Бранимир Марковић: ДА ЛИ СЕ УКРАЈИНСКИ СЦЕНАРИО ВРАЋА КУЋИ У БЕЛГРАД

„Револуционарни потенцијал“ након фантомске Херцеговачке је заиста висок. 

Која је ТО бахатост, кад им је демоцидним законима о извршењу и лекс специјалисима све већ практично дозовољено,  

а једина (пара)институционална могућност заштите грађана која се користи  је да  obudsman i poverenik za informacije od javnog značaja  кажу 

ццц и но но, и позову полицију да се извини

ALEKSANDAR VUCIC

“Ne znam da li je nekome ( u državi) palo na pamet da uradi, nadam se da nije, taj je idiot, da je to srušeno u po bela dana bilo bi super”, naveo je Vučić. (Politika

„Ili negde u državi postoji idiot koji je spreman da angažuje ljude u fantomkama da odrade posao, da utiče na policiju da ne izađe na uviđaj, da inspiriše gradske zvaničnike i gradonačelnika da minimizuju događaj i ne pozivaju da se on istraži – ili u državi u širem smislu postoji pojedinac ili grupa koja može sve ovo da uradi iako je van države.

Hajde da vidimo hoćemo li saznati ko je … misteriozni “idiot”“

Владимир Милутиновић (http://dvogled.rs/2016/05/zaista-ko-je-taj-kompletni-idiot/)

Две личности са наводно супротних банди се утркују ко ће чешће да упозори на „Украјински сценаријо“, подсећајући и плашећи људе да је у непосредном јужном суседству „у тијеку“.

Александар Вучић вођа Србије и Јелена Милић, вођошкиња војног крила „окупације“ Србије.

По систему „држте лопова“ Милићка оптужује да су налогодавци Руси, а Вучић, улагујући се својој већински русофилској пучини, алудира да су САД.

Намера мог ураДка није да паметујем ко је у праву, прецизније ко  више лаже и маже. Мој утисак је да обе полуделе империје сложно раде, глумећи међусобну непомирљивост,  на уништавању једне по једне националне државе на путу њихових гасовода, војних база и осталих, на садашњем технолошком нивоу прилично ретроградних до бесмисла пројеката, сем за оно што се лажно зове „максимализација профита“, а уствари је феудална рента на узурпиране јавне ресурсе. Него да упозорим да је „сценарио“ заиста изгледан. „У памет се браћо ЦрнОгорци„.

„Украјински сценарио“ је кад обични смртници изађу на најнормалније мирне демонстрације слободарски настројених људи против системски ултракорумпиране власти и система самог. Па онда „ничим изазван“ неко припуца на ненаоружане, други „притекне у помоћ“ ненаоружаним, а тајне, контраобавештајне службе, полиција и војска се не мешају у свој изворни, већ у посао тих што су припуцали.

Апсурдно је што се у земљи Србији тај „сценарио“ зове „Украјински“, кад је виђен још 9. марта 1991. у стоном Београду.  И тада је „свето тројство“ тајне службе, полиција, која се тада још поштено звала милиција=идеолошка наоружана формација и војска, сложно прионуле у одбрану власти.

Још су дубоко потиснуте у колективној свести заборављене сцене „купања“ демонстраната у снажним млазевима шмркова и „стрељачки вод“ народне милиције који у беспрекорном стрељачком поретку пуца из калашњикова са правим мецима по демонстрантима на улици. Ко у филми Оклопњача Потемкин. И погибија младића.

Заборављена је и кључна чињеница наше новије историје – да су први тенкови грађанског рата изашли на улице Београда. Због самозаборава овог факта грађани Србије ће по свој прилици морати покољењима да плаћају рачуне узурпиране власти империјалних слугерања  против које су први и најмасовније у Илирику устали.

