Драгослав Павков: У јајима а не у Јајинцима

Вучић је наш, србијански, и нама мора да одговара а не којекаквим страним амбасадорима, шпијунима или „бизмисменима“

нико осим њега, тако паметног, храброг и нада све популарног не би могао да послужи као бољи шлагворт за појачање репресије која се припрема

Ко буде хтео да рокне премијера – рокнуће га са пола километра снајпером калибра 12,7мм. Нико, а нарочито не полиција у подераним ципелама и бодигардови криминалаца из БИА стрелцу неће омирисати ни издувне гасове.

krebtri

Догађаји се у Србији смењују брзином светлости па нисам сигуран да ће мој коментар ове већ бајате афере било кога занимати, али обећао сам текст па…
Сарадник Видовдана (извињавам се ако сам погрешио чин и положај) Зоран Грбић у сред фрке око угрожености председника Владе Србије и његовог „пребацивања на сигурну локацију“ написа текст  у коме не може чудом да се начуди

да на интернету постоји онолико текстова који се подсмевају чињеници да је пронађено остављено оружје испред породичне куће Вучића.

а пошто

 је (не)култура просечног читаоца таква да он верује свему што прочита, без постављања питања где је то прочитао.

са’ће нама стручњак укратко објаснити каквој погибељи је изложен овај државник.

За овог аутора је неспорна чињеница да је „испред породичне куће Вучића“ остављено оружје. Признајем да не познајем довољно географију подавалских села (само једном сам са основном школом био у Спомен парку Јајинци), али знам људе који је познају; а управо један такав ми је посведочио да је (како и РТС рече) поменуто наоружање пронађено „50 метара пре скретања ка кући ВУЧИЋЕВИХ РОДИТЕЉА…“ до које има да се вози још добрих седам стотина метара. Тако је „чињеница“ о оружју испред породичне куће лако и једноставно оспорена.
Са друге стране, за службе које се баве обезбеђењем највиших државних функционера сигурно није безазлен податак да је на путањи коју председник владе често користи нађено противоклопно средство којим је могуће уништити или барем зауставити оклопљени ауди. Управо због тога, да сам  на месту Вучића – шефа свих служби безбедности, суспендовао бих све у ланцу командовања и на њихова места поставио заменике – Изногуде без обзира ко су и ко их је ту довео. Јер је реч или о заступницима страних интереса, или о сарадницима којекаквих криминалних кланова. Или се ради о преиспољним глупацима који не би смели ни да чувају раскрснице, камо ли да од њих зависи безбедност нај угроженијег живог Србина. Какав је да је – Вучић је наш, србијански, и нама мора да одговара а не којекаквим страним амбасадорима, шпијунима или „бизмисменима“. Не би имало сврхе на места лоших начелника доводити „добре, поштене и искрене родољубе“ из простог разлога – они не знају да раде то што треба да раде тајне службе. Такав свет је за салоне и тргове; са барабама успешно могу да се обрачуна(ва)ју само барабе, шпијуне лове контрашпијуни – не академици, лекари и песници. Тек када поквареном начелнику одлазак са функције буде значио одлазак у истражни затвор у службама ће бити реда. И тада нико  неће смети да ургира за службеника УКП за кога таблоиди „знају“ да је Американцима достављао на увид предмете из оперативне обраде, али ето – „не можемо му ништа јер га штите…“.

Друго и много озбиљније питање од онога ко ће бити начелник неког од одељења БИА и ВБА, јесте шта се то нама на мала врата уводи?
Убрзо након открића „блиндираног аутомобила“ или „сандука“ са оружјем кога су открили „пролазници“ или „грађевински радник“ – „откривен“ је и аутомобил на Новом Београду у коме се налазио аутомат, 400 грама тротила, мобилним телефони“за даљинско активирање бомби“ и још пар „терористичких“ ситница.  Председник владе је као што (морамо да) знамо – са Новог Београда. И овај аутомобил је у билтенима СНС описан као средство за извршење атентата на њиховог председника. Полиција гласно ћути, што значи да се слаже са налазом ДЈВ, Ксеније Вучић и сличних експерата. Због тога ми са „ гомила сајтова чији су власници и редакција непознати, онда се на тим сајтовим пишу будалаштине, које се онда даље шире интернетом.“ морамо да се питамо: „Извините – а како знате да је мета увек Вучић?“ Зар мета убица не би могао да буде неки од контраверзних бизнисмена који има стан у Белвилу, неки од политичара којих је пун Нови Београд, а који су изгубили изборе и тиме ван снаге ставили многе са својим спонзорима договорене комбинације, због чега су ови изгубили грдне паре, неки од купаца стана у том насељу који је остао „кратак“ зеленашима, неко… Зашто баш Вучић – по свим анкетама најомиљенији и најпожељнији србски домаћин?

