, онај ујутру, вероватно извршен са неком из БЛУ серија.

  Sviđa mi se

 9. Gorane,jesi ti Croasan ili samo Srb u Croasanu?
  Dragan mozda nije proucio Islam pa zato flip-flopuje,nisam ni ja,tako da mu ne zameram…
  Ali koliko je u pravu govori cinjenica da zapravo ti dzihadisti ne idu da ginu za Alaha tek tako,nego ocekuju da im Alah da 24 ili vec koliko devica,znaci ginu za picku – jer ti je sad jasno zasto su prihvatljivi?
  Pitanje je da li moguce stvoriti taj drugi svet?Kako bi on izgledao?Prvo sto mi pada na pamet je separacija i odvajanje koza od ovaca,znaci morao bi da smestis sve zene na jedno mesto(u radne kampove npr.) a na drugo muzjake i uvedes striktna pravila po pitanju sexa i razmnozavanja,dozirane susrete…al za to bi trebao da imas konsenzus najpametnijih muskaraca u sadasnjosti.Ipak se meni cini da ovaj proces diriguju muzjaci iz senke koji zele iz nekog razloga uspostavljanje tog horizontalnog poretka – jer Starcraft kreirao muskarac?Lav crni Skar!

  Sviđa mi se

  • …“Ali koliko je u pravu govori cinjenica da zapravo ti dzihadisti ne idu da ginu za Alaha tek tako,nego ocekuju da im Alah da 24 ili vec koliko devica,znaci ginu za picku – jer ti je sad jasno zasto su prihvatljivi?“

   Nažalost, ovim samo potvrđujete on što je Draganče napisao. Jesu li Vama poštovana gospođo u godinama radi toga prihvatljivi? Koliko ste Vi njima prihvatljivi? “ Tko je onda u ovom prepisivanju napaljeni majmun-ica?“
   Žalosno je što se ne javlja niti jedno pametno žensko da se stručnim argumentima suprostavi tvrdnjama Dr Agana. To je ono što me zabrinjava.

