Милена Бранковић: Признавање независности тзв. „Републике Косова“ изазвало је дезинтеграцију Старе Европе.

колапс социјалистичког кампа изазвало појаву идеје за ревизију постојећег скоро сто година система

покушаји ревидирања граница на националној основи осуђени су на крваве ратове унапред

у овом случају, корзикани, каталанци, бретони и алжашци имају право на независност

alan harper

Крај Првог светског рата и потписивање мировног споразума у Версају је означио крај ере империја. Огромне, већ неизбрисиве, земље су се раздвојиле, отварајући пут до формирања националних држава и модерне мапе света. Захваљујући Версају, појавила се Југославија, Чехословачка и друге нове државе. Постојање овог система још једном потврђују резултати Другог свјетског рата, али колапс социјалистичког кампа изазвало појаву идеје за ревизију постојећег скоро сто година система. Једна од њих била је идеја стварања такозване „Велике Албаније“.

Треба напоменути да независна Албанија није постојала од дана Скандербег-а, који је убијен 1458. године. Следећи пут када се ова земља појавила на политичкој мапи света била је само 1913. година као резултат конференције у Лондону која је сумирала Први балкански рат. Њене државне границе утврђене су на основу територијалне поделе Отоманског царства и обухватао земље бивших вилајета Скадар и Јанина. Током Версајског уговора и Потстдамске конференције успостављен је принцип неповредивости постојећих граница, који је успјешно посматрао све до 1991. године.

У савременим условима, када ера мононационалних држава тежи да опадне, а главну улогу у већини земаља игра не националност, већ држављанство, покушаји ревидирања граница на националној основи осуђени су на крваве ратове унапред. Ове државне границе су константе које су успостављене најмање 60 година, и стога ће њихова промена имати последице широм Европе.

Пример тога је Француска. Ова држава топло поздравила стварање такозване „Републике Косово“. Међутим, у овом случају, корзикани, каталанци, бретони и алжашци имају право на независност. Оваквом једноставном прегледом резултата Версаја, земља ће изгубити готово трећину своје територије на сасвим легитимним основама које је одобрио француски сенат. Управо онако како ће Немачка остати без Баварске и Лусатијеве Србије, али Шпаније – без Баскије и Каталоније.

Стога, подршка стварању никад не постојеће „Велике Албаније“ постаје камен иза ког ће лавина спустити из планина. Уништавајући границе створене и признате од њих, државе Европе тиме ствара додатне проблеме, што већ сада захтевају хитно решење.

Ауторка је Српкиња из САД, текст објављујемо без уредничких интервенција

Илустрације: Преврат

53 mišljenja na „Милена Бранковић: Признавање независности тзв. „Републике Косова“ изазвало је дезинтеграцију Старе Европе.

 1. Hm,hmm..za,ocekivati je,da vlada RSK u izgonu,prizna slobodnu drzavu Istru,slobodnu drzav u Rijeka, na “ lokalnom nivou“..naravno,ovoga puta, bez AntacMarkovica i JNA..demokratski,ce postati “ dragecsusjede“..nesto,na primer kao,danas sutra..USA i Texas.

  Sviđa mi se

 2. Питање Косова и Метохије је за нас најважније. Вероватно нисмо у овом тренутку обамрлости ни свесни колико је то питање животно важно.
  Но у глобалним, поготово историјским димензијама, Космет није од таквог значаја да има снагу тектонског рушења Европе. Само „прођите“ мало историјом Старог континента и видећете непрестане промена граница и држава, у зависности од промена односа снага најмоћнијих сила.

  Sviđa mi se

  • „Питање Косова и Метохије је за нас најважније“ Meni nije a nije ni većini srba uključujući i tebe. Da jeste preduzeo bi nešto konkretno osim mlaćenja prazne slame a isto važi i za ostatak srba

   Sviđa mi se

   • Здравко, ти си обично говече, чим овако „размишљаш“. Теби није важно Косово? А шта ти је важно? Ништа. Па ћути онда, не мучи.

    Извините, коме је, примерице, важнија Сава-мала, па данима штрапацира улицама Београда са оном кретенском „паткицом“, од Косова (заправо, Косово му смета), јесте деген. И тај деген мисли да је „авангарда“. Није авангарда него је деген ма како високо мишљење имао о себи, и то је јасно као дан.

    Што је било до предузимања, ја сам предузимао, колико је у моћи једног обичног човека.

    НЕЋЕ, не да не могу, да промене начин размишљања већина „Срба“ и да се сложе око неколико јасних ствари. И кад им се укаже на личну бандоглавост, добијеш одговор „ти само причаш, а ништа не радиш“. И шта ја ту да радим? А пред дегенима нећу да ћутим. Па ево, шта би реално могло:
    http://nimbusovpodrum.blogspot.rs/2016/07/blog-post_27.html

    Sviđa mi se

 3. @zdravko
  Ивковић је много пута објашљавао зашто је питање Косова и Метохије најважније питање. И ту је потпуно у праву! Било би занимљиво, зашто то за тебе није и одакле је твоје сазнање, да твоје мишљење дели већина Срба?

