Ђорђе Ивковић: ФУДБАЛ КАО ОГЛЕДАЛО РОДИТЕЉА

„… Po treci put ,apelujem na moje djavole budite veliki sutra navijajte za svoje plavo bele ,pomognite im koliko mozete,postujte goste i manite se politike ,i ruzni reci ,nacionalizma i sl,Veceras sam bio sa ljudima iz Pazara oni su u karantinu,drago im je sto dolaze u nase malo mesto,Ljudi su korektni ,postuju nas i vi pokazite da i mi postujemo sve koji postuju nas,dokazite da sport i fudbal pobedjuju,sve ostalo je nebitno,Molim sve da ranije dodju na stadion zbog guzve ,ulaz ce biti otvoren vec u 14h,kako bi svi usli na vreme…“

Фукара је увек боље организована од добрих људи. Тако је страница „ОФК СИРИГ млађе категорије“ компанија Фејзбук забранила због пријаве са већег броја адреса јер шире непримерене, порнографске и шовинистичке садржаје (?!)

највећа препрека опоравку друштва су родитељи. Та срамна родитељска несолидарност је иницијално зло сваких других зала.

fudbal-2

 

 1. УВОД

Протеклих дана учмалу српску јавност узбуркало је убиство Александра Станковића званог Сале Мутави, припадника Партизанове групе навијача Јаничари. По неким изворима био је вођа ове групе, по другима, био је у рангу „пуковника“. Оно што смо могли сазнати из добро обавештених кругова, или лично се уверавајући сопственим очима, може се сажети у следеће:
– Да се Јаничари не зову случајно тако, јер су у питању бивши „навијачи“ других клубова. Тако је до широке јавности допрло сазнање да је српски спорт изузетан по томе што не само у политици већ и у спорту постоје „прелетачи“, што је пракса непојмљива у нормалним земљама. Не само то, већ су се Јаничари наметнули као доминантна групација и то не само тако што су на Јужну трибину ушли као добро увежбана група пит-бул теријера, већ и зато што су руководству Партизана служили као обезбеђење. Партизанове челнике, где је узгредно питање зашто им у опште треба обезбеђење, чувају „навијачи“ Звезде.

– Александар Станковић, виђени Јаничар, имамо је моћ да мења управе.

– Овог познатог криминалца, дилера дроге и горилу челника Партизана, у тренутку „атентата“ као горила чувао је човек по занимању затворски чувар.

– Иако на једвите јаде осуђен на робију, на исту није отишао јер наше судство тако функционише.

– Поводом његове трагичне погибије, само у једним новинама појавило се четрнаест страна читуља. За потребе читуља, лансиран је нови надимак Александру Станковићу – „Тигар“, јер није готивно да на целој страни закупљеног новинског простора пише „Брат мој,  Мутави, нека те анђели чувају“.

– Управа Партизана (којима је Сале Мутави батинама скоро откинуо од живота коловођу, па ослобођен судске одговорности и нетом затим убијен у сачекуши, где са добром сигурношћу можемо веровати да извршиоци неће бити пронађени), присиљавају играче да носе мајице са његовим ликом и да му се ода заслужена почаст. Када је исто покушано и на кошаркашкој утакмици, дошло је до окршаја две групе навијача са различитим виђењима оваквих комеморација.

У свему наведеном међутим нема ничега новога, поготово не необичног, само је наша јавност бандоглаво одбијала да види шта јој се пред носем одвија. Што је још коре – трачерски се окомила на један случај, који ће колико сутра остати истрошен и незанимљив, уместо да схвати трагичну ширину и нарав проблема.

 

 1. РАЗРАДА

Најпре, оно што треба да буде као у камен уклесано: Нису се криминални кланови у нас појавили са почетком „нацоналистичких деведесетих“, како су нас врло успешно учили са ТВ Б92 у својој сорошевској фази. Први криминални клан-претеча је био Доланцов клан и, посебно треба запамтити да би се разумела данашње метастазирање нарко-криминалне болести друштва, сви ти Доланцови криминалци су истовремено били оперативци ДБ. Извршавали су задатке дате од тајне полиције, за узврат су имали заштиту државе, судства поготово, за слободно деловање у личном интересу. Нису „деведесетих“ такви ликови, истовремено криминалци, убице и де-бе-овци, испливали на површину само у Србији, већ свуда. Аркан, Јуса Булић и толики други, одреда су имали легитимације ДБ. Ови садашњи су трећа или четврта генерација, али се суштински ништа није изменило.

