Драгослав Павков: Један од одговора који нам се обично не допадају

Слика 

Павков: „Није ми јасно где су се завукли они који знају да је директна демократија (и референдум као једини код нас допуштени облик директне демократије) последње што може да заустави растакање државе.“

Мамба: „Мени је јасно где су-гледали како ће да изиграју демократске законе и пређу у Влахе.“

Као и обично – ви само мислите да вам је јасно; покушаћу зато да вам нацртам као шестогодишњакињи, тако да више немате право да кажете како нисам био јасан о својим мотивима за подршку и кандидатуру на листи НОПО.

Елем, „Ниједан од понуђених одговора“ је странка за коју сам први пут чуо тражећи конкурсе за посао по интернету… Не за себе већ за децу која су годинама незапослена. Налетех на оглас који је позивао (парафраза) „Запослите се на два дана у државној служби!

Отворих – кад тамо, нека новооснована политичка организација планира да се кандидује на изборима (кад год буду расписани) и ПО ЗАКОНУ О ИЗБОРУ НАРОДНИХ ПОСЛАНИКА има право на два своја контролора на сваком изборном месту у држави и дијаспори – што ће рећи – око 16 000 људи. Само за први круг избора, НОПО је у могућности да „код државе“ запосли 16 000 људи за дневницу од по 2000рсд. Наравно, ако се истовремено распишу  и председнички избори где се обавезно иде и у други круг, 16000 људи може да се помогне са по 4000рсд – све по закону. Заинтересовало ме ко се сетио те генијалне идеје (да оствари корист за себе и друге о трошку механизма који је сам донео безвезни пропис) и пронашао њихов сајт… На коме сам уочио још неке занимљиве идеје, које иначе и сам намеравам да користим кад оснујем странку у коју ћете бити позвани за портпарола. 

Мени није проблем да разумем како ви мислите да је „државни посао“ привилегија резервисана за вас и вама сличне; допустите макар (пошто се редовно горљиво залажете за „демократију“) да неки други грађани Србије мисле друкчије. Све док не крше законе.

Лично, против сам самог постојања „националних мањина“ онако како су дефинисане у нашем Уставу. Припадници свих народа који су држављани Републике Србије треба да имају иста права и обавезе (па тако и Власи). Давање посебних права било коме само јер је случајно рођен као припадник народа чија матична држава је негде другде а не на територији ограниченој данашњим границама Србије је глупост и дискриминација већинског народа. Али, ако је моја држава прописала да је за улазак Србина у сазив Народне скупштине Републике Србије цензус 5% од изашлих бирача а за Влаха 0,2% – ко сам ја да се томе противим?

Са друге стране, ако закон предвиђа могућност да свако има право да се о својој етничкој припадности изјави како му се наврне – ко сте ви да се томе противите?
Наравно, ви имате сва права света да будете легалиста кад то ВАМА и вашој странци одговара, а да будете анархиста кад позитивни прописи одговарају неком другом… Међутим, немате права да другима доцирате о моралу када сами нисте нашли за опортуно да се побуните против закона који јесте накарадан, али је накарадан од почетка до краја а не само у делу где сваком грађанину допушта да се изјасни онако како му се учини да треба. 

Истине ради, људи из НОПО за себе никада нису ни тврдили да су било шта друго него Срби (само један од потпредседника странке има бабу Влајну), али су редовно истицали да ће се у свом политичком ангажману борити за права Влаха, Срба, Рома… Сад, НОПО Влахе може да заштити од прилике у истој мери колико ДСС може да заштити Косово у Србији… Али за НОПО нико није ни гласао јер је рекла да ће се борити за права Влаха; ваша странка је рекла да ће Косово и Метохију сачувати у саставу Србије, на том предизборном обећању добила је посраничке мандате, места у управним одборима, лукративна постављења за своје бардове… Ко је онда преварио грађане – Н.Тулимировић или В. Коштуница?