  Sviđa mi se

  • Da Ivković jeste više puta objašnjavao zašto je pitanje Kosova važno ali postoje dva jako bitna razloga da mu ne vjerujem, prvi je da ništa osim mlaćenja prazne slame nije preduzeo ili bar ja ne znam za to, a drugi je da su mu argumenti mitologija a pošto mi mitologija hebe mrtvu mater zadnjih dvadeset i kusur čim neko spomene mitologiju i meni se digne vršnjak da nekom hebem mater.
   Što se konkretno Kosova tiče ne postoji ni jedan racionalan razlog zašto Srbija ne može da opstane bez Kosova, opstala je 100 godina u 19 vijeku i bila prilično uspješna država u to doba kad je svaka stopa zemlje bila važna jer je hrane bilo daleko manje na tržištu a i troškovi transporta su do izgradnje željeznice bili daleko veći.Danas kad hrana i transport nikad nisu bili jeftiniji Srbija ne može da opstane?
   Ne kažem da i neke druge stvari nisu bitne ali neko pametniji od mene, čini mi se rahmetli profesor Đorđe Blagojević,je rekao da postoje dva načina da zemlja bude nezavisna jedan je da da ima dovoljno stanovništva i hrane i vode za njega, da ima solidnu industriju i vojsku i izlaz na more ili drugi da ima oružje za odvraćanje. Primjer prvog su Rusija, Kina, Indija, Iran a drugog Izrael i S Koreja.
   Srbija ne ispunjava ni jedan od ova dva uslova prema tome nije ni nezavisna država ali opet postoji način da očuva makar minimum nacionalnih interesa a to je da svaka pljačka Srbije previše košta jer niko neće pojesti ni najbolji komad mesa ako je dovoljno zabiberen/posoljen a najbolji primjer je Finska i zimski rat.
   Srbija sa Kosovom dobija najmanje milion više neprijateljski nastrojenih građana, naravno postoji i mogućnost da se „problem riješi“ kao i Srebrenica ali u tom slučaju ne računajte na mene, a ne dobija dovoljno stanovništva za nezavisnost, hrane i vode imamo dovoljno i bez Kosova za stanovništvo koje imamo .Ne dobija ni industriju(a i ne treba nam i svoju smo uništili) vojsku praktično gubi (Paraćin smo zaboravili a sličnih pojava je bilo i u mojoj jedinici) izlaz na more takođe ne dobija a ni atomsku.Prema tome povratkom Kosova ne bi dobili ni jednu od bitnih stvari a dobili bi dosta problema (samo da vam kažem da je Milo dao Albancima Ulcinj i pola Bara za podršku u skupštini a vi se upitajte bi li AV dao Preševo i Medveđu u sličnoj situaciji)
   Sa druge strane ovih dana i bukvalno počinje čupanje srca Srbije (da se ne lažemo srce Srbije je Bg i Šumadija a i Vojvodina je daleko više bitna za Srbiju od Kosova)
   http://www.nspm.rs/ekonomska-politika/zapadni-zelenasi-cerupaju-najvecu-rusku-investiciju-na-balkanu.html jer će sa Agrokorom otići i fabrika i zemlje u srcu Srbije bar u vrijednosti/po površini trećine Kosovskih fabrika i zemlje a vas dvojica i ostali srbski patrioti lomite qrcu rebra. Da se ne lažemo oni koji će doći u samo srce Srbije imaju iste interese kao i Albanci a daleko su efikasniji od njih dakle Srbija je daleko više ugrožena nego na Kosovu pitanje je dana kad će krenuti dalje i kad će doći na
   red ostatak ostataka srpske industrije i najplodnije oranice Vojvodine Mačve i pomoravlja.
   Međutim ni ovo nije najveći problem jer biološki nestajemo, najbrže najsposobniji jer za razliku od nesposobne sirotinje koja samo izumire oni i iseljavaju i izumiru.Ako imaš novac/moć moš kupiti na ovaj ili onaj način sve što ti fali pa i Kosovo a danas se novac ne stvara na njivi nego za ekranom pa tako 5000 srpskih informatičara izvozi koliko i 5000000 srpskih poljoprivrednika a upravo oni najviše odlaze. Da li se ikad upitate zašto? Ja nisam nikakav sociolog ali mislim da ima bar nekoliko razloga koji su im bitniji od Kosova recimo bijeda u kojoj žive, poniženja koja svakodnevno trpe na način da im se dr. Neša i vojvoda od Kavlobaga svaki dan seru na glavu a vi i „patriotska opozicija“ se još čudite što su toliko nekulturni da ni tariguz ne dodaju, teror hebivjetara iz „patriotske opozicije“ i SPC koji insistiraju da embeded C treba pisati ćirilicom……. a sviđalo se to vama ili ne oni su jedni od rijetkih koji su sposobni donijeti pare/moć u Srbiju i vratiti/uzeti sve što želimo prema tome oni bi trebali i određivati pravila igre ako želimo napredak a „patriotska opozicija“ je zaslužna koliko i vlast što to oni ne mogu. Zarasla njiva se za par mjeseci može privesti namjeni „zarasloj“ državi trebaju vijekovi. Samo Karađorđe i Miloš znaju kako je bilo stvarati državu i vojsku sa ekipom u kojoj je prota Mateja bio najpismeniji i valjda zbog toga su i Obrenovići i Karađorđevići podosta ulagali u znanje a nastavili su i komunisti koje vi toliko mrzite da bi sve to bilo izgubljeno za samo 20 godina „demokratije“?? Po čemu je to Kosovo bitnije od ovog što je stvarano bar 2 vijeka i izgubljeno „bez opaljenog metka“???
   Ako pogledamo http://www.6yka.com/novost/15833/comski-deset-strategija-manipulacije-ljudima vidi se da se vaše mudroserine na temu Kosova/srbskih zemalja savršeno uklapaju u skoro svih deset tačaka Čomskog. E sad ako to piskarate iz neznanja onda ste budale ili što bi Ivković reko goveda ako to piskarate iz drugih, materijalnih, razloga onda ste ili fukare ili profesionalci druge strane jer amateri takvu štetu ne mogu nanijeti.Dvadeset godina pišete sve što su pisali i Zloba, i Vuk i vojvoda i Voja mutavi i Alek i očekujete da će vas neko ozbiljno shvatiti????Pošto su posljedice njihovog piskaranja da su se oni oparili koliko ni sanjali nisu a Srbi ne smiju ni u Knin ni u Peć niti imaju đe raditi meni je sasvim logično da su vam i namjere iste (ako nešto izgleda kao patka, hoda/pliva kao patka i oglašava se kao patka onda jeste patka) odnosno da želite da me pokradete i oćerate iz moje kuće i otud takva reakcija.
   Ako kojim slučajem nisam u pravu zašto onde konačno nakon tolikog pisanija ne pređete sa riječi na dijela? Kad dogurate do Gazimestana zovite i mene pomoći ću vam koliko mogu. Ako niste junaci za Kosova ravnog onda Srbiji možete pomoći i na način da napravite dobar program/nađete pare da otkupite i na noge podignete IMT prije nego i tamo nikne ultramegagiga Maxi ili ako ni za to niste sposobni onda možete uraditi ono što piše u tekstu „Mračnjak“ na prevratu na koji neko nedavno postavi link a ako ni toliko niste spremni odhebite u troskocima sa svojim srpstvom i moralisanjem jer ako neko govori kao fukara ponaša se kao fukara… onda i jest fukara.
   Što se SPC i mitologije tiče samo kratko http://www.6yka.com/novost/112726/verujem-u-boga-ali-mi-ne-pada-na-pamet-da-udem-u-srpsku-crkvu i http://pressrs.ba/vijesti/komentar/dusan-maric-ima-li-medu-svestenicima-spc-hriscana-31-10-2016 Ako je za približno četvrtinu najuticajnijih dokazan kriminal za pretpostaviti je da je bar još toliko neotkrivenog a ako neka organizacija radi kao mafija onda jeste mafija. Vjerujte vi šta želite ali isto omogućite i meni i konačno mi objasnite zašto su Srbi vijernici SPC veći Srbi od onih koji nisu?
   I šta ako je Suljo zaista potomak svetog Save kako tvrdi?

   Sviđa mi se

  • Zaboravih da napišem, moje saznanje da isto misli većina Srba potiče odatle što velika većina Srba ništa ne preduzima po pitanju Kosova a i iz mnogobrojnih razgovora.Pričao sam proteklih dana sa rođakom zaposlenim na određeno u Alekovom ponosu „Ikei“ i ne sjećam se da je Kosovo uopšte spomenuo iako mu je žena iz Raške a bar polovinu vremena je pričao kako majstorski krpi budžet sa Ikeinom platom a spomenuo je i popa koji je najavio dolazak u radno vrijeme da bi sveštao vodicu, rođak je zamolio da dođe van radnog vremena i nakon što je pop odbio zakasnio je na posao i rizikovao probleme a pop nije došao.Nakon toga je odhebao popa.Ima toga koliko hoćeš ali mene za razliku od vas niko ne plaća da pišem pa moram raditi .

