Драган Томић „Визија 2030“, део 4.

Идући даље, лудило се продубљује. Генерално, ово поглавље се бави са бригом о људима од којих БЕГЕ 2030 заправо нема користи и како је лоше за имиџ да их побије он мора да се бави са њима али на начин који ће осигурати њихов нестанак. Уз профит наравно, јер трговачка обор елита не поседује ни трунку емпатије, она је психопстска и вођена је искључиво материјалним задовољавањем својих биолошких потреба и оним шта јој је ТРЕНУТНО у глави. Наиме, психопате не поседује способност одлагања задовољења и због тога није способан за планирање и стратешко размишљање, сав његов напор је искључиво фокусиран на реалност и моменат и ту важи само једно правило а то је максималистичко искоришћавање сваке ситуације у своју корист по сваку цену. Он види свет црно бело, нема код њега мисли и постоје врло рудиментарни механизми који се своде на бинарно размишљање, осећам се добро не осећам се добро и ништа више. Како нема никакав унутрашњи свет, психопата своје потребе задовољава конзумирањем спољњег света. Ако је гладан он ће јести, ако има да купи храну он ће је купити ако нема он ће украсти храну, ако му се јебе он ће јебати, платити курве или силовати, само да задовољи своје нагоне и то ће урадити без било каквог приговора савести јер психопата савест НЕМА. Он је једна примитивна, предаторска звер и као такав много је ближи животињи него човеку. Но доста псеудо психологије…

Следеће ставке у стратегији јесу, Београд без баријера, брига о породици и деци без родитељског старања, помоћ Ромима, борба против сиромаштва и економске зависности од других и социјално становање.

Београд без баријера

Београд без баријера заправо се бави особама са хендикепом и инвалидитетима о ова ставка предвиђа олакшавање кретања и инклузију особа са хендикепом и инвалидитетима у живот БЕГЕ 2030.

Брига о породици и децу без родитељског старања.

  1. Деинституционализована брига о деци
  2. Унапређење услова боравка и збрињавање деце са социјалним потребама
  3. Материјална подршка у обезбеђивању равноправног укључивања деце Београда у образовне токове.
  4. Едукација социјалних радника и партнерских заједница за бригу о деци
  5. Јачање сарадње са организацијама цивилног друштва и међународним организацијама.
  6. Подршка ромским породицама и деци са социјалним тешкоћама

Унапређење социјалног положаја Рома.

1.Образовање

2.Становање

3.Запошљавање и еконмоско оснаживање

4.Здравствена заштита

5.Социјална заштита

Борба против сиромаштва и економске зависности од других.

1.Помоћ бескућницима

2.Запошљавање сиромашнх

3.Социјално предузетништво.

Социјално становање

Градиће се станови и насеља са ценама станова које су приступачније од просечних на тржишту.

Ради унапређења квалитета становања, као облик подршке младима и лицима која раде у значајним секторима јавних услуга чије зграде не одговарају нивоу значаја и одговорности посла, БЕГЕ 2030 ће наставити да спроводи праксу изградње социјалних станова који су приступачнији од просечних на тржишту као би запослени у образовању,здравству,полицији,војсци, јавној администрацији, јавним комуналним предузећима могли да реше своје стамбено питање.

Не профитна градња подразумева да БЕГЕ 2030 не наплаћује надокнаду за градско грађевинско земљиште.

Један од изазова са којима се БЕГЕ 2030 суочава јесте трајно збрињавање избеглих и интерно расељених лица,миграната и затварање свих неформалних колективних центара.

У јеботе…

Прича о особама са инвалидитетом у Београду је одувек била проблем. Наиме, као свако Оријентално, женско друштво, Србија а самим тим и Београд, нема емпатију према слабости. Због тога, да би одржало кохезију, то друштво мора да се прави да је идеално и најбоље на свету. Оно мора да КРИЈЕ своје недостатке. Због тога, то је друштво које се базира на СРАМОТИ. А „срамота“ мора да се крије, како би се социјални уговор испоштовао. А социјани уговор подразумева да смо сви богоугодни, чистунци, високо морални и да имамо ЧАСТ коју бранимо јер смо вредни. Због тога Српско друштво је подељено на Часну Јавну сферу, која је идеалзована и Демонизовану приватну сферу која лична и у којој је све дозвољено. Другим речма, докле год нико не зна да јебете децу у подруму, ви себе можете сматрати нормалним и часним чланом заједнице. Зато Србија мора перманентно да одржава „имиџ“ напредног друштва док изнутра трули у нај приземнијим и примитивнијим оргијама. То Србију чини кибернетичком државом, где на површини имате инструменте као што је држава и који су „механички“ накачене на „ткиво“ које је тотално биолошко и где влада закон џунгле. Државна управа је имплант у ткиву нечега што се колоквијално зове „српски народ“. Српски народ доживљава Српску државну управу као страно тело, што она јесте док државна управа доживљава Српски народ као био масу коју презире и коју арчи до бескраја јер је он за њу ништа више до батерија која јој омогућава да постоји.

Због тога интеграција инвалида и особа са сметњама у развоју у друштвени живот Србије није могућ јер примитивна, биолошка свест, „српског народа“ их одбацује али воли да „брине“ о њима јер тиме потврђује лажну слику о себи као нај нај хуманијем небеском народу. Као што педер неће градом шетати, тако ни богаљ неће јер Србин није ни педер ни богаљ већ херој мученик и раб божијех.