   Sviđa mi se

 10. O, o, o, moj dragi Dragane, kako si samo sve krivo spojio! Odakle da krenem!? Upoznah te i slušah u Milanovim emisijama, evo već mesecima i milion puta htedoh sebi dupe da pojedem što nisam u prilici da ti u tom momentu repliciram! Tražih te po fejsu, ne nađoh, ali evo nekako napipah ove komentare! Naime, za informaciju svim napaljenim majmunima, koji onomad pominjaše moj br telefona, ja sam jedna matora gospođa, pomalo umorna od života, ali vrlo bogatog i životnog i literarnog iskustva! Ono zbog čega sam ovde je sledeće: – želim da kao pripadnica te toliko napadane i svakom ruglu izvrgavane ženske vrste, kažem koju reč, a u svrhu odbrane iste! Ma, prosto me boli što jedan inteligentan, obrazovan, po svemu sudeći sposoban muškarac, a uz mnogo buke i besa, lišava sebe mogućnosti da postane pater familias u pravom smislu te reči, da oseti satisfakciju koju taj status sobom nosi, ali i da se potrudi da ponese breme odgovornosti koje isti podrazumeva! Ako je nešto danas potrebno srpskom rodu, onda su to pater familiasi, a ne dramoseri (što bi rek’o B Dragaš). Evo, pada mi na pamet mali Fajgelj, odličan primer za ovo što govorim, samo malo ih je , svećom da ih tražiš
  Dragane, srpski ženski rod danas ne čine samo razmažene Beograđanke i Novosađanke, hm, vaspitavane na Sex and city filozofiji, koje si do u tančine tačno opisao, nego i mi ostale, koje vučemo kao magarci. Nisam pobornica feminizma, inače sam tradicionalno, patrijarhalno vaspitavana, mada sam tokom života, da bih opstala, morala sebe dobrano PREvaspitavati, ali ću ti citirati jednu feministkinju. – radeći neistorične, repetitivne, ubijajuće zamorne svakodnevne poslove NIJEDNA DOMAĆICA NIJE NIKADA UŠLA U ISTORIJU, a bez njih TEŠKO DA BI ISTORIJE BILO!
  Jako mi je žao što nemam više vremena za pisanije, ja sam osoba u braku i to drugom, a i prvi i drugi su mi za literaturu, koje će možda i biti! Đe me nađe sa bicepsima, moj drugi suprug me je privukao isključivo svojim beskrajnim znanjem i elokvencijom, a evo me posle pet godina braka sa njim, pitam se hoću li moći da izdržim, mada me pomisao da ga napustim boli od glave do pete, jer postoji duboka emotivna veza, ali i kod njega, usled raznih okolnosti duboki psihološko psihijatrijski problemi. Sa prvim suprugom sam živela u Bg dvadesetak godina, tako da su mi sve bg fore poznate, imam sina koji tu studira, i baš juče sam bila u nesrećnoj, razlupanoj prestonici, gde sam se smrzla, prošavši pored mog bivšeg faksa (ekonomskog, naravno) na putu za stanicu, videvši sve one tamnopute mlade momke!
  Obaveze zovu, nemam sada više vremena da pišem, moj suprug ima i staru bolesnu majku, nepokretnu, o kojoj ja vodim brigu, jer sam u prevremenoj invalidskoj penziji, zbog lošeg vida!
  Volela bih; Dragane, da se čujem sa tobom, nemam ništa ni protiv razmene stavova sa ostalim komentatorima, imala bih još mnooogo toga za reći! Moj fb profil je pod imenom Nada Mihajlović Popović, mislim da sam na skype-u samo Nada Popović, nije me teško naći, prirodno plava, jedna varijanta albino tipa, a takve su Inkvizitori at the time – spaljivali kao veštice! Toliko zasada o ‚‚ženskoj‚‚ dominaciji! Finalizacija ručka zove!
  Naravno, ako se odlučiš za kontakt sa mnom, neka to bude u prepodnevnim časovima, kad si slobodan, jer mada nemam ni p od bilo kakvih flert-pretenzija, već isključivo ljudske i intelektualne (uh, mrzim ovaj izraz, u žurbi ne nađoh bolji), nisam sigurna da bi moj suprug to razumeo! Već sam mu čitala neke delove tvojih tekstova i najavila da ću probati sa tobom da polemišem, na šta je one rekao: – Nemoj! – Zašto? Ima neke svoje internet (i ne samo internet) paranoje, ali, žao mi je, ja zbog toga ne mogu da dozvolim sebi da – prestanem da promišljam!

  Sviđa mi se

 11. Морам додати још и ово, па је за данас доста! Има томе 7 година да остадох без јако блиске пријатељице, коју сам знала малтене од рођења, јер је мало млађа од мене, а због искрене и добронамерне критике њеног става да жели да остатак ( поприличан, имала је тада 40так ) живота жели да проведе сама и да јој је тако супер! И данас ми је жао што је то пријатељство пропало, јер она је топла, алтруистична, емпатична особа, учитељица, ПРАВА учитељица по професији, фантастично излази на крај са васпитно тотално запуштеном београдском дечурлијом, али у питању је дубока лична несигурност, . . . Елем, инспирисана њоме креирала сам следећу мисао и како године пролазе, а ја настављам да обзервирам овај свет, све више стојим иза ње! Цитирам себе саму ( немам више времена за лажну скромност ): – Човек је од Бога, од природе ( бирај шта преферираш ) програмиран да живи у пару а не сам! И то треба поштовати! Уколико се не поштује, долази до разних психофизичких девијација! – То никако не значи свођење на чопор, драги мој „коментаторлуче“, напротив обезбеђује хармонију и енергију, неопходну за узлете! Хиљаде оргазам које сам доживела у животу, никако ме нису спречиле да прочитам хиљаде књига, уживам у многим облицима уметничког изражавања, спознам универзалност људске патње и начине на које су људи излазили са њом на крај! А сад одох на јога вежбе што свима, у разумној мери топло препоручујем! Никако нису у колизији са вером православном – теза коју патриЈоте, у последње време здушно протурају!

