ПКБ је срце Србије!

Идеја приватизације ПКБ-а не само што је у сукобу са актуелним Законом о пољопривредном земљишту Србије, него је велеиздаја државе.

%d0%bf%d0%ba%d0%b1

Пољопривредно земљиште ПКБ-а величине 37.000 хектара се налази углавном у плодном Банату, левом обалом Дунава се простире дужином од 30ак километара, од Панчевачког моста па до иза Ченте, односно до моста на Бешкој. Само пољопривредно земљиште ПКБ-а вреди око 200 милиона евра (ако рачунамо најнижу цену земље у овом крају), међутим, као потенцијално грађевинско земљиште може бити вредно и десетине милијарди евра.

Све обале река које нам дају живот, Вучић планира да поколни Арапима.
Саву у Београду на води, леву обалу Дунава приватизованом ПКБ-у. При том, ПКБ је највећи пољопривредни комбинат на Балкану који може да прехрани целу Србију са комплетираном производњом од семена до прерађиване. Продајом ПКБ-а странцима, може озбиљно да се наруши „Прехрамбена сигурност нације“ која је и овако на ивици.

Одвратна издајничка реторика Александра Вучића, како смо ми Срби неспособни људи, па зато треба да продајемо земљу странцима, да нас Арапи уче пољопривреди, а Немци свињарству је увреда за све наше претке, оне који су дали живот за слободу и Србију коју су од Турака ослободили и изградили свињари.

Одбрана Србије од „ландграббинга“ и распродаје пољопривредног и шумског земљишта је за моју генерацију оно што је за наше прадеде био Солунски фронт. Овај пут, фронт није војни, већ економско политички.

Вучић нек Арапима продаје своју дедовину, а ми НЕ ДАМО ПКБ!
НЕ ДАМО НАШУ ЗЕМЉУ!

Аутор: Милан Кампонески

8 mišljenja na „ПКБ је срце Србије!

 1. Hm,hmm..PKB i PIK BECEJ, bili su u pravom smislu giganti u SFRJ, pa i Evropi. Unisteni,opljackani, rastureni, po receptu nekada ministarke Dulic :“ponosimo se, svakim hektarom otetim od PIK Becej“..uz, dodatak uvoza 30.000 tona gmo soje. Vlasnica, menze PKB, je zena Ljubise Buhe Cumeta,koju izdaje za 500 evra mesecno,a fabrika smrznute hrane ne postoji..MK komerci,sada „Vucicevi arapski prijatelji“, uspostavljaju, naravno sa NATO..monopol na nafti i hrani,kupovacemo-uvozicemo svoje.

  Sviđa mi se

 2. Аутор заборави да нам саопшти у чијем власништву би требало да буде ПКБ. Као да је потпуно неупознат са економијом у тржишној привреди уз постојање приватне својине. ПКБ је могао, да буде гигант САМО у СФРЈ, јер је имао тржиште од преко 20 милиона уз постојање друштвене својине. Цене земљишта, које аутор убацује у игру су за мале парцеле и НЕ МОГУ се аутоматски примењивати. И оно, не рече нам, ко би ту обнову производње финансирао у складу са његовом идејом. Ко је тај ко не би волео, да је ПКБ пољопривредни гигант? Али ко то може, да обнови уз еврофанатике на власти, који толико жуде за Еуропом, а којој НЕ ТРЕБА нови пољопривредни гигант.

  Sviđa mi se

  • Ne znam za autora, ali po meni PKB bi trebalo da ostane u državnom vlasništvu dok ga uprava postavljenea od strane vlade ne postavi na zdrave osnove poslovanja (otpiše dugove i pokrene proizvodnju, uvede red i drastično kazni lopove, zaposli nove radnike…), a onda podeli na nekoliko samoodrživih celina koje bi se registrovale kao akcionarska društva u većinskom vlasništvu zaposlenih. Akcionarstvo = praktično samoupravljanje

   Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s