Зато јер нико осим њега, тако паметног, храброг и нада све популарног не би могао да послужи као бољи шлагворт за појачање репресије која се припрема. Свака власт тежи да траје, лоше власти, оне које су умешане у приватне или шпијунске аранжмане теже да трају вечито или барем до биолошког краја идеолога. У демократским друштвима обични грађани се не баве политиком осим пред изборе или важне референдуме – код нас су политичари главне ТВ ведете. Тамо политичар кад изгуби изборе иде на село да пише мемоаре – код нас се увлачи новом режиму не би ли и даље могао да користи телохранитеље МУПа… Зато што код нас губитак утицаја (власти) лако може да значи и губитак главе, наши политичари се не либе да злоупотребљавају законе и органе репресије. Када се испричају све приче о „браћи Арапима“, страним инвеститорима одушевљеним пословном климом у Србији, огромној подршци Викторије Нуланд и првог секретара амбасаде НР Кине, једино што колико-толико може гарантовати безбедност и задржавање у поседу многобројних „знакова пажње“ добијених од инвеститора и концесионара јесте појачана репресија. Да би се предупредили протести, неопходно је да новинари попут г. Грбића лансирају и(ли) пропрате причу о државнику кога сви мрзе зато што је бескомпромисни Србин, али који ипак кано клисурина стоји на европском и евроазијском путу, па је ето на мети и Истока и Запада, и покварених Енглеза и насилних Американаца али и лицемерних Руса који никако да нам пошаљу С-300 да се осветимо душманима…

И на крају, да се осврнемо на техничке детаље везано за само извођење атентата по малом Ђокици…
Ручни бацач ракета „зоља“ је лично противоклопно оружје намењено за уништавање ОКЛОПНИХ ВОЗИЛА И ЛАКИХ БУНКЕРА. РБР „зоља“ на оклоп делује кумулативним млазом који ствара високу температуру која топи челик, а како се бојева глава налази у лименој кошуљици (не може деловати шрапнелом)  НИЈЕ НАМЕЊЕНА  за уништавање живе силе. Осим ако ракета директно погоди тачно одређено лице. Да сам ја атентатор, вероватно  бих за напад одабрао управо место какво је описано у репортажама и извештајима из  медија. Међутим, зоља, четири бомбе и „већи број метака непознатог калибра“ за тако нешто ни у сну не би било довољно. Зољом би се могла зауставити колона, али да би се извршило уништење премијеровог возила било би потребно још пар ситница. Још једна зоља пре свега, (пушко)митраљез калибра 7,62Х51, неколицина обучених стрелаца са јуришним пушкама (не аутоматима попут хеклера), итд. Од свега тога на лицу места пронађена је само 26 година стара зоља (оруђе за једнократну употребу, ко зна када стручно прегледано, није описано да ли је било у оригиналној фолији или распаковано…), четири ручне бомбе и поменута муниција. Што највероватније значи да је реч о МТС у са неког од ратишта кога се неко решио бацајући га у шуму (из неког чудног разлога наш свет не верује претерано у амнестије МУПа), а што је режим употребио за још једну из арсенала афера за замајавање јавности.
Или је реч о упозорењу, а само премијер и његови доглавници могу да знају ко је тај што би могао да му шаље оваква упозорења. Људи са „гомиле сајтова“ то могу само да замишљају, али од тога мало вајде – нити имамо средства нити ресурсе да проверавамо своје „хипотезе“.