Што се тиче „изигравања демократских закона“:
Како у целом цивилизованом свету функционише адвокатура? Када би закони били савршени, када њихове одредбе не би требало тумачити – могао би да их спроводи компјутер а друштво би могло да уштеди грдне паре од одржавања мрежа судова, тужилаштава…
Полиција вас ухапси, службеник „у компјутеру нађе“ која казна је предвиђена за рецимо… шибицарење и одреди вам казну. Какви судови, надгорњеавање тужилаца и бранилаца – кратко, јасно и ефикаснио!
Међутим, грађани су се одлучили за државу по угледу на Француску републику а не на народну демократску Републику Кореју; како адвокати на суду имају право (чак се за чудо на факултетима обучавају за то) да релативизују несавршене законе и да чинећи то зарађују – тако и политичке организације имају право да чине исто ради ради остварења користи за себе и своје бираче. А ако се то вама не свиђа – зашто од своје стрранке нисте захтевали да иницира промене изборног закона?
Зашто се лично нисте ангажовали, изврнули картонску кутију испред Скупштине и кренули да скупљате потписе за грађанску иницијативу? Пада киша, сија сунце или цветају тополе? 

„И сад се питате где је (демократија-прим. дрп)? Нема је-срушили сте је (демократију-прим.дрп) неко из интереса, него из глупости. Што се мене тиче спадате у ову другу групу у којој се налази и онај што Устав не сипа у трактор.“

Ако је и нема нисмо је срушили ја и г.Палма, већ ви и вама слични. Ја сам сељак („коме је изгледа досадила мотика…“ – како ономад луцидно закључисте) а Палма је неки приватник, јебем ли га, како се оно фенси каже –„ПРЕДУЗЕТНИК“
Али, ТО вас заправо жуља!

Ја сам грађанин који је скоро потпуно независтан од воље било ког центра моћи; супруга ми солидно зарађује, ја производим храну, вино и ракију, чувам децу (сада унуку), ни један мајстор ми најмање десет година није ушао у кућу, мангулице расту к’о из воде, деца ће како које заврши школу у иностранство, што би рек’о онај Радашинстрас’ божја... Може ми се да држим лаптоп под шупом уз ракијски казан и да утуцавам време лапрдајући с вама фрустрираном.
Палма је завршио неку трогодишњу школицу и био успешан кик боксер – дакле – позната фаца у својој средини. Експонирао се на разне начине,а у једном изборном циклусу заломило му се да он, баш такав ћелав, задригао и сељачина каквог га је Бог дао – постане градоначелник ЈагодинеИзабрао га народ који  више воли „јарца печеног“ него мудросере који по телевизијама важно врте палце и фрљају се крупним речима – све да би се увалили на државне јасле или макар децу спремили пут мрског им Брисела.

А сада ћу вам открити тајну:
Знам ја да вас баш то боли! Ја могу да пишем овде шта хоћу и да вас нервирам до миле воље јер ми егзистенција не зависи ни од вас нити од оних чијем визионарству и „знању“ се дивите; и обожавам да вас доводим до лудила јер ЗНАМ да бисте највише волели када би се завео неки режим по коме би се глас неког носиоца дипломе на изборима бројао као пет гласова обичног плебса, професора универзитета као педесет гласова плебејаца, а глас вашег гуруа као одлучујући – ма колико гласова било потребно за неку одлуку. 

Оно што вам срећу квари је свест о томе да сте превише метиљави зихераши које је под своје узела организована банда гуслара, и нисте способни да покренете ништа битно, па је сасвим нормално да вам владају они којих се интимно гадите: Палма – бравар, који краде и свима „даде“ па га бирачи воле исто као некад Титу што су волели, Дачи који на Србију  гледа као на сваку робу која може бити предмет трговине, Вучи – коме памет ни мало не смета да оде у посету суседној, блиској и непријатељској Хрватској и оданде прети сопственим грађанима (који узгред могу да му пљуну под прозор јер су обичне „сисе“)…

Мамба, немам илузија да ћу вам овим предугачким постом објаснити било шта; одавно сам се декларисао као (испод)просечно образован Србин, и сасвим ми је јасно да је вама испод нивоа (или по новом „смор“) да са мном дискутујете.
Ово због тога и не пишем вама већ људима који читају текстове и коментаре овде, а ваш „ник“ користим само из разлога јер ми је лакше да се изразим када се обраћам неко кога могу да визуализујем. (Боље да не знате како „визуализујем“ вас 🙂 ).