(Гледе повезаности Кијева и Београда – и  ћорава кокош (Јелена Милић), понекад убоде: „u Srbiji su sada na vlasti ljudi koji su bili važan deo režima koji je krajem devedesetih uz pomoć političkog Zapada, na talasu privlačnosti Zapadne meke moći kod nosioca promena, počeo da biva demontiran. I oni sve intenzivnije delegitimišu metode i domete petooktobarskih demokratskih promena u Srbiji, što zbog romantizacije i legitimizacije svoje političke prošlosti, što zbog straha da se i njihovoj, sve autoritarnijoj, vlasti tako nešto ne ponovi. Srpski premijer Vučić sve češće koristi termin “ukrajinski scenario” u istom kontekstu u kojem frazu koriste i ruski zvaničnici.“

 https://www.ceas-serbia.org/images/2016/05/CEAS_Studija_-_Sirom_zatvorenih_ociju_-_Jacanje_ruske_meke_moci_u_Srbiji_-_maj2016.pdf)

Бедна естрадна циркусијада звана знаковито „Плишана Еволуција“ (наводна Чешка инспирација се случајно звала РЕволуција) у режији и изведби УДБИНОГ глумишта, заслужено је отишла у заборав. Али исти глумци су и даље на сцени.

Јуче су биле озбиљне демонстрације озбиљних грађана (не „опозиционих“ партија које су наравно пришипетљариле)  у Београду, поводом веома озбиљне, пре системске закономерности него инцидента:
Рушења приватне имовине,  делом легализоване а делом у процесу легализације, од стране паравојски у фантомкама, уз немешање полиције.

Јавни сервис им је посвети тачно 18 секунди у 23. минуту ударног Дневника. Иначе у целости посвећеног плашењу народа „Украјинским сценаријем“  поводом најављених демонстрација и контрадемонстрација (ко у најбоља времена Мириног Ушћа и жена с бундама)  у Бањалуци. Првих седам минута говором премијера, а наредних 6 и по „аналитичким“ прилогом уз сада неизбежног Дејана Вука Станковића.

Детаљ у ком је ђаво је, што, самопрокламовано у име демонстраната, изјаву даје заборављени првак УДБИНОГ глумишта из Плишане еволуције и епизодиста из постпетокотобарске контрареволуције, Бранислав Лечић, а – „o tempora o mores“ још увек – странка доајена глумишта а и режисера, Драгољуба Мићуновића, поново збуњује народ бесмисленим паралелним митинзима на исту тему: “ Balša Božović Спонзорисано :PROTEST! Subota u 13h u Hercegovačkoj ulici. Crne fantomke ne smeju biti jače od države. Moramo da odbranimo Beograd! Važno je!“ Синергија између три стуба  тиранства је очита.

Проблем је што  грађани планетарно још нису нашли одговор на ове веома учинковите поступке неолибералне клике. Ни у Београду 9. марта, ни у Сарајеву нешто касније, кад је патентирана и „спонтана“ одбрана мирних антиратних демонстраната од снајпериста из Хајата – дељење оружја „на лицу места“. Које се ту „случајно“ нашло, иако  „нису могли знати“ да ће бити снајпериста. Након чега је грађанима Сарајева преостало – или да узму оружје и пуцају где им се покаже, или да постану незаштићене мете или да утекну – све мимо њихове већинске воље и нормалних антиратних ставова. Оно шехер Сарајево, тако „по усташки“ подељено на „трећине“ (убити, покрстити, иселити…) више не постоји. Као ни Дамаск, Алепо, одраније Бејрут, Багдад, Кијев …

(Симптоматично је да је свака шуша и нешуша процесуирана за ратне злочине уз вишедеценијско урлање НВО антиратнопрофитерске пучине, сем – тих снајпериста и њихових налогодаваца. Постоји ли гори злочин него пуцати на ненаоружану масу деце и жена, између осталих?)

„Револуционарни потенцијал“ након фантомске Херцеговачке је заиста висок.

