Дрт на Дрп, Постмортем или „Фриленсери иду у рај“

Зла Србска фукара не плаћа порес, мамулиму његову…Он ће мени ту нешто да прича и да ме учи како се води посо…Проблем је у томе што фриленсер није фукара и плаћа порес у овом случају 30 посто у земљи у којој се посао обавља. Део је уговора и не може да се избегне. Јасно и транспарентно, без двоумљења. За разлику од срБског закона и метода пореске управе, где је све подложно тумачњеу, овде је све кристално јасно јер је ДЕФИНИСАНО.

Но ово води у тотално нову димензију насталу у оквиру СрБског Патолошког Система који производ СрБско патолошко пословно окружење.

Фриленсери су упали у овај проблем, не зато што нису хтели да плате порес, већ зато што им је у пореској управи речено да они нису у стању да опорезују приходе те су им приходи не опорезиви. Нажалост многи од њих, више но задовољни овим одговором, су помислили да не морају да плаћају порес,јер они који су требали да им порес наплате, су им управо то и рекли. Оно где су фриленсери погрешили и због чега сада ће да изгубе све, јесте погрешна предпоставка да комуницирају са неким ко зна свој посао и који поседује логику и разум.

На питање како ја да платим порез јер сам као фриленсер примио уплату од клијента из иностранства, фриленсери мисле да пореска управа зна шта је то фриленсер, који односи важе између њих двоје, које су обавезе клијента и фриленсера, шта то тачно њих двоје раде итд. Како пореска управа не зна шта је то фриленсер али зна шта су паре, она не уме да обради захтев, тј како шифра делатности није дефинисана, пореска управа није у стању да обради суму и даје одговор да је приход неопорезив.

Друга грешка фриленсера јесте та да они подразумевају да ако су рођени на територији Србије и имају држављанство државе Србије, њих државна управа Србије тако и види.

Да су знали, поставили би питање на прави начин.

Ово је типична замка, тако присутна у оријеталној култури где језик служи не да пренесе информацију, он не служи за комуникацију, већ се користи како средство са којим се постиже нешто друго, што је скривени примарни циљ.

Питање које су требали да поставе на језику који Пореска служба разуме је : Ја сам ЛИЦЕ са ДОДАТНИМ приходима и хоћу да платим порез на те приходе. Да су тако поставили питање, добили би образац за самоопорезивање на основу кога би пореска служба знала како да обрачуна порез.

Да се то десило, фриленсери би одмах схватили да се фриленсинг као начин обављања посла не исплати у Србији, јер је порез толики да обесмишљава сваку добит (65 до 70 посто), напустили фриленсинг као облик рада и покушали да своје знање уновче на неки други начин.

Да су то урадили, не би сада губили своје домове и ишли у затвор.

Бизарно зар не?

Колико вас себе сматра Србином, мушкарцем,женом, човеком, дететом а колико лицем? Зар вам није мало чудно како то да држава народа који извози духовност јер је небески третира тај исти народ на овај начин? Суво логички,безлично, попут компијутера.

„Не разумем шта причаш али то је све наслђе комуниста“ рећиће многи. На шта им ја одговарам, са задовољством…КУРАЦ. Разлог? Бранислав Нушић је написао „Сумњиво лице“ 1887 дакле пре него што су зли комунисти дошли на власт и помутили Србима разум.

Овај дуалитет, између онога каквог ми мислимо да јесмо (духовно-најстарији-небеско-свети и праведни) и онога какви заиста јесмо (тотално материјалистички, псхопатски вођени најнижим побудама,суштински нарцисоидни) рефлектује се на све шта радимо и како живимо.

Критике упућене на рачун мојих текстова нису упућене са становиштва рационалног већ из ралога зависти. Завист је темељ срБског јеноумља и јединства. Завист је то што тера Србина да моралише и гони правду небеску и поставља слику света у коме је он стуб свега доброг и праведног. Међутим у реалности он…КЕЊА.

Блебетање о законима и правди није могуће када постоји консензус да је сила једнако право и да је право једнако закон. Да је сила закон. По тој логици, све шта држава пропише постаје истина без обзира на то да ли је стварно тако или не. Јер држава има силу а сила јој даје за право да намеће своју верзију истине. Међутим то не значи да је наметнута слика истина.

Деведесете су обесмислиле државу и законе,скинуле су маску цивилизованости и коначно показале суштину СрБског друштва, као предаторске џунгле у којој важи закон јачег а не никаквог царства божијех. Да је цар го, показале су НАТО бомбе и након „пада“ Милошевића, другосрбијанци су пребијену Србију обукли у најбоље одело које су имали међутим она, кад је дошла себи од батина, поцепала је то одело јер јој је сметало и наставила да хода у гаћама јер јој је тако комфорније. Она, не воли одело, одело је спутава, није јој пријатно и јебе јој се што је други сматрају за будалу јер хода у гаћама. Она најбоље зна јер она зна шта је живот. Шта ти шатро цивилизовани знају, они и њихови закони и права, мамулиим јебем, ја БРЕ знам све. Ја знам како се води посо, мени ће тамо неки фреланцери да причају натакнем их на курац криви, фризерску. Има се плати и тачка.

Ваистину, тачка.

Пошто се Србин разуме у све, интересује ме како ће да се извуче из овога
https://meta.eeb.org/2021/01/26/monster-serbian-coal-plants-face-legal-action-after-ending-hundreds-of-lives-early/
Карма из а бич када 89ке воде.

Ал ће порес да порасте, јој људи шта нам раде, па то је неправда, да нам наплаћују за загађење, па нормално је да се дими кад гори, јер где има дима има и ватре. Пичке европске не они нама то намерно раде јер смо Срби а не зато што смо протерали сваког са два грама мозга и сналазимо се најбоље што НЕ УМЕМО.

4 mišljenja na „Дрт на Дрп, Постмортем или „Фриленсери иду у рај“

 1. Ако прескочимо жваку о фрилансерима и доказивање како је то у Америку, вратио си се сопственим аналитичким текстовима, који су препуњени уочених недостатака међу нама. Држи се тих тема, а за фрилансере и порезе се обрати надлежнима. То нису шалтерски службеници у згради пореске управе.

  Sviđa mi se

 2. .
  Piscu teksta, nauka:
  .
  Umesto ove skribomanije i trabunjanja, mogli ste jednostavno napisati da je dvostruko oporezivanje nedozvoljeno međudržavnim ugovorima
  .
  Dakle, ako su svi neophodni porezi plačeni u stranoj državi, niko nema pravo da ovde ponovo naplačuje poreze
  .
  Tako biste najbolje pomogli našim ljudima koji se pominju kao poreski dužnici
  .
  I drugo, čvrsto verujem da „Sumnjiva lica“ postoje i u Japanu, Indiji, Ugandi, Egiptu, Francuskoj, Finskoj, Americi …
  .
  Istražite ovu moju sumnju pa nas obavestite o nađenom
  .
  Hvala unapred
  .

  Sviđa mi se

  • У примеру који нам је дало Големово дете се показује, што и Ви напомињете. Проблем примера је што ми немамо одговарајући државни уговор са Америма. То је и Преврат допунио. Млого је тешка ствар, када аналитичар друштвених појава одлута у непознате воде, уз потпуно субјективан доживљај.

   Sviđa se 1 person

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s