Драгослав Павков: Глас за владу у хладу

ако Зорана Михајловић сазове прес.конференцију и каже да намерава да гради аутопут – „министар“ из Владе у сенци СРС (ДС, ДСС, било које друге странке) одмах сутрадан да позове новинаре и каже им шта он на ту тему намерава да уради кад освоји власт, зашто баш то а не нешто друго, са којим средствима, итд.

Драгослав Павков: ДЕМОКРАТИЈА КАО ИРОНИЈА

 

Већина опозиционих странака већ дуже времена најављује кампању за ванредне и превремене изборе… Међутим, иако се сви слажу да Вучићева влада не ваља, да спроводи штеточинску политику за рачун страних интереса – нико не говори шта ће се променити у случају да се избори одрже, да на њима победе баш они, а нарочито не кажу КАКО ће да мењају то што не ваља.

„Све је боље од овога данас“ смо већ чули и видели, пред све до сада одржане изборе… Сваки нови џокеј док нас је узјахивао најављивао је реформе и инвестиције, а нама све горе… Има ли и један разлог да као аналитични и одговорни људи било коме поверујемо да ће радити нешто што Вучић већ није урадио, или нам је јасно да се све своди на незајажљиву потребу политиканата да и они доживе својих „петнаест минута славе“, узјашу народ и позавршавају послове због којих су се и упу(с)тили у политику?

Наравно да нема, и због тога, уверен да су сви исти, оне који на ову моју тврдњу скачу на задње ноге у покушају да мене и мени сличне убеде како не треба да верујемо својим очима (већ њиховом ПиАр-у), позивам да не губе време већ да у року одмах! свако са својом странком, удружењем, покретом, фронтом, братством или чимегод већ ОБРАЗУЈУ ВЛАДУ У СЕНЦИ, и грађанима на јасан и разумљив начин саопште у чему се то политика коју они намеравају да воде разликује од „политике“ актуелне владе и њеног председника. Дакле, ако Зорана Михајловић сазове прес.конференцију и каже да намерава да гради аутопут – „министар“ из Владе у сенци СРС (ДС, ДСС, било које друге странке) одмах сутрадан да позове новинаре и каже им шта он на ту тему намерава да уради кад освоји власт, зашто баш то а не нешто друго, са којим средствима, итд.

Времена када су нас неки замајавали како „свакако имају план бољи од режима“ али неће да га саопште пре него што победе на изборима (да им га лопови из власти не украду и упропасте) су одавно прошла… Свестан сам да су гласачко право стекле нове снаге на које режим АВ озбиљно рачуна, које више занима где Станија набавља доњи веш него колики ће идуће године бити ПДВ, али на нама старијима, који памтимо дуже од просечне србске кокошке је одговорност да не дозволимо нову превару. И тако барем покушамо да се искупимо за све што (ни)смо до данас урадили.

6 mišljenja na „Драгослав Павков: Глас за владу у хладу

 1. предлажеш да раде све што је радила Сириза пре него што је дошла на власт, а не ваља ти Сириза

  Sviđa mi se

  • За разлику од Сиризе ја мислим озбиљно, а лажем само кад морам. Овог пута – не морам :). Они морају јер су на брифингу код Обаме месец дана пред изборе сигурно понешто обећали. Шта – чуће се ускоро 😦

   Sviđa mi se

  • Иначе, Небојша Катић ради управо оно на шта сам мислио у тексту. Када би се кандидовао за политичку функцију и од њега бих захтевао да представи план. За сада, текстови на блогу и наступи у јавности су највише што се може урадити.
   Са друге стране, ако Катић планира да се враћа у земљу и бори се за власт, и од њега очекујем да каже не само „шта“ (јер је рекао већ више пута), већ и „како“, „с ким“ и „када“. Иначе се не разликује од шарлатана које годинама носимо на грбачи.

   Sviđa mi se

 2. Наравно, не разумете као што не разумеју ни многи други који читају моја писанија. Али с тим сам се одавно помирио, па сам престао и да се трудим… Са друге стране, неке ствари не разумем ни ја, а волео бих. На пример, ко тачно забрањује сваком ко мисли да има идеју, да је способан да испланира било шта корисно да то ради? Постоји ли неки закон против планирања?

  „… ako se želi da ti planovi imaju neku težinu i da budu razumno obavezujući.“

  Значи – бирачи прво некога треба да изаберу јер им се свиђа шта он сања (таквог једно смо управо изабрали пре годину дана), какву кравату носи, да ли је висок или низак, мршав или пуначак – а онда, када се испостави да он као председник владе ипак нема никакав план који „… има неку тежину“ – треба да сачекамо да му истекне мандат, јер није лепо узнемиравати човека кога смо сами изабрали. А онда Јово-наново, ако је претходник био висок па је испао незналица, следећи под обавезно мора бити низак, тај је сигурно све супротно 🙂

  Зар не би било паметније тражити да се политички противници оних који „не знају“ или су једноставно штеточине на неки начин изјасне шта би они у неком конкретном случају урадили? Мени је јасно зашто од тога беже професионалци, политичари; њима боље од овога бити не може. Потпуно је свеједно да ли су на власти или у опозицији – сфере утицаја су подељене, а изборни закон је тврд ко Смедерево и око њега се сви слажу као што муслимани ни у ком случају у питање не доводе Кур’ан. Али, да живим још три живота нећу схватити шта обичне људе, моје кафанске другаре и читаоце мојих текстова тера да правдају лопове и незналице, дају им алиби за обећано а не учињено, задуживање и распродају сопствене дедовине… Ово је толико страшно и неодговорно да на добро неће изаћи, нема шансе.

  Sviđa mi se

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s