Мр. Бранимир: ЗЛИ ЦРНОГОРАЦ И ГРУПА ЛОКАЛНИХ СПЛИТСКИХ МЛАДИЋА

Торцида у Сплиту је постала исто што и нажалост и Делије и Гробари и остали у Београду – паравојска „дубоке државе“

ватерполо је смрт за владајући режимски наратив да овде ништа и нико не ваља и да смо лењи неорганизовани нерадници, посебно за наратив међуилирске мржње који се тако системски протежира

Усташија у Хрватској није питање генетике (јер генетика је иста) него преданог и упорног идеолошког рада и бруталног државно протежираног насиља читав век. Мислите да то не може да успе и у Србији ако се не браните? Па погледајте се у зрцало.

 

магарашевић

Ја сам из Котора, Црногорац сам, нисам Србин!“ – викао је Александро Краљ, голман ватерполо клуба Црвена звезда, из мора на сплитској Риви у које је скочио пред групом разуларених локалних младића који су насрнули на њега и саиграче јер су сједили на тераси кафића у тренеркама с ознакама београдског ватерполо клуба.“

Овако је известила већина медија у Србији и Црној Гори о том „инциденту“.

„Уреднички“ поређани приоритети.

Најбитније у догађају је да ватерполиста Црвене Звезде виче да није Србин.

Напад металним шипкама и ножевима, „злочин из мржње“ усред бела дана на најпрометнијем месту (а управо тај момак је добио засекотину од ножа и ударац металном шипком) еуфемистички се назива „насртај групе разуларених младића“. И третира се као нешто нормално, очекивано и уобичајено.

Истог секунда друштвене мреже су „спонтано“ засуте „духовитим“ постовима „Црногорац мог и Црногорац твог детињства“ у којима се „кукавички“ потез младића пореди са „јуначким“ Деја Савићевића у Загребу кад је одбрусио пролазнику који га је вређао отприлике „оди вамо пургеру да ти ј.. “ или још јуначкијем – сликом бомбардовања ненаоружаних Дубровчана од стране јуначке црногорске војске. Псовка током интервјуа пред камерама, вероватно у безбедном присуству полиције, пореди се са нападом организоване руље метални шипкама и ножевима. Заиста исто.

Младић из „српског“ Грбља је изложен ципеларењу „срБске патриЈотске“ руље са друштвених мрежа у Србији, јер је штури и нетачни извештај „уреднички“ поређаних приоритета допуњен „детаљем“ да је викао да није Србин да би се кукавички спасао од „разуларених локалних младића“ у моменту кад су га напали.

  И то траје и траје данима. На моју велику жалост и изненађење у томе учествују и угледни линвиста, професор на факултету, мени лично велики научни ауторитет у својој области, млади професор филозофије и вероватно најталентованији аналитичар национално орјентисаних портала и још неки за које сам држао да су високо морални а свакако су свестрано образовани и веома интелигентни (да у томе учествују и дежмекасти салонски јунаци професионални хушкачи типа геополитичког Чкаље – Драгослава Бокана – наравно никог не изненађује).

Шта онда очекивати од обичне руље (недобразованих смртника)? Кад оваква елита (без ироније – дословно) пада на очигледну фејк њуз и организовану охлократску хајку.

Наиме, скоро ништа у оној једној реченици извештаја није тачно. Ниједан W, сем једног who (голман Звезде) и where (на сплитској риви).

Није га спонтано напала „група разуларених локалних младића“, него, феноменолошки посматрано прилично је очигледно, организована навијачка група плански. Торцида у Сплиту је постала исто што и нажалост и Делије и Гробари и остали у Београду – паравојска „дубоке државе“. Заштићени у својим неподобштинама, за које би се обични смртници казнили вишегодишњим казнама затвора по постојећим законодавствима и Хрватске и Србије, јер раде по задатку и по команди. Које се (казне) њима никад не десе неким чудом. Да се кладимо да ће и с овима бити тако. Иначе починили су акт насиља из мржње и плански покушај убиства, што је кажњиво бар са 7-8 година робије сваки.

Звездаши се уопште нису „изазовно“ шетали у спортској опреми, како је првобитно јављено, него су мајице прекрили цивилним јакнама, управо на безбедносну сугестију. Били су сасвим неупадљиви. Па је „спонтано“ појављивање „разуларених“ младића и то са металним шипкама и ножевима врло мало вероватно.

Такође је мало вероватно да су случајно напали баш ватерполисте.

Ватерполо заједница Илирика је све супротно својим мизерним матичним банана протекторатима. Ту се већ деценијама играју утакмице између србијанских, црногорских и хрватских клубова (прецизније – београдских, бокешких и далматинских) без шовинистичких инцидената. Једино је ту нормално да хрватски играч игра за српски клуб и обрнуто српски/црногорски за хрватски и да то ником не смета. Није ли капитен најуспешније српске рептрезентације у историји играо за загребачку Младост непосредно пошто су у финалу победили Хрвате? А капитен најбоље црногорске за дубровачки Југ? А многи Хрвати за Будву и Приморац, чини ми се и за Раднички из Крагујевца? Чудо београдског ватерпола утемељио је генијални дубровчанин Влахо Орлић, а европска шампионска серија Партизана почела је кад је декретом наређено да ватерполисти баш овог Морнара, војног клуба – пређу у Београд (Рудић, Антуновић, Феличе Тедески …).