   Sviđa mi se

  • Hm,hmm…da li je vecina,tesko,ali za mladje,regrutno sposobne,vrlo verovatno,ako Bogoljubu Karicu nije,zasto bi njima,ako,onima koji su secdobro oparili,pridajom imanja nije,zasto bi njima,..nekada je bilo “ drustveno“ pa i nase…sada se pita,neki Bogoljub,Peconi,i Sipaccslicnog imena.Problem je u rangu. Vlade asrbije i nekog Draze Mihailovica,najvecih patriota,od Peci do Tokija,ako SPC,patrijarh,ne stoluje u Peci,kolevci..itditd Zao mi je Kosmeta ali i RSK..nema je u “ preambuli “ ni “ kosovskom zavetu“…“ za kim zvona zvone“…“ Ko to tamo peva“ u,autobusu “ okupacija u 26 slija“… Gde su,mocni obilici,,Nemanjici s’ pocetka devedesetih,sto napljuvase,i pljuju,sas sve Siptarima Boru Vukmirovica i Ramiza Sadikua,,sto se ne isprse,nego ljube Olbrajtovu i papu u ruku,pa izmaknu guzicu…

   Sviđa mi se

 4. @zdravko
  Они који раде, као твој рођак, нису никакав пример и доказ за твоје писаније. Ти пишеш у 15.13 сати, па се питам шта ти радиш, када можеш да се сајташ? Моја кћерка ради до 16 сати. Стигне кући до 17 или пола шест и не пада јој на паммет да се сајта. Сличан је и твој рођак. Није луд да се сајта и таласа. Много има да изгуби. Према томе, ниси дао добар пример, а ниси нам ни објаснио зашто те не занима Косово и Метохија. Какве у овој писанији има везе неки поп?

  Sviđa mi se

 5. @zdravko
  „ali postoje dva jako bitna razloga da mu ne vjerujem, prvi je da ništa osim mlaćenja prazne slame nije preduzeo ili bar ja ne znam za to“. Лепо срочено! Ти не знаш и то не постоји!!?? Колико не разумеш прочитано, види се, што верујеш, да Нимбус и ја о свему мислимо исто. Он је заговорник монархије, ја сам заговорник републике. Идеолошки смо на различитим странама, порекло нам је различито, вероватно и животи, али мени није тешко да се сагласим са његовим ставом: „Питање Косова и Метохије је за нас најважније.“. Зар ти мислиш, да је то неважно, а сви нас јашу, да признамо КиМ? Што би то тражили? Пишеш нешто о економији, као да ниси чуо, каква рудна богатства се налазе на КиМ. Замисли, да се становништво на КиМ попише и утврди, ко је илегално дошао. У покушају да објасниш свој став, показао си, да те само материјални интерес води, па последично и КиМ за тебе није важно питање. И да те потсетим. Када човек нема аргументе, онда почиње да вређа и да потура неке, можда сопствене особине другоме: „ako to piskarate iz drugih, materijalnih, razloga onda ste ili fukare ili profesionalci druge strane“. Молим те, да ме упутиш, како да пискарам из материјалних разлога и коме да се јавим. Добро би ми дошла нека кинта!

  Sviđa mi se

 6. „ali postoje dva jako bitna razloga da mu ne vjerujem, prvi je da ništa osim mlaćenja prazne slame nije preduzeo ili bar ja ne znam za to“. Лепо срочено! Ти не знаш и то не постоји!!??
  dobro izvinjavam se možda je ipak Ivković pripadnik srpske supertajne službe koji je krvavio gaće po Hrvatskoj Bosni i Kosovu a ne budaletina koja mlati ko maxim po diviziji kako ga ja vidim
  „Колико не разумеш прочитано, види се, што верујеш, да Нимбус и ја о свему мислимо исто. Он је заговорник монархије, ја сам заговорник републике“
  diskutovali smo o Kosovu a tu vam se stavovi potpuno podudaraju i zato ste u istom košu. Toliko o razumjevanju pročitanog
  „Зар ти мислиш, да је то неважно, а сви нас јашу, да признамо КиМ? Што би то тражили?“
  pa zbog onog što gore napisah u pitanju je Srbija a ne Kosovo a galama o Kosovu je ono narodno „držte lopova“ i služi „da se Vlasi ne dosete“ . A ne kontam ni zašto bi galamili zbog recimo Zastave Bora ili PKB kad se vlast i opozicija utrkuju ko će im to dati i još platiti da nose??
  „Пишеш нешто о економији, као да ниси чуо, каква рудна богатства се налазе на КиМ“
  Rudna bogatstva Kosova su vrlo sporna jer ih je Turska dala pod koncesiju strancima shvatajući da se kraj bliži. Ivkovićev kralj srbenda koncesiju nije ni pokušao osporiti a komunisti jesu al na pogrešan način. Ista je sudbina i Bora iako nikad nije bio na Kosovu. Izdajnici su svugdje izdajnici. I zašto misliš da bi Kosovo trebalo braniti nekom vrstom sile a ne recimo da zajedno uđemo u EU pa onda izvadimo iz džepa tapiju na Trepču ako ona zaista postoji a ono što nam fali dokupimo jer bi kao građani EU imali pravo na to a onda Albancima noga u prkno i preko prokletija? Možda zato što znaš da je 1913 na Kosovu življelo oko 28% Srba a ni kasnije nikad nije puno više?
  „Замисли, да се становништво на КиМ попише и утврди, ко је илегално дошао. У покушају да објасниш свој став, показао си, да те само материјални интерес води, па последично и КиМ за тебе није важно питање.“
  Materijalni interes vodi većinu svijeta pa i nas trojicu samo što to ja vidim a vi ne, s tim da se vodeće nacije na svijetu time ponose a primitivnim narodima poput našeg se prodaju žvake o svetoj zemlji i sličnim budalaštinama.,Ako vi niste materijalista zašto onda gore u tekstu žalite za rudama a ne za Gračanicom, Dečanima….?
  „Када човек нема аргументе, онда почиње да вређа и да потура неке, можда сопствене особине другоме: „ako to piskarate iz drugih, materijalnih, razloga onda ste ili fukare ili profesionalci druge strane“. Молим те, да ме упутиш, како да пискарам из материјалних разлога и коме да се јавим. Добро би ми дошла нека кинта!“
  Pokušaj sa Milom ronhilom kod njega botovi rade u EPRS a pošto si pravnik moraćeš dokupiti falš diplomu jer prave nisu na cijeni (prije par godina je zaposleno nekoliko navijača zvijezde. nakon nekoliko mjeseci neki od njih su se požalili da plate i nisu nešto ne može čovjek ni redovno na zvezdine utakmice da ide na što su dobili odgovor „Ako hoćete da budete rukovodioci i imate veće plate morate kupiti diplome“ Naravno sve je to zbog nacionalnog interesa i svete srpske zemlje Hercegovine a ne zbog materijalnog)

  Liked by 1 person

  • Ноам Чомски је дао неких десет тачака како ради систем дезинформација. Но, Владимир Волков (Француз) је написао књигу на исту тему и са потпуно истим тезама под називом „Дезинформација – од тројанског коња до интернета“, где је потанко објаснио како све технике дезинформисања функционишу. Занимљивост ове књиге је што је у последњем одељку књиге све тезе демонстрирао на примерима информативног рата против Срба. Ти си Здравко типична жртва такве лоботомије. Можеш да им служиш као манекен.

