ПОГЛАВНИК МЕНТАЛНОГ ЈАСЕНОВЦА (ПАРАДИГМА ОВЕ СРБИЈЕ)

Хрвати данас плаћају 96 процената претплате за лошији програм него што је наш. Овде је проценат наплате око 30 процената и постаје бесмислен 

Зашто РТС нема дечји и образовни програм каквог се сећамо – „Невена“, „Полетарца“…? 

— Увек иста питања, увек исти одговор. Шта су данашња деца? Љупки, неодољиви монструми који са две године тапкају по таблету и пуштају себи спотове, цртаће и музику. И сад им отмемо електронску играчку и пустимо „Полетарца“. Пробајте. Нема више такве деце, нема ни онаквих писаца.

Image

УБИ УБИ УБИ МОНСТРУМЧИЋЕЕЕ

А САД МАЛО КАРАКТЕРИСТИЧНОГ УВЛАЧЕЊА СЛЕДЕЋЕМ ГАЗДИ: 

Које стереотипе је срушио Александар Вучић?

— Па срушио је стереотип о српској десници која је, по дефиницији, сматрана антиевропском. Затим, страх од тајкуна, који су сматрани правим власницима и управљачима српске државе, претворио је у „страх тајкуна“. Постигао је тај ефекат постављајући једноставно питање – „ А како си зарадио први милион“? Потом, стереотип о Србима који вечно неће да преговарају, кад преговарају неће да потпишу, кад потпишу неће да испуне договорено. Онда свесрпско убеђење да са Албанцима никад више неће бити разговора, сем ако су у питању заробљеници. Разочарао је многе проценом да због српских проблема и Косова, насупрот најавама „упућених“ и „значајних“ Срба, Руси неће ући у сукоб са Америком. На крају, усудио се да нам омиљену историју, у нашем тумачењу, замени питањима економије, по отуђеним европским стандардима. Ово последње је, готово, национална увреда.

Блиц (ко би други)

2 mišljenja na „ПОГЛАВНИК МЕНТАЛНОГ ЈАСЕНОВЦА (ПАРАДИГМА ОВЕ СРБИЈЕ)

  1. увек се зачудим како ми је сваки следећи пут све одвратнији.. таман помислим да горе не може ни теоретски..кад, сам себе сваки пут надмаши….он је основни лакмус квалитета сваке власти – когод га не смени — промптно их сменити..
    glede uvlaćenja vođama – ima se na koga ugledati: http://www.youtube.com/watch?v=mg3Q_l7I49o

    Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s