Борба за породицу и децу без родитељског старања, је друга последица оваквог стања. Пошто је БЕГЕ 2030 физичка репрезентација менталне патологије обор елите, он као такав јесте неприродно станиште у коме се био маса звана Српски народ не размножава. Јел неко заиста очекује да ће девојчица од 14 година која пијана се таслачи по сплавовима бити узорна мајка и да је спремна да се жртвује за децу и породицу? Где је она видела да кроз жртву она „профитира“. Од 14 године јој дају бесплатна пића, од 14 године је возикају по колима од 100.000 евра, од 14 године јој купују скупе ствари од којима је могла само да сања, од 14 године се буди у Београду на води. Само зато јер има пичку. А са пичком се родила, значи она је по природи ствари вредна, она не мора да се труди, да се жртвује за ништа…Други морају да се жртвују за њу јер она је „награда“, она је циљ а не средство. Какву представу о себи она може да има када води такав живот од 14 година? Када се враћа кући из „богатог културног и ноћног“ живота и када легне у своју собу коју су јој родитељи добили од државе, која је мала, сиромашна и јадна. Када гледа свога оца и мајку, ако их има, како буље у бесмисао свог живота. Па наравно да јој не пада на памет да „сконча“ тако. Наравно да презире и оца и мајку, да презире породицу, да презире све. У њој перманентно тиња конфликт између „унутрашње мајмунице“ коју биологија тера да се се насади на алфа кару у Београду на води, јер је алфа мужјак, доказано најбољи за продужење врсте са једне стране, док са друге оно мало људског у њој, је тера да покуша да буде човек. Макар због срамоте када алфа јебач трофејно окачи снимак на нету како јој шора у уста у мермерном купатилу Београда на води, где једна плочица кошта 100 евра. Зато она мора да „нормализује“ то што ради и зато се свим силама бори да такво понашање буде опште прихваћено јер ако је сасвим нормално да сте курва, онда срамота нестаје и са њом анаксиозност и стрес. И онда је лакше. А она, пошто је вредна, заслужује да јој буде лакше и да ужива. Онда је она исправна.

Наравно, многе се оклизну на путу до куле Београда на води где их чека the tower of power. И ту се роди понека беба. Наравно, беба се одмах одбацује, јер мислим, где ће она да се зароби са 14, 15, 16, 17, 18 година, још је млада и треба да ужива. А да би уживала, цену њеног уживања мора да плати беба, стога се беба напушта у име уживанције и потраге за супер фантастичним алфа мужјаком који ће јој омогућити доживотно уживање. Тако да БЕГЕ 2030 се суочава са суфицитом беба. Наравно, како се ни једна прилика не пропушта, те бебе се онда уваљују ЛГБТ популацији јер БЕГЕ 2030 нема намеру да плаћа цену за своју конструкцију, он је ту да заради. БЕГЕ 2030 је створио амбијент у коме она може да ужива, да оде на сплав да се ували у сепаре, да је покупи неки алфа да је одведе у кулу, да је изјебе и да јој купи Праду кад је шутне напоље. Да БЕГЕ 2030 плаћа за бебу, па није је он напраиво, јеби се мала.

И јебе се.

Све остало до Рома је део ове приче.

Код Рома, ствари су отишле толико далеко да нема ни смисла говорити о њима. Та заједница је толико изолована од друштвених токова да је интеграција немогућа. Не само да је држава дигла руке од њих и они су дигли руке од државе и то је семе будућег конфликта. Јер како се економија буде погоршавала, тако ће и Роми постајати све очајнији и храбрији у черупању инфра структуре коју виде као ресурус. Ромима иде време на руку, тако да ко зна, можда једног дана очерупају до темеља Кулу и завале као секундарну сировину и тиме коначно остваре космичку правду. Јер оно шта обор елита перманентно не може да свхати јесте да то како ради и мисли, то тако НЕ МОЖЕ.

Насеља и „јефтини“ станови јесте још једна промашена стратегија и она значи гетоизацију Београда, где обор елита тежи да по угледу на Европске метрополе, изгради гетое и но го зоне где важе закони интегрисаних „мањина“.

Обор елита је толико глупа да не схвата да су гетои израз СЕГРАГАЦИЈЕ не ИНТЕГРАЦИЈЕ у којма су колонијалне силе, решавала последице свог колонијализма, тј суочавале су се са народима које су тлачиле. Србија није никог тлачила, није имала колоније, који ће јој курац гетои?

Па просто, јефтиније је.

Тако да како је БЕГЕ 2030 замислио, биће изграђене зоне у којима живе људи неопходни за функционисање БЕГЕ 2030 а то су доктори, судије, полиција и војска који ће добити „јефтиније“ станове док ће сиромашни живети такође у зонама где ће се међусобно јести по свакој могућој основи, расној, религијској, економској.

Само да буду што даље од Куле и фантазије која обитава у њој.

На сву срећу, крај ере јефтине нафте је ставио тачку на овај сулуди пројекат и он се неће десити. То је добра вест.

Лоша је што ће се десити све друго осим тога.

Наставиће се….

Драган Томић

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s