Мр. Бранимир: ВУЧИЋЕВ И ЂИЛАСОВ WIN WIN

Невероватно како је партиократија,
тј. „режим који се дели на власт и опозицију“
(како је својевремено један синдкални активиста генијално дефинисао, додуше црногорску, политичку сцену)
поново преокренула за њих готово изгубљену „предреволуционарну“ ситуацију у своју корист.

кад нема лустрације добра је и илустрација

Баш пошто је народ готово консенсуално закључио да и систем и све ислужене кадрове треба радикално променити.
Након избора на којима су били назначени неки мање радикални могући модалитети тих промена појавом покрета „Бели само јако“ и „Не давимо Београд“, а ентузијастичне нове парламентарне партије Доста је било и Двери показале након избора сву немоћ и апсурдност деловања унутар овако трулог охлократског и какистократског поретка (у парламенту Гојковице Маје),

поново су претворили изборе у борбу два њихова овна на брвну.

За њих 100% вин вин ситуација, за грађане – она из Тамног вилајета – ако учествују кајаће се ако не учествују кајаће се.
Након прошлих председничких избора чинило се да се формирају нове озбиљне опције у две колоне – „(пост)модерне“ („Не давимо Београд“) и „алт“ левице (удружене најразличитије локалне иницијативе инспирисане не-естрадним оперативцима покрета „Бели само јако“) и „модерне“ (ДЈБ) и „алт“ деснице (када се Бошко Обрадовић шлепао у емисијама на којима је гостовао Пернар из хрватског „Живог зида“). Узмували су се, у покушају артикулације својих активности, и бројни стварно радикални покрети, леви (Народни Фронт, 99% и сл.) и десни (срБска имитација Живог зида нпр.), показаће се – неуспешно.
Активирали су се и њихови сурогати „на захтев“ са из немачких фондација дониране „марксистичке класно освешћене левице“ (разни МАРКС икс ипсилон) и нових квазипатриотских УДБОстранака (разни Заветници и сл.) за збуњивање и слуђивање плебса, ал су овај пут брзо били проваљени.
Народ је прерано славио политичку сахрану корумпираних и/или неспособних елита и крах ислужених партија и НВОлигархије (чији врх је прешао код Вучића), некада на власти.
Консолидација партиократије и НВОхлоса почела је већ с преварним, лидерским у недостатку икаквих идеја, покретима Саше Јанковића и Вука Јеремића, које су истурили врхови ислужених компромитованих партија свесни својих мизерних рејтинга. А колико су харизматични лидери показало се чим су их грађани упознали.
У том пакету била је и прва компромитација неке нове опције – кад су „Не давимо Београд“ нападно стављали у контекст предизборне кампање Саше Јанковића, а уз њих ко муве на мед (после г..) слетеле све НВО „лутке од крви без трунке идеја„, које нервирају грађанке и грађане.
У позадини се нешто тихо муљало и са покретом „Бели само јако“, да би се у освит ових избора смуљало његово обесмишљавање раскидом између оперативаца, мозга и „соли“ покрета и „виртуелног лика“.
Паралелно с тим, покрет „Не давимо Београд“, који се у међувремену отарасио свих паразита од Саше Јанковића до Србијанке Турајлић, Баљка и млађаних неокон активистица, напрасно је медијски маргинализован баш у „опозиционим“ медијима.
Сарадњу између ова два покрета, коју је, као „Сити“ и „Јунајтед“ прижељкивао социолог Јово Бакић као добитну комбинацију, јер једни немају шансе у џентрификованом кругу двојке а други на периферији и постиндустриској Детроитској „субурбији“ Младеноваца, Лазареваца, Обреноваца, превентивно је раскинуо Лука Максимовић одговарајући на питање које му нико није поставио „зашто неће с „Не давимо Беоиград“.
Чинило се да идемо ка ситуацији у којој масовни бојкот избора може да угрози надмоћност Вучићеве банде не давши им легитимитет за своја непочинства. Јер су изгледи ДС и и дериварата им били тако јадни да би и њихови бројни ухлеби и њихове породице бојкотовали.
А онда су генијално (по њих) извукли из рукава Ђиласа.
Сви неспособњаковићи ДОСа и НВОохлоса свили су се под плашт способног вође, кога лично не подносе и чије светоназоре не деле. Јер, да подсетим већинске Алцхајмере, Ђилас је имао и „светлих тренутака“ сопственог мишљења и политички некоректних одлука какви се њима никада нису „омакли“. Анти – неолибералних, тј. ордолибералних, кад је наложио да се социјални станови расподељују по једнаким критеријумима свим угроженим, не само Ромима, кад је раселио Роме из ширег центра града (претеча афере Сава Мала) на згражавање чистунаца из ЕУ и посебно „херојским “ и пионирским отпором приватизацији ПКБ-а. Па је све упропастио кршењем Устава (у вези забране продаје алкохолних пића после 22 часа) у два наврата, игнорисањем Уставног суда у вези наплата паркирања и ничим изазваним „приватно јавним партнерством“ Бус плуса. И терором партијских паравојски комуналне полиције и паркинг сервиса. Завредивши надимак хер Ђитлер.
Генијално (по њих) је креирана ситуација „ми или они“ по систему „подели па владај“. Два харизматична овна на брвну, између којих нема никакве идеолошке разлике. Ни битне концепцијске сем ето тог ПКБ-а, ког се Ђилас држи више из прагматичних него начелних и доктринарних разлога. Као „кец на једанаест“ да се изразим циничније од оног америчког професора, пало им је и убиство Оливера Ивановића, да се демагогија сасвим постави у први план и потисне свака расправа о најављеним неолибералним непочинствима, попут спалионице отпада на депонији у Винчи као „приватно јавном партнерству“, па и „Ђиласовом“ ПКБ-у.

