Dragoslav Pavkov: Ukrajina nije Kos-Met nego Krajina Rusije

Жао ми је украјинских цивила који страдају од руске ватре, али једноставно нисам у стању да смислим било шта у осуду ОВОГ потеза (војне интервенције) Руске Федерације и њеног председника. Јер ситуација са Украјином је потпуно аналогна оној у покојној Републици Српској Крајини

Застало…..

Да није било Руса и Русије – не би било ни Украјине. Осим ако неко мисли да је народ који тридесет задњих година на својој грбачи трпи лоповску олигархију био способан да организује и изведе социјалистичку револуцију, победи и одбрани се од непријатеља са свих страна ангажованих да је сломе. Онда ништа…

Исто тако, будала је свако ко мисли да би оно што се данас назива „Хрватска“ постојало без Срба из Војне Крајине, победничке српске војске из Првог светског рата и комуниста српског порекла који су подржали одлуке АВНОЈа и каснијих југословенских органа, често на штету сопственог народа.

СФРЈ и СССР су се распале по офрље уцртаним границама које је „признао свет“, разлика је само у нијансама и што у бившем СССРу није било рата за сецесију попут оног у СФРЈ… Само у Руској Крајини тридесет година траје хладни рат који се управо завршава. Од лета 2014. године у Украјини је ескалирало управо оно због чега су крајишки Срби одбили да признају суверенитет Републике Хрватске и изложе се мајоризацији већинског народа, унутар кога је било много пристојног света, и сам знам много таквих, али неким чудом од ’90. до почетка ратних сукоба подлегли су осебујној хрватској шутњи а само ретки и небитни појединци су се осетили позваним да кажу како то што се намерава радити са суграђанима српске народности није у реду.

Савезна војска, ЈНА, је покушала да одигра медијатора у сукобу, али због много различитих фактора на крају се сврстала уз ону страну која ју је онако преко курца признавала за своју и барем јој није опкољавала гарнизоне и убијала војнике… Уместо да силом уведе војну управу и дисциплинује и усташе и четнике, она је допустила да се уваља у политиканство и шовинизам, након чега се вожд СлобО генијално досетио и позвао мировне снаге УН да (за)штите теНковине ЈНА и права српског народа Крајине. Како се завршило опште је познато: Срби су изгубили и проћердали почетну предност, УНПРОФОР и све касније итерације међународних посредника биле су правилно подмићене и стављене на хрватску страну а Срби су се након масивног напада хрватских снага евакуисали у Србију и даље широм света.

Владимир Путин је ваљда научио лекцију, па након много искустава са тзв. „међународном заједницом“ (тј. западним савезницима) не пада му на памет да будућност свог народа повери на надлежност непријатељу. А „међународна заједница“ која жал жалује за Борисом Јељцином није ништа друго него непријатељ Руса и Русије.
Због тога Путин и његов генералштаб ових дана раде оно што је требало да ураде Милошевић и Кадијевић у септембру ’91. Да истовременим нападом ЈНА на челу са 63. бригадом и јединицама Гарде испресецају Хрватску, похапсе усташе које не успеју да побегну у Аустрију и Мађарску, под претњом преког суда ОБЕЗБЕДЕ РЕД И МИР и створе услове за МИРНО РАЗГРАНИЧЕЊЕ Хрвата и Срба из некадашње Социјалистичке Републике Хрватске (у којој су не знам да ли је битно – Срби имали статус конститутивног народа који им је правним смицалицама одузет приликом промене републичког устава). Како су прошли Килави Радован звани Слоба – Слобода и Срби који су га звали „ћаћа“ знамо, надам се да је Владимир Владимировић стварно научио лекцију и да Руси из Украјине неће бити жртве надгорњавања царства у настајању и међународне заједнице.

5 mišljenja na „Dragoslav Pavkov: Ukrajina nije Kos-Met nego Krajina Rusije

 1. Da, odličan tekst. A ja razmišljam o sledećem – mislim kako bi bilo veoma korisno da Srbija zamrzne, suspenduje pristupne aktivnosti u Evropsku Uniju na 1 ili 2 ili 3 godine.
  U tom roku bi valjda sve moguće svetske krize bile rešene kako treba, a Srbija bi izbegla moguće ozbiljne neprilike.
  A da li ćemo ući u Evropsku Uniju za 20 plus 3 godine, za 40 plus 3 godine, ili nikad plus 3 godine, svo to odlaganje nema nikakvog značaja, zar ne.
  Dao sam ideju i sada neko mnogo stručniji neka obavi dodatne analize i napiše svoj stav.

  Sviđa mi se

 2. Ako me neko bude pitao odkud Srbi na pogrešnoj strani istorije , evo već 30 leta nepogrešivo birajući pogrešne i ljude i vrednosna uverenja ja ću da ga uputim na ovaj tekst. I na kraju će opet biti kao sa padom Berlinskog zida „nismo shvatili, jebi ga“.

  Sviđa mi se

  • Srbi je trebalo da veruju Hrvatima da stvarno planiraju da ih tretiraju kao ravnpravne, neke budale su uzele oružje u ruke iz obesti? Nakon osam godina svakodnevnog bombardovanja Donbasa i izjava Zelenskog o ulasku u NATO – Rusi treba da se ponašaju kao da se na njihovim granicama ništa ne dešava?

   Ja ovde pokušavam da razmišljam principijelno, a Vi pretpostavljam verujete da „sila boga ne moli pa…“… Ovo je namenjeno ljudima koji nisu spremni na žrtve tipa poniženje i siromašenje da bi neki od njih svakih pet godina mogli da menjaju auto, da putuju po inostranstvu bez cimanja sa vizama… Ne znam kako bih Vam objasnio, ali od tačke A do tačke B isto se možete prevesti Ladom ili Stojadinom, ne morate da imate Folksvagen ili Pežo. Leskovačka gurmanska pljeskavica je VEĆINI (osim ako ni demokratija nije bitna ako ste Vi srećni) bolja od Big Meka, a sremački kulen od bilo kakvog Vursta. Vaše zadovoljstvo nije vredno mog poniženja… Zato, slobodno uputite ljude na moj tekst, možda se nađe neko ko će razumeti ovo što sam pokušao da Vam objasnim

   Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s