Иван Плавша: Мој манифест (2)

створили су систем да вечито једни те исти буду у политици и да нико не може да их легално склони, сем ако се нису замерили шефу или финансијеру тајкуну.

Без ове две ствари, промене изборног система и децентрализације Београда, немогуће је градити институције нити ефикасну државну управу. Ово је темељ од кога треба почети.

Користим ову прилику да присталицама Југословенске краљевске војске у отаџбини упутим апел да обрију браде, оперу и ошишају косу. (…), краљ ускоро долази. Радујте се окупани, као да сте витезови причешћени и миропомазани. Престаните (…) да носите униформе или делове униформи, ви нисте војска. Те униформе нисте запленили од ваших смртних непријатеља комуниста, него сте их купили на војном отпаду или сте их дужили као резервисти.

 

obilići kim

Промена изборног система.

На локалу комплетно већински, као свуда у нормалном свету, и мешовити изборни систем за посланике Народне скупштине Републике Србије, где би се гласало у 147 изборних јединица, односно да свака изборна јединица буде једнака јединици локалне самоуправе којих на територији Републике Србије има 147. Укупно да Нарадна скупштина има 200 народних посланика, а остатак до броја 200 чинили би посланици који би били изабрани по пропорционалном изборном систему, сходно управним окрузима, и сигурна места за посланике националних мањина.

Значи:

1) Изборне јединице у којима би се бирали народни посланици већинским системом и број изборних јединица је једнак броју општина у Србији. Зашто да градови као што су, рецимо -Владичин Хан, Сурдулица, Ћићевац или Деспотовац, немају народне посланике који ће директно да заступају њихове интересе? Укупно има 147 јединица локалне самоуправе, односно општина, од тога град Београд има 17, те би из Београда толико било народних посланика и то би био почетак децентрализације Београда.

2) По пропорционалном изборном систему би се бирало на основу броја освојених гласова странке или покрета у административним окрузима којих има 29, и то на основу првог круга гласања.

3) Остатак би представљала места за националне мањине.

Гле чуда… Смањио би се број народних посланика са 250 на 200.

Оно што политичари стално причају – како треба смањити број народних посланика – никада неће да се деси, јер су њима потребна управо посланичка места како би подмирили предизборне коалиционе партнере; обзиром да већи број тих коалиционих партнера представљају мотокултиватор странке. То су странке чије чланство може хоризонтално да се наслаже у приколицу од мотокултиватора. То вам је, отприлике, простор у који стаје мало више од кубика шљунка, ако вам је лакше да тако визуелизујете ово што сам написао. Уз то, додајте звук мотокултиватора док иде узбрдо… Нит’ мање странке, нит’ веће галамџије. Ако оставимо пропорционални систем и смањимо број посланика, на први поглед добићемо уштеду, али када погледамо колику штету праве ти дизачи руку, не постоје никакве уштеде, већ опасност да начине већу штету.

Да ли ће икада ово у Србији да се деси?

Промена изборног система и децентрализација Београда? Лично не верујем, а написао сам разлог због ког неће; створили су систем да вечито једни те исти буду у политици и да нико не може да их легално склони, сем ако се нису замерили шефу или финансијеру тајкуну. Наравно, постоје људи који се баве политиком, а циљ им је добробит ове земље, али они у овом систему једноставно не успевају. Све оне који су хтели да се ова земља из корена мења, оне праве интелектуалце су од петог октобра па до данас склонили у страну како им не би сметали, а оне које су остали у политици, маргинализовали. Све остале који се не слажу са њима и који их критикују решавају по принципу:

НАРУЖИ СВЕ ОКО СЕБЕ, КАКО БИ СЕ СТЕКАО УТИСАК ДА СИ ТИ ЈЕДИНИ ЛЕП.

