Бранимир Марковић: ЗАШТО ЈЕ АМЕРИЧКА БЛАГОСЛОВЕНА А СРБИЈАНСКА НАЦИЈА ПРОКЛЕТА – на само једном примеру

тема СВИХ разговора у Србији, 
у паузама полуција на шампиона најдосаднијег спорта на свету коме ниједан Србин не зна правила,   су Трамп и Путин.
У САД- начела из амандмана Устава и смањење пореза.

Проклетство је увек последица личног чина – неподобштине коју СИ или СТЕ учинили. Или нисте учинили а требали сте.
Не проклиње се без повода. Најнепосреднијег. „Банално“ конкретног.

Кад се за неког каже да је благословен, такође се мисли на конкретна понашања.

Ова нпр:

99,99% времена у предизборним дебатама на минулим Америчким председничким изборима посвећено је двема темама: поштовању уставних начела на којима је утемељена та заједница и порезима.

Ни једном ни другом у Србији никад и нигде није посвећена ни секунда током (ниједне) предизборне кампање. А тек покоја скупштинских расправа.

„Смара“ ли се неки Србин питањем која су НАША базична уставна начела? И морална? Да ли је то Давидовићева равноправност и једнакост или расистичка припадност соју изабраног народа небеског, најстаријег … ?

Американац појма нема где је Србија а где Сајберија и остали сајбер спејс (васељена небеских народа), магловито зна да негде у некој злој земљи влада неки луди Владимир, али зна у децимале своје пореске обавезе, зна за шта се троше, али не да да се узима више него што је неопходно и праведно. И зна „све амандмане“.

Велики је грех отимати деци из уста. Нарочито сопственој. Или дозвољавати олошу да то чини. Амер то не би никад допустио, по цену примене другог амандмана. 

Србијанци плаћају харач какав се нигде у свету и никад у историји није плаћао. Порез на обичан кров над главом. На мањак стамбеног простора. Број нејачи не умањује основицу. Не разматра се уопште.

Амер плаћа ако му је дом луксузан, са базеном, огроман …  Србијанац, и ако му је најобичнији кога дели са рецимо троје деце и два кућна љубимца.

Београђани у месечном износу већем него што је рачун за најважнију стратешку сировину око које ће се водити ратови будућности – пијаћу воду, заједно са канализациојом. НА МЕСЕЧНОМ  НИВОУ! И стока ни да мукне.

Износ довољан да им дете ужина у школи две недеље. И то скупу – фаст фуд, не шта им матер кући спреми. Иста она деца која, жале се наставници, у школе долазе гладна.

Али тема разговора у Србији, у паузама полуција на шампиона најдосаднијег спорта на свету коме ниједан Србин не зна правила,  су Трамп и Путин.

У САД, поново подсећам – начела из амандмана Устава и смањење пореза.

Ето зашто  Гад блес проклету Америку, а зашто је небеска Србија проклета.

ПС и кад се сете Устава поводом обљетнице, не „смарају“ са начелима него искључиво са глупостима, које су, за разлику од моје маленксоти, регистровали тек сада.

Republika Srbija je država srpskog naroda i svih građana koji u njoj žive”. Da li su Srbi i svi građani jedan bilo jedinstven bilo dvosložan entitet, ili pak dva entiteta? Mogu li se tu, makar teorijski, pojaviti dve različite volje – volja srpskog naroda i volja građana, što je važno sa stanovišta suvereniteta i legitimiteta vlasti?“ 

Па хвале још глупље решење:  Kao država srpskog naroda, pripadnika drugih naroda Jugoslavije i narodnosti u okviru Srbije“ из кретенског не-транзиционираног  система чији су следбеници до гроба (Ustav SR Srbije (1974), čl. 1.). Па се не „смарају“ са порезима и осталим тричаријама.

25 mišljenja na „Бранимир Марковић: ЗАШТО ЈЕ АМЕРИЧКА БЛАГОСЛОВЕНА А СРБИЈАНСКА НАЦИЈА ПРОКЛЕТА – на само једном примеру

 1. „Београђани плаћају већи порез на стамбени простор него што износи рачун за (…) пијаћу воду, заједно са канализациојом. НА МЕСЕЧНОМ НИВОУ! И стока ни да мукне.“

  Дупло већа просечна плата у престоници него у провинцији… Запосленост такође… Београдски кућни љубимци уверени да им све припада јер су …“прави Београђани“.

  Sviđa mi se

  • Hm,hmm..placaju vise, znaci ostvaruju, zasto to, ne uradi Svilajnac,Trstenik i Jagodina..? Pa, velika je razlika u srbijanizaciji i beoradizaciji..a,za komsijsku kravu ke vidimo,pakost,zavist,primitivizam su los „partner za suzivot“.