Свак разуман, елементарно поштен и/или партиократски или НВОлошки неухлебљен тешко да има чему да се нада на овим изборима.

: Ovako su glasali Beograđani na poslednjim parlamentarnim izborima 2016. godine. Sami procenite ima li smisla izaći na izbore.

Мр.Б.: Процените да ли је ефектнији 70% процентни бојкот избора (48+22%) или пар синекура више за ислужене партиократе

Али „социјална структура“ бирачког тела у Београду говори да је таквих јако мало за учинковит бојкот избора, што је запањујуће велик број гласова за Сашу Јанковића на прошлим изборима већ показао. Лик који је рециклирао све најомраженије ДС ликове освојио је дупло више гласова него матична странка (најомраженијих) икад у доба Ђинђића.

види
Како друкчије него анимирањем ухлеба.
„Оштрица“ њиховог напада је усмерена на спиновање за спречавање апстиненције бирача, небулозним разлозима попут

Visoka izlaznost obara SNS ispod 35%, a njihove dve savezničke liste ispod cenzusa. Nema opravdanja za ostanak kod kuće.

Вечна Тадићевска прича о гласању за „најмање лошег“.
Дакле, ако учествујете кајаћете се, јер преостале непартиократске опције – колација Дојеб (ДЈБ и Двери) и „Не давимо Београд“, какве су да су, немају неке шансе,
ако не учествујете опет ћете се кајати, јер је ипак боље да бар део гласова оде на ове две преостале опције него баш све „њима“. А, руку на срце, својим сизифовским активностима у интересу грађана унутар система на чије се законе позивају (док их има) „ко пијани плота“ ове две групације су заслужиле веће поверење грађана.

Energija oko Jankovica i Belog je bas pala. Djilas i DS su oterali ljude u apstinenciju i ne moze se ocekivati da ih oni probude. Vi i Dveri imate sta imate. Kako povecati izlaznost?

Nisam bio postovalac Đilasovog ni lika ni dela.Sukobljavao sam se sa njim oštro i žestoko.Ali ću glasati za njega.Zato što jedini može da pobedi ovo zlo.Zato što je shvatio gde je grešio.Zato što je glas za druge glas bačen u bunar.Nema krvi na rukama. Zato što se može oterati.
Saša Janković Retweeted Sinisa Kovacevic
Ozbiljan i odgovoran stav, vrag je odavno odneo šalu. Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju!
Replying to 
Replying to 
ako nema krvi na rukama ondaK dobro ..al snižavamo kriterijume

Jedno mišljenje na „Мр. Бранимир: ВУЧИЋЕВ И ЂИЛАСОВ WIN WIN

  1. Kao u onoj priči kad su deca napucala loptu u Staljinov prozor pa ga gardisti pitali šta da rade s njima, a on rekao da puste decu.. Onda pred kuću izašao sekretar i deci održao predavanje:
    Vidite kako je naš drug Staljjin veliki čovek? Pustio vas je da se i dalje igrate, a mogao je sve da vas pošalje u Gulag

    Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s