Та заједничка лига резултирала је таквим квалитетом да се на троновима светских такмичења деценијама смењују само наше репрезентације. Док у фудбалу Звезда вежба против Борче а Хајдук против Запрешића за дебакле на међународној сцени.

Укратко ватерполо је смрт за владајући режимски наратив да овде ништа и нико не ваља и да смо лењи неорганизовани нерадници, посебно за наратив међуилирске мржње који се тако системски протежира.

Та пошаст за компрадорске режиме Илирика се мора уништити! Јер би нормалност у противном могла постати заразна.

Тим хрватским ватерполистима и њиховој публици, који никако да се уклопе у формат „сви Хрвати су усташе“ треба насилно ускратити те њихове Србе који се лежерно шетају ривом ко сав нормалан европски свет. За то су сасвим погодне фашистичке фаланге Торциде, потпуно преумљених навијача некадашњег ОРЈУНАшког клуба (Организација Југословенских Националиста) који су побркали све живо. Наиме, хрватски је био Анархистички Ногометни Клуб Сплит, њих су Хајдуковци бацали у море јер су Хрвати – ко сад овог „Црногорца“.

Проблем са илирским мајмунима је што не капирају да је у зрцалу њихов лик („гледа мајмун себе у зрцало“). Чак и кад је ама баш све исто. Као буквални линч усташке руље и виртуелни линч срБске руље.

И навијачи мог клуба данас су преумљени на исти начин као Торцида. Црвена Звезда се у доба краљевине звала СК Југославија, била је клуб југословенских унитариста блиских Демократској странци, за разлику од радикалског српског тада популарнијег БСК-а. На корак су да, од светионика слободарства (либерализма) у Србији постану оно што је Торцида већ постала – фашисти.

Ове реакције на друштвеним мрежама то зорно показују.

„Lost but not least што би обичавао да напише идеолошки утемељитељ српског неофашизма Драгош Калајић, као што је мало вероватна спонтана појава „групице разуларених младића“ у по бота на риви, тако је и мало вероватна моментална симултана поплава истоветних постова на фејсбуку са разних фејсбук група којима се хушка руља на „Црногорца“ издајника. По принципу ми (српски фашистички режим) и ви (хрватски фашистички режим) на истом послу.

Како ли вас само навуку увек на исти фазон.

Усташија у Хрватској није питање генетике (јер генетика је иста) него преданог и упорног идеолошког рада и бруталног државно протежираног насиља читав век. Мислите да то не може да успе и у Србији ако се не браните? Па погледајте се у зрцало.

Једини ефект ове харанге по „српске интересе“ је да ће још понеки из тврдоглаво ултрасрпског Краљевог Грбља престати да буде Србин. Управо то – форматирање нових нација Илирика стриктно према републичким границама – они и желе. А интелектуалци, евет ефендије руље, аминују.

 

17 mišljenja na „Мр. Бранимир: ЗЛИ ЦРНОГОРАЦ И ГРУПА ЛОКАЛНИХ СПЛИТСКИХ МЛАДИЋА

 1. Много би користило да сазнамо на кога се односи: „угледни линвиста, професор на факултету, мени лично велики научни ауторитет у својој области, млади професор филозофије и вероватно најталентованији аналитичар национално орјентисаних портала и још неки за које сам држао да су високо морални а свакако су свестрано образовани и веома интелигентни“. Овако смо ускраћени! Лично нисам могао, да поверујем „новинарима“, када су спомињали, да се Краљ бранио узвицима да је Црногорац. Међутим, накнадно се Александро јавно легитимисао као монтенегрин. Нажалост, нису га на риви разумели, да је Монтенегрин. Последично ни ја не разумем шта је он. Можда ће после овога Краљ разумети, да његово национално опредељење нико не признаје.

  Sviđa mi se

 2. Само да узвинеш мало за Бокана, небитно шта мислим о њему сад, он није „салонски“ ни у ком случају. Био је годинама на ратиштима као добровољац за твоју информацију.

  Sviđa mi se

   • Чему потцењивање Драгослава Бокана? Рецимо, да живи од „пљачке“ из прохујалих ратова. Са друге стране, до сада је све и свашта радио, писао, организовао и о многим питањима имао доследан став. Ако је пола тачно од онога што је у википедији није он личност за омаловажавање. А шта је и од чега живи аутор текста, који пише: „дежмекасти салонски јунаци професионални хушкачи типа геополитичког Чкаље – Драгослава Бокана“? Као да из овога „зрачи“ завист аутора, који неспомену имена осталих, претходно споменутих.