Наиме, они овај политички систем представљају нормалним и страшно би било да неко предочи народу шта је нормално, а шта није, и како се живи у тим стварно уређеним земљама. За своје неуспехе криве народ, јер када тај народ гласа за њих онда је добар, а када не гласа или не изађе на изборе, онда је глуп, примитиван, полуписмен и крив за све… Ако би се којим случајем променио политички систем у већински који, између осталог, представља И обавезну дебату између кандидата, онда би ове што нас вечито јашу народ могао да упореди са другима, могао би народ да их приупита за минули рад, имовинско стање и многа незгодна питања. Зато овај мој пост на блогу нико од политичара неће да подели, као што нису ни раније моје постове. Њихови заступници на друштвеним мрежама има да ме нападају, плус баксузи којима нико и ништа не ваља.
Таман посла да народу неко отвори очи. Битан је хаос, сплеткарење, спиновање и да се по ко зна који пут обећава нешто што никада није испуњено.
Без ове две ствари, промене изборног система и децентрализације Београда, немогуће је градити институције нити ефикасну државну управу. Ово је темељ од кога треба почети.

Права децентрализација Србије није подела на некакве регионе. У развијеним земљама региони постоје као логичан след историјских дешавања. Немачка има покрајине које су некада биле државице које су се ујединиле. Швајцарци имају кантоне који су се ујединили у конфедерацију у 14. веку, после победе над Светим римским царством које је основао Карло Велики. Ми смо, господо, били под Турцима. Права децентрализација Србије је децентрализација Београда у више фаза, у дужем временском периоду. У том Београду је највише пара, значи највише се краде. Испумпавају се милијарде годишње. Све је тамо сконцентрисано. Одузмите могућност политичарима да буду Београђани и јако брзо видећете резултате. Знам да разумете на шта мислим.

 

Сада следи део текста за ову интелектуалну Србију, да ме они разумеју, пошто не воле баш да читају народни језик којим пишем.

Надам се да ће ваш мозак да апдејтује ове моје фронталне конфесионалне агитације простом народу српском. Ако ви нисте ово прочитали, већ ваш фрееланце социал нетwорк Админ, замолио бих те друже Админе да пренесеш ово моје антитеистичко хејтовање својему послодавцу. Препричај му да га истангира, а ово сад нек’ прочита својевољно и спакује у сопствени дискуциони мислећи фолдер у тефтер. Препричај му овај мој пост као скраћену верзију школске лектире са нета. Немој само да му кажеш да се Ана Карењина бацила под воз. Да не брине. Поздрав од мене и нека одговор објави у свом сајбер порталу.

Превод на СНС српски језик
(јалбидалби језик)

Не надам се да ће васх мозак да привати ово, дали ће или неће ВИ природне лепоте сербиа, потомци Немањића али глумаца из ТВ серије на СНС РТС 1. Ако ви нисхте ово рашчитали већ онај који зна науку с читание на глас а вама читао на, јалби прверио далби прочитао стварно, али није. Немојте да препричате Вуцхицу ово схта сам написао, он зна да цхита, чак и у себе и крај себе.. Од вас волео бих да чујем како би неко препричао ова теxт. Волео бих да преприча онај што има 800 еврића висак, да ми да 400, а ја да га заврнем и с тие парице одем на море и не уплатим Вуцхицу. Ево иститловао сам вам овај .тxт и другарски поздрав надам се да це се некад видите са моном.
На крају ево ботовима још мало знакова интерпункције, па нека их распореде како хоће. ; : _ ) / ??? % $ # „ ! , , , , * = = Неки додуше и нису. ал’ шта том има везе. Њима је то исто.

 

Превод на престолонаследни Карађорђевић језик.
.МП3
Не надам се да ћете васх мозак привасти ово, да ли ће или неће ВИ природне лепоте србије, потомци Немањића али глумаца из ТВ серије на СНС РТС 1. Ако ви нисте ово разјасли већ онај који зна научну ријеч на гласу и читао на, јал би прверио дал ‘прочитао стварно, али није. Немојте да уверите Вучићу ово што сам написао, он зна да чита, чак и у себе.Ево иститловао сам вам овај тxт и другарски поздрав, надам се да ћете се некад видети са мном. На пријему у вите двор који је мој хаус.само онај који је за Кара, карађорђевице, а против Немањице из ТВ серије.