Ово (како ћемо се поставити према бриселском парафу) је прекретница за Србију:

Или ћемо присилити режим да распише референдум, на њега масовно изаћи и отерати барабе у историју (након одбацивања „бриселског парафа“ Влада мора пасти, расписују се избори…), или Србије – не овакве него никакве више бити неће! Можда бих био спреман да прихватим и смањивање територије у границе  Милошеве Србије, али нема смисла… Србија одавно нема Милоша! Многи се додуше трте за Црног Ђорђија, али Милош да буде – неће нико… Због тога се може очекивати само растакање и смањивање Србије… Већ смо стигли до фазе у којој једни друге кривимо за сва зла овог света; процес уништења Српства биће завршен тек када се окрену Срби на Србе. Најслађа је братска крв, и нема тврђег бедема од оног саграђеног од лешева сабораца!

Ако то знам ја – сељак са севера Бачке а не знају бардови из круга „двојке“, прдоње из САНУ, и попови који себи цвикају ону ствар јер их не слуша паства – боље нисмо ни заслужили.

Са своје стране, ја ћу наставити да мутим патриЈотску „бистру“ воду, а ви видите куд ћете са собом и сопственом савешћу. Поздрављам вас.

4 mišljenja na „Драгослав Павков: Један од одговора који нам се обично не допадају

 1. Видео сам како је кренула госпођа са ником Црна Мамба на НС.
  Не треба јој узимати за зло.
  Мало је заједљива с времена на време а мало би и да изиграва цензора ( админа ).
  Има доста таквих…воле људи…шта да се ради.

  Sviđa mi se

  • mi смо стари познаници… мамба је вероватно добронамерна али својим
   „доцентским“ ставом убија сваку дискусију. Прима само похвале и плусевењ, а
   јетко и безобразно одговара свакоме ко јој се супротстави. међутим, једна
   је од ретких коментатора који су већи део дана онлајн, воли да полемише и
   дели многе вредности са власником сајта – па ужива њгову нарочиту милост и
   велики кредит на безобразлук. Као што рекох тамо – ово писаније и није
   намењено њој, већ људима који прате коментаре и чуде се зашто јој не
   одговарам на причу о Власима. Па ето – дође и тај дан 🙂 Поздрављам вас

   Sviđa mi se

   • Нека ње и таквих.
    Иначе, некима је лепо да иду иза газде и скупљају његове мрвице…свако ради како мисли да треба.
    ——————————-

    СавановићС
    На сваком порталу постоји неко ко сматра да је он тај који би требао да одреди где, када, како, зашто и чему.
    Стара прича.

    Црна Мамба replied to you—-Савановићу С

    На све то не може да се утиче али о коме и како би требало да се прича може да се утиче.
    —————————————
    D

    Sviđa mi se

 2. мамба припада секти која на оном порталу жари и пали, па се вероватно осилила… али, битно је да си ти овај коментар приказао као текст, јер то и заслужује а и ваља се… мислим, да га читају они којима је заиста и намењен, а засигурно није секти… иначе, референдума ће бити, мора да га буде, упркос дачију коме се тресу гаће због избора и растанка са фотељом… уосталом, руку на срце, не верујем да су дачи и вучи разочарали било кога, ово што раде је већина и очекивала, али бајчетинац је ипак изненађење, заиста је потонуо за кратко време… а директно је биран

  Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s