 После ње – све је дозвољено. Властима наравно. Да упадају, отимају и пребијају без суда и налога. Можда и силују,  не само прве брачне ноћи. Кад сам Вођа то благослови. Која је ТО бахатост, кад им је демоцидним законима о извршењу и лекс специјалисима све већ практично дозовољено,  а једина (пара)институционална могућност заштите грађана која се користи  је да  obudsman – švedski, čovek sa sluhom za narod i poverenik za informacije od javnog značaja  кажу ццц и но но и позову полицију да се извини (пред „опозициону“ кандидатуру на будућим изборима за председника државе). А ни ТОЛИКО  им није доста.

Кад је властима све дозовљено, дозвољено је и народу, штавише дужност је побунити се, баш по либералним начелима.

Људи су се заиста „смрзли“ и „тргли“, видите овде: https://www.periscope.tv/stonexman/1MYGNDwgAgLxw

И то баш „Телетабиси“, како атрофирано грађанство зове тип чије ћу фејсбучне мудрости сада да „шерујем“ иако се он изричито противи томе. Зашто да се ја мучим, кад не би умео боље. Тип има никнејм Уљановск (Због мојих просветитељских убеђења. Знање је јавни ресурс, а не предмет ауторских права, баш ме занима дал ће ме комунистички тужити за повреду истих … штета да ово не дође до широких народних маса ..)

  • : „Potpuno razumem bes, zbunjenost, strah, ogorčenost ili jednostavno negodovanje velikog broja građana oko noćne akcije Sturm Abteilung-a (jurišnih odreda) pod maskama u Savamali. Još više razumem ceo niz trzaja nevladinih organizacija i državnih tela (obudsman – švedski, čovek sa sluhom za narod i poverenik za informacije od javnog značaja), koje su, kao bedna kopija organa koji postoje u razvijenim zapadnim eksploatatorskim državama, otpevali svoju kmečeću ulogu.

Policija ne radi svoj posao, Tužilaštvo ne radi svoj posao, sudovi ne rade svoj posao, vlasti ne rade svoj posao ili podržavaju divljanje. Biće da svi oni, u stvari, učestvuju u zajedničkom zločinačkom poduhvatu a da ih za vas – meso kojim se hrane, nije briga.

Postoji naziv za onu vlast koja vlada van institucija, po volji pojedinca ili grupe, koja odluke donosi po zatvorenim kružocima bez javnosti, koja uvek dobije podršku od boga ili njegovog v.d.-a među smrtnicima i od najbogatijih, ako sami to već nisu. To ime je odjekivalo po Južnoj Americi, odzvanjalo po Španiji i Portugalu a danas ga izgovaraju Rusi opisujući nesrećnu ukrajinsku vlast. Iako nema materijalnih dokaza, niko to nije na papir napisao i potpisao, biće da vam se sadržaj creva smrznuo kada vam je na pamet pala reč HUNTA!“

Како остати грађанин а не постати жртва, колатерална штета или крволочни осветник, ако хунта припуца на мирне демонстранте кад се омасове, а то ће бити ускоро, упркос опструкција УДБИНОГ глумишта у нашим редовима?

Питање (свих питања) није реторичко, молим озбиљну расправу и конкретне одговоре.

Мој одговор је и даље најмањинскије могуће мишљење у Илирику,  због ког ћу поново испасти глуп у друштву великих превратника – ход кроз то мало преосталих институција. Правимо се  Енглези или пре Швајцарци и Скандинавци,  јер „niko to nije na papir napisao i potpisao“.

Тужити и пратити процесе – сваку шушу, од позорника, преко комуналног послицајца до надлежних – до непосредних до највиших. Именом и презименом. До смена, кривичних одговрности .. шуша поготово, од полиције до медија, јер на њиховој сервилности  почива страховлада. Свих које покривају обудсманове ЦЦЦ и но но. Па нек их Вучић вади. Почетак револуције је бар  педесетак смена, отказа, бар двадесетак судских поступака и вишемилионских одштета, али не о трошку пореских обвезника … Понављам ПОГОТОВО ШУША! … „не треба да гинете ви него кучкини синови“, што реко друг Патон.