Ако желите да чујете оригинални изговор Александра Другог Карађорђевића, текст изнад копирајте у Гоогле преводилац. Подесите лево „енглески“ десно „српски“ и кликните у десном делу испод преведеног текста на знак за звучник. Оригинал престолонаследник када прича матерњим језиком.
А ево и ја сам то урадио за вас који сте тренутно на мобилним телефонима и не гледате како прелазите улицу.

 

Пре него што присталице монархије изведу импулсивни комитски напад на моју личност и српство, због обог клипа са ЈуТјуба, молио бих да прочитају ово што следи.
Верујем да се њ. к. в. Александар ИИ Карађорђевић не би наљутио на ову моју шалу. Лично сматрам да место председника Србије треба да се укине и да се вратимо патламентарној монархији. Одмах ће разни политички теоретичари да овај мој предлог прогласе назадним.
Знате шта?
Да смо ми Француска и да смо имали буржоаску револуцију, Наполеона и све остало, било би, к’о што народ каже – са коња на магарца. Међутим, ми смо Србија, били смо део Отоманског царства и живели смо доста дуго у једнопартијском систему.
Имамо 27 година вишестраначки систем који је далеко од демократије. Далеко смо и од демократског друштва. Хајде да погледамо резултат свега тога кроз личности и дела досадашњих председника.
Почели смо са диктатором који је по цену опстанка на власти увео земљу у конфликт са целим светом, њега је као метадон хероин заменио необавештени намћор, па је онда изборе добила једна обична кохабитована амеба која је створила овод данашњег психопату, а у прелазном периоду између амебе и психопате имали смо Туту Бугарина из Крагујевца. Ако упоредимо њих са Александром ИИ, то што слабо говори српски језик је ситница у односу на тешке душевне мане ових поменутих. О томе колико су досадашњи председници Србије, интересне групе око њих и пратећи кокошари опљачкали Србију, уништили… То су цифре од којих се обичном човеку заврти у глави. По неким рачуницама, из Србије су изнели 51 милијарду долара. ЕЈ, ПЕДЕСЕТ И ЈЕДНА МИЛИЈАРДА ДОЛАРА! Да су Карађорђевићи имали те паре пред Први светски рат, не би им били потребни савезници. Разбуцали би сами Аустроугарску монархију и милитантну царску Немачку. У Бечу, посластичарнице би данас имале називе писане на ћирилици, у опери би им редовно гостовао Аца Лукас и Цеца, а Немачка би се свела на Берлински пашалук. Талијани би производили парадајз да их наше домаћице стављају за зимницу у флаше од венецијанског стакла, свака плажа у Шпанији би се звала Милочер, па се само дода број.
Међутим, људи који су опљачкали Србију и њихови саучесници, су створили систем да су практично недодирљиви. Њихова деца и фамилија их наслеђују у политици и свему.
Ми, у ствари, у менталном смислу имамо разједињену Србију – на мале психотичне државице којима владају самокрунисани политичари, владари који су свој свет претворили у засебну државу у држави. Владају као деспоти својим малим царствима и ако заврну једни друге за паре, ратују преко буђавих медија и дневне штампе. Та њихова царства немају географске, већ материјало-интересне границе.
Зато мислим да треба да променимо изборни систрем, децентрализујемо Београд, укинемо место председника Републике Србије, јер ми као република у правом смислу те речи нисмо, и постанемо парламентарна монархија.
Александар ИИ Карађорђевић не би био крунисан, него неко од његових потомака или потомака Карађорђевића. Наравно, за тако нешто би се припремио, био у обавези да заврши војну академију, да се школује на тему међународног права и односа и дошколује се на некој од страних академија. У том прелазном периоду место председника државе би обављао премијер.