Нема ничег новог да „вође навијача“ имају гомиле кривичних пријава и судских пресуда и све стоји у „туршији“, док је цењени вођа заљубљен у клуб, послушан. Што се тиче одлагања робијања нарко-дилера и силеџије Салета Мутавог, посмртно произведеног у „националног хероја“ нема ничег необичног нити екстремног за наше судство које се од 1944 „не држи закона као пијан плота“ (по вољи Друга Тита). Примерице, мало старији подаци:

– Ђорђе Прелић, вођа Алкатраза, налази се у бекству. Осумњичен да је организовао убиство француског навијача Бриса Татона (Напомена: у ствари се не зна да ли је Брис Татон у опште убијен, али се зна какав је био те му је у Француској био забрањен улаз на свим стадионима. Но, умешала се висока политика). Против Прелића је до сада поднето више од двадесет кривичних пријава.

– Александар Вавић, вођа Алкатраза. Дванаест кривичних пријава за насилничко понашање, недозвољено држање оружја, наношење тешких телесних повреда, разбојништво и крађе. Без правоснажне пресуде.

– Дражен Драгаш (27), вођа навијача Црвене звезде. Поднето више од 15 кривичних пријава за неовлашћену производњу и стављање у промет дрога, разбојништва. Није правоснажно осуђен.

– Велибор Дуњић, вођа навијача Црвене звезде. Ухапшен у Шведској по потерници Интерпола због покушаја убиства Андрије Чогурића. ..Против Дуњића је, иначе, поднето 19 кривичних пријава.

– Драган Супуровић, вођа навијача Партизана. Осам кривичних пријава за производњу и промет дрога, изазивање националне, верске и расне мржње… Осумњичен 1994. за убиство, поступак је још у току. ИТД.

Најчувенији од свих је Иван Богданов, такође има врло богат и занимљив досије. Славан је по томе што је репрезентација Србије због његовог дејства изгубила пар-форфе две утакмице – против Италије у Ђенови и против Албаније у Београду. Иначе, да ће се оба инцидента десити инциденти навијачи су јавно упозоравали данима унапред, али је јавност остала глува, слепа и тупа. Богданов живи на Дедињу, блиски комшија му је Ивица Дачић.

Да постоје „прелетачи“ међу вођама навијачких група, сазнало се много раније од убиства Аце Мутавог. Био је у питању „атентат“ на Александра Вавића – Ваву, када га је Бог погледао, па га је у киши куршума само један погодио у „карлични део“ или у „дебело месо“ у народу познатије као дупе. И, потом је настала чаршијска енигма зашто је тако брутално нападнут Вава… Престоницом је кружило неколико верзија, због чега је пуцано на контроверзног вођу са „југа“. Према првој, али мање вероватној, осам хитаца је испаљено због сукоба међу самим „гробарима“. На појединим навијачким форумима као разлог сачекуше, спомиње се освета – подсећа се на период, када је Вавић као ватрени „делија“, ножем избо неколико виђенијих „гробара“. Према другој верзији, напад су организовали његови сарадници, које је малтретирао. Трећи извор наводи да је реч о класичном сукобу са другом групом дилера због превласти на нарко-тржишту.

Свакоме, са мало довољно организованог мозга у глави, јасно је да су све три верзије тачне. Пазите, лик ножем избоде неколико виђених гробара, не одробија, већ просветљен постане вођа тих истих „Гробара“. Сада је можебити пензионисан у неком чину. Али, некако је гурнута под тепих додатна информација, да је моменат пре пропуцавања Вава био у неком ресторану на консултацији са фацом званим Пера-БИА, који му је пружио прву помоћ и превезао у Ургентни центар. Само на основу потписа у поменутих четрнаест страница читуља, милиција је могла похапсити пола српске нарко-мафије. може, али неће.