   Liked by 1 person

 2. Bra’o za tekst
  GOD BLESS AMERICA
  A to sto nemamo ‘drugi amandman’ i placamo porez na metke je mozda putokaz ka odgovoru
  na pitanje:-‘Ko nam uzima harac i radi sve ostalo?’

  Liked by 1 person

  • Hm,hmm..placaju metke ? pa, onda da predju na strele ko indijanci ? a, da je nekim slucajem cica Toma, imao kolibu u Bajcetini, i on bi placao porez, i na metke i na strele..a, sto se tice Kalajica, „salonskog fasiste“, on, i Sanda Raskovic Ivic, nisu odabrali da „bidnu“ u senci Hilandara, nego u senci Vatikana, onako, komunikacije radi, koliko toliko sa demokratijom Musolinija..?

   Sviđa mi se

   • Аха, Ви, господинеЛуне, још бејасте комунистичке. провенијенције!? Никако да се помирите са чињеницом да су плутократија на западу и комунизам на истоку – у истој кухињи укрчкани, те се дају народу на кусање, а у сврху манипулације истим, у складу са менталитетом!

    Sviđa mi se

   • Hm,hmm..ispada, po vama, da „taj narod“, nije znao za „bolji zivot“,dok im,taj zapad i istok,nisu priustili tv emisije „bolji zivot“,sa nekakvim, elektronskim smetnjama na ekranu poput „tesna koza“..“stizu dolari“, do tada su bili, mali veseli strumpfovi..“ne eksploatisani“..samo su cekali i nista nisu rdili, dok ne dodje Vucic, da samoregornim radom, pune budzet i profit, a njima sta ostane..makar za krdzu, kad vec nema za cigare stetne po zdravlje..i nenamensko trosenje licnog budzeta ?

    Sviđa mi se

   • Експлоатација је, драги господине ( ух, пардон, друже ), иманентна људској врсти, од кад је света и века и ту се никада ништа суштински неће променити. Алфе и Бете користе Гаме и делте као оруђе и оружје. Али никада, па ни у време сурових примерице персијских, римских etc императора, експлоатација није била тако софистицирано сурова и МАСОВНА као током XIX и XX. века. Опсетите се мало које су идеологије и друштвена уређења тада ступала на сцену.
    Треба ли да вас подсетимо како је Џугашвили после II св.рата богате украјинске сељаке довео до тачке да су јели псе, мачке и БЕБЕ да би преживели, јер они нису штрајковали глађу као Св. Тома, него живели са њом. О Индијанцима смо већ причали
    Алфе међу њима су екстерминиране на време!

    Sviđa mi se

   • Hm,hmm..jos, samo, da dodjemo do pouzadnih podataka, koliko je, pojedeno, crnih beba,pa da se „izbalansira“ CNN..mislim, da je u pitanju,teska propaganda..a, gladi je bilo, mozda je pomenuti, samo uravnotezio..sada, „tamo daleko nema komunista“,raj na zemlji, cak je i nas „secerko“ otisao da radi kod „ukrajinskog kralja cokolade“..ali, kada pogledam u nebesa, preko, naravno interneta,ipak mi se prividjaju neke crvene petokrake, na avijaciji, pa i pomorskim snagama „gospode Rusa i Kineza“..cini se da ce „zapad“, opet da popravi,polozaj „istinskog proletarijata i postene inteligencije“,da se ta „crvena posast“, ne prelije u njihovo „plisano dvoriste“, kao i posle Lenjina, slavnog „oktobra“..skok nadnica !

    Sviđa mi se

 3. Заиста је тужно и бесмислено, да се упоређујете са Америма. Чему било какво какво упоређивању са нацијом, која је стварана на геноциду и криминалу? Аутор заборавља, да је Устав у Амера промењен и да признају сва могућа и немогућа права МУЖЕЛОЖНИКА. Увредљиво је и у сваком случају понижавајуће, да нас било који начин упоређује са Америма. Шта ће Србину два кућна љубинца? Аутору као да није познато, да се ВОДА и она која долази и она која одлази ПЛАЋА. Није ми познато, колико воду плаћа аутор, али сам сигуран, да је то бесмислено ниска цифра о којој није вредно прићати и ЛАГАТИ.

  Sviđa mi se

  • A sta bi ti radio sa Indijancima koji te gadjaju strelama i koji su prvi genocidirali jedno belo pleme
   mnogo godina pre?Sta…poslao bi im Nadu u narodnoj nosnji da ih posluzi hlebom i solju?
   GOD BLESS JOHN WAYNE!