Реко бих да је управо то метод јучерашњих демонстраната, и зато их сматрам озбиљним. Не само ја , него и влаС, очигледно.

24 mišljenja na „Бранимир Марковић: ДА ЛИ СЕ УКРАЈИНСКИ СЦЕНАРИО ВРАЋА КУЋИ У БЕЛГРАД

  1. Са толико памети и разумевања, аутор би могао, да уђе у парламентарни живот и да у пракси, у било којој странци, покуша, да спроведе своје идеје. Овако то личи на оно, како беше, уметност ради уметности.

    Sviđa mi se

  2. Претеривање је : нема довољно добре странке, а нову је немогуће направити без одобрења олигархије
    Такав закључак је ПРЕТЕРИВАЊЕ.
    Нисам ни ја задовољан несрећницима, који врше власт. Међутим, безброј служби у овој држави и даље солидно функционише.

    Sviđa mi se

    • Највероватније је, да сте у праву. Прво нам је сервирана певачица и њена породица и све глупости у вези тога трагичног и тужног догађаја, а онда се прешло на „бесмислено“ рушење у фантомкама, које је могло, да се спроведе и редовним путем. После тога, се сви бавимо неком формом и законом на безначајним стварима. Прескачемо, рецимо, рекламу БГД на води развучену преко објекта заштићеног законом, или запошљавањем без конкурса на Аеродрому пар стотина људи.

      Sviđa mi se

      • Како може Херцеговачка бити НАЈВАЖНИЈА? Све пристајемо, једно по једно, а онда сте Ви или неки други, заључили, да је ово најважније и најбитније? Како Херцеговачка може бити важнија од свих осталих питања, која иду на текућој траци? Да ли зато, што се то Вама чини?

        Sviđa mi se

      • Господине Млинаревићу, зар Вама стварно делује сасвим уобичајено да непознати, маскирани и наоружани људи, ангажовани од непознатих лица КИДНАПУЈУ, ВЕЗУЈУ И ПРЕТЊОМ БАТИНАМА МАЛТРЕТИРАЈУ ВАШЕ СУГРАЂАНЕ који мирно спавају или раде свој посао (чувају нечије власништво)? Да полиција (она која је једино овлашћена, плаћена и опремљена) ОДБИЈА да по пријави грађана изађе на лице места, утврди шта се дешава и извести јавност? Да председник владе јавно, на државној телевизији, самовласно и будаласто процеењује шта је ругло и чему оно служи, ко је комплетан а ко обичан идиот, да тиме оправдава тј. даје аболицију криминалцима који под окриљем ноћи уништавају НЕЧИЈУ ИМОВИНУ? Додуше, има и неке користи од његовог недавног иступа: Коначно је постало белодано да сте на протеклим „изборима“ изабрали да Србију у ваше име води фирер, коме ће помагати СА одреди на челу са његовим слинавим Ернстом Ремом. Алал вам плајвази.

        Sviđa se 1 person

      • Изгледа, да се тешко споразумевамо, па кажете: „Коначно је постало белодано да сте на протеклим „изборима“ изабрали да Србију у ваше име води фирер,…“. Нисам Моћников фан, нити сам гласао за њега и Co. Покушавам, да скренем пажњу, да смо селективни у избору важних и мање важних проблема. Верујем, да Вам је познато, шта подразумева и како се спроводи првобитна акумулација капитала. С обзиром, да је очигледно, да је тај процес у току, историја указује, како се то спроводи и шта се дешава. Рекао бих и да је мање важна судбина појединца од догађања, која угрожавају опште интересе и општа права. Поменута реклама је постављена тако да прекрива чело железничке станице, а верујем, да Вам је јасно, какав је напад на систем запослити незаконито цирка седамстотина радника. Тим питањима се нико не бави, те је ово био мој покушај, да подсетим. Очигледно је, да нисам успео.