Сада се чудимо како су благо речено неваљалци постали хероји. Ваља јасно рећи, данас је стање на релацији спорт-криминал никада горе и у сталном је погоршању. Оваквој ситуацији најкориснија „деверуша“ је Бранкица Станковић. И не морамо доказивати да су сомови који су се најбоље упецали на њене црве и удице са „Инсајдера“ управо патриоти који би бива да бране Србију. Не, не, причај им шта год хоћеш, они понављају да се треба решити хулигана на стадионима. Суштина кампање против навијача те 2010. године је био напад на тада још жив патриотизам међу навијачима. Не хулиганство, већ патриотизам у младим људима је требало уништити. Да не ометају параде педера и наш пут у Европу. Само то. Ја сам упозоравао, али ме ни на патриотској страни нико није чуо, да до год постоји патриотизам у тим младим људима, они могу постати добри људи. Негативна агресија ће проћи са адолесценцијом. Болест треба уништити тамо где се производи, тамо где су детонатори – у инсталираним крипто-структурама, особито обавештајно-политичко-судским, настављеним из титоизма, односно конкретније од Станета Доланца. Ту хоботницу треба уништити. На жалост, као крдо волова, патриоти су се повели за трачевима Бранкице Станковић. Тако су разорене патриотски профилисане навијачке групе Партизана, Звезде и Рада, које су биле искључива мета. Типичан спин Бранкице Станковић је изгледао овако: Знају сви, па и надлежни, ко су хулигани који годинама тероришу Србију. То су они који нападају и убијају странце, пале џамије и амбасаде, руше град, проливају крв по улицама, тргују наркотицима, пребијају новинаре…  Тако је могуће да данас у Нови Пазар нико „из Србије“ не сме више на утакмицу да дође, а да они тамо смеју сваком усташтву да скандирају, што деверуши Бранкици уопће не смета.

И догодило се, да се навијачи и даље туку и убијају, али сада међу собом те не угрожавају систем, па још већма и слободније дилују дрогу, али међу српском децом и отуда више није толико забавно. И, што је најгоре, проширило се по дубини, по бази, тако да ни једно дете од тих хуља више не може да побегне. Зло је продрло, са чемерном горчином пишемо, „у све поре нашега друштва“, како се за време Тита описивало.

3.ПРЕОКРЕТ

У Бачком Јарку, неспорно спортској средини, али одувек делимично и у понашању примитивној, у оквиру куп такмичења гостовао је проусташки ФК. Нови Пазар. И у реду је што је све прошло мирно. Тако је у Бачком Јарку победио фудбал… „Дан уочи меча, руководство Младости је одржало састанак са навијачким групама и апеловало на коректно навијање. Редарска служба и полицијски службеници, на улазу су професионално обављали свој део посла, па упркос детаљном претресу, није било гужве и сви су на време заузели места. Навијачи су за кореографију и понашање заслужили чисту десетку….“ На свом личном профилу прецедник клуба Тривун Јосиповић је поручио (цитирамо без посрбљавања): „… Po treci put ,apelujem na moje djavole budite veliki sutra navijajte za svoje plavo bele ,pomognite im koliko mozete,postujte goste i manite se politike ,i ruzni reci ,nacionalizma i sl,Veceras sam bio sa ljudima iz Pazara oni su u karantinu,drago im je sto dolaze u nase malo mesto,Ljudi su korektni ,postuju nas i vi pokazite da i mi postujemo sve koji postuju nas,dokazite da sport i fudbal pobedjuju,sve ostalo je nebitno,Molim sve da ranije dodju na stadion zbog guzve ,ulaz ce biti otvoren vec u 14h,kako bi svi usli na vreme…“ Ма да, сви путеви с равнога Косова воде преко Пазара.

Тако су Новопазарци, који се никада нису прославили добрим дочеком других клубова већ само злом и срамотом, из Бачког Јарка испраћени као победници и с музиком, поручили, а прецедник клуба пренео пућанству – Тривун Јосиповић: Ljudi iz Pazara su se licno meni zahvalili ,i svim Jaracanima na gostoprimstvu,rekli su da smo zadali domaci zadatak mnogim klubovima kako se gosti docekuju,ljudi se nisu nadali da ce toliko srdacno biti docekani ,i otisli su sa puno lepih utisaka,iz Backog Jarka“

На другој страни, дејствовала је „Темеринска група“. Колико су им стварно законски органи наудили, нека послужи пост који је недавно кружио у локалу интернет мрежом:

%d1%82%d0%be%d0%bd%d0%b8

11. фебруар 2014. · KO VOLI KROFNE NEKA SE JAviiiiiiiiiii bice za sve

 Просто је потање колико тајне и јавне полиције треба да се нађе ова посластичарница и посластичарима стуцају крофне? Једном за свагда.

Па не, добро се добрим враћа, како се види.

