Последње писмо "Михајлу"

 „… Србији је најбитније зауставити једног човека, једну странку и њихову политику…“!


 Као што рекох у Србији је најбитније зауставити једног човека, једну странку и њихову политику све труго је лако.“


пише Драгослав Павков

Ти Михајло једноставно не схваташ чак ни кад ти се нацрта, и ово је (вероватно) крај моје преписке с тобом.

Дакле, Боки ти је нацртао оно што ја покушавам да ти објасним – бираним речима и кочијашким вокабуларом, како-кад – али ти једноставно тераш своје к’о Шваба тралала

Тачно – „… Србији је најбитније зауставити једног човека, једну странку и њихову политику…“!
Тај човек се одазива на име БОРИС ЉУБОМИРА ТАДИЋ а „странка“ коју он води је ДЕМОКРАТСКА СТРАНКА. ЊИХ треба зауставити ПО СВАКУ ЦЕНУ, а не маргинализовану ДСС и мало битног Коштуницу. 
Али ти упорно у својој глави свако помињање Коштунице доживљаваш као напад на себе, Херцеговину, чојство и јунаштво… 
Све чешће ми пада на памет да ти заправо и ниси у Русији већ ту негде на Дорћолу; рече ми један чо’ек да је пропаст ДСС-а почела када је мили вам председник око себе, уместо земљака васпитаних по узору на Карађорђа и Милоша – окупио неке чудне ликове који својим гудалима свакодневно пробадају светске але, док нам мишеви из окружења („региона“) Србију грицкају мрву по мрву, чинећи је све мањом и све безначајнијом.

Бокијево писаније, ја сам схватио као позив да се све што се сматра патриотским и српским окупи ради подршке Николићу како би се сменио и маргинализовао Тадић. Може бити да ће власт којом буде управљао мастер за печење ракије бити гора од данашње – о томе се може дискутовати али – ШТА ЈЕ АЛТЕРНАТИВА?

Коштуницу који има лепо написан и вероватно изводљив економски програм бирачи једноставно НЕ ПРИХВАТАЈУ , више му НЕ ВЕРУЈУ! 
Мисле да их је више пута преварио и Србију поклонио њеном џелату Тадићу. 
У Србији папир трпи све, бирачи то стварно мисле, а за то је између осталог заслужан и ВК са својом странком. Када су били на власти (а били су), и они су законе примењивали селективно, утицали на правосуђе, вербално били радикални а у пракси мале маце које је лако купити комадом џигерице – због тога србијански народ више не верује у програме само зато јер се неко потрудио да их напише. 

Двери, видело се да имају потенцијал али не превише; као и Коштуница, и они треба да се спусте са небеских висина и скапирају где им је место на политичкој сцени Србије. 

Што се тиче СРС, у тој странци је утицај Војислава Шешеља толико снажан да они в.д. прваци не смеју ни да помисле да подрже Николића. 
Очекујем ново разбијање те странке, јер млади и образовани момци, познати онима који прате преносе седница Скупштине – нису блесави да своју каријеру везују за бацаче клетви и идолопоклонике попут Вјерице Радете и Наташе Јовановић. Због тога СРС и не мећем у комбинацију снага које треба да руше Тадића.

Остале мање странке и појединци треба да нађу начин да се ад хок уједине око подршке Николићу 20. маја. 
Шта ће ко с њим испреговарати, колики утицај ће ко имати у новој Влади – то је ствар договора. Ако Николић буде аутистичан у својој бахатости и крене да запишава друге који му понуде подршку, нудећи им безначајне компензације – нека се јавно огласе и кажу то. Тако ће спасити свој образ и кривицу за пораз националних снага пребацити на Николића, на кога се ионако основано сумња да је већ раније три пута продао добијене изборе. Од тога наводно – станчуга, кућерда и сличне ситнице… Али ми, обичан свет о томе можемо само да натуцамо – података у које се не може сумњати – једноставно немамо. 
Нека се коначно опозиционе странке које имају свест да Тадић Србију води у катастрофу, коначно удруже око једног циља – његовог свргавања. И нека дају прилику Томи Николићу да – ако је стварно архибитанга како тврде – то и покаже простом свету, ономе који за њега гласа на изборима.