   У подужем објашњавању аргументацијом само потврђујеш да је нужна промена начина размишљања, али свој начин размишљања (шта год то било) нећеш да промениш.

   Вели Здравко: „…Можда зато што знаш да је 1913 на Косову живљело око 28% Срба а ни касније никад није пуно више?“

   Види вако, пред Други светски рат демографска структура на Космету је значајно поправљена. Према неким ауторима заправо је достигнута равнотежа. Но, свакако, чак и да је однос био 60% – 40% то није исто ако је у питању 500.000 становника (што је, када су Шиптари у питању, у односу на на бројност Срба у јединственој држави мање од 5%) и кад им даш државу у држави па увезу из Албаније стотине хиљада сународника а Србе систематски протерују па имаш 1.500.000 становника од којих 15% Срба. Није то исто. Не мешај грен мадр енд фрогс.

   Ево, само још једна Здравкова „мисао“:
   „И зашто мислиш да би Косово требало бранити неком врстом силе а не рецимо да заједно уђемо у ЕУ па онда извадимо из џепа тапију на Трепчу ако она заиста постоји а оно што нам фали докупимо јер би као грађани ЕУ имали право на то а онда Албанцима нога у пркно и преко проклетија?“

   Одакле теби идеја да ће нас икад примити у ЕУ? Ако нас и приме (обећавају „можда за десет година, док среде унутрашње функционисање садашње организације“), смеш ли се упуштати у прогнозу како ће тада ЕУ изгледати? Ето, ја слутим да ће то бити врло асиметрична структура, са неједнаким правима чланица. Какав ћемо у опште статус ми имати? Мислиш да у ЕУ наше тапије вреде нешто? Мислиш да је интерес НАТО, таман и да и ми приступимо, да шутнемо Шиптаре преко Проклетија?

   Ево ти банално, али логичко питање : Ако ЕУ од Србије праве депонију емиграната које не желе код себе, личили то на намеру да приме Србију у своје друштво са тим истим емигрантима?

   Ако признамо „Косову“, прво и једино што ће се десити да се кризна жаришта преселе у центар Србије. Не само да ће Војводина тражити непрестано све већа и већа овлашћења, већ ће бити подржана од ЕУ да јој се врати статус по уставу из 1974. тј не само да буде независна од „уже“ Србије, већ да буде предоминантна у односу на тај, сада недефинисани део. На југу, Прешево, Рашка област, биће још горе, те ће се и њима под притисцима споља који у опште неће попустити након нашег одрицања од Косова, морати да се да „Аутономија“. Хоће ли такав след догађаја зауставити или све више поспешивати исељавање Срба све више ка Београду и/или у бели свет? Тако, Србија као држава фактички више неће постојати.

   Одличан амбијент за развој привреде и напредних технологија, нема шта.

   Али, није то крај. Кад кажемо „Косовски проблем“ имамо у виду много ширу проблематику. Не ради се само о територији, већ и о целокупној народној свести, о идентитету. Зато ће деца у школама учити неку историју по којој су Срби вечити освајачи и хегемонисти, ћирилица ће нестати, уметност, књижевност, позориште, филм, ће бити у функцији изградње нове свести. Од Срба буквално неће остати ништа. Голи и боси скоро бесплатни хомо-фабер и територија за депонију онога чега се ЕУ гади.

   У овом тренутку бар толико можемо да ни случајно не бришемо Косово и Метохију из Устава.

   Теби то вероватно ништа не значи зато што ти је мозак већ препариран до стања сплачине, и ниси једини како се свакодневно уверавамо.
   Мени својим марифетлуцима нису могли ама баш ништа. Ту је наша идеолошка непремостива разлика.

   Sviđa mi se

   • Pošto mi se čini da je osnovni problem vas dvojice loš doktor ili loše pilule za lilule ili oboje i da zbog toga neke stvari ne možete da shvatite i komentarisaću samo kad mislim da trebam neke stvari razjasniti ostalim čitaocima. Prvo vi mene optužujete da hoću da izbacim Kosovo iz ustava. Kad i gdje sam to napisao? Smatram da Kosovo nije najveći problem ni Srbije ni Srba i za to sam naveo neke argumente a da nijedan niste osporili.Da krenemo redom:Tvrdim da su Bgd Šumadija i Vojvodina daleko važniji za Srbiju i da su ugroženi na način da ovih dana sa Agrokorom u ruke stranaca ide bogatstvo usporedivo sa Kosovskim a spominju se i PKB i još neke firme. Da li imate argumente da lažem?
    Tvrdim da je veći problem od Kosova i demografija.Čitava istočna Hercegovina ima 70000 a od Zrenjanina do Rumunije nema ni jednog sela osim možda Kleka koje se biološki obnavlja a Zrenjanin je 80 Km od Bgd.RS zauzima najplodniju polovinu BIH i ima manje od trećine stanovnika? I zaista mislim da liku čija kćerka radi od jutra do mraka ko roblje a njemu krivi nesretni A lbanci treba doktor i pilule a ne argumenti. Pa crni Mlinareviću kad će da rađa i odgaja đecu? ako ne stigne od posla kako da vratimo i zadržimo Kosovo kad nema ko a ako nema ko ustavom moš obrisat guzicu bez obzira šta u njemu piše.
    Tvrdim da je veći problem od Kosova i tehnološko i kulturno zaostajanje.Kad bi se i Srbiji proizvodila trećina mercedesovih motora i petina procesora naravno domaćom pameti a ne kao roblje imali bi para da na nekom imanju u Štrpcima otvorimo jaku fabriku izaposlimo tamošnje Srbe i lojalne Albance i na taj način preokrenemo situaciju u svoju korist a parama se može kupiti i naklonost moćnih. Bez znanja smo niko i ništa i samo će nas počistiti kao smeće i skloniti sa puta da ne smetamo.
    Ivkoviću recimo da na temu naseljavanja Kosova znam bar koliko i ti i odvratan si upravo zato što bezobzirno lažeš. Ako tvrdiš da je 30tih godina bila ravnoteža zašto ne navedeš konkretne činjenice koliko kako i gdje su Srbi naseljeni i kako se završila ta kalvarija?
    Tridesetih godina jeste bilo malo više Srba ali nikad preko 40%. Kraljevina je dijelom otkupila a dijelom otela zemlju u okolini Đakovice i na njoj formirala kolonistička naselja koja su imala po najoptimističnijim podatcima oko 20 000 stanovnika a u stvarnosti nikad preko 10 000 jer jednostavno na goloj ledini nisu imali od čega življeti pa su okolnim Albancima radili isti što i Albanci njima-otimali ljetinu i stoku.Na taj način su navukli mržnju koja je bila nepodnošljiva i svak ko je mogo odselio je prije WW2 a one koji nisu mogli su protjerali i pobili Albanci. Bruka je bila tolika da ni najvatrenije pristalice kraljevine ne spominju te događaje ali zato redovno posljedice pripišu drugu titi. Otac mog školskog koji je još živ ima nadimak „Đako“ i jedva je izvuko živu glavu iz svega toga.Brat i sestra mog pokojnog komšije nisu bili te sreće.
    Njihov otac je kao povratnik i amerike kupio dobru kuću i imanje u okolini Peći sa izvorom na imanju i oženio se i dobio troje djece. WW2 je preživljela žena i dijete dvoje djece je ostavilo kosti na Kosovu. Žena je poslije rata budzašto prodala kuću a imanje nije nikad i njeni današnji potomci ne znaju ni đe je bilo.
    I da ne zaboravim otkad se sjećam,a sjećam se od 80tih, Kosovo je najbitniji srpski problem i srce Srbije osim par godina kad je to bio Knin. I šta je bilo? Ostali smo ibez jednog i bez drugog a oni koji su se kleli da život daju Knin ne daju su i danas živi i dobro su se potkožili i zato odhebite sa svojim srpstvom na baterije