Ту се, на општу жалост и невољу, умешао један скромни кадетски тим ОФК СИРИГ. Заиста добра деца. Ретки и по томе што у екипи као равноправну чланицу имају и једну девојчицу. Сматрамо да и овај ретки пример доказује доброту те деце. Међутим, за разлику од дочека настављача традиције Аћиф-ефендије, деца пријатељског клуба из исте општине су дочекана као крвни непријатељи. То је срамота целог Бачког Јарка, која их се не тиче. Зашто? Ко ће знати. Вероватно што сматрају да су Јарачани апсолутно најбољи, а сад се Сирижани никако нису предавали. Зато је, код резултата 2:2, у 80-том минуту један чимбеник ФК „Младост“ упао на терен и почео да туче „непријатељско“ дете. Ко зна, вероватно се преждерао крофни. Судија није могао ништа друго, већ да прекине утакмицу.
Јарачани, ако су малопре дали домаћи задатак из пријатељског дочекивања усташа, сада су задали домаћи задатак из простачког, дивљачког дочека комшијске деце.

Ја сам ту децу видео након повратка са утакмице. Узрујани, депримирани, разочарани. Не може да се прихвати да је сигурно тачно, с обзиром на узрујаност, али рекоше да је по терену дивљао неки Тривун коме презиме не знају. И, шта сад? Пошто су деца узрујана или ако хоћете уплашена дивљачким упадом крофнавог јарачког гелиптера, треба да не знамо колективно о коме је реч?

Али, тој деци, које није баш мало, а и да их је мало, ништа не мења, нико из матичног клуба није пришао, ни добру реч да каже. Гњиде. Никакву подршку нису хтели да им пруже. Ништа. Поставили су се горе од крофнама напрашене управе Јарка. Супротно, ново Прецедништво ОФК СИРИГ промтно је сменило тренера кадета „због лоше педагогије“. Да су покушали нешто у вези утакмице у Бачком Јарку, Боже сачувај. Неће на пословне партнере. Једно наше дете, мање -више.

Е, тада се десило нешто неуобичајено, али што сви сматрамо као право и исправно. Кадети се нису предали. Направили су петицију и групно, са својим тренером, кренули по селу да скупе потписе. Да не може тако силеџијски. Да треба људски и по закону. Од куће до куће, цело село обишли. Мучан и напоран пут су деца прошла. Ефекат? Добар, мада је могло и боље. Но, народ се боји да потпише. Ја и моји укућани смо потписали и подржали децу. Зашто? Просто, у очима се читала молба – дозволите нам да одрастемо као нормални људи. То је суштина. Али, Клуб бахато одбија захтев за ванредну конференцију, „јер њима неће уличари одређивати шта да раде“. А они одреда уличари.

Даље, постојала је и ФБ страница „ОФК СИРИГ – млађе категорије“, где су деца обавештавана о утакмицама, сликали се и слично. Но, ту Прецедник Томо под крофнама упадне и оштро, у маниру калпара саопшти „Тренера смо вам променили, ел вам то јасно!“ Боље да није. Ретко се среће да деца на васпитан начина, али паметно и отресито, одговоре на атак старијих. Просто је бахати баџа Томо увучен у полемику, а онда су му деца одржала васпитно предавање. По сећању цитирам неколико васпитних лекција којима је сплашњавало дејство крофни. Нпр:

– За разлику од Вас, наш тренер пије сокове.

 – Ја Вас, без лименке у руци, нисам видео на игралишту.

– Какав пример Ви нама нудите са првим тимом? Да не тренирамо, пијемо пре и после утакмице и продајемо бодове? ИТД.

Под васпитном паском деце, прецедник Томо је признао да су ипак продали једну утакмицу. Јесу више али и ово је довољно.

Да сам прошао такву васпитну шикану као прецедник Томо, ја бих стао пред огледало и сам себе ишамарао. Али, крофне су чудо. Посластичари су узвратили ударац.

 

 1. ЕПИЛОГ

Најпре су дични спортски посленици извршили удар на ФБ страницу СВОЈЕ ДЕЦЕ фудбалера. Фукара је увек боље организована од добрих људи. Тако је страница „ОФК СИРИГ млађе категорије“ компанија Фејзбук забранила због пријаве са већег броја адреса јер шире непримерене, порнографске и шовинистичке садржаје (?!) Само због ове свињарије комплетно руководство сеоског клуба је само село, куком и мотиком, требало да избаци са игралишта. Шта ће ту, ето им посластичарнице у Бачком Јарку.

Милиција није хтела да ради ништа.

У Међувремену а то је кључно – извршен је удар на децу, кадете. По неким сведочењима, очеви су тукли децу да их присиле да даље играју. „Не осврћи се сине! Гледај себе! Јебо ти њих!“ Тако је сломљена приближно трећина деце.

Фудбалски савез Града Новог Сада је у „стабилизацији“ ситуације одиграо важну улогу.