Војну академију би морао да заврши, јер сутрадан када постане краљ, биће врховни командант оружаних снага. Да ли вам је познато да је принц Чарлс завршио морнаричку академију и да је командант британске морнарице?
Хајде сада да упоредимо овај мој предлог са тренутном ситуацијом коју имамо.
Имамо самокрунисаног монарха Психа који командује војском у рату и миру, а да није служио ни војску. Имамо нашега Била Клинтона, а да није демократа. За министра одбране имамо мушкарца под фалинком јер није способан за одслужење војног рока. Шта се тим људима дешава у глави, верујем да ни најбољи психијатри не могу да докуче у потпуности. Такви се не лече само медикаментима, него држе затворени у тапацираној соби.
Уместо да су у тапацираној соби, код нас такви људи воде државу, командују војском и болесно држе све под контролом. Имају мала уставна овлашћења и велику моћ захваљујући паралелном систему којег су створили.
Према томе, мој предлог је изузетно савремен и напредан у односу на ово што данас имамо. Не само то, него и изузетно ментално здрав.
Сам чин крунисања треба да буде добро организован и светски догађај о коме ће се причати месецима. Нека кошта колико треба, може да се плати парама заплењеним са оф-шор рачуна. Бивши власници рачуна могу церемонију да посматрају на великом видео биму који би био постављен у кругу затвора где су на робији.
Иначе, спреман сам да њ. к. в. Александру ИИ изнесем овај предлог, те ето може да уприличи пријем за мене. Обзиром да сам већ једном био на пријему у Белом двору, давне 2003, молио бих га да се не служе они крекери на које је убодена чачкалицом чајна кобасица и какчкаваљ. Од онога човек не мож’ се наједе, појео сам две тацне и отишао гладан кући. Најбоље да се скува пасуљ и нека салата. За дезерт нек’ његова жена умеси неке једноставне грчке колаче. Да са члановима Крунског савета ручамо к’о људи, а да ми се ти исти чланови не мрште кад будем удробио ’леба у пасуљ. Да се смешкају. Ето, могао бих да смислим посебан рецепт за тај пасуљ и да припремљен на тај начин носи назив: Тхе Роyал Беанс и да се традиционално служи на Белом двору.
Користим ову прилику да присталицама Југословенске краљевске војске у отаџбини упутим апел да обрију браде, оперу и ошишају косу. Немате потребе више да жалите за краљем, краљ ускоро долази. Радујте се окупани, као да сте витезови причешћени и миропомазани. Престаните са вашим иконографијама и кореографијама, поготово да носите униформе или делове униформи, ви нисте војска. Те униформе нисте запленили од ваших смртних непријатеља комуниста, него сте их купили на војном отпаду или сте их дужили као резервисти.
Ово је апел, али краљ кад буде крунисан, наредиће вам да учините то што сам вам написао, а ви покажите колико волите краља и учините то пре његовог наређења.
Бог је на небу, краљ на земљи. Овом првом довољно штете владике СПЦ, а немојте ви овом другом. Довољно му штете самозвани четници алави на паре који носе одела и кравате типа Војислав Шешељ, Вук/Дана Драшковић нови профил и тамо неки магарац Шормаз који не може да уради ни три склека.
С обзиром на то када постанемо монархија, развијаћемо се економски нагло, поготово пољопривреда и сточарска производња, па ето и за вас биће посла у кланицама од Тополе па до Равне горе. Моћи ћете ту да кољете прасад ЈУС која ће да иду у извоз и слободно певате:
Дрма ми се дрма ми се на шубари цвеће
убићемо, заклаћемо
Француска обрада прасића
у извоз за Аустрију креће.