  Sviđa mi se

  • Pa koliko Vi godina imate ako ste pročitali hiljade knjiga, ili koliko stranica imaju te vaše knjige? Npr. 2000 knjiga x jedan mj. čitanja =2000 mj. / 12 mj. = 166 godina samo za čitanje?
   Orgazme neka komentira urednik portala…

   Sviđa mi se

   • Ha, ha, evo uzeh digitron u ruke, mada sam dobar račundžija i bez njega, dragi Croassane! Evo ovako. – naučila sam SAMA da čitam, idući od jednog do drugog ukućanina, nosajući POLITIKU , ILUSTROVANU POLITIKU I ZABAVNIK koji je čitao moj stariji brat i dosadno i uporno pitajući – koje je ovo slovo, koje je ovo slovo, te su se moji ukućani zapanjili kad sam sa nepunih pet godina ‘ladno počela da čitam naslove! Neću računati slikovnice, ali sa deset godina sam pročitala kompletnog Karla Maja i svašta još, a sa petnaest kompletnog Dostojevskog! Bila sam PRVA generacija Šuvarovih usmerenjaka, pa pošto je škola bila prilično dosadna i besmislena često sam na času ispod klupe čitala nešto, a profesori su što bi ti rek’o tolerirali, jer, zaboga, ko bi grdio dete koje čita! Ajmo ovako: – ako sam, a jesam, u proseku čitala tri romana nedeljno, to je 3×52 = 156 romana godišnje! Pomnoži sa bar 10 godina tako intenzivnog čitanja – to je 1560 naslova! Realnije je pomnožiti sa 15, a to je već 2340! Eto1 Imam 56 godina, problem sa vidom, ne čitam više tako intenzivno, ali evo usred sam ciklusa Pesme leda i vatre od JRR Martina, po kome je urađena famozna serija Game of throns! Martin je napisao, hm, da ne idem sad do police da brojim, mislim 6 nastavaka u 9 tomova! Upravo čitam treći – Oluja mačeva II deo Krv i zlato! to je samo beletristika, a gde je filozofija, psihologija, religija, . . . E da me ne isprovociraste, ne bih ni sela da pravim ovaj mali bilans!
    Obzirom na to da sam vrlo strogo vaspitavana, orgazme sam otkrila tek u devetnaestoj, ali trudila sam se da nadoknadim propušteno! Ne mogu sada da se setim ko je rekao da je orgazam kratki povratak u raj, pa eto, meni se tamo u raju dopalo! I dopadalo godinama! Sada je to, potpuno prirodno, sve ređe i ređe i ne pravi se nikakav fas oko toga!
    Samo još nešto, što se čitanja tiče – u svom okruženju i svojoj školskoj sredini ja po intenzitetu čitanja nisam bila nikakav izuzetak1 Mi smo prosto bili dobro obrazovani, intelektualno radoznali, što se za mlade generacije, nažalost, ne može reći! sada sam umorna, i ne bih da dosađujem, ali ako Vas zanima, mogu Vam opisati kako su izgledali časovi književnosti kod mog genijalnog profesora, koji je itekako umeo da nas podstiče da čitamo, analiziramo, diskutujemo, MISLIMO! Eh, to je bila druga polovina zlatnih sedamdesetih! eto!