Прво су регистровали са 0:3 утакмицу кадета као да је играна, а није играна јер кадети нису хтели да играју, да клуб не би трпео последице.

На следећој утакмици клуб је мобилисао све момке нежењене да играју као кадети. Уз оне дечаке који су сломљени, остварена је епохална победа од 5:0 у гостима, и управа је славодобитно поручила „уличарима који их руше да су терен и родитељи победили“ и да „они који су против нас могу да дубе на глави“. Они дубе на крофни, што је нешто друго.

Коначно, она утакмица која је прекинута због дивљачког упада јарачког гелиптера на терен и шамарања играча, регистрована је резултатом 2:2, који је био у моменту прекида. Без последица по посластичара.

Упоредићемо: Недавно је један функционер ЖФК Војводина ошамарио играчицу ЖФК „Црвена Звезда“ и добио доживотну забрану рада у фудбалу. Вест су пренели не само српски медији, већ и из других држава. Овај пут ништа. Тајац. Ко сме на Тривуна?

Постоје отпори нашем накарадном систему. Један од познатијих је „Друштво родитеља Свети Сава“ из Обреновца. У принципу се слажемо да се јавно, именом и презименом, супротставимо злу. Само ни то удружење Свети Сава не схвата да се не бори против нарко-дилера већ против полиције и ДБ. А ту битку никако не може да добије.

Генерално, највећа препрека опоравку друштва су родитељи. Та срамна родитељска несолидарност је иницијално зло сваких других зала. Зар у Бачком Јарку родитељи желе да им деца ждеру крофне? Што ћуте? Мисле да су добро васпитали дете ако оно „гледа само себе“ и не поводи се за друштвом? Јадни ти родитељи. А у Сиригу испадоше најбољи они социјално адаптирани родитељи који су разбили нос сину да би га натерали да служи фукару. Можда буде професионалац. Задардићемо паре, рачунају. Слику деце нећу поставити. Урадили су шта су могли. Више него ико други. А што ми старији нисмо чули тај апел наше деце, биће нам пртљаг кад кренемо горе.

(Нимбусов подрум)

 

20 mišljenja na „Ђорђе Ивковић: ФУДБАЛ КАО ОГЛЕДАЛО РОДИТЕЉА

 1. Hm,hmm…to su „junaci naseg doba“, u pocetnim koracima,sa „hitleryugend frizurama“..koje su preuzeli i „americki marinci“,da bi s eveli na „avropski nacin razmisljanja“..opet pa „celavci“..ne Titove., nego Musolinijeve omladina,..“falange“..mnogi nisu, zapazili, ili se prave ludi, na jedan Italijanski film, dva puta je prikazan, crno bela tehnika,na pocetku YU drame,razularena omladina je nosila zastave, sa pesnicom u krugu, iste one koje je nosio OTPOR..jasno i nedvosmisleno, kako dizajn tako i politika.

  Sviđa mi se

  • Јебига, али ови дилери и фукара непобитно потичу из ваших редова, тако да је доказивање бесмислено.
   РЅ. Извињавам се због грубих граматичких и формулацијских грешака у тексту. Једноставно, уморио сам се од писања нечега за шта знам да је узалудно и пажња је пала.

   Sviđa mi se

  • Taj kretenski trend brijanja glave kojim se zeli izraziti muskost a zapravo saopstava ‘koliki sam kreten’ izgleda kao neka nesvesna samokastracija(znaci ne svesna u ‘sesirdzijevskom’ smislu)
   – simbolicka kastracija sopstvene muskosti(ako znamo da najveci medju muzjacima LAV ima bujnu grivu).Ne znam da li prica o Samsonu korespondira s tim.

   Liked by 1 person

   • Hm,hmm.. neiskazane,mentalno,profesionalno i obrazovno, „licnosti“, posezu za kopijama sa filmova, Bronksa i slicno, pa se sisaju,tetoviraju,posle cega, posezu i za nasiljem..jer, znamo „um koga nemaju caruje, a snaga koju imaju klade i drogu valja“

    Liked by 1 person

   • Мени те мушкарчине са обријаним главама личе на огромне пенисе. Што је можда и циљ, ђаво ће га знати 🙂

    Sviđa mi se

  • Hm,hmm..naravno, kada se tome doda lanac kladionica, sportska prognoza o koju se cese drzava,sa protrcavanjem dilera droge izmedju redova,i po koja namestena „tekma“.. slika je potpuno jasna..ko su roditelji, i njihove veze…

