O VAKCINAMA I NOVCU – objavljeno u dnevniku „Politika“ od 8.9.2021.

Da li se ove inicijative baziraju na ozbiljnim i temeljnim domaćim studijama? Da li je srpska nauka uspela smisleno da sistematizuje svoja iskustva, ili samo deklamuje i propagira ono što joj drugi sufliraju?

Pod okriljem pandemije došlo je i do dodatnog bujanja korupcije u vezi sa nabavkama medicinskog „kovid provijanta“ čak i u onim zemljama koje se diče niskim stepenom korupcije. Otuda, pored praćenja tragova virusa nije na odmet pratiti i tragove novca.

Nebojša Katić - Iz drugog ugla

Zdravstvene institucije EU upravo su objavile da nema hitne potrebe za trećom dozom vakcine, osim kod imuno ugroženih osoba. Istovremeno, britanski vladini eksperti ne vide veliku korist od vakcinisanja zdrave dece, bar za sada. Ako je Evropa oprezna i ne žuri, otkud u Srbiji sve jači pritisak za trećom dozom vakcine, ili za vakcinacijom dece? Da li je baš nužno da pored svakojakih „liderstava“ Srbija i ovde bude lider i eksperimentalni poligon? Da li je reč o dirljivoj brizi za zdravlje ljudi ili, daleko bilo, postoje i neki mračni komercijalni interesi?

View original post 674 more words

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s