    Sviđa mi se

 12. Jesi ti ona slusateljka sto ima muza inzinjera koji nece nista da pipne rukama(mora da je Crnogorac)?Ako jesi to znaci da si ti paradigma onoga sto Dragan prezire,stoga sumnjam da
  ces uspeti da ga odvratis sa puta na koji je krenuo-a to je put u besmisao.Jer ono sto on u stvari ne uzima u obzir je da kada bi smo imali svet pod dominacijom muskog principa onda bi mozda biologija trpela,mozda bi npr. nasa tela zakrzljala(kao kod onih ruznih vanzemaljaca),tako da je taj balans musko-zensko u osnovi svega i to mora da se postuje(mozda je problem sa Evropom upravo taj sto je bila muska pa sad odjednom ide u drugi ekstrem).Sad,mozda bi on bio zainteresovan za tvoje argumente ali kad bi imala materijalni dokaz u vidu nehipergamicne zenke,generalno razgovor bi trbala da obavis i sa mladjim zenkama,jer djaba ce on da se ubija od posla i kombinacija ako ove dizu cenu neprestano.
  PS Ako imas pse definitivno zaboravi.

  Sviđa mi se

  • Hm, pse sam imala i volela, kao dete u seoskom dvorištu, baš kako i treba da bude! izraziti sam protivnik držanja pasa, ili bilo kakvih živuljki po stanovima, a o modi polnog opštenja žena sa psima, što je sve modernije i prisutnije, ne bih sada! To je duboka i ozbiljna tema, zahteva dužu opservaciju!
   Da, ja sam ta, odlično ste me prepoznali, mada me je pomalo sramota kad se setim te tirade kod Milana u emisiji, bila sam nešto bolesna i nabrušena, te reagovala impulsivno! Ne samo da je inženjer, nego je i dr tehničkih nauka, evo, početkom septembra je prisustvovao SEMC kongresu u Kejptaunu, po pozivu, njegov originalan rad je odabran, objavljen u svetskom zborniku, ali ako mislite da je u firmi u kojoj radi to ispoštovano na adekvatan način, u krivu ste! Zašto? Ajmo kratko reći, pomalo je čudak, odgajale su ga majka i baka i prilično psihički destabilizovale! Hajde sada vi meni, ako možete, objasnite fenomen da građevinski inženjer (doduše hidro smer) živi u stanu, gde u kupatilu preti ozbiljna mogućnost da se plafon strovali na glavu onome koji se tušira, ili sedi na wc-u! Pre izvesnog vremena se odvalila gomila pločica sa zida, on to jedva da je konstatovao, jer je bio već u nekom svom ‚‚svetski bol‚‚ tripu, malo sam sačekala, a onda, dok je bio na poslu, iznela pločice dole do kontejnera, kupila bele samolepljive tapete, prelepila one rupe da ne padnu i ostale – primetio je da sam sve dobro uradila!
   Nije u pitanju novac, prošle godine me je poveo na turu – Carski gradovi Kine – bilo je fenomenalno i dragoceno iskustvo, uz odličnu ženu vodiča iz Bg i sjajne kineske vodiče, još uživamo u uspomenama, mnogo smo naučili! Mada, da ne bude zabune i ja sam finansijski delimično učestvovala! Sledeća opsesija mu je Bolivija, Čile, Peru – ponudila sam da ide sam, ne on želi da vodi i mene jer mu ulivam osećaj sigurnosti! Takve trivije, kao kupatilo iz horor filma, ili police koje se raspadaju pod gomilom knjiga i mnogo toga još, ga apsolutno ne zanimaju! A ja ga pratim, jer upravo i sama imam tu potrebu za vertikalom, nadam se da se razumemo da ne dužim sada, ali dnevno je teško živeti i funkcionisati u ovakvim uslovima, sa još njegovom majkom nepokretnom, u krevetu koji ima brda i doline i evo neću više!
   Napisaću Vam samo jednu staru arapsku poslovicu, koja kaže: – Najbolje što majka može da uradi za svog sina, kad sin malo poodraste, je da mu otvori vrata od kuće i pokaže put! Pre nekoliko godina bila sam u prilici i okolnostima da sam morala to da uradim svome sinu jedincu, imao je nepunih 20 godina, adolescentsku drskost sa kojom nisam mogla da izađem na kraj, ne znam kako mi srce tada nije prepuklo, ali, da kucnem u drvo, ispalo je sjajno! Sada je vrlo zreo momak, uspešan student, na budžetu, evo treće godine Filološkog fakulteta u Bg, gde živi sa bakom, očevom majkom, jer ga otac, moj bivši suprug, nije hteo kod sebe, zbog konkubine, naravno, (ah, opet te žene), izbegavši svaku odgovornost!
   A sa mladim damama pričam, savetujem koliko mogu, aaaallliii dragi moji muškarci, Vi imate neki ozbiljan problem!
   Evo jedne male anegdote od pre neki dan. U kafiću gde muž i ja često sedimo, radi jedna simpatična, draga, inteligentna, okretna, sposobna devojka! Godište mog sina 1993! Znamo da je sama, ali pre neki dan je u šali zapitasmo hoće li se pojaviti neki dasa!? A ona će na to: – Nemam nikoga, ali zato obe moje bake, oko 70 leta stare, imaju momke! Pa mi je tata pre neki dan rekao – ne brini, i ti kad budeš imala 70, naći ćeš nekoga! – Nasmejasmo se i slatko i gorko u isti mah! Doduše ja živim u malom lepom vojvođanskom gradu iz koga su momci, uglavnom , otišli u Nemačku, Holandiju, SAD, na brodove, . . . Valjda će se vratiti u dogledno vreme da vrlo kvalitetan genetski materijal ove dobre devojke totalno ne propadne!

