КРАЉ ПРИНЦИПА И МОРАЛА

На седмој седници СО Љиг, подизањем руку 19 одборника владајуће коалиције, коју чине СПС-ПУПС, НС, СНС, УРС и ДСС, дата је сагласност на промену назива Средње школе „Хиљаду триста каплара“ у Владан Средојевић (први директор, предавао марксизам).

Зашто не оде у Љиг и тамо прича како су локални избори важни за „државну“ политику?

И онда кукамо како је народ „пасиван“. Па можда је и пасиван. Можда је и луд. Чудо би било да није. Али није баш толико глуп.

Image

                       кaплари остав

У оквиру кампање за предстојеће изборе, Војислав Коштуница je обишао центар Земуна, представљајући коалицију ДСС и Двери.

Председник Демократске странке Србије је  изјавио:
– Постоје ствари које се не могу раздвојити. Једноставно један део Србије, једна општина је слабија уколико се доводи у питање интегритет целе Србије, ако се доводи у питање уставно-правно поредак Србије. Зато мислим да је, и то је порука коју желим посебно да пошаљем из Земуна је да је веома важно да гласате за листу на којој се налази Демократска странка Србије. Та листа вам гарантује, јамчи, не само да ће се одговорно понашати у Земуну, већ да се одговорно понашати и у целој Србији. Да ће водити рачуна о целовитости Србије, да ће водити рачуна о одбрани територијалног интегритета Србије и о томе да се наш уставни и правни поредак заштити у овом тренутку кад је он, озбиљном неодговорношћу садашње власти, пристанком под притисцима на уцене из Брисела озбиљно доведена у питање. То је оно важно што сам хтео да кажем у овој кампањи за изборе, на којима листа ДСС-Двери наступа заједно.

Информативна служба ДСС-а

Владимир Челекетић • 37 minutes ago

Може ли неко може да пита Коштуницу зашто је његова странка, у многим општинама, на власти са странкама које критикује за „државну“ политику?

Ево вест из Љига:

На седмој седници СО Љиг, подизањем руку 19 одборника владајуће коалиције, коју чине СПС-ПУПС, НС, СНС, УРС и ДСС, дата је сагласност на промену назива Средње школе „Хиљаду триста каплара“ у Владан Средојевић.

У образложењу промене назива школе рекао је да је први директор школе оставио неисписив траг. Да је направио наставни кадар и да је у његово време владао ред, рад и дисциплина. Прећутао је да је тај први директор предавао марксизам и да му није било страно да туче ученике.“

Дакле, зашто нема потпуног ограђивања од те банде на свим нивоима? Па знамо зашто, јел тако? Зато што локалне кабадахије имају своје „послове“ и своја „уграђивања“. Зато што је сав смисао бављења политиком, у ствари, „бизнис“ за оне који се тима баве. Зато што у странци „демократије“ вођа може да води било какву политику, без обзира на програме и начела, али не сме да дира и урушава криминалну структуру на којој стоји.

И онда кукамо како је народ „пасиван“. Па можда је и пасиван. Можда је и луд. Чудо би било да није. Али није баш толико глуп.

управо о томе и пишем. О „свакаквим комбинацијама“ које немају никакве везе са било каквим принципима, осим са личним интересима. Сем тога и ово су локални избори, а Коштуница прича о „државној“ политици. Зашто не оде у Љиг и тамо прича како су локални избори важни за „државну“ политику?

Jedno mišljenje na „КРАЉ ПРИНЦИПА И МОРАЛА

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s