Албанско питање на југу централне Србије – нова издаја власти

Расписивањем поновних локалних избора у општини Медвеђа, мимо реалне структуре живља, постићи ће се циљ обједињавања власти Албанаца у општинама Медвеђа, Бујановац и Прешево.

psi-red-obrok-702x336

Сматрамо да је тактички излазак Албанаца из власти у општини Медвеђа изведен у циљу интернационализације албанског питања на југу централне Србије, уз пуну сагласност Београда.

Као резултат постигнутог договора Александра Вучића и Едија Раме, а поводом обележавања независности Албаније и Дана албанске заставе, у Тирани је формирана Унија албанских општина у региону, коју поред албанске престонице чине Приштина, Тетово, Улцињ и Прешево.

Председник општине Прешево, Шћиприм Арифи, који је рођен и читав свој животни век провео у Немачкој, лидер странке Алтернатива за промене (АП), основане пре само годину и по дана, преузео је кључну улогу у циљу спровођења јединствене стратегије стварања тзв. „Источног Косова“.

По његовом налогу је јуче, после 10 година партиципације у власти општине Медвеђа председник огранка Партије демократског деловања (ПДД) у Медвеђи Фљорим Сахити изашао из коалиције са СНС-ом са којом је био на власти.

Српски покрет Двери сматра да овај тактички потез дела албанске политичке мањине има за циљ да се под притиском представника немачке амбасаде у Републици Србији, Републике Албаније и њихове дијаспоре, која увелико прикупља новчана средства из легалних и криминалних извора за економску окупацију Медвеђе – куповину дела капитала Рехабилитационог центра Сијаринска Бања, рудника Леце и Агроиндустријског комбината у стечају у Медвеђи, кућа и имања Срба, на силу помире годинама крвно завађене представнике албанских партија.

Двери су већ упозориле јавност и тражиле одговоре преко надлежних институција да се утврди зашто су супротно Закону о пребивалишту и боравишту грађана Републике Србије купљена пребивалишта у општини Медвеђа од стране Шиптара рођених на Косову и Метохији, чиме су исти стекли право на биометријска документа Републике Србије и уписани у бирачки списак општине Медвеђа.

Тврдимо да се овим нечињењем од стране Владе Републике Србије и њених тела стичу предуслови за интернационализацију албанског питања на југу централне Србије. Расписивањем поновних локалних избора у општини Медвеђа, мимо реалне структуре живља, постићи ће се циљ обједињавања власти Албанаца у општинама Медвеђа, Бујановац и Прешево.

Још једном указујемо јавности Републике Србије да у „Албанизацији Медвеђе“, активну улогу чињењем и не чињењем, незнањем и неспособношћу, учешћем у коруптивним и криминалним радњама имају и државни врх Републике Србије, високи функционери Српске напредне странке, корумпирани чиновници у републичким и институцијама општине Медвеђа, криминалне структуре у полицији, тужилаштвима и судовима различитих надлежности у Медвеђи, Лебану, Лесковцу и Нишу.

Под присмотром полиције, претњама и уценама, ових дана староседеоци српске и албанске националности боре се да очувају своја вековна огњишта и међуетнички живот у слози, забринути за сопствену будућност, егзистенцију своје деце и имовину коју поседују, безуспешно вапе за помоћ, ни од ког другог него од своје државе, која то, уз цензуру медија, игнорише.

Није југ Србије далеко од Београда, Крагујевца или Новог Сада! Да ли се српска политичка елита на власти, поред Косова и Метохије одриче и југа централне Србије за рад прагматничних разлога „будућности у коју верује“?

Нажалост, све чињенице указују да је Вучић одлучио да испоштује договор са Рамом и реши проблеме Албанаца на југу централне Србије, али на штету сопственог народа и свих лојалних грађана Републике Србије албанске националности.

(Информативна служба Српског покрета Двери)

Jedno mišljenje na „Албанско питање на југу централне Србије – нова издаја власти

  1. Hm,hmmm..sve je pod kontrolom, „projekt“..Velika Srbija, Srbija, Srbijica, napreduje, i Srbijica, mora de se „omedji“, razgranici kako je to izdajstvo nazvao „otac Srbskog naroda“…sa okruzenjem, naravno, po sistemu „nisam ja mame mi“, odcepio se „Lala iz banata“..i „slicni“.

    Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s