   Liked by 3 people

   • Ајд’ кад ме већ призиваш да ти кажем да би Индијанци пали на sculp од одушевљења кад БиХ им ЈА замесила погалу и постали би наши ТРАЈНИ и неопозиви савезници. Геноцид. -. Боже, каква излизана реч, хајде мало је заборавите.
    Мало о Америма. Ових вечери немам паметнија посла, него седим и на popcorn-u гледам филмове са Мерил Стрип. Одгледах синоћ породичну драму из 2013, August: Osage County – Aвгуст у округу Осејџ. И знате, не могу да се отмем утиску да смо, без обзира на економске, пореске, менталитетске и остале разлоге, сви ми ( мислим и они и ми и многи још народи, сем неких на далеком истоку), што рече Џулија Робертс у филму – fucked up, totally fucked up! Надам се да се још понеко од цењеног аудиторијума сећа мог обожаваног сина народа српског – Драгиша Калајића и његових феноменално-предиктивних написа у Дуги поткрај осамдесетих. Melting pot – појам, који је стално понављао (лонац за топљење нација) узима данак и Америма и нама.
    Мерил Стрип у филму, у једном моменту завапи – шта је са породицом некада се породица у тешка времена држала заједно. Ето, и код њих, и код нас. А сад свака вашка обашка, те, између осталог, отуд толико депресије и недостатка смисла! HAWGH!

    Sviđa mi se

 4. Ma zavrsila bi ti skvo u vigvamu,nema sumnje.
  U pravu si za melting pot,da dodam i prehranu(kad vec pominjes Kalajica),ali ja volim Ameriku iz prve polovine dvadesetog veka.

  Sviđa mi se

  • Well, мој први озбиљнији литерарни јунак је био Винету, горке сузе сам ронила кад се растао са животом и отишао код великог Манитуа. Мене овако белу они би третирали као неко божанство, можда би ми боље било, него у Србаља, да сам у неком вигваму.Шалу на страну, морам цењени читаторијум угњавити још једном сценом из неког филма, за који се, нажалост не сећам како се зове, али остала ми је поента.
   Наиме, у неком резервату млада, модерна, еманципована америчка наставница покушава да своју талентовану ученицу Индијанку да убеди да настави да се школује. Прича јој о томе како она може постати учитељица, медицинска сестра, фризерка, кројачица, . . . свашта још! А Индијанка филозофски мирно одговара: – Али, нема потребе да учим школу – једног дана све ћу ја то бити СВОЈОЈ ДЕЦИ, и учитељица, и медицинска сестра, и кројачица, . . . Који резон, а!?
   Наравно да је Калајић Америку третирао као полигон најогавнијих друштвених експеримената који се УСПЕШНО врше над људском врстом, успешно је водећи у – ништавило!
   Момци, не ложите се много на Трампа, неће проћи много времена и он ће почети да игра на музику коју Wall street свира!

   Sviđa mi se

 5. @Nad-alfa muzjak
  Волите Америку? Да ли ону из филмаова које смо гледали или онумиз романа Џон Дос Пасоса и Аптона Синклера? Бедни су и јадни Ваши изливи мушког шовинизма. Тешко би се могло рећи, да је Калајић волео Америку. Остаје за упит. А што пишете туђим писмом?

  Sviđa mi se

 6. Сад када је побиједио Трамп можда се нешто тамо и промјени, наводно не припада ни једном естаблишменту…

  Sviđa mi se

 7. @Penzioner
  Као чиле из прошлих времена, није чудо што замишљате, да се код Амера нешто мења. Трамп није довољно озбиљна и харизматична личност, да би могла, да надјача околину, која влада.

  Sviđa mi se

  • Je li,jesi ti onaj Srbin sto voli lude Ruse,pojma nema ruski(odvratan njanjavi jezik) a od stranih jezika najbolje zna engleski?Naravno da volim Ameriku kao mesto za zivot – lepa priroda,lepa gradnja,ostvareni jaki ljudi…kao uostalom i svi Srbi koji su otisli tamo i nikad se vratili ovamo,
   ali ponavljam stariju Ameriku pre navale latinosa i diverzifikacije belog komsiluka dok su postojale
   irska,poljska i ostale cetvrti…

   Sviđa mi se

   • Hm,hmm..mnogi su otisli i nevracaju se, nikako da ustede za povratak ?, jedan, ne mali broj jeste, besplatna brodska karta za Jugu, malo duza tura, sa presedanjem u Solunu, i kao alpinisti,juris na serbije.

    Sviđa mi se

 8. Na jednom videu na YT koji pokazuje uplakane feministkinje zbog Hitleri neki car ostavio komentar:
  ,,Fuck making America great again,this is why I voted for Trump!“

  Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s