        Sviđa mi se

      • Тешко се споразумевамо јер сте искључиви и не слушате саговорника/не читате шта он пише. То са запошљавањем послушника није „напад на систем“ јер је одавно уобичајено, „систем“ тако функционише још од увођења обавезне „политичке подобности“; само што су онда политички подобни били људи који Вам се више допадају па Вам није сметало. Напад на државу је преузимање државних прерогатива од стране неформалних и непознатих центара моћи. Ако неко, само зато јер је из неког разлога моћан, може да окупи банду којој се ни држава (коју представља полиција) не сме супротставити – ми смо таоци тиранина, без обзира на то што се оно што тиранин ради некоме може и допасти. Ако држава мора да поштује процедуре да би порушила бесправне објекте у Алексинцу или Варварину – исто мора да важи и за Савамалу, све да је страни инвеститор лично Господ Бог а не „брат Мухамед“. А ако прописи не ваљају – морају да се мењају; али док се не промене у законској процедури и институцијама – морају да се поштују.

        Неописиво ме иначе нервира што уопште данас у 21. веку морамо да расправљамо да ли је лед стварно хладан и да ли је сунце заиста врело, али ето – то само доказује моју „теорију“ да смо као друштво толико забраздили да смо постали Содома и Гомора Европе… Овде више ништа није аксиом, овде све мора да се наново испитује, прежвакава и доказује, а ако се и након доказног поступка саговорнику резултати не допадну – он мисли да може да настави по своме… Извините, али то нас чини веома несолиднима за сарадњу и ЗАТО нас људи третирају као anus mundi.

        Sviđa se 1 person

  3. @prevrat
    Кажу, да пажљиво слушам. Могуће је, да мало непажљивије читам. У сваком случају, покушао сам, да уопштим проблеме и да, сам себи, па и другима, поставим питање, зашто не реагујемо увек, него бирамо „случајеве“. У тој истој Савамали рушени су објекти и раније. Нешто мање брутално, али прилично систематски и преварантски. Мој пријатељ је имао објекат тамо. И не само он. Прво им је понуђен задовољавајући уговор, али Град Београд није могао, да обезбеди гаранцију неке банке. После тога, је почела, да нестаје струја. Лако је замислити, шта је то значило за хладњаче и оно у њима. После тога, су дошли нови уговори. Они су прошли знатно боље, од власнице „Савског експреса“, којој је познати угоститељски објекат срушен. Мени сви поменути догађаји указују, да је у току првобитна акумулација капитала, а тога, као ва Ви нисте свесни. И нису свесни многи. А без свести о томе, тешко је борити се. Када томе додамо нашу умишљеност о томе, да смо нешто посебно и да се позивамо на „како то у 21. веку?“, остаје нам, дефетизам и сопствено ниподаштавање у стилу: anus mundi.

    Sviđa mi se

    • Првобитна акумулација капитала је одавно завршена, сада се мувањем стечен новац легализује, а то најлакше клизи кад се добро подмаже „тамо где треба“. Не могу да поверујем да не схватате разлику између рушења бесправно саграђених објеката које спроводе државни органи уз асистенцију полиције, од рушења истих у сред ноћи од стране непознатог извршиоца уз асистенцију сумњивих, маскираних насилника наоружаних ватреним оружјем, средствима за везивање и моткама. Ако је стварно не видите, онда смо у много већем проблему него што сам првобитно мислио, па је нажалост Анус Мунди термин који би убудуће требало и званично користити уместо речи „Србија“ коју нисмо заслужили.

