Mr. Branimir: О 70% (49 + 21) ПОКАЈНИКА (АКО ИЗАЂЕШ КАЈАЋЕШ СЕ АКО НЕ ИЗАЂЕШ КАЈАЋЕШ СЕ)

Занима ме које је начелно објашњење и оправдање 
(„угледних твитераша“ и социОЛОШКИЊА) 
што ће преко 200 000 гласача 
да остане без свог представника у врховном органу власти. 
Још само данас о овим изборима и нећу више мајке ми.

А морам јер су стварно били једни од најодвратнијих у оштрој конкуренцији.

На гадости црвено-црних (СНС, СПС, СРС и (з)Аветних деривата) смо давно огуглали, сматрамо их за нешто нормално.

Али гадости бивших наших баш боле.

Да ми је неко рекао да ће угледници, аналитици и симпатизери произишли из некада Ђинђићеве странке у ауторитативности, задртости и глупости превазићи и Вучићеве ботове и каријеристе…

На руски изум ботова који су пригрлили СНСовци, жути су одговорили крајњом фашизацијом друштвених мрежа на које су се фокусирали.

Главни пропагандни програм биле су им мантре – да једино Ђилас може да се супротстави Вучићу, да једино ДС има „инфарструктуру“ и кадрове и најогавнија – да се не расипају гласови на НДВМБГД, ДЈБ аутентичне  нове странке и покрете, јер неће прећи цензус. Једино сигурно је гласати за коалицију разних фракција Демократске странке и Ђиласову коалицију, уз истовремени позив на јединство опозиције.

Укратко 24 часа дневно су трубили да се не гласа за Паткице. Ко год им се потпитањем супротставио, попут моје маленкости, блокирали су га. Блокада значи да се бришу постови, дакле аргументи блокираних, а њима забрањује приступ на „лајне“ блокатора. Мене је блокирало њих неколико десетина, ко зна колико је било таквих као што сам ја, па се може претпоставити да су хиљаде разложних контрааргумената у расправи једноставно избрисани и цензурисани. ДемокраЦки нема шта. 

Остале су само њихове мантре ботовски стотинама пута на дан понављане као сублимиране поруке.

Резултат је … „сигурна“ Деморатска дружина освојила је 2,1% гласова и није прешла цензус. Као ни НДВМБГД, али са знатно више – 3,5% …

Шутановац победник, рад Ивана Мештровића… претпоставимо да су утицајни твитераши и социОЛОШКИЊЕ попут Весне Пешић стварно утицајни, па да су неки и уважили њихове аргументе. Рецимо да их је један или пола посто у бирачком телу Демократа и да не лицитирамо колико у бирачком телу Ђиласове коалиције. С њима би Паткице свакако прешле цензус, па би корпус опозиционих посланика био увећан правим опозиционим.

Но, угледни жути твитераши и социОЛОШКИЊЕ се нису на томе зауставили. „Научно фундирано“ су пустили буву да се Бели продао Вучићу, и то „доказали“ лажима да је Лукин рођак добио личну карту преко везе за један дан, а не за пар недеља, како је било  (ујдурма, која је коштала Паткице додатног губитка гласача  описана је у претходном тексту Беокризија  http://branali.blogspot.rs/2018/02/blog-post.html).

Међумрежној руљи су сервирали глупост да је особа којој је на свим Дневницима и вестима телевизија са националним покривањем, плус на тв Н1, популарној  објективној Клинтон њуз нетврк посвећено 0 секунди, 0 минута и 0 сати – режимски миљеник.  Дакле 0% времена  посвећено је лику који је на претходним изборима пре само годину дана освојио 150 000 гласова Београђана и био највећа политичка медијска атракција последњих деценија, док су уредно извештавали о моћној ДС, Заветницама, Марку Бастаћу, Шешељу. Професионално и морално нема шта.

Бели није прешао цензус, али је, медијски потпуно игнорисан, без иједне рекламе и билборда, освојио 2,4% гласова, колико и Шешељ који је камповао на свим електронским и штампаним медијима, а 0,3% више од „сигурних“ Демократа са „моћном“ инфраструктуром и „способним“ кадровима.

У својој аутистичности и надмености, исти ти угледни твитераши и социОЛОШКИЊЕ су се на дан избора жалили како јако лоше пролазе у „смрдљивим“ фавелама и периферијама и околним постиндустријским Детроит варошима (Младеновцу, Лазаревцу, Гроцкој, Обреновцу), царству Белог на прошлим изборима.  Да ли су заиста толико глупи да су елиминисали за рачун свог наводног противника јединог који Вучићу у субурбијама краде гласове, или је у питању шира партиократска завера елиминсања потенцијалних конкурената, не бих улазио.

С истом страшћу су наговарали, све у име јединства опозиције, да се ни на коалицију ДЈБ-Двери „не расипају“ гласови. Ни они нису прешли цензус, али су за то, слично Паткицама због сопствене брљотине са Белим, и сами криви.

Водили су кампању заиста добро и марљиво, до последњег дана кад је и њих ухватио „Весна Пешић вирус“, па су и они у својој мрсомуђевини „За кога да гласају опозициони бирачи“

http://dostajebilo.rs/blog/2018/03/01/za-koga-da-glasaju-opozicioni-biraci/

Белог сврстали у Вучићеве лажњаке (који заиста јесу лажњаци): „На изборе излази и још 16 листа које су или везане са СНС-ом или ће освојити мало гласова. Ово укључује и Белог и ДСС и ЛДП и Заветнике и лажну ДЈБ листу и Бастаћа-Шта радите бре и монархисте и Зукорлића и НОПО и све остале…

Такође су и они спиновали да Паткице не прелазе цензус: „Не давимо Београд јесте опозициона листа која неће подржати СНС, али на жалост имају мале шансе да пређу цензус, посебно због приградских општина (види реченицу у претпрошлом пасусу).“

Поетском правдом због „ко другоме јаму копа“ и они су извисили за цензус.