   Sviđa mi se

 2. Vi kako hoćete, ali ja pokušavam da ovu priču proširim što više u javnosti i da tražim istragu MUP-a o navodima… Bar nešto da pokušamo da uradimo i protiv ovog i svih drugih Trivuna po Srbiji… Podelio sam ovu priču na FB, potegao raspravu u udruženju Narodni front da se zvanično obratimo MUP-u i zahtevamo odgovor i aktivnost njihove unutrašnje kontrole… pa ne bi bilo loše da se i što više vas ostalih odavde priključite i tamo, ali smislenim komentarima – šta je najbolje preduzeti!? To što ćemo se podsmevati i pričati priče o ćelavcima i nečijim frizurama… ja razumem, neko ima viška vremena pa pljepa po tastaturi o bilo čemu, samo da mu prodje vreme i malo olakša svoje frustracije… Ko ima nešto konkretno da kaže i da predloži neku akciju povodom ovog slučaja, aj’ da probamo ovde da to isteramo (zbog mase, više ljudi me prati na FB):

  https://www.facebook.com/groups/328817297456477/permalink/349720298699510/?comment_id=350131961991677&reply_comment_id=350134155324791&notif_t=group_comment&notif_id=1477161096674342

  Sviđa mi se

  • Hm,hmm..ako se vec obracate MUP Srbije, nije lose da proverite „vest“..kojom je, RTS 1,obavestila „domacu i svetsku javnost“.. nasrnula na ustav,Republiku Srbiju,drzavnim udrom, u 15 casova.obratila sa..“NJEGOVO KRALJEVSKO VISOCANSTVO“..itd,itd

   Sviđa mi se

   • Lune brate dragi… ja tebe često ne razumem šta si hteo reći, pa evo i ovaj put… pojma nemam na šta to misliš i kako da pronađem tu vest, objavljenu u 15 časova… Kog dana? O čemu… Aj’ pričaj malo s nama kao sa decom, malo više “crtaj“ u svojim komentarima… jbg. ima nas neveštih 🙂

    Sviđa mi se

   • Hm,hmm..to je bila „radosna vest“,o vencanju dvoje mladih, sa titulisanjem, proglasavanjem, grupe gradjana, u kraljeve,princeve i vojvode, drustveno politicke i vojne titule kojih nema u ustavu i ostalim zakonskim aktima. Para kruna,para vojska,para zandarmerija..Ko je nadlezan za proglasavanje monarhije ? ukidanje Republike ? mozda Vucic..? ali nema vremena, hapsi neku zenu u Crnoj Gori, sto je pekla paprike za zimnicu, a optuzuju je da je slala dimne signale Seselju, ili, je mozda dim iz „Ristova kandila“..

    Sviđa mi se

  • Читам на ФБ страници „Народни фронт“:
   „Holden Kolfild Da, palo meni na pamet da se napiše dopis MUP-u i njihovoj lokalnoj policijskoj upravi, sa zahtevom da se istraži taj slučaj…“

   Е, овако – то су прво урадили, до душе у усменој форми. Наиме, члан управе локалног клуба из Сирига и активни играч је полицајац мало вишег чина. Последње што знам је да је био на позицији заменика командира Станице милиције МУП Темерин. Можда је још напредовао. Јасно је одговорио да милиција неће по овом питању ништа радити, јер је то ствар фудбалске организације.

   ФБ пријатељства не морају баш ништа да значе, али ако се „циклично“ понављају, можете доћи до разних помисли. Тако су наш милиционер и Тривун ФБ пријатељи…

   Liked by 1 person

   • Значи – мрка капа… Сви сте у праву нажалост, ми смо голи ..рац и овде ће се нешто променити (не нужно на боље) тек кад нас нагази неки просвећени окупатор попут ЕУ, или хорде са истока као што сањају људи из наше „десничарске“ елите однеговане на филозофским и филолошким факултетима, људи попут оног твог са НСПМ. Против првих ће се пола Србије побунити јер ће овај наивно покушати да се „држи закона (које нам је наметнуо) ко пијан плота“, а против дугих ће се побунити друга половина србијанаца јер ће они први наставити да гуле државу и не дозвољавају никоме са супротне стране да присмрди. Оно што можемо да урадимо, да користимо институције система које су барем формално на страни „презрених на свету“ за нас је споро и неефикасно, а ненасиље је педерски и није „иманентно србској ратничкој традицији“. Зато браћо – жене, децу у збегове дајте (на мрски Запад, наравно, или у далеку али нама братску Кину), а ви се опскрбите вазелином док није поскупио, јер за боље и нисте ако сте способни једино да мрачите, тролујете и нудите нереално.

