Арсеније Станковић: Пуковнику се добро не пише

Неко се много неозбиљно игра са пензионерима. Ми смо већ 14 дана у 24. часовном карантину.

niste gladni-1.jpg

Сада Влада каже: ови млади су неозбиљни, има их пуно на улицама, продужавамо самоизолацију на 28. Дана! Дакле, милион и седам стотина здравих пензионера у кућни притвор 28. Дана. Ако и тада, што је реално, буде будала које шетају, или министар нема паметнија посла него да гледа колико је људи на улици, макар и на безбедној дистанци, пензинери остају до даљег у кућном притвору?
Питам јавност и Владу Србије – докле?
Да ли сам ја, због неспособности државе и неписмених, некултурних, и асоцијалних људи, осуђен да месецима будем у кућном притвору?
Теоретски, док последњи човек не буде тестиран и буде негативан, мере забране кретања пензионера могу бити на снази!?
И то опет није гаранција да ће држава бити ефикасна да спречи да неко из транзита не зарази некога у Србији.

Неко себи даје сувише права и неосновано ограничава моја људска права.

Ако држава брине о томе да се ја не разболим, хвала јој на томе, али ја знам да се сам бринем о свом здрављу и да при том испоштујем све медицинске мере, да се не заразим.

То што је држава већ 30 година усмерена само на пљачку државне имовине, и није спремна за изненадне ванредне ситуације, мене не интересује нити треба да интересује грађане.

А ако се пандемија преноси ваздухом, онда смо сви обрали бостан.

По ко зна који пут, Влада Србије удара на права најстаријих грађана, јер би неспособно здравство доживело колапс ако пензионери почну да се разбољевају.
То јесте чињеница и то би овако слaбашну привреду брзо довело до слома а тиме и све приче о привредним бумом под овом влашћу.

Мене, као човека, не интересује политички аспект ове пандемије.

Интересује ме има ли оправдања да ја због нечије неспособности да организује функционалну државу у условима пандемије будем у неограниченом притвору.?

Ако сам здрав, ако поштујем све мере које препоручује медицина, ако не угрожавам другога ни себе и поштујем мере с тим у вези, ја не чиним ни једно кривично дело. Исто као и сваки други грађанин који се понаша у складу са наређеним мерама који је млађи од 65. Година.

Тражим иста људска права јер Устав и закони не признају ограничавање права кретања по основи година старости.

Извините господо, али због стотинак будала држати пензионере у притвору са неограниченим временом трајања, има неку сасвим другу позадину.

Не спорим право сваког човека да слободно одлучује о својој судбини. Подржавам право државе да ме ограничи ако представљам опасност за друге, значи ако сам болестан и ширим заразу. Да ме осуди и притвори. Али да ја не смем да изађем из стана, седнем у свој аутомобил, и одвезем се на одредиште без да ме ико угрожава или да ја то чиним, не могу да прихватим као нормално социјално понашање.

Посебан атак на пензионере јесте даноноћно информисање којим се шаљу само негативне емоције код старих којима су одбрамбени механизми на стрес слаби.

Патетика, глуматања, претње типа шта би било кад би било, изношење података да је неко умро а њему душа била у носу и без короне, изјаве саућешћа породицама, чему све то?

Организујте покретне продавнице основних производа, паркирајте их на отвореном простору, осмислите начин трговања, направите покретне шалтере поште и најфреквентнијих банака, полиција да обезбеђује, све на отвореном и заразе нема. Ко вам гарантује безбедност у затвореним маркетима. Свако пипа намирнице, корпе…Ако хоћете да се играте државе онда морате на све да мислите, а не само како да нас нема.

Коначно ја имам најефтиније решење за пензионере и очување власти- побијте нас здраве да се не заразимо.

Али, то не би било решење, јер колико сутра дан још на еколико стотина људи биће старије од 65 година.

Схватате ли шта вам поручујем?

(Аутор је пуковник ВС у пензији)

Jedno mišljenje na „Арсеније Станковић: Пуковнику се добро не пише

  1. Пуковник је заборавио на лапот, на Индијанце, као и Ескиме. Цивилизација је, нама пензосима, омогућила да се лечимо и дуже живимо. Зашто та иста „цивилизација“ не сме да донесе и ново ефикасније решење. Ионако је оптерећење ПИО фонда огромно.

    Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s