Оружје из мегана пронађеног на Новом Београду може да се употреби за извршење убиства, али нисам сигуран да би се озбиљан атентатор усудио да хеклером и два сапуна тротила прети најбоље чуваном Србину. Не кажем, има лудака, има митомана, али премијер има обезбеђење, у чему је проблем?! Ко је још видео због аматера и лудака узбуњивати целу нацију, држати перформансе познате као #КЗН, срамотити и функцију и народ која га на функцији трпи? Зар је могуће да је онај који се не плаши ни Космајца ни Бранкице Станковић напунио гаће пред расходованом зољом и „сајтовима за које се не зна ко их уређује“?!
Органи контраобавештајне заштите председника владе дужни су да откривају намеру за угрожавање безбедности председника, лично обезбеђење је опремљено, дужно и овлашћено да директну опасност отклони на СВАКИ НАЧИН. Уколико то није у стању – напоље из Службе и на чување оваца, неке мирније расе за почетак! Шта је овде нејасно, осим да (изгледа) нико не ради послове из свог делокруга? Ако оружје пронађено у Јајинцима и Белвилу јесте требало да послужи за атентат на Вучића, начелник контраобавештајног одељења БИА већ би морао да буде под истрагом… Ако за то нема доказа – да се утврди ко са Бањице поједином новинарима доставља (дез)информације за слуђивање јавности. Па и њему иницијално стадо оваца да се не мучи у загушљивом кабинету…

Случај „Ђинђић“ се у контексту угрожености премијера Вучића непримерено злоупотребљава. Господин Багзи ни у једној нормалној држави на свету не би могао да буде сведок сарадник и гулио би робију уместо да изиграва цењеног патриоту који „помаже властима“. Као уосталом ни један од познатих „покајника“… Пресуда за убиство Ђинђића донета је након конфузног судског поступка у коме се злоупотребе не могу једноставно ни набројати, а шлаг по торти размазала је председница Врховног касационог суда речима „Добар дан, ДОБИЛИ СМО пресуду“…  Након чега је награђена платом од 5000 евра која је неупитна јер је „закон не забрањује“ као што не забрањује ни експресно напредовање њеног господина сина у судској хијерархији, ма коме ја све то причам… Звездан Јовановић је убиство признао тек након што му је предочено да „има породицу“, а прича о трећем метку и неевидентираном преласку државне границе на прелазу Бајаково никада није ни отварана на озбиљан начин. О уништеном „лицу места“ (које су уништили управо високообучени припадници СДБ и МУПа трчећи по месту злочина к’о муве без главе), скинутим и несталим вратима у којима је завршио метак којим је прострељен Ђинђић (или Веруовић), о искљученим камерама за надзор, да не говоримо. Укратко – ово је (било) могуће да се деси само у банана-републици типа Србије.  Зато – маните ме се са причама о атентатима. Ко буде хтео да рокне премијера – рокнуће га са пола километра удаљености снајпером калибра 12,7мм који на црно може да се купи за тепсију рибе. Нико, а нарочито не полиција у подераним ципелама и бодигардови криминалаца из БИА неће му омирисати ни издувне гасове.

Смислите нову марку вазелина да оправдате своје синекурице, и оканите се нас са „гомиле сајтова“. Нас нико не плаћа, а задовољство да сецирамо глупости писане за тањир чорбе је непроцењиво.

7 mišljenja na „Драгослав Павков: У јајима а не у Јајинцима

 1. Dok vi piskarate:
  http://magazin-tabloid.com/casopis/?id=06&br=375&cl=13
  http://magazin-tabloid.com/casopis/?id=06&br=375&cl=05
  http://magazin-tabloid.com/casopis/?id=06&br=375&cl=01
  Srbe u „beogradski pašaluk“ okružen bodljikavom žicom, ovako „inteligentni, pošteni i hrabri“ nisu zaslužili da žive na prostorima gdje su im nekada živjeli preci.
  Šta da radi i kako da živi manjina koja nije poput ove gamadi? Pitanje je sad.

  Sviđa mi se

 2. Hm,hmmm…Sto se tice Jajinaca, oni sto su „imali jaja“, njih oko 80.000, su tu uredno sahranjeni..uz pomoc, onih „bez jaja“ uz pomoc okupatora.A, njihova jajasca..se igraju zmurke, u vidu, Ramboa, Supermena,Rokija,..i ostalih „slavnih likova“.

  Sviđa mi se

  • Ништа од тога, нисам релевантан 🙂 А баш бих волео да ми бивши „начелник за безбедност ЈСО“ расчивија шта је лично урадио када је сазнао да три министра раде за страну службу … Мислим, дал’ је вратио бар једну плату коју није зарадио или?

   Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s