    Sviđa mi se

   • Твоје арбитрирање је импресивно али и даље не кажеш од чега живи господин Бокан. Као ни на ком ратишту је „био“, да не идемо у детаље типа „шта је тамо радио“…

    Sviđa mi se

   • @prevrat
    Од чега Бокан живи је питање, које није битно јер је упућено само њему. Поставимо исто питање аутору, коментаторима, ако је то битно питање. Значи свима. Као што написах Википедија даје доста података о Бокановом животу и раду. Има тамо и разноврсних активности које могу бити и финансијски корисне. Има и нешто књига. Можда га жена, деца издржавају. Зашто не запита аутора, зашто је САМО Бокана именовао?

    Sviđa mi se

   • @prevrat
    Увек ми је важно, ко је онај који пише, или говори. Нешто ми није јасан коментар.

    Sviđa mi se

   • Bio je zaista, to niko do sad nije demantovao, evo ti si prvi. A što se tiče snimanja, premala je ovo bara a puno krokodila. Posebno ako nisi u klanovima, i krugovima i ako nisi drugosrbijanac ili čisti režimlija. Rekoh, ne mislim o njemu ništa posebno sad, niti znam od čega živi.

    Sviđa mi se

   • Nisam ni rekao da on nije „bio“ na ratištu, zanima me šta je tamo radio, a pogotovo od cega sad zivi buduci da nije clan klanova, a jos vise me zanima po cemu je bilo koje njegovo misljenje relevantno buduci da Hrvate i prilike u HR poznaje kao i milioni Srba – iskljucivo iz biranih medija

    sre, 13. feb 2019. 07:55 P R E V R A T je napisao/la:

    >

    Sviđa mi se

   • Takođe, svojevremeno je bio osuđen i za razbojnistvo sa teškim telesnim povredama… tako da je vrv strucniji da analizuje na te umesto na „nacionalne“ teme

    sre, 13. feb 2019. 08:37 Dragoslav Pavkov je napisao/la:

    > Nisam ni rekao da on nije „bio“ na ratištu, zanima me šta je tamo radio, a > pogotovo od cega sad zivi buduci da nije clan klanova, a jos vise me > zanima po cemu je bilo koje njegovo misljenje relevantno buduci da Hrvate i > prilike u HR poznaje kao i milioni Srba – iskljucivo iz biranih medija > > sre, 13. feb 2019. 07:55 P R E V R A T je > napisao/la: > >>

    Sviđa mi se

 3. Био је на ратишу, ево више од четврт века је прошло неко би га прозвао или демантовао до сад, зар не? Нити се он нешто хвали тиме, нити маше тиме, никаву корист нема од тога па да лаже сад. Немам неко посебно мишљење о њему, али не бих рекао да је лажов. Данас ми његова прича није занимљива ни најмање, не знам од чега живи, то је занимљиво питање, а можда је одговор незанимљив и баналан.
  Он познаје „нешто мало“ прилике у Хрватској. Његови су из Хрватске, део породице је страдао у геноциду.

  Sviđa mi se

  • On je rođen u Beogradu, a njegovi su doseljeni iz Like, vrv sa 6.Ličkom imajući u vidu njegovu karijeru – direktno iz SAD bez ikakvog iskustva na mesto pomoćnika urednika BIGZ i kasniji imidž uspešnog autora i nacionaliste, čije knjige ne čita niko koga znam niti je za njega glasao neko za koga sam čuo… Da skratimo – Bokan je uDBa, a vas dvojica kako ‘oćete, meni mindegy

   Sviđa mi se

   • А то што су његови из Лике то је као неки проблем по теби, или шта? Ако је Удба, која му је улога у ДАНАШЊОЈ Србији, тај део ми није јасан. Ко би и зашто плаћао то његово трућање о молитвама, литургијама и Русима? Ко је бенефицијар његове бесмислене приче?

    Sviđa mi se

   • Bokan je pre neki dan imao novo gostovanje, gde je, po običaju, govorio kao odrasla osoba koja je ušla sa decom u neki muzej ili crkvu, pa ih upozorava da prestanu da viču, galame, uzimaju stvari, lome, tuku se. Taj njegov način govora mi jasno poručuje da je i on sam prispeo tom svetu kulturne tradicije kao neko sa strane: kao gost.
    Pritom, za ovdašnju diskusiju je od interesa što je usput komentirao optužbu / osudu da je radnik „službe“… na par minuta, ovde : (https://youtu.be/bSYp_dbxYgw?t=3995). Mnogo šire je govorio o njegovom odnosu sa DB 2011 godine: http://www.pressonline.rs/zabava/life-style/171714/ekskluzivna-ispovest—dragoslav-bokan-sluzba-i-ja.html

    Sviđa mi se

 4. „Усташија у Хрватској није питање генетике (јер генетика је иста) него преданог и упорног идеолошког рада и бруталног државно протежираног насиља читав век. Мислите да то не може да успе и у Србији ако се не браните? Па погледајте се у зрцало.“

  HA-ha -ha. Ode sve k vragu, nek ide…
  Srbija postaje sve odvratnija jer sve više sliči Hrvatskoj.

  Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s