   Sviđa mi se

   • А мушкарци су отишли да зараде паре јер су видели да их ћерке неће јер немају кеша.

    Sviđa mi se

  • These videos are very frightening, but realistic and after watching them I’m asking myself – how to create some WGTOW principle or movement and go straight to some virtual hell like human species! I’m not fluent enough any more in this demonic, but adequate language when it concerns to these topics, pa ću preći na srpski, pardon, srBski – da me CEO svet razume! A i šire!
   Elem, u kontekstu tema kojima se ovde bavimo, inspirisana sam da nešto ispričam!
   Kao i sve klinke diljem svijeta, potkraj zlatnih sedamdesetih otkrila sam famoznu Eriku Jong, gotovo naučila napamet njene knjige, neću vas sada daviti time kako je njen doprinos tome da devojke širom sveta (naročito hrišćanskog) slobodno nauče da napipaju sopstvene klitorise, bio ogroman! Negde u prvoj polovini osamdesetih, evo pogledah, hm famozne 1984-te izlazi njen roman Padobrani & poljupci, koji moje prijateljice i ja čitamo već kao zrele devojke, studentkinje! Nadam se da vam neće biti smorno, ako prepričam jedan segment ovog zaista dobrog romana. Naime, Erikina glavna junakinja Isidora, neka vrsta njenog alter ega, potkraj sedamdesetih, u vreme još intenzivnog hladnog rata, odlazi u SSSR, Brežnjev je na vlasti, moguće je da je to bila neka priprema za perestrojku, na susret savremenih sovjetskih i američkih pisaca, mada je njena glavna namera bila da otputuje u Odesu i potraži korene, pošto je njen deda po majci, Jevrejin, poznati slikar, nekim čudom uspeo da ostane živ usled nekog pogroma i nađe se na lađi, koja ga je srećno odvela u vrli novi svet! Erika sjajno opisuje to iskustvo posete SSSR-u, a ako je i ona bila deo nekog conspiracy theory project- a, e onda neka sve ide u tri lepe, . . .
   Ono što ovde hoću da poentiram je sledeće: – U opisu poslednje večeri susreta pisaca, gde je upriličen neki banket, da se malo opusti, pojede i popije Erika kaže sledeće. Potpuno spontano ruske i američke žene su se odvojile na jednu stranu i krenuo je međusobni razgovor, pun razumevanja, o raznim ženskim pitanjima tipa izlaženja na kraj sa svakodnevicom, razvodima, podizanjem dece bez pomoći neodgovornih očeva, izlaženjem na kraj sa raznim vrstama podmetanja muških kolega i prezirom uopšte prema ‚‚ženskom peru‚‚!
   Na drugoj strani sale američki i ruski muški pisci su se podnapivši se malo – žestoko posvađali oko POLITIKE!
   Dragi moji momci, hm, ovde u komentatorluku vidim samo menove, nadam se da ste shvatili poantu ovog mog pisanija!

