JEZIKROarije

Kako misle sačuvati Hrvatski Jezik u novom društveno političkom uređenju u kojem su unutar hrvatskog jezičnog teritorija mogu koristiti i mnogi drugi jezici useljenika drugih naroda potpuno jednakopravno a mi Hrvati ćemo u tom novom društveno političkom uređenju po brojnosti biti zastupljeni manje od 1% (mala statistička pogreška)Moj hrvatski Jezik je živi povijesni dokaz postojanja mog naroda koji sam dužan iz poštovanja naših predaka sačuvati i prenijeti budućim generacijama. To je jedini siguran put opstanka mog naroda na povijesnoj lenti postojanja. Pošto nam je istina poznata koja glasi svi smo mi skupa odgovorni za prostor i vrijeme u kojem živimo, moramo prihvatiti odgovornost i zajedno u miru na materinjem jeziku dogovorimo se kakvu ćemo pismenost i bolju budućnost osigurati našoj djeci. Nalazimo se na jednoj vrlo bitnoj odluci za budućnost nas i budućih generacija.
Ulazimo u bitnu povijesnu godinu na vremenskoj lenti postojanja kada će se donijeti najvažnija povijesno politička odluka o hrvatskom Jeziku, teritoriju, suverenitetu, opstanku našeg naroda , načinu života, slobode, prirodnih resursa te razvoj i opstanak u ekonomskom usmjerenju , gospodarskom napretku, ekološkoj svijesti , objektivnom informiranju te stvaranju zakona po mijeri Hrvatskog čovjeka i mnogo mnogo vrlo bitnih segmenata društva važnih za bolju budućnost.
Uskoro će biti dan kad će narod odlučivati o navedenoj budućnosti HRVATSKOG NARODA,HRVATSKE DRŽAVE.
Društveno političku budućnost koja nam je ponuđena od gotovo svih političkih stranaka unutar Hrvatskog Sabora, Vlade i Predsjednika Države, ne mogu nam odgovoriti na pitanje da li mi ovako neinformirani možemo uopće odgovorno donijeti najvažniju političko povijesnu odluku za našu budućnost. Pitajmo ih:
Kako misle sačuvati Hrvatski Jezik u novom društveno političkom uređenju u kojem su unutar hrvatskog jezičnog teritorija mogu koristiti i mnogi drugi jezici useljenika drugih naroda potpuno jednakopravno a mi Hrvati ćemo u tom novom društveno političkom uređenju po brojnosti biti zastupljeni manje od 1% (mala statistička pogreška)
Opće poznato je da u tom novom političkom uređenju koje nam se nudi bez ikakve prepreke naseljavanja mnogobrojnih drugih jezičnih skupina koje imaju pravo na samoupravu što im omogućuje i izborni zakon novog društvenog političkog poretka. Poznato je da po tom izbornom zakonu svaki pojedinac iz tog novog poretka , nakon 3 mjeseca privremenog boravka ima pravo birati na izborima a nakon godinu dana ima pravo biti i biran i na najveće državne funkcije društveno političkog života. Isto tako znamo da svaka uprava može službeno koristiti bilo koji drugi jezik iz te unije naroda. Naravno da se tu podrazumijevaju i škole te posebni predmeti i obrazovanje koje odudara od interesa Hrvatskog Naroda,odnosno dovodi u pitanje opstanka Hrvatskog Jezika a i kulture a naročito hrvatske povijesti i naslijeđa. Postavite si svi pitanje da li ste dovoljno objektivno informirani o tom unijskom uređenju koje nam se nudi i da li ste spremni preuzeti odgovornost za budućnost suvereniteta Hrvatskog Jezika i ostalih vrednota našeg naroda. Ono što nam je svima jasno da zagovornici tog novog političkog uređenja vrše jaku medijsku kampanju za Unijski ustroj a ujedno blokiraju,cenzuriraju i zabranjuju bilo kakvo suprotno mišljenje u javnim medijima. Svaka sugestija bude zaustavljena i osujećena kako narod ne bi bio objektivno informiran i spoznao istinu.
Kako mislite da li uopće imamo pravo odlučivati o najvećem pitanju sudbine za svoj narod i domovinu ako nismo dovoljno objektivno informirani i ako ne znamo, kako će nam neko drugi bolje određivati što da činimo ako to nećemo učiniti sami..

Ако мене питате...

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s