Драган Томић “ Визија 2030 „, део 5.

Следећа у низу небулоза у Поглављу 2 БЕГЕ 2030 јесте партиципација али не обична. У питању је Еее-Партиципација. Мисим Е Буразеру, јер ти оно, мисим, е партиципираш…Коме ти е маму, доџи вамо…

У идеји БЕГЕ 2030 јесте да су сви грађани повезани на интернет, имају смартфон и партиципирају у активном живодту БЕГЕ 2030. Директна, е-демократија. Ту, преко е-апликације, можете да е учествујете у е свему, можете да е гласате, е партиципирате, е консултујете и да правите е иницијативе. Све то иде у управу партиципација, где буџетлије седе и одлучују у чему ће да е учествују и шта ће да се е ради. Јер БЕГЕ 2030 је ботом ап заједница.

Последње поглавље јесу млади.

Пошто је БЕГЕ 2030 град широког срца који настоји да свима да једнаке шансе. Тако да у БЕГЕ 2030, млади имају шансу да се образују, имају здравствену заштиту, наравно, богати ноћни и културни живот и да се запосле. Поред тога, БЕГЕ 2030 нуди младима и могућност да се рекреирају и имају слободно време.

Па то је Е-сјајно.

Дубина небулоза којим обилује ова стратегија је застрашујућа. Ниво разведености од реалности је толики да једини које могао ово да осмисли, јесте неки креативни тим из неке маркетнишке агенције коју је е буразер увалио уз провизију другом е буразеру у стилу, „видите да накитите то масно, идем ја да се видим са Ђоком око неке комбинације и да ме чека на столу сутра ујутро“.

Наиме, БЕГЕ 2030 је решио да комерцијализује школство и са правом нишани студентску популацију коју су заслепела светла Велког Града. Наравно, посла у БЕГЕ 2030 нема, јер као што смо рекли, трговац не производи ништа, он сурфује на разлизци цена, јефтино добавља и скупо продаје. Докле год има робе и купаца, он профитира.

Проблем лежи у томе што са крајем ере јефтине нафте, цене ће само расти док ће куповна моћ остајати иста што се преводи у смањени профит за обор трговачку елиту. Ко год је ишао у куповину, приметио је абнормални скок цена хране. Наши маркети су преплављени прозводима који поносно истичу да су из Србије и због тога коштају пет пута више него у иностранству. Поставља се питање, зашто је кило кромпира јефтиније у Немачкој него у Србији. Зар није логично да производи из Србије буду јефтинији од производа из иностранства, собзиром на смањене трошкове транспорта, цене складиштења и тако даље? Па није, јер прозводи из Србије се масовно извозе у ЕУ а оно шта преостане се лиферује по радњама у БЕГЕ 2030 са свим трошковима слања у ЕУ. Плус кум, цар, лав и краљ, плус уградња, плус освета села граду, плус порес и то вам дође на ту цену. Са оваквом политиком обор елите, Србија лети светлосном брзином ка Ирском сценарију, из 1845-1849 у време „Велике Глади“. Наиме, када је постала део Великог Краљевства, 1801 године, Ирска је била у обавези да храни Енглеску. На тај начин, сва храна је ишла за Енглеску док је Ирцима остао нови производ, звани кромпир. Но појавом ифекције кромпира, Ирци су остали без хране што је довело до глади.

Обор елита управо ово ради, као што је радила одувек.

Наиме, обор елиту Србија не интересује, обор елиту интересује само обор елита.

И ако већина јавних коментатора константно дрви причу да смо ми колонија и да је све ово због тога што смо ми окупирани, није истина. Нисмо ми окупирани од странаца, већ обор елита није у стању да ради другачије. Ти људи раде исту ствар од 19 века до дана даншањег а то је догнам продам. А то раде јер не умеју да раде било шта друго. А не умеју да раде било шта друго јер је коефицијент интелигенције 89. Једноставно ово је њихов крајњи ментални домет и као сваки организам, он се бори да преживи а то значи елиминација свакога ко има коефицијент интелигенције изнад 89.

Је он је аутоматски непријатељ.

Српска обор елита није ни зла ни покварена.

Она је криминална јер не поседује способност одлагања задовољења.

Она је коруптивна јер није у стању да апстракује, већ се ослања на оно шта чулима може да види,чује, пипне,окуси.

Она је хазардерска, јер поседује магично мишљење и верује да јој „силе универзума“ одређују судбину.

Обор елита стога није злонамерна. Она је ГЛУПА.

Што се тиче младих…

Ееее Сисе.

Наставиће се….

Драган Томић

Jedno mišljenje na „Драган Томић “ Визија 2030 „, део 5.

 1. Tomiću majstore,

  nemoj da se samo ubiješ!
  Predložio bih ti da ukoričiš napisane tekstove.
  Iako se baviš računalnom grafikom, animacijom, možeš li napraviti nešto slično ovome?

  KOLLEKTIV TURMSTRASSE, „Sorry I Am Late“

  (gluma, kamera,… vrhunski)

  Gledajući, sjetio sam se tvojih tekstova i opisa likova, ovo bi bila „Njemačka verzija“.
  Bilo bi interesantno na sličan način u video tehnici prikazati novonastale likove i karaktere BG kojega opisuješ.

  (Zašto se neki tekstovi ne mogu otvoriti, pročitati?)

  Pozdrav!

  Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s