Bljak, koji populizam :(

Prošle sedmice imali smo priliku da se „družimo“ sa norveškim princom i princezom. Inače, njih dvoje potpuno su opušteni i, kada bi pored vas prošli, vjerovatno ne biste ni znali da se radi o budućem kralju i kraljici Norveške.

 


Hokun Magnus, norveški princ, poznat je po svom neformalnom pristupu kraljevskoj kruni, jedan je od onih VIP osoba koje se druže sa građanima, obožava da svira gitaru, te je strastveni ljubitelj surfovanja. Njih dvoje omiljeni su u narodu.

Prošlog ponedjeljka, novinar BUKE prisustvovao je otvaranju Sajma inovacije i imao je priliku da posmatra čitavu „zbrku“ oko protokola. Protokol? Pa, mora da se šalite, princ je sa princezom ušetao u ogromnu halu potpuno opušteno, primijetili smo samo na ulazu dva uniformisana policajca, i nekoliko policajaca u civilu. Ništa spektakularno. Kako se radi o sajmu, princ Hokun i njegova supruga, krunska princeza Mette-Marit, proveli su više od sat vremena razgovarajući sa skoro svim izlagačima na sajmu.
Princ i princeza tako su u obilasku invacija koje prave mladi ljudi proveli skoro 90 minuta. Putem robota su imali priliku da razgovaraju sa teško bolesnim djetetom, onda je princ navukao 3D naočale i prošetao se virtuelnim svijetom.

Princ u virtuelnoj stvarnosti,  a princeza ga slika

Nakon što je predstavljen publici, princ je održao politički govor u kojem je apostrofirao sve prednosti svoje vladavine u budućnosti, te se obratio vodećim političarima u zemlji sa prijetećim porukama…
mogli bismo ovako nastaviti da ova rečenica nije u potpunosti izmišljena.

PRINC NIJE ODRŽAO NIKAKAV GOVOR, na svečanosti je sa suprugom samo dodijelio nagradu, mikrofona se nije latio. Proveo je još dva ili tri sata slušajući govornike. Dobro se zabavljao.

 

Inače, budući kralj Norveške i njegova supruga Mete-Marit upoznali su se 1999. godine preko zajedničkih prijatelja. Njihova veza, a kasnije i vjeridba, privukla je veliki broj kontroverzi, budući da je Mete-Marit bila bivša konobarica i da je već imala dijete iz vanbračne veze sa čovjekom osuđivanim za posjedovanje narkotika. Međutim, njena se reputacija s vremenom poboljšala, i ona je postala vrlo popularna u norveškom narodu.

Kada je Hokun proslavljao svoj 40-ti rođendan, sletio je padobranom na travnjak kraljevske palate, a sama „žurka“ ličila je na svaku drugu žurku na kojoj ste bili mnogo puta.

Gosti, inače članovi kraljevskih porodica širom Evrope, morali su spavati u vrećama za spavanje, a na meniju su bili hot-dog, sladoled i šećerna vuna, prenijeli su tad mediji. Jedini poklon budućem kralju za rođendan bio je novac koji su gosti dali, da bi se platili muzičari i radnici koji su radili na namještanju prostora za slavlje.

Hokun je, vidjeli smo, jedan potpuno kul tip, a kako piše žuta štampa, on je ujedno jedan od najzgodnijih prinčeva na svijetu. Obožava rok, i u svakoj prilici pokušava da izbjegne protokol, što je ponekad nemoguća misija.

Naši nadobudni političari imaju šta učiti od njega.

(Elvir Padalović – Buka )

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s