    Sviđa mi se

  • Hm,hmm..od prilike,hebes 21 maj Rakovicu,ZMAJ Zemun…pa, u horu sa Djindjicevom izjavom “ mi,gradimo crkvu,crkva gradi nas“ pri,tom,naravno,nije mislio na sebe i trnovu Ruzicu…nije ona kriva „‘mislila je da je trava „kad ono nije,nego izvoz malina i jagoda

   Sviđa mi se

 7. Svašta u božijem oboru… autor se žali što smo mu preneli text a nećemo da ovuliramo na njegove mudrosti, a njegov novi najbolji neprijatelj ga zastupa jer mu je tako u mogućnosti 🙂 a posvađaće se ko da gledam

  Sviđa mi se

  • Не жалим се ја ништа. Нити сам вам текст нудио, нити ми требају ваше овулације, нити треба неко да ме брани, нити ме брига за ваше пакости у покушају. Ко постави јавно неку своју писанију, може свашта очекивати. Бар ми не претите смрћу, као неки други што су радили, и хвала вам на томе. Мојим писанијама пар пута се изволео бавити и г. Пера Луковић на покојним „е-новине“. Како је то бављење изгледало, лако се може замислити. Па сад, ако ваше бављење почне личити на Перино, опростите, али није грех слутити да сте у сличном менталном статусу.

   И, погледајте: мој први коментар од кога је „све почело“, је сасвим кратак; једноставно, једна обична опаска која никога није могла испровоцирати. Да је неко други потписао, тешко да би изазвала икакву реакцију. Шта вам ово даље треба ви знате, ја не знам. Она БРМ-ова „критика“ шта је то? Па тешко је дискутовати са неким тако малициозним човеком, кога се ни најјаснија реалност не тиче. Уз то, пише у свом познатом конфузном стилу, да слободно можете читати његов коментар и уназад са једнаком шансом да успешно разумете шта је покушао исказати.

   Даћу Здравку још пар напомена и с моје стране је доста. Много више него што сам лично желео, али нико ми није крив што сам било шта овде почињао.

   Sviđa mi se

   • @Нимбус
    Нико теби и Млинаревићу не брани да вам је „Косово најважније“, овде се људи само спрдају са реалном претпоставком да у вези с тим нисте спремни да учините ништа више осим ку(ц)кања по интернету у потрази за „издајницима“, што је манир доминантан и код комунаца и код гибаничара (наиме, и комесари и црне тројке као угледни чеговићи и јунаци „по дифолту“ су одувек више волели да „ислеђују“ него да јуришају на бункере, та част је била резервисана за оне мање угледне – никоговиће), па се нико више ни не чуди, али на зајебанцију се порез не плаћа. Овде се међутим, окупљају људи који се не задовољавају паролама типа „не дамо, држава нешто дуради, све тотреба…“ већ као одрасли људи разговарамо о опцијама. Овде је својевремено Ненад Булаја написао серију текстова у којима даје конкретне предлоге на косметске теме, али му се нешто десило, нестао је као мачка с јебалишта и никада се вишењ није јавио… обрисао налог на Фејсбуку, шта се деси са живим човеком – Бога питај, надам се да је добро. Зашто ја све ово помињем? Зато што су га пре него што је нестао, патриЈоте напале како „издаје Косово“ и „предаје га Арнаутима“, што не би било нелегитимно да су исти рекли шта треба радити, ко то тачно треба да уради и где је сваки од њих у целој причи. Што се мене тиче – ево овако матор и џангризав спреман сам да се прикључим Здравку и Крунском савету чим Србска Војска у осветничком заносу пређе мост на Ибру, ни минут пре тога, јер имам лоша искуства на сличне теме, а ко од мене очекује да у исто говно три пута угазим – може да је’ оно што се не је’. А вас двојица, па предлажем да се угледате на војводу Вука и Бору Вукмировића: пошто сте трећепозивци, пробајте уместо што „чувате интернет-ћуприје“ – дузмете пушке у шаке па у четнике и партизане, али овог пута против истог непријатеља. Тебе ћу наоружати лично, а Млинаревић нека купи пушку, он има добру пемзију а чујем да ће добити и предизборни регрес.

    Sviđa mi se

 8. kolevka srpske drzavnosti nalazi se u Crnoj Gori i Albaniji, Kosovo je besmisleno bez izlaska na Albansko more, sto je bilo jasno svakom u balkanskim ratovima… na Kosovu je jos pre doba SLobe zivelo samo 10% Srba, kako mislte da na ovaj patriJOtski nacin resite problem? Ne treba vam jedna Srebrenica nego pet Jasenovaca .. i treba vam jedno 2 miliona izbeglica asimilovanih u Srbende .. jako realno
  ukratko kad Srbin pocne pricu o Kosovu, kao da je jeo bunike

  Sviđa mi se

 9. na Kksovu treba cuvati tragove nase kultuure po svaku cenu, to su Grci predlozili, pa su bili ismejani .. jedino to se moze u narednih par stotina godina

  Sviđa mi se

  • BrM-e ne budi taki pesimista nije sve tako crno. Kod Albanaca natalitet stagnira a logično je i da će se sad kad nema Hodže kretati ka moru i zapadu kao prema bogatijim krajevima a nije isključeno da su već dostigli maksimum kad je brojnost u pitanju. Sa druge strane radi se o tehnološki i na svaki drugi način inferiornijem narodu a pošto su nam komšije i osim Grka nemaju ozbiljnijih država u komšiluku vrlo su podesni za asimilaciju. Plemenska organizacija se svugdje u svujetu gubi nakon što nekoliko generacija živi u relativnom blagostanju pa i kod njih a to se upravo dešava.E sad druga je priča da se bez …. ne ide u svatovi odnosno kakve su naše mogućnosti asimilacije a na tom pitanju jednako rade i vlast i opozicija u koju ova dvojica sebe ubrajaju i čak to rade na približno isti način samo je celofan u koji je sve umotano druge boje

