Miroslav Olenjin: SEKSUALNO (NE)UZNEMIRAVANJE

Žene na Zapadu tuže muškarce za pipkanje, štipkanje, dobacivanje, seksističke komentare, dvosmislenosti. Svojevremeno je jedna službenica ICN Pharmaceuticalsa tužila Milana Panića zbog komentara o njenim nogama i tražila milione dolara kao odštetu. Nije mi poznato da li je dobila.

81215-dup

Šta je sledeće? Mislim da su se muškarci dobro poplašili. The Wall Street Journal u nedavnom članku savetuje biznismene da sve kontakte sa ženskim kolegama drže na apsolutno poslovnom nivou. Ništa pozivi na ručak ili na piće posle posla. I ništa sastanci sa mlađim koleginicama bez prisustva treće (pouzdane) osobe.

Dakle sad bi moglo biti da žene počnu da tuže muškarce za SEKSUALNO NEUZNEMIRAVANJE. Ne valja ovako, ne valja ni onako.
Ženska se namontirala, nabacila šminku, frizuru, potrošila grdne pare, a vi samo prođete pored nje i ne pogledavši je, elegantno, kao pored turskog groblja. Op, tužba.
Ili, izađete sa posla u isto vreme za ručak, idete prema istom restoranu, ulazite zajedno, ona seda za sto, vi sedate za drugi sto, ona crveni… op, tužba.
Ili, njoj rođendan… Ništa karta, cveće, bombonjera, može ženska samo da sanja o tome. Božić, Uskrs, svi praznici, svi sveci, Valentajni, od vas samo blag osmeh i ‘koleginice, molim vas najljubaznije, ne zaboravite onaj izveštaj za sutra’.

Ili, najgore sad dolazi, a na Zapadu je već učestala pojava. Pripremite se za katastrofu.

Tip zgodan, nosi odela, vozi BMW, ima šefovsku poziciju u kompaniji. A na istom spratu buljuk ženskinja, sve mlado, neudato, talasaju se suknje, sevaju linije na čarapi, cokću visoke potpetice. Najbolje marke – Versaće, Prada, Luj Viton – kao na modnoj reviji. Parfemi, karmini, lak za kosu. Eh, tip dolazi sa odmora na Tajlandu i svima predstavlja dražesnu Sun Hu Min Ju, svoju verenicu. Mala je, metar i po, ali kuva nudlice kao profesionalac. Zna li engleski? Malo. Naučiće. Ljubav na prvi pogled. Upoznali su se dok se tip vozio pored nekih pirinčanih polja. Njeni roditelji, zajedno sa 50-članom rodbinom, u koju spada i 12 braće i sestara, presrećni su što se Sun Hu udaje.

Ode tip sa svojom Tajlanđankom, ženskadija u firmi utonula u morbidnu tišinu. Onda kreću konsultacije ko poznaje boljeg advokata.

(Fejsbuk)

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s