Еколошки покрет Новог Сада: Саопштење за јавност поводом малтретирања Весне Веизовић

Упад полиције у дом новинарке и публицисткиње Весне Веизовић и њено хапшење због јавног изношења мишљења против позитивне дискриминације Рома представља терористички чин тоталитарног режима, увођење забране слободе мишљења и увођење цензуре на јавној сцени.

truth

Подсећамо да је деликт мишљења избрисан из Кривичног закона РС и да слободно изношење мишљења представља природно, уставно и законско право сваког човека у Србији.

Зато хапшење новинарке и публицисткиње Весне Веизовић мора наићи на осуду сваког слободног човека, посебно новинара, јер ако пређемо преко овог злочина против слободе мишљења, престаћемо да постојимо као људи, страховаћемо и због сопствених мисли, а не речи.

Еколошки покрет Новог Сада пружа пуну подршку Весни Веизовић и позива режим да се коначно дозове памети, јер се управо оваквим поступцима регрутују напасници на старе и немоћне. Трагични пример такве оцене је напад малолетних рома на дечјег књижевника Рашу Попова. Колико  кривичних пријава су напасници имали пре напада на Рашу Попова на које је режим по налогу Брисела ћутао? Куда такво ћутање води!? Куда води хапшење новинара који се усуде да о томе изнесу своје мишљење!?

У Србију се уводи тоталитаризам као модел живљења. На намa свима је одлука да ли на то пристајемо. За почетак, позивамо новинаре на генерални штрајк, да у понедељак, 8. децембра не изађу нити једне новине, да се не чује нити једна радио станица, да се не види програм нити једне ТВ станице. Да на предложени начин искажу професионалну солидарност према својој колегиници, да јој пруже сву могућу подршку пред јавношћу и пред тоталитарним режимом у Србији. Не будемо ли сада пружили отпор издајницима на власти, сутра не треба да се чудимо ако полиција закуца и на наша врата.

Весни Веизовић поручујемо, буди јака, покажи да у твом крхком телу има срца за тројицу мушкараца. Свака борба носи своје жртве. Част да постанеш прва жртва у борби за право на своје мишљење припала је теби, буди поносна на то, као што се и ми поносимо тобом.

Издржи Весна, цео слободан свет је са тобом!

Никола Алексић, с.р.

3 mišljenja na „Еколошки покрет Новог Сада: Саопштење за јавност поводом малтретирања Весне Веизовић

  1. не бих да будем циничан, али ће се показати да са њом нису ни новинарска удружења, а некмоли свет… нажалост, отпор тоталитаризму се данас своди на лични чин, чин појединца… далеко је србија од било каквог отпора

    Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s