КРАТКО ПУТОВАЊЕ У ЈЕВРОПУ

Национални јавни сервис неће презентовати застарјеле и нетачне о податке већ искључиво научно потврђене и непристрасне чињенице о родном идентитету и сексуалној оријентацији, предвиђа Протокол о разумијевању и сарадњи који су потписали ТВЦГ и ЛГБТ Форум Прогрес

ТВЦГ неће презентовати застарјеле и нетачне о податке већ искључиво научно потврђене и непристрасне чињенице о родном идентитету и сексуалној оријентацији
То превдиђа Протокол о разумијевању и сарадњи који су потписали ТВЦГ и ЛГБТ Форум Прогрес су на Међународни дан толеранције.
Протокол су потписали Радојка Рутовић, директорица ТВЦГ и Здравко Цимбаљевић, извршни директор ЛГБТ Форума Прогрес, а како је саопштено из ЛГБТ форума, он је у духу даљег развоја националног јавног сервиса, његове програмске независности и унапријеђења капацитета у погледу представљања и заштите права и положаја лезбејских, гаy, бисексуалних и трансродних (ЛГБТ) особа.
Предмет протокола је промовисање и примјена домаћих и међународних стандарда у области јавног радио-дифизног сервиса и људских права као и промовисање, прихватање и уважавање толеранције као једне од водећих националних вриједности.
“ Превазилажење изазова при разумијевању и прихватању савременог концепта и недјељивости људских права и дистанце и отпора у јавности према даљој заштити и афирмисању права и положаја ЛГБТ особа посебна је вриједност закљученог протокола“, наводи се у саопштењу.
Национални јавни сервис неће презентовати застарјеле и нетачне о податке већ искључиво научно потврђене и непристрасне чињенице о родном идентитету и сексуалној оријентацији.
Тако ће, уз даље подизање професионалних стандарда и квалитета, ефикасности и уређивачке независности, снажно доприносити сузбијању негативних ставова и дубоко укоријењених предрасуда и мржње према ЛГБТ особама.
Потписивању Протокола су присуствовали Марина Вуковић, уредница Првог програма ТВЦГ и Горан Ђуровић члан Савјета РТЦГ.

http://www.vijesti.me

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s