    Sviđa mi se

   • Нисам сигуран да сам прецизно разумео последње коментаре. Но, да разумете како то све у реалном животу, дакле, спуштеном испод сваке теорије и уопштавања, него у глибу где не важе ни принципи ни образ ни ништа….ево оригинала разговора који су пратили целу ствар…

    5. октобар 18:14
    Х(млади играч): Samo da Vam javim, Strahinju je sinoć uprava smenila jer ima rezultate za razliku od prvog tima i tatinih sinova, nisu dali pravo na reč, izneli bolesne razloge i smenili ga, eto čisto da znate 🙂
    Б: Па који су им цењени разлози…? Што је онај Јарачанин тукао наше дете или…?
    Х: Rekli su kako nas gađa loptama, psuje i psuje sudiji… Imali smo pitanja koja su to poništavala, ali nisu im odgovarala pa smo imali pravo da ćutimo
    Б: Себе нису сменили што продају бодове или што су изгубили са 0:9, што је, колико знам, а знам доста, најтежи првенствени пораз од 1956. године…И, кога ће сад свог ортака да наместе…?
    Х: Tomo, bobić, zozo, neno, turčin, dakić, đukić, NENO ZORIĆ, rajačić miro..izlaze iz kafane i predstavljaju se da su sad u upravi glasaju protiv i on se smeni, izrežirano…Govna nezahvalna
    Ne bi me čudilo sad taj Jaračan da dođe u upravu, brat njihov
    Б: Јебига… А јесу банда… нема збора… Шта да ти кажем… а да те не лажем?
    Х: Ako Bog da da ih srušimo, da ih proteramo..
    Б: Тежи случај… Ако би и успели, опет би се ту нагузили неки исти…Жао ми је… Поздрав…
    Х: Ne mogu oni ostati ako ih mi teramo

    7. октобар 14:39
    Б: Друже, да ли се смирила ситуација? Читам код Зозе да је тренер И. … Да се разумемо, према Кривом нису били фер (такве ствари су ми познате из личног искуства), али не верујем да И. неће бити прихваћен.
    Х: Videćemo šta će biti…Problem im je što smo svi uz. strahinju, oni nemaju decu koja će trenirati
    Б: Не, ја само питам… Знаш, играчи воле да играју, неће да се мешају у „политику“ (клубску), тако да обично се све временом смири. Ово са довођењем И. је мутно… И сам знаш какве су невоље биле са вашом генерацијом. И сад се са Страхињом показало да сте добри. Није то лако остварити. И онда га шутну као кера. Па лако је на добро и сређено доћи…ЈБг…
    С (Смењени тренер Кривокапић): Bato, Strahinja je, danas sam sredio sve u sportskom savezu i našao im rupe u statutu, sutra i prekoѕutra počinjemo sa skupljanjem potpisa za peticiju da se sazove vanredna skupština, a tamo ćemo ih se rešiti
    Б: Па тај статут је направио Брежњак, Бокијев ћале, а ја сам био „рецензент“… тако да знам шта тамо пише, и да су ови „дивљаци“. Само, са сваким статутом је невоља што може да се изманипулише. Али, у овом случају није ни то – манипулација, већ што су то силеџије, па им се *ебе за Статут. Не одвраћам вас, него их знам, па упозоравам.
    Поздрав.
    С: Zato sam i bio u sportskom savezu da upoznam predsednika istog sa ovim slucajem tako da opusteno u svakom slucaju komso bices blagovremeno obavesten

    9. октобар 13:42
    Сте живи? Ситуација? Како прошла петиција? Данас требала у 13х бити утакмица са Ветерником, видим нема никога на игралишту?
    Х: Danas nastavljamo sa skupljanjem, nismo jos celo selo presli, a imamo oko 150 potpisa.. Ma nisu je ni odlozili, gubimo bezveze bodove…

    16. октобар 19:12
    Б: Сломљени?
    Х: Ne znam šta da vam kažem posle ovoga danas što se desilo, nadajmo se uspešnoj vanrednoj skupštini..
    Б: Па нема ништа од ванредне скупштине. Ко је одприлике издао? Надам се да разумеш да су овим исмејани они који су потписали петицију. А да нисам потписао, ви би сте и мене гледали као кукавицу и лошег човека.
    Х: Kako nema?
    Б: Просто, временом ће бити заборављено. Ако и дође до неке „скупштине“ ништа се неће променити.
    Х: Poslati su potpisi i u opštinski sportski savez…Koji je rekao da treba oko 3 nedelje
    Б: Добро, надај се. Што се мене тиче, поштено речено, смучило ми се кад сам прочитао како ликују.
    Поздрав.