Не бих да лицитирам шта би било да је било.

Шта би било са 150 000 несталих периферијских младих гласача Белог са прошлих избора, да су се медији елементарно професионало понашали,

шта би било са 50 000 несталих учесника бројних масовних демонстрација у организацији Паткица, да су укључили свој а не мозак исхлапелих баба.

Указаћу на суштину оног што се десило.

А десило се да због накарадног система 70% становника Београда нема свог представника у скупштини. 

49% званично није изашло, мада је тај број претеран због неажурираних бирачких спискова на којима су бројне „мртве душе“, неки рођени још у 19. веку и бројни емигранти којих је сваке године око 60 000 нових. Међутим „претераност“ је анулирана бројним лажним Београђанима – СНС сендвичарима који су организовано аутобусима из унутрашњости допремљени на гласање.

А 21% гласова појела је маца због бесмислено високог цензуса од 5%. 

Истовремено су избори одржани и у нормално устројеној држави, Италији. У парламент су ушле и странке које су освојиле свега 0.6 и 0.8% гласова.

Занима ме које је начелно објашњење и оправдање („угледних твитераша“ и социОЛОШКИЊА) што ће преко 200 000 гласача да остане без свог представника у врховном органу власти. 

Сећам се како су својевремено, у доба Бориса Тадића и врхунца спиновања Тв Б92,  камповали на малим екранима сви могући аналитици и социОЛОШКИЊЕ лобирајући да се још више подигне цензус да би се „укрупнила политичка сцена у Србији“.

Само једно је сигурно – угледни твитераши, социОЛОШКИЊЕ и аналитици ни овога пута неће бити прекомандовани на чување оваца на Хомоље. 

Наставиће да надмено лупетају и чине штету колико сутра.

http://branali.blogspot.rs

 

3 mišljenja na „Mr. Branimir: О 70% (49 + 21) ПОКАЈНИКА (АКО ИЗАЂЕШ КАЈАЋЕШ СЕ АКО НЕ ИЗАЂЕШ КАЈАЋЕШ СЕ)

 1. Koliko dana žalosti je proglašeno na prevratu??? Jes da boli al nije baš toliko strašno kako izgleda na prvi pogled. „Opozicija“ je čitavo vrijeme i bila kula od karata a ovaj malo veći povjetarac je samo tu činjenicu učinio svima vidljivom. Što bi narod reko lošem qrcu i dlaka smeta.
  Meni se čini da je izgubila samo „opozicija“ ne i srpski narod. Ako je vjerovati medijima bilo je ne vagon nego voz neregularnosti, ako se uopšte može pričati o regularnim izborima ako je sav državni aparat i većina medija u rukama vlasti, a opet su dobili oko 22% glasova??? Mislim da je narod konačno odhebao i jedne i druge i to potpuno zasluženo. Pustimo na miru visoku politiku jer ne znamo ni uzroke ni posljedice uzmimo svakodnevni život. Jel to Vojo neobavješteni ili Bota zapošljavao po sposobnostima ili po partijskom spisku???Za njihova vakta nije bilo mutnih rabota i sumnjivih privatizacija? Jel to cenzura samo na SNS medijima?? Pa na standardu banuju ako samo pomeneš njihove sponzore a na NSPM mi skinuše komentar jer sam konstatovao da je Sandrin najveći uspjeh kad ne zagori ručak i sad kad se to potvrdilo ne samo za srbkinju Sandru(?) nego za kompletno stado goveda koje sebe zove opozicija ispadoše svi generali poslije bitke?
  Samo da napomenem da su Amerikanci dobrim dijelom odustali od denacifikacije Njemačke kad su shvatili da su advokati koji trebaju zastupati okrivljene 90% nacisti, a isto je važilo i za nastavnike, stručnjake…. a kod nas su dogurali tek do 22% iako se svojski trude a nacisti su radili i mnogo gadnije stvari od bugarskog voza marke SNS i kupovine glasača za gajbu mlake pive pa im opet podrške nije manjkalo i to u naciji koja je daleko veća i naprednija od nas. Prema tome glave gore nije smak svijeta iako je realnost za nas koji se smatramo normalnim prilično bolna.
  Kod Milana M nađoh članak koji prilično dobro oslikava našu „opoziciju“ i podjelu na
  dio kojem pamet ne smeta, one koji su se okoristili o patriotizam i one koji to tek namjeravaju i to je otprilike to a takvih ne fali ni na prevratu.
  Sve dok nam je „opozicija“ takva nemamo se čemu boljem nadati što bi reko onaj Crnogorac „režim podjeljen na vlast i opoziciju“ a teško nama između

  Sviđa mi se

  • ko kuka na pPrevratu? zar ne ukazujem na odvratnu opoziciju i činjenicu da je većina neizlaskom ili glasanjem za male stranke glasala protiv partiokratije?
   a što kažeš vagon nepravilnosti a niko iz opozicije ne traži ponavljanje izbora ni na jednom mestu dovoljno sve govori o opoziciji, a što smi mi trubili sve vreme kampanje.
   čovek, član biračkog odbora sreo čoveka koji je prijavljen da živi u njegovom stanu kako glasa!? i ni to nije razlog da se ponove bar na tom mestu.

   Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s