      Sviđa mi se

      • Наравно, да је мени јасна разлика на коју указујете. Претпостављам, да различито процењујемо значај неких догађаја. Мени је значајнији проблем рекламе преко зграде железничке станице, него Херцеговачка улица. Или мени је значајније питање смањења пензија од Херцеговачке. Или питање тајних уговора на државном нивоу. Најзад и МИКОК је скренуо пажњу на мугући разлог „случаја Херцеговачка“. Из Ваших коментара видим, да нисте у потпуности обавештени о Херцеговачкој, јер се позивате, искључиво, на наслове из таблоида. Зар тај случај не личи на „случај породице Марјановић“. Трагичан догађај од кога се прави филм страве и ужаса.

        Sviđa mi se

      • „видим, да нисте у потпуности обавештени о Херцеговачкој,“
        Много је већи проблем што о Херцеговачкој није обавештена полиција и Тужилаштво, али ОК, признајем да сте ТУ у праву. Мада, не видим зашто бих морао да знам како се носе јаја да бих био квалификован за спремање кајгане 😦
        Ноћ, маскирани насилници, противправно лишавање слободе, изостанак реакције полиције и тужилаштва… АЛО!

        Sviđa mi se

  4. Шта ако је МИКОК у праву? Имамо ли коначно обавештење о паду хеликоптера? И ником ништа, а неко нам сервира Херцеговачку? Нисам ни ја упознат са случајем, али знам, да су то објекти, којима је заједнички назив рушевина. Нисте то видели, па Вам се чини, да је то велики проблем. Онај који прави кајгану, по правилу, зна и ко и како носи јаја.

    Sviđa mi se

  5. @slobodan mlinarević
    Očigledno je van mojih moći da na Vama razumljiv način objasnim šta želim da kažem. Zbog toga se odjavljujem do neke manje kompleksne teme, a Vama želim prijatan dan.

    Sviđa mi se

  6. @преврат
    И мени је очигледно, да немам моћи, да Вама објасним, да је важније “ Фирма из Уједињених Арапских Емирата, повезана са Андрејом Вучићем, упропастила Карађорђево, Србија има губитак око милион евра за закуп земљишта? “ од Херцеговачке. И необично је, да је за Вас, случај појединачне штете(Херцеговачка), значајнији, као било какав доказ, од ОПШТЕ штете у случајевима, које сам навео. То није за очекивати од неког који је оснивао Покрет пролетера, ако сам добро запамтио.

    Sviđa mi se

    • Дакле господине Млинаревићу, стварно сте безобразни.
      Ко Вама брани да направите блог (бесплатно је, тако да нећете штетовати иако вам је Вучић смањио пензију) и покушате да организујете људе који ће протестовати јер је неко рекламом нагрдио фасаду београдске „штајге“, јер неће да истражи „случај хеликоптер“ или оно што је Вама лично најтрауматичније – смањење пензија?! Ко?
      Зашто стално покушавате да дискредитујете људе који жигошу појаве које ЊИМА сметају? Шта мене као бившег жељезничара и војсковођу са ни сам нисам сигуран – 10 или 18 година стажа зависно од тога колико бенефиције ће ми признати ова ваша и Вучићева држава) сматра што је Вама смањена пензија? Треба ли пред Вујовићево министарство на протест да идем (првенствено) ја који пензију вероватно никада нећу ни дочекати, или Ви који је већ дуги низ година примате? Треба ли за правду и част погинулих авијатичара да се борим првенствено ја (и редакција Преврата) или је то (првенствено) дужност њихових породица, колега? Али не, Ви сте задовољни и са половином пензије (само да не туку), а породице погинулих авијатичара и путника су задовољне митом у виду одликовања, „збрињавања“ чланова породице и уопште – „бенефитима“ које не би могли ни да сањају да ти људи нису изгинули. Како се зову родитељи бошњачко- циганске бебе која је такође настрадала? Немате појма и боли вас ..рац. За Вас је битно да рушите министре, режиме, светске завере, а све из неке од виспрено пронађених кафана у центру престонице – али са прихватљивим ценама, док је свако ко пије тамо где је скупо, неопевана будала и шта он има да прича, јер да је паметан – нашао би кафану у центру где се пиће точи по дисконтним ценама…