Ево, ова кланична Француска обрада ме подсети да је председник Психо био у Француској. Данас знамо да је тамо био да прода аеродром “Никола Тесла” у виду некакве концесије. Као случајно, на улици га је из камиона препознао шофер из Бора и знате шта је било. Заскочио га и убалавио од љубљења (то наравно није сликано).
Карађорђевиће у Француској нико не мора да препозна на улици. Они имају булевар у Паризу назван по њиховом славном претку Петру Првом Ослободиоцу који је, између осталог, вратио Косово под суверенитет Србије. Председник Психо га је продао, а да није ни трепнуо.

На крају желим да поручим нешто патријаху СПЦ

Ти, Иринеју, патријарше изабрани на намештеној црквеној лутрији, стиди се својих поступака, дела и изјава. Ти и сви архијереји који су се приклонили овом злу које данас влада и којег величате. Уместо да му се супроставите и као Христ страдате, ви сте склопили пакт са њим како бисте без казне испуњавали своје хедонистичке потребе и чинили грехове које чине обожаваоци ђавола. Ти, који си потекао из редова монаштва и не смеш да се жениш и имаш децу, обљубио си жену и направио јој дете. Ниси ти њој дете направио из љубави, већ постоји неписано правило у СПЦ да ако неко жели да напредује у хијерархији, мора да докаже да није педер тако што ће да има дете. Кад неки владика добије дете, цео Синод СПЦ одахне.
Злоупотребио си осећања наивне девојке ради својих личних интереса. Злоупотребио си и њена осећања према богу и цркви, сигурно си јој сложио причу да су ти сперматозоиди освештани . Ти, слуго сотоне, тачније његовог земаљског повереника за Србију, координатора ђавољег за овај регион, Психа и обожаваоцу златног телета, стиди се. Пу, пу…

Пу пу пу пу, пу пу пу пуу, пу пуу пу пу, пу пу,
пу пу пу, пуу, пуу пуу пуу,
пу пуу пу пуу, пу пу, пуу пу пуу пуу пу
пу пу
пуу пу пу, пу, пу пуу пуу пу, пу пу, пуу пу
пуу пуу пуу, пу пу пу пуу, пу пуу пу пуу пуу пуу
пу пуу пуу пу, пуу пуу пуу, пу пу пу пуу

Овај део текста је написан Морзеовом азбуком. Кратко пу је тачка, а дуго пуу је црта. Знате оно у рок песмама седамдесетих када неке песме пустиш наопако чује се ђаво? Е овде је другачије; када овај текст откуцаш на електрични телеграф унатрашке, звук који се чује има дејство јеванђеља и притом сам текст говори како ћемо лако да срушимо Психа. Зато подесите точкиће на вашој Цхиффриермасцхинен Енигма на следећу шему:
Убаците ове морзеове знаке.

 

…. …- .- .-.. .- / … – — / -.-. .. – .- – . / .. / -.. . .-.. .. – . / — …- .- .— / .–. — … –

 

Наравно, не бринем да ће ови Психови да провале шта сам написао. Ако је Тјурингу који је био геније и људима из Блечли парка требало неколико година да разбију шифру Енигме, онда овим Психовим научницима, докторима наука из Пициног парка, требаће деценије да провале фотографију коју сам поставио.
На крају, они који су прочитали овај пост, сигурно их боли уво ко је особа која се крије иза ових распоређених по ширини и дубини слова. Ако, и треба тако, Срби смо.
Али, ипак да кажем:
Обичан сам човек, ишао сам мало у школу. Прочитао неке књиге. У времену дешавања моје младости било модерно да читаш. Битно је да си прочитао актуелну књигу и да си је схватио. К’о данас што је модерно да мушко обрија ноге и почупа обрве, или женско угради напућивач за усне у усне.
Да бих себе боље објаснио самоме себи, написао сам аутобиографију. Првобитна верзија моје аутобиографије је имала 472 стране. Оставио сам текст мало да одлежи и поново прочитао. Схвативши да је то превише обимно, решио сам да текст редукујем и избацио све описе природе из њега. Коначна верзија моје аутобиографије има 3 стране, па се може брзо прочитати. Ево линк:

http://plavsa035.blogspot.rs/2018/01/ivan-plavsic-biografija.html

(Блог Ивана Плавше)

2 mišljenja na „Иван Плавша: Мој манифест (2)

  1. Hm,hmm….definisi,decentralizovati. Beograd,ovako je “ preteska rec“, jer Beograd,sa 1.450.000 stanovnika,je i naj jaca.ekonomije u vistaloj feudalne serbije….da se “ rasparca koYU“…i podeli malo Velji malo Palmi,demotrati sine tramvaja dvojke pa malo CacakaloJagodina,a Drazin uukVaoet da daje dozvole za GSP

    Sviđa mi se

  2. @prevrat
    Као што се види и аутор је мишљења, да је биографија важна. Упутио нас је на аутобиографију. Каква аутобиографија, такав и МАНИФЕСТ.

    Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s