Оно што је о њему и Тадићу неспорно је – он никад није владао Србијом а Тадић влада итекако, иако је поднео неку шатро оставку… Њега као председника Србије не знамо – Тадића знамо к’о злу пару. 
Ако Тома и његови дођу на власт – Србија неће постати Калифорнија, али ако Тадић и његова екипа остану још четири године – обрали смо бостан. Пензионери најпре. 

Због тога, предлажем да се у року ОДМАХ прекину сва патриотска препуцавања о томе ко је чије гласове покрао и друга „мерења патке“. Време је да се уозбиљимо или има да нас нема.

10 mišljenja na „Последње писмо "Михајлу"

 1. опет ти и ви само о патриотама..какве бре патриоте па Чеда је већи патриота од тих јајара.. треба да се удруже СВИ СВИ.. ПРОТИВ ДАЧИЋА и тадића скраћено БАНДЕ ЦРВЕНЕ.. . али бре па десница јеТРИЈУМФОВАЛА НА ОВИМ ИЗБОРИМА… саберите лепо.. што се не глођу СПС и ДС? јавно… увалили вам жутуј коску по коску а ви се примате.. Двери и СРС су демоснтрација патриотске глупсти – 20% гласова БОТИ на изволте.. па зар се још нисте опаметили..ако нисте и треба ДАЧК да ввлада али вама патриЈОотама не нама слободним грађанима

  Sviđa mi se

 2. Ово потписујем: "Време је да се уозбиљимо или има да нас нема."Бранимире, ако ћемо о "банди црвеној," онда су то и Дачић, и Жути и Чеда. Јер све су то фракције некадашњег СК. Коалициони споразум Дачића са Тадићем је била ревизија Осме седнице, а Чеда је марионета Латинке Перовић.

  Sviđa mi se

 3. где пише да сам утриповао да ЈЕсте патриота, само га хватам за речи које је изнеднада почео да говори вероватно поучен губитком гласова (да не заверологизирамо са инструкцијама) … јебе се мени за Чеду и за било коју странку, али једно не можеш да оспориш -ЛДП има најкритичније симпатизере – ове беле листиће…нису испунили обећања – здраво… замисли да се тако понашају ДССовци нпр… а друга стфар ја само указујем на једну баналност: како ставови према ЕУ и Косову нпр. нису препрека да се удруже левичари па још и са бар једном ултреадесном странком а јесу непремостива на десници иако то уопште нису биле теме избора а ни наших живота више.. … у нормалној земљи је нормланоа) да формирање повери онима који су освојили највише гласова дакле СНС-уб) да се прово позову у коалицију странкие са своје банде – десница десне а левица леве… свим са десна су пуна уста националног јединтсва ..ево дивне прилике…. и још да с еућуткају спинери и аналитичари једном за свагда..

  Sviđa mi se

 4. sokole banda crvena su personlano i svi ostali na čelu sa DSS… али ја се правим блесав да као нису удбаши и држим их за начела како би их јавно погазили и показали се ко су уствари… или почели да се понашају нормално тј. као што сам описао у одговору дрп-у

