Србија је изабрала Вучића

Пристојни људи, ако већ жели да остану у Србији, треба да прихвате да су мањина и да онда за себе траже заштиту права која им као мањини припадају.

Пристојни људи у Србији су мањина. То је истина коју треба прихватити.

Мене Вучић као појава никада није занимао. Више сам се питао како је он уопште могућ. Истина је да Србија жели Вучића. Она га је произвела, а усудићу се рећи и да има права на њега.

Пристојни људи, ако већ жели да остану у Србији, треба да прихвате да су мањина и да онда за себе траже заштиту права која им као мањини припадају.

Јако је исцрпљујућа, али и узалудна та борба да се људи штите од њих самих. Треба у животу знати и када треба одустати, као и које битке су вредне борбе, а које не.

Србија је једно ауторитарно друштво које се најбоље осећа у црвено-црном популизму у коме живи. Ја не разумем како уопште може да изгледа дијалог са онима којима више не умеју да препознају где престају њихове лажи и обмане, а где почиње реалан свет.

Србија је произвела свог вођу, жели да верује у његове лажи, и наставиће слепо да га прати све док се с њим не сурва у амбис. Свако од нас мора да се запита у ком моменту се извлачи из тог лудила.
Када сам осетио како изгледа живот ван земље, схватио сам да су те приче о „завичају“ чиста малограђанска и паланачка тривијалност и одраз страха од изласка из зоне комфора. Домовина је тамо где се човек осећа као људско биће. Србије то није. Она је немилосрдна према свом потомству и зато трули изнутра.

Питам се и како бих, када све знам о Србији и када сам је осетио на својој кожи, могао да допустим да се моја деце једног дана роде и одрастају у таквој средини. Какав бих човек био…

Сви смо одговорни зато што не називамо ствари правим именом. Србија није никаква Вучићева жртва. Она је његов његов саучесник. Жртва јесте достојанство човека које никакву вредност у том друштву нема.
Живот у иностранству ме је научио још једну лекцију. Неће свет чекати Србију да се уразуми. Нестале су читаве цивилизације, па зашто не би и један мали српски народ. Не можете ви уништавати све оно што је вредно, а онда очекивати да се неким чудом догоди позитиван исход.

Не могу да кажем више ни да ми је жао. Жао ми је само оних најрањивих људи у Србији који плаћају највећу цену за све ово.

(Текст је преузет са ФБ профила Огњена Гогића)

2 mišljenja na „Србија је изабрала Вучића

  1. Hm,hmm…vozi bosanac mercedes po nemackoj,stane na pumpu,prodavac pita,naftu ili benzin ?vat,odgovori bosana,prodavac mu,napui do vrha.Posle nekog vremena,bosanac dodje opet,isto vodu.Prodavac,ga pita kako vozi na vodu, imam tabletu,ubacim u rezervoar pa vozim.Svaba ce na to,imam lanac pumpi,da mi prodas tablete ? bez 5.000.000 evra niks ! Vazi,svaba izbroji,a bosanc mu da kutiju tableta i krene.Fata zabrinuto,es normalan,kako ce mo se mivoziti,prodao si mu tablete…cuti fato, na gas kao do sada !

    Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s