   Liked by 1 person

   • da bi nekog asimilovao treba prvo to da planiraš … a ne da maštaš o genocidu bez muda, luda i oružja .. sve je tačno ali oni su asimilovali NAS u 19. i 20. veku u Albaniji

    Sviđa mi se

 10. @branadelmar
  Зар није, пре расправе о могућностима, потребно утврдити основни став? Надам се, да смо спремни да поштујемо Устав. Зар је немогуће, да се усагласимо, да је наш став, прво да поштујемо Устав и да је питање Косова и Метохије за нас најважније? Тек онда долази на ред разматрање, како одбранити тај став. Зашто и чему служи међусобно расправљање, ако се око претходног не слажемо? А види се, да постоје лични анимозитети, који спречавају, да се и око неког основног минимума сагласимо.

  Sviđa mi se

 11. @prevrat
  Изненађујеш ме својим коментаром, ако је био у вези односа Нимбуса и мене. Зар је теби необично, да се призна, да је неко други у праву и да је нешто саопштио, са чиме се саговорник слаже? Ти, Нимбус и БРМ се познајете дуго. Као да сте били и сарадници. И сада када сте се разишли, као да све што неко од вас саопшти, ништа није тачно? У Нимбусовом тексту „Влада националног спаса“ има још тачака са којима лако могу да се сагласим. Зар је то толико чудно? Озбиљан је текст, па не стижем са коментаром.

  Sviđa mi se

 12. prevrat
  7. oktobra 2017. u 07:22

  @Нимбус
  Нико теби и Млинаревићу не брани да вам је „Косово најважније“, овде се људи само спрдају са реалном претпоставком да у вези с тим нисте спремни да учините ништа више осим ку(ц)кања по интернету у потрази за „издајницима“, што је манир доминантан и код комунаца и код гибаничара…
  ИТД…ИТД…бла, бла бла…

  Види, јаране, ‘вака је прилика,
  Не може овде нико да се спрда са мном. Можете само да се бекељите к’о Циганчићи из новосадског „Бангладеша“, ту сте негде по вокацији.
  Што се спрдње тиче, могао бих ја с тобом да се спрдам из простог разлога што си ти а не ја за пет година променио пет политичких убеђења. (ДСС-СНС-ДВЕРИ-НОПО-САВЕЗ ПРОЛЕТЕРА; извињавам се ако нисам потрефио баш редослед твојих политичких трансформација из гусенице у гусеницу).
  Нисам ја тебе убеђивао да се учланиш у ДСС, него си ти мене убеђивао да се вратим. (А шта си ти тражио у ДСС ни ти не знаш, те се око тог питања не вреди мучити).
  Нисам ја гурао Николићу стиропор под гузицу на оним фамозним демонстрацијама са падањем у несвест, већ ти, тако паметан.
  Ко те је могао убедити да је Вукадиновићев НОПО превара? Нико! А јесмо те опомињали. Ти све знаш боље. Кад је Тулимировић шутнуо Ђолета-Вуну у дупе, по принципу домино-ефекта Ђоле је ухватио твоју буљу на волеј.
  ИТД…
  Уз дужно поштовање према твом војничком доприносу и разумевању у косу (један од бољих и свакако врло оригиналан напис који сам прочитао), из укратко предоченог се види да си ти за политику дудук.

  Но, како год било, немаш право да лажеш.
  Немаш право никоме да импутираш оно што нису ни изричито рекли, нити индиректно заговарали.
  Нађи, где ја заговарам те партизанске будалаштине о којима трабуњаш? Велиш:
  „…Што се мене тиче – ево овако матор и џангризав спреман сам да се прикључим Здравку и Крунском савету чим Србска Војска у осветничком заносу пређе мост на Ибру… ИТД…ИТД…бла, бла, бла…“
  Свакоме је јасно да од тога нема у садашњим костелацијама ништа.
  Ја упозоравам да НЕ СМЕМО = дакле СВИ ЗАЈЕДНО, НЕ БИЛО КОЈИ ПОЈЕДИНАЦ неком својом волшебном моћи, дозволити да се из Устава избаци Косово и Метохија. Барем толико можемо. Шта је ту грешно и/или будаласто? Такво залагање може сметати само онима који ХОЋЕ ДА ИЗБАЦЕ КОСМЕТ ИЗ УСТАВА, а не смеју то јасно да изразе, па је лакше ад хоминем нападати оне који су против промене Устава у том делу.
  Залагање за враћање служења редовног војног рока није позив за намицање калпака и јуриш на Бондстил, већ залагање за враћање служења редовног војног рока. Ко в Сербије има зрно здраве памети, сложиће се да је то исправно залагање.
  Треба ли се супротставити нападу на здраву памет деце, која је увелико у току? Па треба, али ти с тем немаш ништа.
  Да ли је Србији потребан ССП са ЕУ, којим губимо милијарду евра годишње?
  И тако даље.

  Знам ја Макају, и знам да су људи из те опције били или јесу на страшном удару. Шта је било са Макајом не знам. Знам да је Милију Ћућу прогутао мрак.
  Друштво у коме се такве ствари догађају није никаква народна власт у било каквом облику, већ режим, насилно владање народом.

  Може ли све оно што је у Србији остало на каквој-таквој патриотској страни направити консензус око тих неколико кључних питања? Ако сам ја, као монархиста спреман да питање монархије одложимо за боља времена зарад СПАСА ОТАЏБИНЕ, зар и ви који немате тај изворни србијански национални „филинг“, не треба да понешто сузбијете сујету и ставите се на диспозицију људима који ће Србију водити са највише одговорности? Да се без тешких рана из ове калварије можемо извући није могуће, али ја држим да је могуће да се спасемо. У Србији је монархиста око 15-20%. Ако им се придружи још бар толико патриота других опција, то већ постаје снажан фактор, да не кажем доминантна сила. Што би такво организовање вероватно привукло јоште више „војске“, нека остане као претпоставка. Опет, питање „А ко“? Па они који су спремни да отворено уђу у сарадњу са Круном.
  Може се сарађивати са Аном Брнабић а не може са Карађорђевићима?

  Тако, мој дрчни Драгославе, можеш ми доставити реквизите, ваља ће, али ја о томе нисам писао, нити сам спреман да децу без везе гурам у смрт.