   Sviđa mi se

   • Tu smo Nado, samo za sada nemamo amandman na vaše komentare. Ali kad ste već pomenuli opus Erike Jong – moram da kažem kako je se moja gospoja često seti, isto kao i Klare Cetkin i Roze Luksemburg. Osobito kad kao emancipovana žena, potpuno svesna svog klitorisa u 4,15 ujutro pali motor svoje Dačije i kreće na put od 55km do radnog mesta. U vreme sifražetkinja i protofeministkinja to bih radio ja, i to nikako ne može da im oprosti.

    Sviđa mi se

   • Tu smo Nado…

    Ево да и ја станем уз тебе ДРП-е, па макар нас обојицу прогласили за најгоре пичкопаченике. До сада ми је било је бесмислено да се јављам на овај весели серијал, мада сам га у срећи и весељу испратио.

    P.S.
    Сине, погледах ове клипове, па ови MGTOW су веће дилеје него што сам мислио!

    Sviđa mi se

   • „Kao i sve klinke diljem svijeta, potkraj zlatnih sedamdesetih otkrila sam famoznu Eriku Jong, gotovo naučila napamet njene knjige, neću vas sada daviti time kako je njen doprinos tome da devojke širom sveta (naročito hrišćanskog) slobodno nauče da napipaju sopstvene klitorise, bio ogroman! “

    Ja sam svog pišulinca opipao u prvoj godini života. Eh, što sam bio ogromno napredan.
    Je li je uz Eriku Jong vezana i izreka “ da im nije prsta ne bi znali-e gdje su šuplji-e“ ?

    Sviđa mi se

 13. Razlog za postojanje feminizma je zapravo vrlo praktican,a to je da zena radi i placa porez gospodarima,sto mozda otezava njenu hipergamiju,pa su zato mnoge danas protiv feminizma.
  Moje drugarice su u srednjoj citale Markiza de Sada,mada u pitanju je provincija,zaostaje se.
  Zena nema ovde jer su kod Arapa na jahti,ali videcemo -‘dodje maca na vratanca’ …
  Nego i ti mi spominjes neke arapske poslovice…?

  Liked by 1 person

  • Ја тебе молим да о тој арапској пословици добро размислиш! Браво за опаску о феминизма! Да, да, пре Кларе, Розе ,Ерике etc, родио се на пример – Адам Смит! А „херенхауси“ (волим тај израз Боре Пекића) постоје од кад је света и века, „даменхауси“ су, Ипак, продукт врлог XX века, кроз историју их је бивало спорадично, у вешто замаскираним облицима.
   Него да о’ладимо мало – Ево једног доброг вица: – Пошла госпођа на пијацу и на тезгама угледа прелепог папагаја дугиних боја, продаје се у пола цене. – Зашто – пита госпођа, – ма, каже продавац – припадао је јавној кући, која је пропала, па продајемо сву имовину у бесцење. Купи га госпођа, донесе кући и смести у дневну собу, те оде у кујну за послом. Врати се после неког времена, а папагај је дочека са: – О, добар дан, мадам! – на шта се она одушеви. Мало после у собу уђе ћерка, а папагај ће: – О, нова девојка, нова девојка! – Допало се то њима двема, али у неко доба, поподне, стиже господин с посла, уморан и гладан! Уђе у дневну собу, а папагај ће: О, о, о, добар дан, господине Стево! Како сте, господине Стево!