  Sviđa mi se

 5. "…ЛДП има најкритичније симпатизере – ове беле листиће…нису испунили обећања – здраво…"Тачно, али ти агитујеш за владу у којој ће седети Чеда а не његови симпатизери."замисли да се тако понашају ДССовци нпр"То ми је стварно незамисливо."…ставови према ЕУ и Косову нпр. нису препрека да се удруже левичари па још и са бар једном ултреадесном странком…"То су ваљда ЛДП и СПО !? Хахаха… Каква левица-десница, какви бакрачи – сви до једног ће сутра постати Дверјаци ако нањуше лову. Сам си рекао да је Чеда изненада постао "десничар", што те ваљда и навело да помислиш како би с њим требало комбиновати било шта. Сад озбиљно: Верујем да људи могу да промене мишљење… Међутим знајући Чеду Јовановића, друштво у којем се креће, огромне паре које поседује – мислиш ли стварно да му када пуши на левици треба нудити место министра на десници? Није ли исправан начин његове социјализације пустити га да апстинира од власти једно десетак година, па онда видети шта је остало од његовог десничарења. Једноставно, не личи ми на тебе да будеш тако широкогруд према губитничким идеологијама и људима који су нам их наметали толико да су се свима попели на главу. Својевремено када смо рушили Милошевића није ти пало на памет да кажеш: ОК, засрао је, не може више да буде председник државе, нека буде градоначелник Београда – на пример. А данас правиш владу са Чедом и чедерима… Шта је теби, јеси почео да вариш!?Иначе, о патриЈотској опозицији немам ништа боље мишљење него о банди црвеној. "…ал се други то бар крију" а Чеда никад није ни покушао да ревидира. Он хоће да стално буде у праву… Он никад није рекао да је погрешио у било чему, као што знаш – он је био један од аутора и инспиратора ПА"Сабља". Како ти се она уклапа у људска права и слободе? Значи (кад ја будем правио владу), с њим нема разговора док не објасни пар ствари… На пример, шта је као шеф посланичког клуба ДОС-а разговаљрао са "земунцима" и како се десило да су стрељали Ђинђића баш у време док је он био на скијању у Италији… И још понешто. Узгред, мислим да се на овом питању без везе спориш са људима који с тобом имају сличне погледе на друштво и односе у друштву. Не кажем да Радун, Дража, Цвија и остали не раде то што раде из интереса али брате – ако и имају задње намере, они их бар крију а "…овај дачић и традић (Чеда, Динкић, муфтија…)с њим нас ј. право у мозак и ране"

  Sviđa mi se

 6. e pa meni je pravo u ranu svako jačaњe SPS-a.. понашаш се као да имамо да бирамо, а догорева… очигледно се разликујемо у приступу – ради се о тоалном урушавању чак и привида демократског поретка.. и то отворено ..од стране Тадића и Дачића… СВИ остали то бар не смеју да се јавно залажу за тако нешто, разлика дакле ипак постоји нису сви исти … ови су – синдром Милошевић – полудели од бахатости толико да поново УКОЛИКО ДЕСНИЦА НЕ ДОЂЕ К СЕБИ мораТИ да се деси оно што се већ дешавало А НИЈЕ НИМАЛО ИДЕАЛНО ДА СЕ УДРУЖИ И КУРТА (Пешићке и Турајлићке) и Мурта (десничари)… ако ће СНС, ДСС и остали да пусте да Тадић формира владу иако је мањина у парламенту и упркос 69% гласова оних који су изашли на изборе који су недвосмилсено нагињу ка десници.. . онда стварно чему избори… ако ће поново аналитичари и спинери да нам јаве да је ДС-СПС једина могућа влада …

  Sviđa mi se

 7. "…понашаш се као да имамо да бирамо"А ко нас уопште пита о саставу владе? и Одакле ти идеја да би Чеда прихватио да буде министар у влади СНС коју подржава ДСС? Сигуран сам да он има обавезе према спонзорима који тако нешто не би дпоустили… Осим тога – ни од владе СНС-ДСС неће бити ништа јер Коштуница не уме да преговара. Ено ти погледај његово писмо Николићу… Јеботе, па он се понаша као да је папа а не председник политичке странке!? "Ако потпишете да ћете се залагати за политичку и војну неутралност…" а Гробислав добио већину управо ГЛАСОВИМА СРБАЉА КОЈИ БИ ЛЕБА БЕЗ МОТИКЕ, тј. који мисле да ће их он некако увући у ЕУ где ће сви примати социјалне пензије!? Па на шта то личи? Јел' није могао да му каже просто: Ко те јебе, боље ми је у опозицији него да будем председник владе која нема буџет? То замајавање је проблем а не хоће ли министар бити Чеда или Цвија.

  Sviđa mi se

 8. jasno je menи to što ti pričaš o tim jajarama..али валда јавност мора да врши притисак на јајаре да не извршавају налоге баш тако лако тј. да постане очигледно да само извршавају налоге ..овако ћутимо, све им прође глатко а ми после заборавимо забављени новим јадом… а ради с ипак о нашој држави тј. нашој кожи… влст ДС СПС значи само ново одлагање решавање проблема, тј. ново задуживање њих на рачун нас… ови десничари бар нису омиљени ни код Руса ни кдо запада, ап би морали да решавају проблеме хтели не хтели..

  Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s