  Sviđa mi se

  • ne možemo se dogovoriti oko osnovnih stvari kad mantrate očiglednu besmilicu da je Kosovo najveći problem Srbije .. a Banat pust, cela južna i istočna Srbija, samo se dinarci na zapadu drže a i oni su počeli da se iseljavaju u CG gde ima posla ..
   Ne Kosovo je nažalost odavno postalo jedan od najmanje bitnih problema, okrenite glavu na sever tj. oko sebe .. doselili ste se sa Kosova pre više od 300 godina a još niste prihvatili novu domovinu

   Sviđa mi se

   • Не можемо се договорити зато што је највећа пустиња у твојој глави.
    Честитам ти на позитивном зеленаштву. МНЕ у пуном процвату! Па врати се тамо, ето срдачно те молим, врати се тамо да свима буде боље, и нама и теби …и да ти не помињемо пркно..

    Sviđa mi se

  • Hm,hmm..Dacic i Vulin, “ lazni komunci“, nisu se kao Palma,pridruzili zapadnjaku Betovenu,oni,imaju svoju internacionalu..“ sav svet iz temelja se menja,danas si.peder,sutra si sve „

   Sviđa mi se

  • Hm,hmm..“ Filing“, porodici,moje majke udariomje, Arsenik III Carnojevic,preselivsi,njene pretke u Srem..sa,dodatkom,jednog dede po ocu,solunca,od strane “ cika Pere“..Petra Mrkonjica…frncuskog legionara,sa dobro izucenim “ zanatom“. Svi se kunu u Kosovo ravno,..pa, ko “ podunavske svabe“.. Siptari,troduplo placali,otkupljivali, i sada,uz birkanje “ krstenica za VES“, neko treba da ga povrati.A, porez, na promet,nekretnina,niko nije platio,ugovori nisu bili u

   Sviđa mi se

  • Poznato je da postoje korisni idioti u politici, ti se iz petnih žila trudiš da dokažeš kako postoje i oni beskorisni. Mada si solidno upućen u moj politički aktivizam, zajebo si se glede SNS – sa njima nikada nisam imao veze, osim što sam dva puta iz čiste znatiželje iskoristio besplatan prevoz do BG kako bih video o čemu se zapravo radi, ko su ljudi koji ih podržavaju, ima li tu politike ili se (opet) sve svodi na tipično srbsku palamuđevinu sa mnogo krupnijeh reči na koje se porezA ne plaća. Što i ti odlično znaš jer si čitao moje dve reportaže na tu temu, ali voliš da lažeš iz prostog razloga: Ja sam tvoja (i tebi sličnih) nečista savest jer sam sve ono što vi nikada nećete biti. Nemaš se ti meni šta osvrtati na vojničku i pripovedačku karijeru jer nemaš pojma ni gde sam ni za šta sam ratovao, niti sam u rat išao da bi se ti bolje osećao… Kad već pominješ Milutina Ćoru red bi bio da ustaneš i staneš mirno pred prodavnicom jer je i on radio sve što ti nisi, ali kome ja to pričam?!

   U vezi DSS i mog poziva da se vratiš „u borbu“ priznajem da sam ispao naivčina, ali nadam se da mi je olakšavajuća okolnost to što te u to vreme nisam poznavao; kao što sam želeo da verujem da je DSS stranka koja može da se promeni. Imaš o tome tekst na NSPM „Vostani Vojo“. Kao što imaš i moju polemiku sa Nebojšom Bakarecom koji je pokušao da bude duhovit kao ti pa ga je izduvao na otvorenoj sceni, kao što bi i ti da nekoga zanima tvoje trućkanje. Radi ostalih koji nisu detaljno upućeni u celu zavrzlamu – Bata Nimbus ne može da shvati kako neko putujući ka cilju može da menja prevozna sredstva; pravi SrBBBBBin ako iz Veliku Planu krene za Smederevo vozEm pa se voz pokvari – ostaje u vozu dok se on ne popravi, kneževa kletva mu ne dozvoljava da pređe u autobus ili taksi. Ako nekoga baš zanimaju detalji – neka se javi za linkove tekstova u kojima objašnjavam detalje.

   I na kraju, ja nisam MIlan Milenković i meni ne treba nikakva vrsta reklame jer ne jedem novinarski lebac. Zbog toga, ovo je tvoj poslednji tekst na Prevratu, a bićeš onemogućen i da komentarišeš. Ne jer si me nešto uvredio, već jer su prepucavanja s tobom potpuno beskorisna i čisti larpurlartizam. Ti jednostavno voliš da mrziš, a mržnja je bolest za koju Prevrat nema lek.

   Sviđa mi se

   • Hm,hmm….mozda je malo prestrogo,doduse,nije mojecda sudim,mozda je mera za mrznju,da,mesecno uplacuje 1.000 dinara,na naplatnoj rampi,za surfovanje po „prevrat“ pisti Monte Karlo….trke.

    Sviđa mi se

 13. Hm,hmm…nije dovoljno,da neko bidne “ brozojebac“, pa da bidne u pravu, a asrbiji i Srbskom narodu ( bez drugih naroda), bidne lepo i bericetno. Ipak,hebeni je imao na vratu, 22.000.000 stanovnika,a ne 390.000 kao okrug Sumadija. Kara,pa jos Djordjevic,vidljivo nisu resenje,sas navijacima,delijama,kik boxerima…ima toga i bez njih,izvozili smo ih na zapad,ali su nam ih vrnuli sas sve Karu od Djordjevica. Jer,kod djordjevica kare, u Banatu,treba da bidnu,feudalci,plantazeri,sas uvozni Zmaj i Imt…iz Indije,samo se ne zna kuj ih je izveo,imkuj grize profit. Inzenjer,koji jebtamo,oduvao na montazi,ni rec nececda prica na tu temu. Prevoznici DSS uglja, do EPSA i nazad, sas Danu u invalidskoj penziji,nisu nasli resenje, kalemar,bok da mu dusu prosti,je kalemio nekaj,sas Tudjmanom…po BiH..neke,kasijare valjda za “ humanu retorziju“ sve lelemud do lelemuda,cim,moraju da se sluze sas ,nacertanijima,do 1954. Godine, delima mudraca Stojadinovica i Pavelica,a da pripomaze Mita Ljotic, optuzen za tezi saobracajni prekrsaj,sa smrtnim ishodom,kod Zidanog Mosta,poout onoga boskovica,stomje na Ibarskoj,vozio 150 na sat,zurio covek,majstori polagali crepove,na tavanima “ u krugu dvojke“.

  Liked by 1 person

 14. @zdravko
  „Rudna bogatstva Kosova su vrlo sporna jer ih je Turska dala pod koncesiju strancima shvatajući da se kraj bliži.“ Твоје схватање, да неко узима концесију зато што нема користи је показатељ твог знања о економији. Када сам те питао за мејл адресу, мислио сам на могућност слања текстова, који су написани од писменијих, паметнијих људи, који имају и са више знања од мене. Ти си ми послао мејл адресу, али си одбио сваку преписку. Много и олако речи употребљаваш. Узео си у уста и моју кћерку коју сам поменуо, као пример, да неко ко много ради, нема времена за сајтање. Нажалост, НЕ МОЖЕ, да има деце. С друге стране, мој син, који живи у банатском селу има троје. То смо све и опширније могли да разјаснимо у директној преписци, коју не желиш. Ваљда ти је сајтање остало последње задовољство?