   Sviđa mi se

   • А пропо Де Сада, он ми је, на сву срећу, дошао до руку у касним двадесетим, камо среће да сам остала без тог искуства, али, ок, све што је људско није нам страно! Опус м де Сада је одлична манифестација тоталитаризма ( опет мушки принцип)! Радије Гласам за матријархат, па нек’ кошта шта кошта!

    Sviđa mi se

  • Jbt, Alfi, pa ti ‘oćeš da mi srce otkaže!? Odvikla sam se, bre, od ovih rokerica izdrkavanja, ja, u posl. vreme samo meditativnu muziku puštam Carter i te stvari, ne mogu više, riknuli nervi! Hvala, u svakom slučaju!

   Sviđa mi se

 14. „Ти … свој биолошки прерогатив?“
  To bi se možda moglo reći za pisanje Pavkova. Kod tebe su se kombinirali neki proputsi u tvom odgoju, odrastanju, PTSP-om, s puno vremena pred kompjuterom i totalno namjerno i umjetno poremećenom stanju u Srbiji. Trebala ti je (kao i većini) psihološka pomoć u vrijeme odrastanju. A da upoznaš neke nove ljude-žene? Dodaj na s tvoje strane opisno ponašanje žena uz nekulturu i glupost još vjersku i nacionalnu mržnju? Eto idalne žene.

  „Горане, … Европске елите.“
  Imao si dosta vremena za očaj, depresiju i bes. Ova pojava na prostoru ex Yu traje od 1991 g. i ne dotiče samo tebe. Populacija “orna za jebanje” uglavnom jebe svoje žene i s njima imaju troje i više djece. U Evropi događa se slično kao u SAD, gdje migranti iako su na društvenom dnu podržavaju Hillary Clinton i njoj slične. Većina EU žena udaje se za pripadnike svoje nacije i vjere.

  „Не само да је прихваћена већ је и позвана. Од стране Европских жена.“
  Ja ne vidim da Merkelica ili dobri komadi šetaju ulicom držeći se za ruke s migrantima. Kad govoriš o evropskim ženama na koga misliš? Političarke ili obične smrtnice?

  „Због тога, … уложио у ту везу.“
  Zašto bi izabrao “dovoljno izjebanu” a ne neku dosta mlađu i to betu? Jesi li razmišljao da se zaposliš kao “alfa poštar”, onako radi naučnog istraživanja? Jednom u pet godina i nije puno :), to beti daje priliku da joj vrati s kamatom dok ga ne “uhvati”.
  http://www.blic.rs/vesti/drustvo/sve-cesce-utvrdivanja-ocinstva-dnk-analizom-dobar-dan-jesam-li-ja-otac/56m119t
  http://www.index.hr/vijesti/clanak/dvojici-od-10-testiranih-hrvatskih-oceva-zene-su-podvalile-tudje-dijete/925861.aspx
  http://depo.ba/clanak/65260/rezultati-porazavajuci-svaki-peti-bosanac-i-hercegovac-nije-otac-svog-djeteta

  „Ко је крив? … мушкарца.“
  Nije niko kriv, čemu takav tragičan pristup. Ti naravno ne robuješ viziji. Ali, nedaješ poželjan model ponašanja.

  „У тој ситуацији …светица.“
  “Vredno radi i poštuje pravila”, je li tako živi zato što je “dobar” ili i zbog toga što nema mozga i hrabrosti., izdresirana budala? Ovo sa ubijanjem je već medicinski slučaj.

  „Да је …,за опште добро.“
  Loš izbor, odnosno neznanje i neiskustvo, kao kod izbora polovnog automobila. Zašto bi se ženio, zašto samo ne žive pod istim krovom ili ima “neprobojan” bračni ugovor? “Nije poželjan za žene”, ni sve žene nisu poželjne za većinu muškaraca. Radeći za opšte dobro koje će koristiti potomci kretena koji su se razmnožavali. Najčešće nakakve priglupe i ne osobito zgodne žene i isti takvi muškarci imaju više potomaka. https://www.youtube.com/watch?v=tkchicmDEms
  “zemlja umire od stida, sve je vise ljudskih gnjida, idijota bez zivota, za nas sprema se golgota!“

  „Жена, због своје биологије … и не напредује вертикално.“
  Po tebi postoji li muškarac koji je zadovoljan sa svojim privatnim i profesionalnim životom?