    Х: Sećate se Tominih reči da švercujemo 3, 4 godine starije? Danas je on to uradiio
    Roditelji ove dece koji su napaćeni ‘fudbalski stručnjaci’ su uzeli da vode našu generaciju jer njima nije stalo do svi za jednog jedan za sve, već do njihovih guzica
    I tukli decu da bi igrali danas
    Б: Па то је мени све јасно… Не бих се ја заложио да ми то није јасно. Ја питам колико је оних који су скупљали петицију погазило своју реч?…Разуми да ми ово под старе дане није требало.
    Х: Kojović Žare, Polić Goran, Radić Goran i Franjo Brežnjak
    Njihova deca
    Полић Горан и ли Никола? Полић Никола ми се понудио за пријатеља па ми жао било да га одбијем.
    Х: Goran…Ali oni si terali decu da igraju
    Б: Добро. Поздрав…
    Х: Problem je šti su se ta deca posle utakmice hvalili nama u grupu kako su ih otkinuli 5 0…
    Pozdrav..

    И шта? Овај играч Х и сви остали су 4 дана касније постали одушевљене присталице нове управе. Компромис је направљен утолико што им је тренер сад тај неки Жаре Којовић који је једном разгонио змије по ливади па га преко ћиће нудило Партизану. Не верујете? Ево, прођите мало, ту су сви, а играч Х је интензивни лајкер.
    https://www.facebook.com/Ofk-Sirig-765459223591422/?fref=ts
    Ја сам само констатовао стање ствари. А стање је одвратно. И биће само горе, а ми то горе од горег можемо уклапати у своје приватне теорије. Или ће бити боље ако ћутимо? И овај играч Х ће сутра бити родитељ и циклус ће се поновити, само на нижем нивоу енергије.

    Sviđa mi se

  • Ti si tipican profil zrtve gospodara koji ti daje ovu iluziju zvanu internet da pomislis da postoji prostor slobode i krenes da lovis kukolj u zitu i osetis se zivim jer realno kome trebaju mrtvi robovi
   PS Akcija najcesce stanuje na suprotnom polu od pameti,zato oprez!

   Sviđa mi se

   • Ти то мени, о премудри? По чему си ти стекао утисак да ја мислим да у опште постоји неки простор слободе? Што се мене тиче, ја сам овакав био и без Интернета. У праву су да се зло диже, згушњава и све тешње нас опкољава. Да, знам да треба све више опреза. Питање је само где је граница разумног опреза, а почиње шетање опанака.

    Sviđa mi se

   • Sve je to tako što kažeš, ali gospodari nisu svesni šta će stado jaganjaca u koje su pretvorili narod moći da uradi, ako se pojavi jedan lav koji će stati na čelo da ih predvodi… Lav koji je žrtvovao porodicu, jer joj je bolje bez njega sa svojim “ludačkim“ stavovima i porivima… muška Antigona… Donosilac straha umesto sigurnosti i sigurne egzistencije, čak do zadovoljavanja potreba luksuza… Lav koji daje otkaz na poslu, opet po cenu žrtvovanja porodice, jer ovaj lav ne igra kako drugi sviraju… a on će se već nekako prehraniti… Na kraju, preostalo mi je još 15, možda 20 godina života svakako… tako da ako bude moralo i koju godinu pre, pa bože moj… niko nije dovijeka živio, a ja sam bar nešto pokušao… Otom-potom, čuće se i videće se, a od ove internet palamudjevine nema ništa… sem da potražim još 2-3 istomišljenika, ludaka, spremna na sve žrtve pa da krenemo zajedno da radimo, umesto da dokoličimo i pametujemo premudrim komentarima i pisanijama…

    Sviđa mi se

 3. Mislim da ce ti pored 2-3 istomisljenika trebati i nesto oruzja da bi ‘napad na policijsku stanicu 13’
  bio efektivan…jer potpis mora da bude od krvi inace te niko nece uzeti za ozbiljno.
  LAMBERT RISING

  Sviđa mi se

  • Ma jok, bolje vazelin. Jer kako reče kineski mudrac – ako silovanje nikako ne možeš da izbegneš, najpametnije je da se opustiš i uživaš; što se više koprcaš – sve ti dublje ulazi, što silovatelju pričinjava sve veće zadovoljstvo. Dakle – definitivno vazelin, da napakostimo dušmanima mrskim

   Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s