  Sviđa mi se

  • Naveo sam da su sporna jer ih je pred balkanske ratove Turska dala pod koncesiju uglavnom Francuzima na 100 godina a nigdje nisam rekao da su Francuzi to uzeli a da se ne isplati a neki koji se u istoriju razumiju malo bolje od mene tvrde da je isplativost tih koncesija razlog francuske pomoći Srbiji i prisustva na solunskm frontu a ne prijateljstvo.Vaše titule pravnika… dr mr me uopšte ne tangiraju u životu sam upoznao nekoliko desetina raznih prof dr i bar pola su školski primjer oksimorona u svakom pogledu od morala do struke. Ako želite da dalje diskutujemo onda će te morati osporiti argumente koje sam naveo da Kosovo nije najveći problem Srbije a ako ne možete onda smo diskusiju završili a iz istog razloga ne vidim ni zašto bi se dopisivali. Što se tiče vaše kćeri meni je žao što ona ne može imati djecu ali o njoj sam pisao samo na osnovu podataka koje ste vi ovdje iznjeli i i dalje smatram da su liku kome su veći problem Albanci nego što mu djete radi kao roblje potrebne tablete a ne argumenti isto kao što smatram da je čovjek koji stalno priča o bilo kom problemu a ne samo Kosovu a ništa ne preduzima ili fukara ili budala ili oboje jer što bi ovdje u hercegovini rekli lako je tuđim mlatit gloginje. Što se sajtovanja tiče u zadnje vrijeme sve manje pišem na internetu jer ne vidim svrhe jednostavno ljudi poput vas vide samo sebe i svoje interese i mislim da se problem može riješiti samo drugim poluvremenom u kome ja neću učestvovati

   Sviđa mi se

   • Hm,hmm…sva ta rudista su i danas korisna,sa novim nalazistima.To je,stari problem,ulaganje u proizvodnju,kvalifikovana radna snaga..tako SNS,pare,rasprcali,clanstvo nepismeno,drugi pismeni necdolaze u obzir,koncesije dolaze,cesagija none radi.Sada,dolazi na red Velja,da da,kucice naplatnih rampi “ pod koncesiju“… A,turci,i Dzingis Kan,su bili ljisice…sa porezima. Kada osvoje,skidaju porez…Turci su,zatekli “ cistokrvni,srbski porez 30-40%“, uveli su „‘desetak“.. 10%.. pa,vozi misko 500 godina. Inace,davati tudje,pod koncesiju nije greh,ali svoje jeste,dvogresno,dajes svoje,uzimas mito,,/“ donosis bolne odluke“..“ Njega ili ga“..

    Sviđa mi se

 15. @zdravko
  Нисам веровао, а многи су ми то причали, да су Херцеговци најгори сој на овим просторима. Лепо си то потврдио из мрака у коме живиш. Не признајеш туђе знање и потцењујеш „u životu sam upoznao nekoliko desetina raznih prof dr i bar pola su školski primjer oksimorona u svakom pogledu od morala do struke“!!?? Које си ти струке и знања, да можеш процењивати туђа знања? Кажеш, да си разочаран резултатима сопственог сајтовања? Зар си очекивао, да те неко разуме и подржи у твоме незнању и неразумевању?

  Sviđa mi se

  • Hm,hmm..Ercegovci, sa onoga sviheta,su i Vuci,hajduci,uskoci…nadlezni,za srBstvo,spas istog,pa su,spasavajuci eurokrem,izmestili proizvodnju iz Gornjeg Milanovca..u “ zavicaj“..kao,po reziji, Emira od Kusturice,radni naslov “ Nemanja“, pa pravac “ karadjordjevici lete u nebo“..a,sultani,na zemlji u Sarajevo,udaje cerku za princa ( nije NSU-PRINC).. Nego uzivo,…“ sirotinja je i bogu teska“, “ jede i ocima“.. Ko Seselj,prejeo se na groblju,trcali su po vodu… http://rodoljub-draskovic

   Sviđa mi se

 16. @zdravko
  Твој и јесте проблем, што тражиш аргументе, а сам их не дајеш. Који ти је то „професор“, који по својима сере? Где је име и презиме? Или неће „здравку“ да противречи? У коју ли ти групу спадаш?
  Погледах и линк на који си ме упутио. Видим, да је из краја у коме расту дични Херцеговци. Наравно, нема аутора ни сајта ни текста. Где си у тексту нашао „аргументе“? Празно теоретисање, па је и твој поменути профа могао себе у томе да нађе. Сумњам, да је текст и прочитао, с обзиром да је од наслова, млаћење празне сламе. Видех на сајту и „теме“. Јуначки, аутошовинизам у пуном замаху. Сада ми је јасно зашто узимаш вијагру.

  Sviđa mi se

  • Hm,hmm…argumenti su vidljivi iz mog priloga o Takovo Gornji Milanovac,sa “ vizuelnim pojacalima“, u crkvi Rakovica,i crkvi kod Trstenika,u kojima se sa ikona,kezi Ercegovac Vuk Draskovic,pa ce,naredne, ne ercegovacke generacije,da mu se klanjaju,i pale svece, kao komsije Danice Draskovic u Pljevljima http://pop-maca

   Sviđa mi se

 17. @zdravko
  Имаш ти о чему да бринеш и пишеш. Мани се КиМ, ако ти не треба. Што нас не упознајеш шта ти Глигорије ради у завичају?
  Fotografije demantuju Grigorija
  Otkud pravoslavni sveštenici na misi ubijenim ustašama?
  Не знам како се поставља линк, али ће се ваљда нешто појавити.

  Sviđa mi se

  • Fotografije nisu jedino što ga demantuje demantuje ga čitav njegov prethodni život i ne samo to nego crkvu demantuju i Kačavenda i Risto i još puno toga.Ne postoji organizacija u kojoj moš za 10 godina od zanatlije do vladike pa taman i da sam bog pomaže a to kod njih može. Nastranu to što je on 92 bio vojni obaveznik ko i ja pa je kidnuo i pošto nizašta nije sposoban zamonašio se. I sad bi ja trebo u boj (ne mora biti ni na kosovu ni puškom) sve sa Durićem Dodikom i Acom???? Naravno da mi ni na pamet ne pada i to je osnovni razlog zašto se svađamo

   Liked by 1 person

 18. @zdravko
  „Шта чинимо унижавајући свету Српску православну цркву премеравајући је и пресуђујући по упосленицима у њој, поистовећујући грешно и трулежно (такви смо сви, људи смо само, мантија не чини анђела) са два миленијума постојања, саборности, спасења, духовности, смираја и спокоја која су за њом и, даће Бог, још небројено миленијума пред нашим олтарима?!“ Није баш да се свађамо! Само сам ја несклон пљувању по самом себи, или по нама. Овај цитат је из текста о књижевници Милер, која управо гостује у Бгд, а могу ти исти послати.

  Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s