Драган Томић : Нина, анатомија кучке, део 5.

riba

Психички процеси који се одвијају у Ниниој глави, због своје патологије, троше далкео више енергије него што је то случај код нормалних људи. Због тога, она се осећа врло често изморено и меланхолично. Заправо, Нина пати од хроничне депресије, коју не препознаје али је осећа. Осећа се као да је на планети која нема копна и стално мора да плива како се не би удавила. То се одражава и на њено физичко здравље, те она има проблема са сном, храном и срцем. Сви ови соматски симптоми, јесу део примитивног механизма одбране који сигнализирају да нешто није у реду, међутим њен лажни савршени супер его не дозвољава интроспекцију себе, већ јој говори како са њом физички нешто није у реду. Свесна тога, она панично држи дијете, вежба, компулзивно се бави својим телом, константно тражећи узрок због чега има те проблеме. Међутим, што се више бави, она је све привлачнија и самим тим лакше долази до извора ендорфина , јер без проблема долази до секса и пажње која јој је потребна да би регулисала сопствено понашање.

Наиме, код нормалних људи, его је тај који регулише интеракцију човека са околином и процеси таквог ега, јесу унутрашњи. Его код нормалног човека, изнутра, врши функције као што су постављање граница, идентификација света око себе, спознаја сопствених вредности итд. Међутим, код Нине, као особе са нарцисоидним поремећајем личности, его не постоји у том смислу, већ је њено понашање дефинисано на основу одраза које добија од околине и тај одраз се креира на основу пројектовања лажне слике од себе, која се пројектује из супер ега. Нинин супер его, собзиром да је лажан, пројектује савршене слике, које, собзиром да су савршене, садистички терају Нину да тежи перфекцији коју никада не може да досегне. Због тога, њен живот, испод све те шминке и чипке, што би рекао К Голубович, лепо дупе лепе груди, је пакао и Нина заправо себе презире и мрзи и коначно плаши. Како та негативна осећања чине да се она осећа лоше, она пројектује те осећаје на свет, што ствара изопачену слику света око себе. Све што ради, Нина ради субјективно, она није у стању да објективно сагледа реалност, већ ради ствари које јој се у том тренутку чине добрим, без размишљања о последицама.

Међутим, због своје огромне физичке привлачности Нина је увек заштићена од ситуација. Она рецимо никада не добија жељу да научи да вози ауто, јер увек има мушкарца који ће то да уради за њу. Никада не мора да води рачуна за пиће у клубу, јер мушкарци плаћају за то. Никада не мора да пази на своје понашање према другима у клубу, ако јој се неко не свиђа, увек има армију која ће на миг да ломи кости и зубе. Она никако не може да верује да људи тако лако све чине за њу, због тога она људе презире али у исто време, садистички их користи како би себи доказала да је моћна. Она се игра са њима као мачка са мишем пре него што их ижвакане избљуне. Цео свет јој је под ногама и она га гази, без милости.

Навикнута на пажњу и похвале, на позитивне импуте које добија из спољног света, Нина је огуглала, на њих. За њу, то је нормално, уобичајено. Због тога, сваки негативни одговор који добија од спољног света, за њу је другачији…реалнији тј реалан. За њу су нормални људи досадни, обични и она, као савршена и екстра, се грози њих.Ти патуљци који поштују правила, то раде зато што су обични и слаби. Она не поштује правила, она ствара правила.

Ово чини, да она, као и свака жена, има биолошку тежњу за алфа курцем, међтуим код ње, само алфа курац постој, стога њој је потребан алфа курац са извесном дозом “лудила”. Алфа курац више није циљ, он је само један од услова. Због тога, криминалац је за њу једини тип мушкарца са којим може да буде.

Нинина веза са криминалцима иде даље од новца, дивљачког секса и узбуђења које тај живот носи. Она у њима, види одраз своје патологије који није пројектован.

Она у њима види по први пут, реалну лажну слику коју пројектује и како не постоји разлика, она се са њима идентификује.

Анти социјални, тј криминогени миље, заправо, јесте физичка репрезентација њеног менталног стања и она се у њему осећа добро јер јој је познат на инстиктивном нивоу. Криминогена средина је непредвидива као и она, насилна као и она, узбуљива као и она, моћна као и она, брутална као и она.

Несхваћена и одбачена, као и она.

Наставиће се…

Драган Томић

Jedno mišljenje na „Драган Томић : Нина, анатомија кучке, део 5.

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s