      Боли мене уво за зграде у Херцеговачкој улици (немам појма ни где се налази, нити да ли су зграде ружне). Ја говорим о принципу по коме су све зграде легалне док се у прописаној процедури не докаже да нису. А (ако) када се то докаже – трошкове поступка, рушења и одвожења шута наметнути узурпатору који се усудио да гради на туђој земљи, без потребне документације, и тако моју државу оштети за таксе, порезе и све остале дажбине које јој припадају. Али, чак и та (потенцијална) бараба има право да се у оквирима закона за свој интерес бори до крајњих граница својих могућности, без да јој неко попут спонзора Српске напрдне секте под окриљем ноћи шаље маскиране батинаше да га подучавају познанију права. Ако ова држава и поред апсолутне моћи коју поседује није способна да доноси законе који су применљиви, нити да поштује законе које је сама донела – ОНА НЕ ТРЕБА ДА ПОСТОЈИ, А ЉУДИ КОЈИ НАСТАЊУЈУ ОВЕ ПРОСТОРЕ ИМАЈУ ПРАВО НА ДОБАР ЖИВОТ БЕЗ ОБЗИРА НА ТО КО ЈЕ ТАЈ КО ЋЕ ИМ ГА ОМОГУЋИТИ.

      До недавно сам се сматрао српским патриотом, и био сам спреман да се хватам за гушу са сваким ко би се усудио да против моје земље каже било шта. Данас признајем да то више нисам безусловно. Држава у којој су већина држављана људи попут Вас не заслужује ништа осим запишавања. Државе нису природна појава, у њих се људи удружују да би им живот постао бољи и квалитетнији. Ово је држава која је добра САМО за сналажљивце без морала и икаквих етичких скрупула попут Вас. Ако не видите никакав проблем са чињеницом да непознати маскирани људи претњама и физичком силом друге људе спречавају да раде свој посао (везани и малтретирани ноћни чувар у Херцеговачкој), као и да полиција која би требало да буде на услузи СВИМ грађанима о томе нема појма зато јер дежурни у градском СУПу није добио сагласност неког „шефа“ да на лице места упути патролу – желим Вам све најгорре јер боље нисте заслужили; имате могућност да се информишете, али се понашате попут „светог“ патријарха Павла (затворио очи када му је онај ђакон под нос потурио доказе да је онај Качавенда покушавао да обљуби, а да је када му то није успело – наредио убиство младог искушеника)… То није само брука и срамота, то је крајњи безобразлук.

      Ја сам сељак коме жена ради у ЕУ и за пар година ће отићи у ЕУ пензију. Срећом, Ви нити људи слични Вама на то нећете моћи да утичете, тако да ће ми векна хлеба и јогурт бити осигурани до краја живота. Остало што нам треба ћу зарадити и произвести лично, те сам и тако независтан од добре воље медиокритета. Дакле, Ви и Ваша држава можете да ми пљунете под пенџер кад не пазим. Давно сам схватио да овде људи воле „дајџест“ садржаје а ја не знам да цртам стрипове; зато ћемо нажалост морати на тежи начин. Тако да— Немојте се изненадити када данас-сутра највећи националисти схвате како је Србија клоака са којом је најбоље немати посла. Ви и Вама слични ћете додуше до задње пензије клицати о косовском завету, албанској голготи и победи у Дејтону а нарочито о оној у Куманову ’99. али већ након 30 дана ћете променити плочу и запевати о „лажним родољубима“ који су Вас „издали“ јер нису схватили колико је за њих добро то што Ви добро живите. Тада ћу Вас чекати на својој њиви (мојој или изнајмљеној под закуп – свеједно за Вас)да Вам уручим мотику и гонича који ће проверавати да ли сте добро окопали око сваког струка органског кукуруза. Јер вама комунистима се као што знамо – никад не може и не сме веровати.

      Sviđa mi se

Ако мене питате...