  „Ако ти то одговара,… Баш као што нема ни Србије и питање је да ли су икада оне у опште и постојале или је све то било само у нашим главама.“
  Kakve veze Oluja i Bljesak imaju s kulturom i napretkom, imaš krive pretpostavke na osnovu kojih izvlačiš netočne dalekodometne zaključke?! U koju kategoriju žena spadaju npr. Marija Kiri i Mileva Marić? Zadnja rečenica u ovom odjeljku ti je najpametnija.

  „Што се тиче пројектила, … БЛУ серија.“
  Jeste li vi to ostali na položajima koji su već gađani prethodnog dana, pa ste nakon 150 kg čekali poklone s neba od 1500 kg?

  Sviđa mi se

 15. Igra maternica i materica hopa cupa, iij ju ju!!! Tko ti je kriv kad nisi pravi muškarac.
  Evo Holandezi ili Niskozemci se mole alahu a možda ipak samo rade istezanje. U „zdravom telu zdrav duh“, ovo je očigledna prednos islama pred kršćanstvom. Za Srbe kao ljubitelje prasetine čisto sumljam da će da pređu na islam. Brate, nakon pečenog praseta i pive tko bi da radi gimnastiku.
  http://www.ilgiornale.it/news/cronache/scuola-olandese-sottomette-i-bimbi-ad-allah-1319638.html
  Naravno tu su i nasmijane učiteljice.

  Sviđa mi se

  • ‘Srbi nisu lenji nego su odustali jer im se ne isplati da budu vredni“- ne mogu da verujem da cujem ovako veliku misao od jedne sminkerke(cak i da nije njena)

   Sviđa mi se

  • Vidim da nista nisi naucio…Ne pazis na casu Gorane….Jeca je sama sebi rodila dete i njoj ni jedan muskarac vise nece biti dovoljan. Vidis, da joj je muskarac dovoljan ona bi ga imala, njegova paznja bi joj bila dovoljna. Medjutim, kako je sada medjiski popularna, ona ima paznju miliona ljudi a to je mnogo vise od jednog muskarca i po zakonu hipergamije, vise je uvek bolje i stoga njoj muskarac ne treba, ima publiku. Ona je sebi rodila dete i ima paznju o kojoj nije ni mogla da sanja.

   Sviđa mi se

 16. Odlična emisija,
  jesu li ovdje podriješili (34.37 min.)pa umjesto Dragan napisali Adam? Možda se bogovi smiluju pa i Draganu umjesto „životinja“ za druženje daju ženu.(i meni i meni).
  Interestano je Draganovo spominjanje kloniranja žena…

  Van teme: u jednom nastupu Milan Milenković preporučio je između ostalog i knjigu o bibliji poljskog autora. Možda je došlo vrijeme da Milan malo promijeni svoje stavove o bibliji.

  Na rubu znanosti-„Skrivena strana starozavjetnih priča“

  Sviđa mi se

 17. Feministkinje
  „Проглашен је крај историје, укинута је класа и уведен феминизам; многе жене су постале посланице лабуриста. На првом заседању парламента гласале су како им је речено – за укидање помоћи самохраним родитељима, већином женама. Највећи број њих је гласао и за инвазију која је 700.000 ирачких жена претворила у удовице.“

  http://www.ceopom-istina.rs/politika-i-drustvo/tishina-amerika-se-sprema-za-rat/

  Sviđa mi se

 18. Свега овде има измешаног… Постоји прилично логично објашњење за понашање српских женки али и мужјака, а оно се крије негде у светом тројству биологије, (паузиране) историје и економије. И оно има развојни пут који је доста другачији од онога на западу. Мојих пет пара.

  Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s